در این نوشتار به بحث رای هیئت ماده 183 شهرداری و همچنین نحوه صدور رای در ان می پردازیم .
تقسیم مستمری بین بازماندگان معمولا یکی از مهمترین مواردی می باشد که افراد بعد از فوت یک مستمری بگیر ایجاد می شود و همه سازمانهایی که به نحوی بعد از فوت افراد به بازماندگان آنها نیز مستمری می دهند در این باره دارای قوانین متفاوتی می باشند.
سازمانهای نظامی نیز در این باره مستثی نبوده و قوانین خود را در این باره دارا می باشند منجمله ماده 192 قانون استخدامی نیروی انتظامی و همچنین ماده 165 قانون ارتش که تعیین تکلیف حقوق مستمری بعد از فوت افراد را مشخص نموده و برای افرادی که به نحوی خواهان دریافت حقوق در این باره می باشند کمیسیون هایی را تشکیل داده تا در این خصوص تصمیم گیری بنمایند.
در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز وضعیت به همین روال می باشد و افرادی که در این باره وضعیت آنها در تعیین مستمری مشخص نمی باشد می توانند در کمیسیون یا هیئت ماده 183 طرح درخواست نموده و در این باره اقدام به طرح شکایت نمایند.
نحوه رسیدگی به اعتراض همه کسانی که به نحوی خود را محق به دریافت مستمری فرد متوفی می دانند و در تعرفههای دریافتی زمان خدمتی پرسنل جزء افراد تحت تکفل قید نشدهاند
الف – در صورتی که شهادت به وقوع پیوسته باشد ویا فوت متوفی در طول دوران خدمت روی داده باشد هیاتی متشکل از افراد ذیل در سپاه پاسدارن تشکیل می گردد .
1 – معاون نیروی انسانی سپاه در مورد نیرو یا سازمان مربوطه یا نماینده وی به عنوان رئیس در جلسه .
2 – مدیریت بخش قضایی سپاه یا سازمان مربوط یا جانشین وی در این باره .
3 – رئیس قسمت بازرسی نیروی های سپاه پاسداران یا سازمان مربوط یا جانشین وی در این مورد .
ب – در صورتی که برای فرد شهادت یا فوت اتفاق افتاده باشد و یا در زمان در زمان بازنشستگی، و همچنین جانبازی جانبازی اتفاق افتاده باشد، هیأت رسیدگی کننده در سازمان بازنشستگی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از افراد زیر تشکیل خواهد شد .
1 – رئیس کل سازمان بازنشستگی سپاه یا جانشین وی در این رابطه به عنوان رئیس کمیسیون .
2 – معاون بخش حقوقی این وزارت یا جانشین وی در این موضوع .
3 – معاون بخش نیروی انسانی ستاد کل نیروهای سپاه یا نماینده وی در این خصوص .
بعد از طرح درخواست در این رابطه معمولا کمیسیون در این موارد اقدام به تشکیل جلسه داده و با بررسی درخواست فرد اقدام به رسیدگی و صدور رای می نماید. رای صادره در این خصوص قطعی و لازم الاجرا می باشد و در انتها به فرد ابلاغ می گردد.
نحوه اعتراض به رای هیئت ماده 183
به صورت کلی تمامی هیئت های رسیدگی کننده شبه قضائی دارای نحوه ی رسیدگی مشابهی می باشند .
در این هیئت به نحوه برقرار مستمری پدر و مادر فوت شده که در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حال خدمت بوده اند رسیدگی می شود.
اگر فردی به هر دلیلی خود را محق بداند می تواند طی درخواست تقاضای تشکیل هیئت و همچنین رسیدگی و صدور حکم در این رابطه را بنماید.
در هیئت به فرد اطلاع داده می شود که در مدت زمان معینه دفاعیات خود را در این رابطه به هیئت ارسال نماید . بعد از ارسال دفاعیات هیئت دذر این رابطه اقدام به تصمیم گیری می نماید و رای را صادر می نماید .
اگر رای صادره بر خلاف نظر و خواسته فرد باشد ، رای قابل اعتراض بوده و در این باره به شعبه تجدید نظر ارسال می گردد. در شعبه تجدید نظر بهترین راه این می باشد که فرد از یک وکیل برای بیان خواسته خود و اعتراض به اری بدوی استفاده نماید .
اگر به ر دلیلی در شعبه تجدید نظر نیز رای بر خلاف انچه که مد نظر شخص می باشد صادر شد ، این رای ظرف سه ماه قابل اعتراض در دیوان عدالت اداری بوده و و در این زمینه رای صادره در صورت عدم اعتراض در مهلت معینه قطعی می گردد.
در صورت اعتراض فرد به رای صادره ، در دیوان مورد بررسی قرار گرفته و در انتها رای یا نقض شده و یا قطعی می گردد .