مشاوره رایگان

(ساعات اداری)




وکیل کمیسیون ماده 7 + گسترش فضای سبز + تشخیص باغات

Article 7 Commission

تماس با وکلای دیوان

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید

Table of Contents

امروزه با توجه به افزایش جمعیت شهری و تلاش مردم برای دستیابی به حداقل امکانات زندگی شهری در ایران متاسفانه افراد برای دریافت منافع بیشتر معمولا فضای سبزی داخل زمین های شخصی و باغات خود را تغییر کاربری داده و به مناطق مسکونی تبدیل می نمایند. با توجه به اهمیت وجود فضای سبز در شهرها که در بسیاری مواقع یکی از مهمترین چیزهایی می باشد که افراد در زندگی شهری بدان نیاز دارند لذا در این مورد شهرداری ها و ادارات مسئول بسیار پیگیر این وضعیت بوده و هر گونه تغییری در فضای شهری را معمولا در کمسیون ماده 7 شهرداری مطرح می گردد. براساس ماده 1 قانون حفظ و کسترش فضای سبز قطع گونه درختان در فضای سبز ، پارکها ، باغات ، داخل در محدوده حریم شهری ممنوع بوده و دارای پیگیری قانونی می باشد.

معمولا  بسیاری از مناطق قانونا باغ محسوب شده و اما در بعضی از جاها این موضوع محل تردید می باشد بدین صورت که تصمیم در این خصوص توسط رئیس شورای اسلامی شهر انجام می شود . بعد از اینکه در محل یک فضای سبز و باغ بودن آن شک و تردید ایجاد شد معمولا این موضوع به کمیسیون ماده 7 شهرداری ارجاع می گردد . در کمیسیون مذکور وضعیت باغ بودن زمینهای افراد مورد بررسی قرار می گیرد و در انتها در این باره رای صادر می شود. در هر موردی که فردی به هر دلیل خواهان تغییر کاربری زمین خود از باغی به مسکونی باشد در این صورت فرد می تواند در این رابطه از شهرداری مجوز لازم را دریافت نماید . معمولا این موضوع در کمسیسون ماده 7 مورد پیگیری قرار گرفته و در انتها کمیسیون در این باره اقدام به صدور رای مینماید . رای صادره قابل اعتراض  دوباره در کمیسیون تجدید نظر بوده و در انتها در این خصوص رای قطعی صادر می گردد.

رای صادره در این مورد براساس اصل 173 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران قابل اعتراض در دیوان عدالت اداری می باشد . براساس این اصل  در هر موردی که فردی به هر دلیلی از تصمیمات ، اقدامات و امور مربوطه به سازمانهای اداره و دولتی متضرر شده و یا فرد بدان معترض باشد می تواند برای احقاق حقوق خود به دیوان عدالت اداری طرح شکایت نماید.

نحوه شکایت از شهرداری در خصوص کمیسیون ماده 7

طرح شکایت از شهرداری در خصوص کمیسیون ماده 7 بدین صورت می باشد که فرد ابتدا دادخواست خود را براساس آیین دادرسی دیوان عدالت اداری نوشته و در ادامه با استفاده از سامانه ساجد به دیوان عدالت اداری ارسال می نماید. نکته مهم در مورد دیوان عدالت اداری این می باشد که افراد و شهروندان عادی حق حضور در دیوان عدالت اداری را نداشته و کلیه امور برای این افراد به صورت غیر حضوری میباشد. در این مورد معمولا افراد برای پیگیری حضوری پرونده خود باید شکایت خود را به وکلای دیوان سپرده تا این افراد به صورت مستقیم به دیوان مراجعه نموده و تقاضای احقاق حق موکل را بنمایند. وکلای دیوان معمولا با گرفتن پرونده کلیه امور آن را به صورت حضوری پیگیری می نمایند و این امر می تواند تاثیر شگرفی در وضعیت و احقاق حق افراد داشته باشد.

اعضای کمیسیون ماده ۷ شهرداری

۱ / یک نفر از اعضای شورای اسلامی شهر ( به انتخاب شورا ) ،

۲ / یک نفر منتخب از سوی شهردار ( ترجیحا معاون خدمات شهری شهرداری و یا معاون شهرسازی ) ،

۳ / مدیر عامل سازمان پارک ها و فضای سبز ( لازم به ذکر است که : در صورت عدم وجود این سازمان در شهرداری ، مسئول فضای سبز شهرداری ، حضور می یابد ) .

باید افزود که : جلسه با حضور یافتن هر سه عضو رسمی است و تصمیمات گرفته شده نیز ، با نظر اکثریت اعضا جلسه ، معتبر می باشد . بر طبق بند ( د ) ماده یک آیین نامه اجرایی اصلاح قانون حفظ و گسترش فضای سبز شهر ها ، هنگامی محلی باغ تشخیص داده می شود که ، دارای یکی از خصوصیات ذیل باشد :

۱ / دارا بودن حداقل ۵۰۰ متر مربع مساحت ، آن هم در صورتی که وجود داشتن بنا و مستحدثات در زمین مورد نظر ، به طور متوسط در هر ۱۶ متر محوطه باز بیرون از ساختمان یک اصله درخت و در صورت وجود نداشتن سابقه احداث بنا به طور متوسط بیست و پنج متر مربع و یک اصله درخت غیر مثمر یا مثمر و یا حتی ترکیبی از آن ها کاشته شده باشد . امحا و یا قطع نمودن درختان ، سبب عدم احتساب درخت های کسر شده در آمار ، نخواهد شد .

۲ / دارا بودن سند مادر و یا حتی سند مالکیت ، قبل از تفکیک به عنوان باغ ، باغچه ، زمین منجر ، و باغ عمارت ،

۳ / دارا بودن سابقه برای دایر نمودن باغ ، دایر نمودن باغچه ، و دایر نمودن مشجر پر درخت ، از کمیسیون ماده دوازده قانون زمین شهری ،

۴ / محل هایی در حریم شهر ، که توسط  وزارت جهاد کشاورزی ، تحت عنوان باغ شناخته شده اند ،

۵ / محل هایی که بر طبق تشخیص شورای اسلامی ، به عنوان باغ شناخته شده اند .

اعتراض به رای کمیسیون ماده ۷

در خصوص اعتراض به رای کمیسیون ماده ۷ ، باید افزود که : رای قطعی صادر شده کمیسیون تشخیص باغات ، ظرف مدت شش ماه از تاریخ ابلاغ رای ، از سوی اشخاصی که مقیم خارج کشور هستند و ظرب مدت سه ماه از تاریخ ابلاغ رای ، از سوی اشخاصی که مقیم کشور هستند ، قابل شکایت در دیوان عدالت اداری می باشد.

وکیل کمیسیون ماده 7 | وکلای دیوان

وکلای کارآزموده و متخصص دیوان با چندین پرونده موفق در این زمینه و با سال ها فعالیت و تجربه ، آماده ارائه نمودن انواع خدمات حقوقی به اشخاص می باشند ‌. هموطنان عزیز و محترم می توانند پیش از اقدام به هر کاری ، ابتدا با برقرار نمودن تماس با گروه تخصصی وکلای دیوان ، از مشاوره حقوقی رایگان برخوردار شوند . وکلای دیوان ، ۰ تا ۱۰۰ روند پرونده را  به بهترین نحو ممکن و در کوتاه ترین زمان ، طی خواهد کرد .

5/5 - (2 امتیاز)
Facebook
Twitter
LinkedIn
نوشته های تازه
قاضی بازنشسته دادگاه تجدیدنظر
وکیل قاضی بازنشسته دیوان عدالت اداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط