در این نوشتار ابتدا به بحث اعتراض به رای کمیسیون ماده 99 شهرداری پرداخته و در انتها به معرفی وکیل متخصص در این رابطه می پردازیم ، با ما همراه باشید. امروزه با توسعه شهرنشینی و هجوم مردم روستاها برای زندگی بهتر و اینکه بسیاری از این مردم به دلیل فقر معمولا به حواشی شهرها رفته و در آنجا سکنی می گزینند. این حواشی گاهی در داخل حریم شهری بوده و گاهی در خارج از حریم شهری می باشند. اگر افراد در داخل زمین های حریم شهری اقدام به ساخت و ساز بنمایند باید قبل از هر اقدامی جهت احداث منزل مسکونی از شهرداری پروانه ساخت بگیرند در این موارد اگر اقدام به این موضوع ننمایند شهرداری در کمسیون ماده 100 این موضوع را بررسی و برای فرد جریمه معین خواهد نمود. اما اگر ساخت و ساز در خارج از محدوده حریم شهری باشد در این موارد شهرداری با توجه کمیسیون ماده 99 قانون شهرداری ها اقدام به صدور حکم برای فرد در کمیسیونی به همین نام خواهد نمود.
نحوه رسیدگی در کمیسیون ماده 99 تبصره دو ذیل بند 3
معمولا در کلیه مواردی که فردی در خارج از حریم شهری اقدام به ساخت و ساز می نماید این موضوع در کمیسیون ماده 99 قانون شهرداری مورد بررسی قرار گرفته و متناسب به وضعیت فرد اقدام به صدور رای می شود . رای صادره معمولا بدین صورت می باشد که کمیسیون یا رای به جریمه نقدی به میزان ارزش ساختمان می نماید و یا رای به تخریب خواهد داد . رای صادره در این کمیسیون قابل اعتراض در شعبه تجدید نظر کمیسیون ماده 99 خواهد بود. برای این امر معمولا فرد می تواند طی یک درخواست به صورت حضوری نسبت به رای صادره درخواست تجدید نظر نماید. رای صادره دراین مورد دوباره در کمیسیون ماده 99 بررسی شده و معمولا فرد می تواند در جلسه رسیدگی حضور داشته باشد و ازخود دفاع نماید و یا می تواند طی یک لایحه نسبت به رای صادره برای احقاق حق خود تلاش نماید. بعد از بررسی رای در شعبه تجدید نظر کمیسیون ماده 99 شهرداری معمولا رای صادر می شود واین رای قطعی و لازم الاجرا می باشد. باتوجه به اینکه رای صادره در این باره قطعی می باشد لذا شهرداری می تواند بلافاصله نسبت به اجرای ان اقدام نماید .
در صورتی رای بر تخریب ساختمان باشد معمولا فرد باید در اولین اقدام از دیوان عدالت اداری تقاضای صدور دستور موقت توقف عملیات اجرائی را بنماید . دستور توقف عملیات اجرائی معمولا به همراه دادخواست شکایت به دیوان عدالت اداری ارسال می شود. بر خلاف دادگستری در دیوان عدالت اداری معمولا نیازی به تامین وثیقه نمی باشد و دیوان عدالت اداری براساس دلائل و مدارک فرد و همچنین نظر قاضی اقدام به تایید یا رد قرار توقف عملیات اجرائی می شود. در دیوان عدالت اداری در صورت رد یا تایید قرار توقف عملیات اجرائی معمولا رسیدگی شروع شده و اقدام به بررسی رای کمیسیون ماده 99 براساس قانون می نماید. بعد از بررسی رای صادره معمولا دیوان یا اقدام به تایید رای می نماید و یا اقدام به نقض رای صادره می نماید. رای صادره در صورتی که تایید گردد معمولا اجرا شده و در خصوص آن اقدام خاصی دیگر نمی شود انجام داد . اما اگر رای تقض شده باشد دیوان با بررسی موارد نقض اقدام به ارسال رای قطعی شده به مرجعی که رای نهایی را صادر کرده است می نماید ودر آن مرجع موظف به تبعیت از نظر دیوان در این رابطه می باشد.
وکیل کمیسیون ماده 99 شهرداری
معمولا افرادی که در هنگام ساخت و ساز دچار تخلف شده و یا اینکه ساختمان خود در خارج از حریم شهر می سازد به وصرت کلی اطلاعی از امور قانونی ندارند و اگر این افراد در جلسات کمیسیون ها نیز حضور پیدا نمایند به صورت کلی نمی توانند دفاع خاصی از خود بنمایند و همین مسئله باعث می شود که رای به صورت قطعی در تمامی مراحل به ضرر انها صارد بشود و یا حتی ممکن است رای به تخریب ان داده شود .
