مالیات چیست؟
شاید کلمه مالیات برای شما آشنا باشد اما قوانین پرداخت آن و همچنین اینکه به چه افرادی تعلق می گیرد برای شما نا آشنا باشد. مالیات هزینه ای است که دولت به صورت سالانه بر اساس میزان در آمد افراد و همچنین اموالی که دارند از اشخاص حقیقی و حقوقی دریافت می کند. به شکلی که دولت در ابتدا اشخاص واجد شرایط را شناسایی می کند و بعد از ثبت نام آن ها نسبت به وصول مالیات برای تامین هزینه های دولت اقدام می کند. در واقع می توان گفت که مالیات هزینه ای است که اشخاص حقیقی و حقوقی به دولت پرداخت می کند و دولت نیز بر اساس میزان سرمایه ای که افراد دارند، نسبت به وصول مالیات اقدام می کند.
رسیدگی به امور مالیاتی به عهده چه اشخاصی است؟
همانگونه که اشاره کردیم رسیدگی به امور مالیاتی به عهده خود دولت است. به شکلی که باید افراد واجد شرایط را شناسایی کنند و نسبت به وصول آن اقدام کنند. زمانی که برگه تشخیص مالیاتی به شخص مودی ارسال می شود می تواند نسبت به حکم صادر شده اعتراض نماید. به شکلی که در ابتدا می تواند که اعتراض خود را به اداره مورد نظر ارسال کن و در صورتی که به نتیجه نرسید می تواند پرونده خود را به هیات های بدوی و تجدید نظر اختلافات مالیاتی ارسال کنند.
در این مراکز معمولاً بر اساس مدارک ارائه شده حکم صادر می شود. زمانی که حکم به شخص مودی ارسال می شود به معنی حکم قطعی و لازمالاجرا است. اما این افراد می توانند طی یک فرصت ۳۰ روزه به حکم صادر شده اعتراض کنند و در خواست خود را به شورای عالی مالیاتی ارسال کنند. سه مرجع اصلی برای رسیدگی به اختلافات مالیاتی وجود دارد، که شامل هیات های بدوی و تجدید نظر اختلافات مالیاتی، شورای عالی مالیاتی و هیات مکرر ۲۵۱ مالیاتی است.
آیا ممکن است که هنگام اعلام ارا از طرف هیات های مورد نظر مشکلاتی ایجاد شود؟
همانگونه که اشاره کردیم زمانی که پرونده ها به هیات های مالیاتی ارسال می شود از تمام جهات مورد بررسی قرار می گیرد. در این مراکز بر اساس مستندات ارائه شده رای بدوی صادر می شود. پس از صادر شدن رای طرفین دعوا می توانند اعتراض خود را اعلام کنند و دادخواست تجدید نظر را ارسال کنند. در این حالت پرونده ها دوباره مورد بررسی قرار می گیرد و بر اساس دادخواست ارسال شده رای جدید صادر می شود. در این حالت نیز امکان اعتراض به رای صادر شده وجود دارد. به شکلی که می توانند درخواست خود را به مراجع بالاتر ارسال نمایند.
چه زمانی می توان به رای بدوی یا تجدید نظر هیات مالیاتی اعتراض کرد؟
بر اساس مطالبی که اشاره کردیم؛ گاهی اوقات ممکن است که حکم صادر شده مورد پذیرش طرفین دعوا نباشد. با توجه به این مسئله می توانند نسبت به رای بدوی و یا تجدیدنظر اعتراض نمایند و دادخواست خود را به هیات های حل اختلاف های مالیاتی ارسال نمایند. تا پرونده به شکل کامل تری مورد بررسی قرار بگیرد و سپس حکم صادر شود.
بهترین وکیل دعاوی مالیاتی چه کمکی به موکلان خود می توانند داشته باشند؟
مراحل قانونی مربوط به پرونده های مالیاتی پیچیدگی های مخصوص به خود را دارند، با توجه به این مسئله اشخاص عادی نمی توانند که تمام این مراحل را به تنهایی پیش ببرند، علاوه بر این مراحل قانونی این مسئله بسیار طولانی است. به همین دلیل زمانی که افراد با مشکلات مالیاتی مواجه می شوند، برای اینکه پرونده آنها با سرعت بیشتری پیش برود و مراحل قانونی آن به شکل عالی پیش برود بهتر است که به وکیل های دعاوی مالیاتی مراجعه کنند.
بهترین وکیل های دعاوی مالیاتی سعی می کنند که با انتخاب قانون و تبصره مناسب، روند پرونده را با سرعت بیشتری و به نفع موکل خود پیش ببرند. اما این به معنی تضمینی بودن پیروزی در پرونده نیست.
نحوه اعتراض به رای بدوی و یا تجدید نظر هیئت حل اختلاف مالیاتی
اگر شما هم خواهان اعتراض به آرای حل اختلاف مالیاتی باشید به صورت قطع تاکنون اسامی هیئت ها بدوی و تجدید نظر حل اختلاف مالیاتی را شنیده اید ، این هیئت ها در مرحله بدوی آرای صادر می نماید که قابل اعتراض در هیئت تجدید نظر می باشند .
برای اعتراض به رای در مرحله تجدید نظر به صورت قطع فرد می تواند اعتراض خود ار به همراه رای صادره به مرجع تجددی نظر ارسال نماید و طی یک درخواست خواهان اعتراض به میزان مالیات معینه بشود .
در مرحله تجدید فرد با استفاده از دلائل و مدارکی که در اختیار دارد خواهان بخش و یا کاهش میزان مالیات خود در این رابطه بشود و اگر خود به قوانین آشنایی نداشته باشد به صورت قطعی در این رابطه باید از وکیل استفاده نماید ، به خصوص اگر میزان واقعی مالیات معینه بسیار بیشتر از مالیات واقعی که باید پراخت نماید بشود.
یک وکیل در این زمینه با ورود به پرونده اقدام به بررسی دلائل و مدارک فرد نموده و در انتها با استفاده از تخصصی که دارد رای قطعی را به نفع موکل خود دریافت می نماید .
جمع بندی
با توجه به مطالبی که اشاره کردیم؛ گاهی اوقات ممکن است که در مورد مباحث مالیاتی اختلافاتی ایجاد شود، که در این حالت پرونده مورد نظر به مراجعی که به این مسائل رسیدگی می کنند ارجاع داده می شود. این پرونده در ابتدا در هیات های بدوی و تجدید نظر حل اختلافات مالیاتی مورد بررسی قرار می گیرد و حکم لازم صادر می شود. اگر شخص مودی رای بدوی و تجدید نظر صادر شده را قبول نداشته باشد، می تواند دادخواست اعتراض خود را با کمک وکیل آماده کند و به مراجع بالاتر ارجاع دهد.