رای هیئت ماده 165 قانون ارتش به بررسی تعیین مستمری بازماندگان بعد از فوت آنها می پردازد .
نیروهای ارتش جمموری اسلامی ایران از آن دسته از نیروهایی می باشند که بعد از انقلاب تلاش فراوانی را در خصوص جنگ با دشمن بعثی و سایر نیروهای معاند نظام انجام داده و در این مورد جان فشانی های فراوانی کردند.
در این راه افراد بسیاری به درجه رفیع شهادت رسیده و بسیاری دیگر نیز به درجه جانبازی رسیدند که همگی این افراد بعد از جنگ به سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران معرفی شده و در سازمان اقدامات فراوانی در جهت تکریم زندگی و همچین سایر اقدامات در خصوص آنها به انجام رسید.
حال بعد از سالها از جنگ تحمیلی هنوز افراد بسیاری در کشور با این موضوع درگیرند و در این راستا با مشخص شدن تکلیف اعضای درجه یک خانواده خود و یا سایر خواهان دریافت مستمری دراین باره می باشند.
مسئولیت تعین تکلیف این افراد با هیات ماده 165 قانون ارتش جمهوری اسلامی ایران می باشد که بیان می دارد .
« تمامی حقوق مستمری بین مستمریبگیران و وراث فرد به طور مساوی تقسیم و همچنین پرداخت خواهد شد و دلائل تشخیص و تعیین همه افرادی که بر حسب ماده 164 این قانونتحت سرپرستی و کفالت میباشند حقوق زمان خدمت یا دیتای سالانهای است که فرد مورد ادعا در زمان اشتغال به خدمت ، تایم بازنشستگی ، جانبازی یا معلولیت تنظیم می گردد . در خصوص رسیدگی به اعتراض کسانی که خود را لایق دریافت سهمی از مستمری می دانند و در مجموعه افراد تحت تکفل اسامی آنها ذکر نگردیده است به شیوه ای که شهادت در زمان خدمت اتفاق افتاده باشد هر کدام از هیات های زیر حسب مورد در وزات دفاع تشکیل می گردند.
ب – رییس ناحیه قضائی نیرو یا سازمان مربوطه یا معاون وی در ستاد ارتش
ج – رییس قسمت بازرسی نیروها یا سازمان مربوطه یا معاون وی در این رابطه
بعد از در خواست افراد در این هیئت موضوع به هیئت اعلام می گردد و بعد از اعلام معمولا هیئتی متشکل از افراد فوق در این رابطه اقدام به برگزاری جلساتی در این باره نموده و فرد نیز حق شرکت در این مورد را ندارد.
البته باتوجه به اینکه این هیئت کلا نظامی می باشد لذا فرد می تواند در این رابطه از مسئول خدمات حقوقی ارتش در این باره استفاده نموده و از حقوق خود دعاع نماید.
بعد از همه این موارد معمولا در این کمیسوین رای صادر شده و رای صادهر به طرفین ابلاغ می گردد. رای صادره در این باره به فرد ابلاغ شده و قابل تجدید نظر دوباره در هیئت می باشد. بعد از این مرحله رای صادره دوباره در این موضوع بررسی می شود و در صورتی که فرد باز هم به هر دلیلی بدان اعتراض داشته باشد وی می تواند در این خصوص به دیوان عدالت اداری طرح شکایت نماید.
نحوه طرح شکایت در دیوان عدالت اداری در اعتراض به رای هیئت ماده 165 قانون ارتش
اگر در شعب بدوی و تجدید نظر هیئت ماده 165 قانون ارتش فرد نتوانست به نتیجه مورد نظر خود برسد ، میتواند خود به تنهایی و یا به همراه وکیل متخصص دیوان در این رابطه اقدام به انجام امور بنماید .
برای طرح شکایت فرد باید ابتدا دادخواست اعتراض خود به رای صادره را مطابق ماده 16 قانون آیین دارسی تشکیلات دیوان عدالت اداری نوشته و به همرا دلائل و مدارکی که دال بر متنفع بودن فرد از این زمینه می باشد اقدام به ارسال ان به دیوان کند.
امر نوشتن دادخواست دیوان بسیار مهم می باشد و در این مورد فرد به صورت کلی باید خواسته خود را به صورت تمام و کمال و مستند به امور قانونی نوشته و دیوان ارسال کند و در این مورد سپردن پرونده به وکیل متخصص می تواند به شما بسیار کمک نماید .
بعد از ارسال دادخواست معمولا با تصمیم مرجع ارجاع کننده دیوان پرونده به دیوان رفته و در این رابطه دیوان اقدام به بررسی ان می نماید .
یکی از مهمترین موضوعاتی که در دیوان قابل طرح می باشد این است که فرد حق حضور در دیوان و جلسه رسیدگی را نداشته و در این رابطه تنها وکلا می توانند این اقدام را به انجام برسانند.
بعد از جلسه رسیدگی رای صادر شده و به صورت کلی ارای صادر در مورد احکام شعب رسیدگی کننده شبه قضائی به دو صورت می باشد ک
1- رای صادره تایید شده و دیگر قابل اعتراض نمی باشد .
2- رای صادره نقض شده و از طریق شعبه صادر کننده رای به یکی از شعب ر هم عرض ارجاع می گردد.
اگر شما نمی دانید که رسیدگی و طرح شکایت در دیوان عدالت اداری به چه شیوه ای می باشد می توانید امور خود را به گروه تخصصی وکلای دیوان در این رابطه سپرده و با خیال راحت منتظر احقاق حقوق خود باشید.