در این نوشتار در امر کمیسیون ماده 100 اردبیل توضیحاتی را ارائه خواهیم داد و بیان می نماییم که آیا در چه شرایطی نیاز هست فرد از این وکیل استفاده نماید .
(اصلاحی 27/6/1358) مهندسین ناظر ساختمانی موظفند بر عملیات اجرایی ساختمان تحت مسئولیت خود از نظر انطباق ساختمان با مشخصات مندرج در پروانه و نقشه ها و محاسبات فنی پیوست نظارت مستمر داشته باشند. در صورتی که مهندس ناظر بر خلاف واقع شهادت دهد یا تخلف را به موقع به شهرداری و موضوع منتهی به طرح را در کمیسیون مذکور در تبصره ماده 100 قانون شهرداری و صدور رأی به جریمه یا تخریب ساختمان، شهرداری موظف است معماری و ساخت و ساز را بازتاب دهد.
شورای انتظامی دستگاه مذکور موظف است مهندس ناظر را در صورت تقصیر حسب اهمیت موضوع از 6 ماه تا سه سال کار و در صورت ارتکاب جرم تعلیق نماید. تخلفی که منجر به تصمیم تخریب میشود.
به حداکثر مجازات در کمیسیون ماده 100 محکوم شود. میزان محکومیت توسط شورای انتظامی نظام معماری و ساختمان در پروانه استخدامی قید و در یک یا چند روزنامه کثیرالانتشار اعلام می شود. شهرداری موظف است به محض اطلاع از تخلف مهندس ناظر نسبت به صدور قرار محکومیت و ارسال پرونده کمیسیون ماده 100 حداکثر به مدت 6 ماه جهت امتناع از اخذ گواهی امضاء مهندس ناظر مربوطه برای ساختمان پروانه ساختمانی شهرداری ماموران شهرداری نیز موظف به نظارت بر ساختمان ها هستند و در صورت عدم جلوگیری به موقع از تخلفات پروانه و یا اشتباه در صدور گواهی انطباق پروانه، تخلف آنها طبق مقررات قانونی رسیدگی میشود.
مهندسان ناظر و ماموران شهرداری نیز در صورت داشتن جنبه کیفری تحت تعقیب قضایی قرار خواهند گرفت. در مواردی که شهرداری موظف به جلوگیری از عملیات ساختمانی است و دستور شهرداری اجرا نمی شود، می تواند با استفاده از مأموران اجرایی خود و در صورت نیاز از نیروی انتظامی، عملیات ساختمانی را متوقف کند.
تعریفی از کمیسیون ماده ۱۰۰
دفاتر اسناد رسمی موظفند قبل از انجام معامله قطعی و در صورت، ساختمان های ناقص گواهی عدم تخلف را تا تاریخ معامله صادره از سوی شهرداری در نظر گرفته و مدرک را در سند قید کنند. در مورد ساختمانهایی که قبل از تصویب قانون 6 تبصره الحاقی ماده 100 قانون شهرداری (24/11/1355) مورد معامله قرار گرفته و از مالک اصلی حذف شده باشد در صورتی که معامله شامل کل پروانه نباشد. پلاک، گواهی عدم خلاف یا برگه پایان کار الزامی نیست و با ثبت و قید آن در سند معامله بلامانع است.
در مورد ساختمان هایی که قبل از تاریخ تصویب طرح جامع شهر ایجاد شده اند، چنانچه الحاق جدیدی اتفاق نیفتاده باشد و مستندات نشان دهنده ساخت بنا قبل از سال تصویب طرح جامع شهر باشد، با ثبت و تعیین سطوح فوق در سند مالکیت معامله بلامانع است. ساختمانهایی که پروانه ساختمانی آنها قبل از تاریخ تصویب طرح جامع شهر صادر شده باشد از شمول تبصره ماده 100 قانون شهرداری مستثنی هستند. در مورد آرای صادره از کمیسیون ماده 100 قانون شهرداری در صورتی که شهرداری یا مالک یا قائم مقام آن ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ رأی به رأی مزبور اعتراض داشته باشد. کمیسیون رسیدگی به این اعتراض ماده 100 غیر از کسانی که در رای گیری قبلی شرکت کرده اند اعضایی خواهد داشت. رای این کمیسیون قطعی است.
