مسائل مالیاتی
اخذ مالیات از جمله مسائلی است که در تمامی کشورها انجام میشود. این مسئله به گونه ای است که دولت مقداری هزینه را از اشخاص حقیقی و حقوقی برای تامین هزینه های دولت دریافت می نماید. رسیدگی به این مسئله به عهده خود دولت است. به گونه ای که باید افراد واجد شرایط را شناسایی کند و پس از ثبت نام و اقدامات لازم، نسبت به دریافت مالیات اقدام کنند. هنگام رسیدگی به مسائل ممکن است که مشکلاتی ایجاد شود، که در این حالت باید به مراجع مخصوص رسیدگی به این مسائل مراجعه کرد.
رسیدگی به پرونده های مالیاتی در چه مراکزی انجام می شود؟
همانگونه که اشاره کردیم گاهی اوقات ممکن است که در مسائل مالیاتی اختلافاتی ایجاد بشود که نیاز باشد که به مراجع قانونی مراجعه کرد. رسیدگی به مسائل مالیاتی می تواند در مراجع خصوصی غیر قضایی انجام بشود. به شکلی که در ابتدا می توان به صورت اداری سعی کرد که این پرونده ها را حل کرد، اما اگر مشکلات مالیاتی در این مرحله حل نشود، باید به هیات حل اختلاف بدوی مالی و هیات تجدید نظر حل اختلاف مالیاتی مراجعه کرد، تا پرونده را مورد بررسی قرار بدهند. در این مراجع قانونی نیز میشود که پرونده ها به صورت کامل مورد بررسی قرار بگیرد و رای نهایی صادر شود. به شکلی که معمولاً در این مرحله رای قطعی و لازم الاجرا صادر می شود. اما گاهی اوقات ممکن است که در این مرحله مشکلاتی ایجاد بشود و یا قسمتی از پرونده مورد بررسی قرار می گیرد. در این حالت مودیان طی یک ماه می توانند به رای صادره اعتراض کنند که در شورای عالی مالیاتی مورد بررسی قرار بگیرد.
آیا امکان اعتراض به رای شورای عالی مالیاتی وجود دارد؟
زمان یک پرونده های مالیاتی به شورای عالی مالیاتی ارجاع داده میشود، باید به طور کامل مورد بررسی قرار بگیرد تا حکم نهایی صادر بشود اما این به این معنی نیست که افراد نمی توانند نسبت به این رای اعتراض نمایند گاهی اوقات ممکن است که دعاوی نسبت به رای صادر شده از طرف شورای عالی مالیاتی اعتراض داشته باشند، در این حالت باید در یک فرصت معین اعتراض خود را نسبت به رای صادر شده اعلام نمایند. برای رسیدگی به پرونده های مالیاتی و بهتر پیش بردن آن می توان با وکیل های دعاوی مالیاتی مشورت کرد و یا از آنها کمک گرفت.
چه زمانی بهتر است که به وکیل دعاوی مالیاتی مراجعه کرد؟
زمانی که افراد با مشکلات مالیاتی مواجه می شوند و لازم است که به مراجع قانونی مراجعه نمایند، بهتر است که با وکیل در این زمینه مشورت کنند. علاوه بر این افراد عادی ممکن است که نسبت به قوانین مربوط به این زمینه آگاهی کافی را نداشته باشند، و نتوانند پرونده ی خود را به خوبی پیش ببرند. در چنین حالت هایی بهتر است که افراد با وکیل های دعاوی مالیاتی مشورت کنند ،و یا پرونده خود را به آنها بسپارند.
برای انتخاب بهترین وکیل دعاوی مالیاتی باید به چه ویژگی هایی توجه داشت؟
برای انتخاب وکیل دعاوی مالیاتی باید به یک سری ویژگی ها توجه به ویژه داشت؛ به گونهای که بهتر سابقه وکیل مورد نظر مورد بررسی قرار بگیرد. از دیگر ویژگی هایی که می توان هنگام انتخاب وکیل به ان توجه داشت، میزان تحصیل وکیل است. همچنین میزان شهرتی که وکیل ملکی در میان مردم دارد نیز می تواند بر انتخاب بهترین وکیل تاثیر گذار باشد. بهترین وکیل دعاوی ملکی باید توجه داشته باشد که بهترین قوانین را برای حل پرونده استفاده نماید، تا شانس پیروزی موکلش بیشتر شود. اما باید دقت. داشت که این به معنی پیروزی تضمینی در پرونده ها نیست.
بهترین وکیل تضمینی اعتراض به رای شورای عالی مالیاتی
بهترین وکیل تضمینی اعتراض به رای شورای عالی مالیاتی وکیلی می باشد که به امور مالیاتی و همچنین نحوه رسیدگی در هیئت های رسیدگی کننده به صورت تخصصی اقدام به وکالت می نماید .
این هیئت ها در تمامی مراکز و سازمانهای مالیاتی در مرحله بدوی و تجدید نظر در سطح شهرستان و استان تشکیل شده و برای اعتراض به رای تجدید نظر باید در شورای عالی مالیاتی و یا دیوان عالی مالیاتی اعتراض نمود.
یک وکیل متخصص در امر اعتراض به رای شورای عالی مالیاتی در ابتدا اقدام به بررسی آرای صادره در هیئت های بدوی و تجدید نظر نموده و در انتها رای شورای عالی مالیاتی را نیز از نظر قانون و مقررات موجود به صورت کامل و تحلیلی چک نموده و در انتها در دیوان عدالت اداری اقدام به طرح شکایت علیه اداره مالیات می نماید و در انتها رای قطعی را در این باره دریافت می نماید .
جمع بندی
همانگونه که اشاره کردیم؛ گاهی اوقات ممکن است که در مسائل مالیاتی اختلافاتی ایجاد بشود. در این حال باید به برخی از مراجع قانونی که به این پرونده ها رسیدگی می کنند مراجعه کرد.
اگر پرونده ها در مرحله اداری حل نشوند، به هیات حل اختلاف بدوی مالی و هیات تجدید نظر حل اختلاف مالیاتی ارجاع داده می شود. در این مرحله معمولا حکم قطعی صادر میشود که باید اجرا شود. اما اگر طرفین دعوا نسبت به رای صادر شده اعتراض داشته باشند، می توانند پرونده را به شوراي عالی مالياتی ارجاع دهند، تا حکم لازم را صادر نمایند.
گاهی اوقات نیز ممکن است که افراد نسبت به این حکم شورای عالی مالیاتی نیز اعتراض داشته باشند، که در این حالت می توان با کمک وکیل دعاوی مالیاتی، دادخواست تجدید نظر را به مراجع بالاتر ارسال کرد، تا در صورت درست بودن اعتراض حکم جدید صادر شود.