برای همین امر نیاز هست تمامی افرادی که مرتکب این تخلف می شوند و در کمیسیون بدوی رای به جریمه یا تخریب ساختمان می شود برای ادامه امر رسیدگی خود در مرحله تجدید نظر کمیسیون و یا سایر مراحل در این باره حتما از وکلای متخصص دیوان و یا وکیل متخصص کمیسیون ماده 99 استفاده نمایند . علاوه بر این امر در صورت صدور رای بر علیه موکل ممکن است وی دچار خسارت بسیار زیاد مالی و یا به تخریب ساختمان محکوم گردد. کمیسیون ماده ۹۹ شهرداری ، در دفاتر فنی و عمرانی استانداری ها، تشکیل می گردد. وظیفه این کمیسیون ، رسیدگی نمودن به تخلفات ساخت و ساز ، آن هم در خارج از محدوده مشخص شده برای شهر ها ، می باشد .
اعضای کمیسیون ماده 99 شهرداری
اعضای این کمیسیون عبارتند از : نماینده قوه قضائیه ، نماینده وزارت کشور ، وزارت مسکن و شهرسازی . در واقع کمیسیون ماده ۹۹ ، برای رسیدگی نمودن به تخلفات ، از طریق گزارش های واصله از بخشداری ها ، در مورد این موضوع ، جلسه رسیدگی را تشکیل می دهد . هر نوع تخلف ساختمانی در خارج از شهر ، از جانب دهیاری ها به بخشداری ها ، گزارش داده می شود و وظیفه عوامل بخشداری ها در این خصوص ، بررسی دقیق موضوع می باشد و در صورت صحت ، تخلف گزارش شده آن ، به کمیسیون ماده ۹۹ شهرداری است .
نکته دیگری که باید در این خصوص ذکر کرد ، این امر است که : در تخلفات ساختمانی مذکور ، اگر ساخت و ساز بدون در نظر گرفتن شرایط فنی ، بهداشتی و ایمنی باشد ، در این صورت کمیسیون مذکور رای به تخریب آن ساختمان خواهد داد . لازم به ذکر است که : تخریب ساختمان ، حتما باید در مهلت قانونی که کمیسیون ماده ۹۹ شهرداری در نظر می گیرد ، توسط مالک انجام گردد . در غیر این صورت ، از طریق پیگیری نمودن استاندار با ضابطین قضایی ، تخریب ساختمان توسط عوامل قضایی صورت خواهد گرفت . در واقع مهلتی که برای تخریب ساختمان از جانب کمیسیون ماده ۹۹ شهرداری ، داده می شود بیش تر به جهت آن است که ، فرد از این زمان برای طرح نمودن شکایت از رای کمیسیون مذکور در دیوان عدالت اداری ، اقدام کند .
البته باید توجه داشت ، که رسیدگی نمودن در کمیسیون ماده ۹۹ قانون شهرداری ، این طور نیست که حتما حکم به تخریب ساختمان ، داده شود . بلکه در برخی موارد نیز که تخلف صورت گرفته با رعایت نمودن مسائل فنی و ایمنی باشد ، در این صورت کمیسیون ماده ۹۹ شهرداری ، ضمن توجه با این موضوع ، جریمه ای را معین می کند . قانونگذار ، در تصویب نمودن قانون شهرداری ، ضمن توجه داشتن به وضعیت ساخت و ساز ، مشکلات و موانع احتمالی را هم بررسی نموده است . تعیین کردن محدوده معین به جهت ساخت و ساز ، در داخل شهر ها با استفاده نمودن از طرح های تفصیلی و … از دیگر اقدامات قانونگذار در این خصوص، می باشد .
وکیل اعتراض به رای کمیسیون ماده 99 قانون شهرداری | وکلای دیوان
رسیدگی نمودن به مسائلی از این قبیل ، نیاز به حضور و مشورت کردن با فردی متخصص و با تجربه دارد ، که به خوبی از قوانین و رویه دادگاه ها مطلع باشد ، و بتواند به بهترین نحو ممکن و به ساده ترین شکل ، روند پرونده را طی کند . وکلای با تجربه و مجرب دیوان ، آماده ارائه انواع خدمات حقوقی به عموم مردم می باشند . افراد می توانند ، با برقرار نمودن تماس با این مجموعه ، از مشاوره رایگان حقوقی برخوردار شوند .