آئین نامه کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری
آئین نامه ارزش معاملاتی ساختمان پس از تنظیم توسط شهرداری و تأیید انجمن شهر در خصوص وصول جرایم قابل اجرا بوده و این ارزش معاملاتی قابل تجدید نظر است. کمیسیون ماده 100 شهرداری به تخلفات موضوع ماده 100 رسیدگی می کند. ماده 100 شهرداری به منظور تنظیم شهرسازی و ساخت و سازهای شهری است و مالکان اراضی و املاک واقع در محدوده شهر یا حریم آن باید از شهرداری پروانه کسب کنند. شهرداری قبل از هر اقدامی در زمین یا عملیات ساختمانی و ساختمانی.
شهرداری موظف است از عملیات ساختمانی بدون پروانه و در مقابل پروانه صادره در اراضی محصور و غیر محصور جلوگیری کند. کمیسیون ماده 100 قانون شهرداری، نهاد ویژه و شبه قضات است که به اختلافات مردم و شهرداری در خصوص عملیات عمرانی و شروع ساخت و ساز بدون پروانه و تخلفات مربوطه رسیدگی و تصمیم گیری میکند.
کمیسیون مذکور مرجع صالح برای رسیدگی و صدور رای تخلفات ساختمانی در سطح شهر و محدوده مصوب میباشد. اعضای کمیسیون ماده 100 در معنای عام قضاتی هستند که بر اساس طرح مصوب قضاوت می کنند. با توجه به عضویت قاضی و با توجه به پیوست شماره یک دستورالعمل (2) طرح جامع رفع اطاله دادرسی مصوب، این کمیسیون و 15/11/84 رئیس قوه قضاییه در لیست نهادهای شبه قضایی قرار گرفت.
کمیسیون ماده 99 شهرداری اردبیل
یکی از موضوعاتی که مورد ساخت و ساز در داخل شهرها مطرح می باشد امر کمیسیون ماده 99 می باشد.
اما این کمیسیون به چه موضوعاتی می پردازد ؟
در سراسر ایران برای بیشتر روستاها طرحهای هادی زیادی وجود دارد که افراد موظفند براساس قوانین طرحهای مذکور اقدام به ساخت و ساز در محدوده حریم روستا ها بنمایند و اگر فردی در این رابطه اقدام به ساخت و ساز در خارج از حریم روستایی بنماید ، در این رابطه باید از نظر قانونی مجوزهای لازم را دریافت نماید .
برای کسب مجوز نیز فرد به دهیاری مراجعه نموده و دهیاری نیز با بررسی وضعیت فرد اقدام به صدور مجوز یا عدم صدور ان می نماید .
یکی از مهمترین موضوعاتی که در این خصوص وجود دارد و در صورتی فرد ابتدا به ساخت و ساز مشغول شود و بعد از اتمام ساخت ان دهیاری از این امر مطلع گردد ، در این صورت فرد به کمیسیون ماده 99 شهرداری معرفی شده و در این رابطه برای وی تشکیل پرونده می شود .
بر خلاف کمیسیون ماده 100 که در شهرداری تشکیل می گردد کمیسیون ماده 99 در ساختمان استانداری تشکیل شده و در این مورد به صورت سخت گیرانه تری اقدام به به ان رسیدگی می شود .
در این کمیسیون معمولا به صورت تخصصی در مورد ان رسیدگی شده فرد معمولا به 50 تا 70 درصد قیمت اعیانی و یا تخریب ساختمان جریمه می گرددو.