پیش از هر بحثی در خصوص اعتراض به رای تشخیص قطعی مالیاتی، نیاز است که به تعریفی از مالیات قطعی و مالیات ابزاری بپردازیم
تعریف مالیات ابزاری
مالیات ابزاری : به نوعی پرداخت مالیات اطلاق می شود که ، مودی آن را در اظهار نامه تسلیمی اش ابراز می کند . در واقع ، مالیات ابزاری باید توسط مودی پرداخت گردد ، در غیر این صورت اداره مالیاتی از طریق واحد مالیاتی و یا حتی در نهایت از طریق واحد اجرائی ، می تواند آن را وصول نماید .
تعریف مالیات قطعی
در مقابل ، مالیات قطعی قرار دارد ؛ در مالیات قطعی اگر مودی مالیاتی در مدت زمان سی روزه از تاریخ دریافت نمودن برگه تشخیص ، اگر اعتراضی نسبت به برگه مذکور در فوق نداشته باشد ، و یا حتی اگر زود تر از موعد مقرر ، نامه قبولی خود را به واحد مالیاتی تحویل دهد در این صورت ، برگه قطعی مالیاتی صادر می شود ( در ماده ۲۳۹ ق م م نیز به این امر به وضوح اشاره شده است ) .
تبصره یک ماده 203 و تبصره یک و دو ماده 208
در تبصره یک ماده ۲۰۳ ، و تبصره یک و دو ماده ۲۰۸ ، در این خصوص آمده که : در صورتی که برگه تشخیص مالیاتی ، ابلاغ قانونی شده باشد و مودی نیز هیچ اقدامی برای رسیدگی نمودن به آن پرونده نکرده باشد ، این اقدام را قانون اعتراض به مالیات تعیین شده می داند و به همین خاطر ، به مودی تا سی روز مهلت می دهد تا نسبت به ارائه نمودن کتبی اعتراض اش ، اقدام کند .
ماده ۲۴۴ قانون مالیات های مستقیم
اگر مدارکی که توسط مودی ، برای تعدیل مالیات ارائه می شود به قدر کافی مستند نباشد ، در این صورت هیئت حق اختلاف مالیاتی چاره ای جز صدور حکم قطعی ، نخواهد داشت . در این صورت مودی بیست روز برای اعتراض مجدد ، و همچنین برای ارجاع نمودن پرونده به هیات تجدید نظر ، فرصت دارد .
اعضای هیات حل اختلاف مالیاتی
لازم به ذکر است که سه نفر باید در هیات حل اختلاف مالیاتی حاضر باشند که عبارتند از :
۱ / نماینده سازمان امور مالیاتی کشور ،
۲ / قاضی شاغل و یا قاضی بازنشسته ،
۳ / نماینده اتاق تعاون یا اصناف و یا نماینده بازرگانی و صنایع و معادن
مسائلی از قبیل اعتراض به رای هیات تشخیص مالیاتی ، از جمله مسائل تخصصی می باشند که اکثر عموم جامعه از چگونگی مراحل و همچنین حل و فصل آن ، آگاه نیستند. به همین خاطر ، نیاز است که افراد در هنگام مواجه شدن با این قبیل مسائل ، پیش از هر اقدامی با وکیلی متخصص و با تجربه مشورت کنند و از قوانین مرتبط با این حوزه و همچنین از چگونگی حل مشکل شان آگاه شوند. وکلای با تجربه و متخصص وکلای دیوان ، صفر تا ۱۰۰ روند پرونده را در اسرع وقت و به بهترین نحو ممکن ، طی می نمایند تا در نهایت افراد به خواسته مطلوب خود دست یابند .
زمانی که افراد با مسائل مالیاتی مواجه می شوند ممکن است که این سوالات ذهن آن ها را درگیر کند:
دریافت مالیات از شهروندان
شهروندان حقیقی و حقوقی باید هزینه ای را تحت عنوان مالیات در اختیار دولت قرار بدهند. دریافت مالیات از شهروندان به عهده دولت می باشد که باید این افراد واجد شرایط را شناسایی کند نسبت به دریافت مالیات از آنها اقدام نماید. تشخیص افراد واجد شرایط و تعیین میزان مالیات آنها به عهده دولت است.
