جهت هماهنگی در ساخت و ساز و همچنین حفظ قوانین کشوری، کلیه ساخت و سازها در کشور باید تحت قوانین عمومی که از پیش تعیین شدهاند، صورت بگیرد. در این میان شهرداری خمینی شهر نیز مانند دیگر شهرها موظف است تا به اجرای قوانین و مقررات از جانب مالکان، نظارت کند. کلیه شهروندان خمینی شهر و روستاهای ذیربط شهرداری آن، باید این قوانین و مقررات را رعایت کنند، در صورت نقض قوانین با آنها برخورد میشود. اما چه کسانی با متخلفان برخورد میکنند؟ مطلبی است که در ادامه به بررسی آن میپردازیم.
کمیسیون ماده ۱۰۰ چیست؟
احتمالاً شهروندان خمینی شهری که ساخت و ساز انجام دادهاند، نام ماده ۱۰۰ را شنیدهاند. کمیسیون ماده ۱۰۰ موظف است تا به تخلفات ساختمانی رسیدگی کند. به عبارت سادهتر اگر ساختمانی بدون اخذ مجوز ساخت بنا شده باشد و یا ساختمان ساخته شده مطابق با پروانه اخذ شده نباشد، یا اگر پس از اتمام ساخت بخشهای دیگری به صورت غیر قانونی به ساختمان اضافه شده باشد، کمیسیون ماده ۱۰۰ موظف است تا به این مسأله رسیدگی کند.
کمیسیون ماده ۹۹ چیست؟
کمیسیون ماده ۹۹ موظف است از ساخت و ساز ویلاهایی که به صورت غیرقانونی در روستاها ساخته شدهاند، برخورد کند. مطابق ماده ۹۹ افراد نمیتوانند در زمینهای زراعی ساختمانهای مسکونی و یا ویلا احداث کنند. اما آنها میتوانند با رعایت کردن برخی ضوابط و در شرایط خاص، در برخی از زمینههای زراعی به صورت قانونی و با دریافت مجوز ساخت ویلا بسازند.
اعضای کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری خمینی شهر
به طور کلی چندین نماینده از ارگانهای مختلف شهر خمینی شهر گرد هم شدهاند تا درباره تخلفات صورت گرفته از جانب مالکان ساختمان، تصمیمگیری کنند. این نمایندهها شامل نماینده فرمانداری و نماینده شهرداری، نماینده دادگستری، نماینده شورای شهر خمینی شهر میشوند. بهتر است این موضوع را بدانید که تمامی اعضای کمیسیون در این جلسه حق رای دارند اما تنها نماینده شهرداری خمینی شهر حق رای ندارد.
اغلب تخلفات صورت گرفته در ماده ۱۰۰
تخلفاتی که طبق ماده ۱۰۰ قانون، با آنها برخورد میشوند عبارتند از
- تجاوز پیاده روها
- عدم احداث پارکینگ یا غیر قابل استفاده بودن فضای آن
- عدم استحکام بنا
- تخلف مهندس ناظر ساختمان
- تغییر کاربری غیر قانونی
- رعایت نکردن ضوابط فنی
- عدم اخذ مجوز یا همان پروانه ساخت
وکیل کمیسیون ماده 100 و 99 شهرداری خمینی شهر
در ادامه نوشتار به معرفی وکیل کمیسیوئن متاده 99 و 100 شهرداری نجف اباد می پردازیم .
در بالا توضیحاتی هر چند مختصر در خصوص کمیسیونهای فوق ارائه شد . اما در ادامه این عنوان به بررسی نقش وکیل در این باره می پردازیم .
یک وکیل کمیسیون ماده 99 به صورت کلی می تواند از تخریب و صدور رای با جریمه های بسیار زیاد برای شما جلوگیری نماید .
این وکیل با توجه به سابقه خود می تواند در امر رسیدگی و صدور رای یبه صورت کلی با حضور در جلسات رسیدگی ، هیئت رسیدگی کننده را به صدور کمترین جریمه و جلوگیری از عدم تخریب ساختمان متقاعد نماید.
برای این امر نیز ضمن استفاده از امتیاز تخصص خود ، در صورت نیاز میتواند دوبار در شعبه تجدید نظر و دیوان عدالت اداری بدانها اعتراض نماید و در انتها اقدام به دریافت رای به نفع موکل بنماید .
مورد دیگر دفاع از موکل در کمیسیون ماده 100 می باشد که به تخلفات کمتر از ماده 99 رسیدگی می کند و در بیشتر اوقات بر خلاف کمیسیون ماده 99 کمتر اقدام به صدور رای به تخریب ساختمان می نماید .
سخن پایانی
اگر شما نیز در شهر خمینی شهر و یا روستاهای آن ساختمانی احداث کردید و مشمول ماده ۱۰۰ و یا ۹۹ شهرداری خمینی شهر شدید، میتوانید به رای صادره اعتراض کنید. وکلای دیوان، میتوانند به عنوان مشاور و راهنمای شما در این راه همراه و کنار شما باشند و در کلیه امور حقوقی شما را راهنمایی کنند. جهت برقراری ارتباط و دریافت مشاوره رایگان وکلای با تجربه مجموعه دیوان، میتوانید به وب سایت وکلای دیوان مراجعه کنید و یا با شماره تماسهای ۰۹۱۲۹۳۵۳۴۷۰ و ۰۹۱۹۹۳۵۳۴۷۰ تماس بگیرید.