پرونده های مالیاتی
گاهی اوقات ممکن است که در مسائل مالیاتی اختلافاتی ایجاد بشود و مودان نسبت به هزینه ای که باید پرداخت کند اعتراض داشته باشند. با توجه به این مسئله باید اعتراض خود را به مراجع ذیصلاح ارجاع بدهند. پروندهای مربوط به اختلاف های مالیاتی معمولاً در مراجع غیر قضایی مورد بررسی قرار می گیرد. به همین دلیل زمانی که افراد نسبت به مبلغ مالیات در نظر گرفته شده اعتراض دارند باید پرونده های خود را به این مراکز ارجاع بدهند. با توجه به مرحله ای که پرونده در آن قرار دارد، پرونده را می توان در برخی از مراکز خصوصی پیگیری کرد. با توجه به این مسائل ابتدا سعی می شود که مشکلات مالیاتی در مراحل اداری حل و فصل شود. اگر مسئله مالیاتی در این مرحله حل نشود، می توان پرونده را به هیئت های بدوی و تجدیدنظر حل اختلافات مالیاتی ارجاع داد. هنگامی که پرونده در این مرحله بررسی قرار می گیرد سعی می شود که تمام جوانب پرونده در نظر گرفته شود پس از بررسی های لازم حکم قطعی و لازم الاجرا صادر شود.
منظور از رای تشخیص قطعی مالیاتی چیست؟
همانگونه که اشاره کردیم؛ زمانی که پرونده مالیاتی به هیات های بدوی و تجدید نظر اختلافات مالیاتی داده می شوند تمام جوانب پرونده مورد بررسی قرار می گیرد، حکم لازم صادر میشود. زمانی که این حکم صادر می شود آن را به عنوان حکم قطعی و لازم الاجرا اعلام می کنند. اما باید توجه داشت که طرفین دعوا می توانند نسبت به حکم صادر شده اعتراض نمایند تا پرونده دوباره در شورای عالی مالیاتی مورد بررسی قرار بگیرد. برای اعتراض به رای تشخیص قطعی مالیاتی، یک ماه فرصت در اختیار طرفین دعوا قرار داده می شود. در این یک ماه طرفین دعوا فرصت دارند که دادخواست مناسب با تجدیدنظر و اعتراض خود را آماده کنند و در اختیار مرجع ذیصلاح قرار بدهند.
بهترین وکیل دعاوی مالیاتی چه فعالیت هایی را می تواند انجام دهد؟
همانگونه که اشاره کردیم؛ زمانی که افراد با اختلافات مالیاتی مواجه می شوند باید دادخواست خود را طبق قوانین آماده کند. با توجه به این مساله بهتر است که آماده کردن این دادخواست ها را به افرادی که در این زمینه تخصص دارند واگذار کرد. وکیل های امور مالیاتی می توانند بهترین دادخواست را طبق قوانین آماده کنند و به این مراکز ارسال نمایند. علاوه بر این طرفین دعوا می توانند برای بهتر پیش رفتن پرونده به بهترین وکیل امور مالیاتی مراجعه کنند و پیش رفتن روند پرونده را به او بسپارند. این وکیل ها با توجه به تخصص و دانشی که در این زمینه دارند می توانند تمام مراحل پرونده را بر عهده بگیرند و از بهترین قوانین برای پیش بردن پرونده موکل خود استفاده کنند.
آیا پس از اعتراض به رای تشخیص قطعی مالیاتی، پیروزی در پرونده تضمینی است؟
با توجه به مطالبی که گفتیم، امکان اعتراض به رای قطعی هیات بدوی و تجدید نظر اختلافات مالیاتی وجود دارد. اما این به این معنی نیست که پیروزی در پرونده تضمینی است. بلکه پرونده طبق دادخواست ارسال شده دوباره از تمام جهات مورد بررسی قرار می گیرد، تا اگر در بررسی قبلی مشکلی ایجاد شده است و یا اینکه مساله ای در نظر گرفته نشده است نیز دوباره بررسی شود و طبق دادخواست ارسال شده حکم جدید صادر شود.
بهترین وکیل متخصص و تضمینی اعتراض به رای تشخیص قطعی مالیاتی
در پاسخ به سوال بالا باید ذکر کرد که علاوه بر توضیحات فوق اگر از شروع ماجرا تا زمان صدور رای تشخیص قطعی در هیئت رسیدگی کننده به تخلفات مالیاتی یک وکیل متخصص و تضمینی با این امر در پرونده حضور داشته باشد ، در این صورت رای مورد نظر علاوه بر نقض در شعبه مورد نظر معمولا به نفع موکل نیز صادر خواهد شد .
اگر در خصوص هیئت تشخیص نمی دانید باید اعلام نماییم که هیئت تشخیص مالیاتی یکی از مراجع بالای مالیاتی در سطح کشور می باشد که با رسیدگی به اعتراض فرد در خصوص میزان ان معمولا حکم قطعی صادر می نماید که قابل اعتراض در دیوان عدالت اداری می باشد .
رای مورد نظر نیز معمولا در دیوان عدالت اداری توسط وکیل متخصص و تضمینی نقض شده و در شعبه هم عرض حتما رای به نفع شما صادر شده و شما کمترین میزان مالیات را در این باره پرداخت خواهید کرد .
جمع بندی
با توجه به مطالبی که اشاره کردیم؛ گاهی اوقات ممکن است که در مورد مسائل مالیاتی مشکلاتی ایجاد بشود که نیاز باشد افراد دادخواست های خود را به مراجع مربوطه ارسال کنند، تا مورد بررسی قرار بگیرد.
نحوه تعیین بدهی مالیاتی
تعیین بدهی مالیاتی می تواند یک کار دلهره آور باشد، به خصوص اگر با این فرآیند آشنا نباشید. اولین قدم این است که تمام اسناد مالی خود را جمع آوری کنید و درآمد سال خود را مشخص کنید. این شامل هر گونه دستمزد، انعام، بهره یا سود سهام به دست آمده، و همچنین سایر منابع درآمد مشمول مالیات است.
هنگامی که کل درآمد خود را برای سال تعیین کردید، زمان آن رسیده است که هر گونه کسر یا اعتبار واجد شرایط را کسر کنید. این ممکن است شامل هزینه های مربوط به تحصیل، مالکیت خانه یا کمک های خیریه باشد.
پس از محاسبه درآمد مشمول مالیات خود با کم کردن این کسورات از کل درآمد خود، می توانید از جدول مالیاتی یا ماشین حساب ارائه شده توسط IRS برای تعیین میزان مالیات خود استفاده کنید.
توجه به این نکته مهم است که عدم ارائه مالیات یا پرداخت به موقع مالیات بدهی می تواند منجر به جریمه و هزینه بهره شود. اگر در مورد میزان بدهی مالیاتی خود مطمئن نیستید و برای انجام این فرآیند به کمک نیاز دارید، با یک وکیل مجرب که در امور مالیاتی متخصص است مشورت کنید.
اعتراض به برگ تشخیص مالیات قانونی
اگر شما یک مالیات دهنده هستید و برگه ارزیابی مالیات نهایی خود را دریافت کرده اید، ضروری است که آن را به دقت بررسی کنید. این سند میزان مالیاتی را که به دولت بدهکار هستید مشخص می کند. با این حال، اگر پس از بررسی، معتقدید که در این برگه خطایی وجود دارد یا با برخی از اطلاعات ارائه شده مخالف هستید، ممکن است ارائه اعتراض ضروری باشد.
اعتراض به برگه تشخیص مالیات قانونی می تواند برای بسیاری از مالیات دهندگان ترسناک و گیج کننده باشد. با این حال، درک این نکته مهم است که این فرآیند برای حمایت از حقوق مالیات دهندگان وجود دارد. شما می توانید با ارسال نامه ای رسمی که در آن توضیح دهید چرا فکر می کنید ارزیابی ها نادرست هستند اعتراض کنید.
هنگام نوشتن نامه اعتراض خود، مطمئن شوید که تمام اطلاعات مربوطه، مانند شواهدی که ادعای شما را تأیید می کند یا سایر اسناد مرتبط مرتبط با پرونده شما، گنجانده شده است. در صورت امکان، قبل از ارائه اعتراض، با یک وکیل مجرب در برخورد با قوانین مالیاتی مشورت کنید – آنها می توانند بینش ارزشمندی را در مورد بهترین روش ارائه استدلال شما ارائه دهند.
همچنین توجه به این نکته مهم است که اعتراضات باید در بازههای زمانی مشخص ارسال شوند. در غیر این صورت، آنها ممکن است توسط هیئت ارزیابی مالیات (TAB) در نظر گرفته نشوند. با پیروی از رویه های مناسب و درخواست مشاوره حقوقی مناسب از یک وکیل متخصص در صورت نیاز، رفتار منصفانه را در طول این فرآیند تضمین می کند.
هیئت تشخیص مالیات
رسیدگی به ارزیابی مالیات می تواند یک فرآیند پیچیده و طاقت فرسا باشد. با این حال، منابع قانونی در دسترس وجود دارد که به شما کمک می کند تا در همه این موارد پیمایش کنید. با مشاوره با یک وکیل مجرب یا مشاوره از هیئت تشخیص مالیات، می توانید گزینه های خود را برای اعتراض به رأی نهایی تشخیص مالیات بهتر درک کنید.
به یاد داشته باشید که یافتن وکالت قانونی مناسب برای اطمینان از محافظت از حقوق شما و شنیده شدن صدای شما در دادگاه ضروری است. چه از طریق تلفن یا آنلاین، مطمئن شوید که به دنبال یک وکیل واجد شرایط باشید که قوانین مالیاتی را درک کرده و دارای سابقه موفقیت آمیز ثابت شده باشد.
با صرف زمان برای آموزش نحوه تعیین بدهی مالیاتی و فرآیندهای اعتراض، می توانید در زمان ارزیابی نهایی مالیاتی احساس قدرت بیشتری کنید. پس تردید نکنید – همین امروز اقدام کنید!