در این نوشتار ابتدا در موارد اخذ بهای خدمات مازاد بر تراکم شهرداری و کمیسیون ماده 100 توضیحاتی ارائه داده و در انتها با ارودن یک رای از دیوان عدالت اداری به بیان بیشتر امر می پردازیم .
در شهرهای بزرگ و علی الخصوص تهران به دلیل داشتن جمعیت بسیار بالا در این رابطه معمولا در هر منطقه با توجه به تراکم ساختمانی و همچنین محدودیت هایی برای ساختمان سازی و همچنین میزان تراکم ساختمانها در نظر گرفته می شود . به صورت کلی اگر بخواهیم در این مورد توضیحات بیشتری ارائه بدیهم باید بگوییم که برای هر ساختمان و میزان شهروندانی که در ان زندگی می کنند معمولا باید امکانات و خدماتی از شهرداری ارائه شود ، حال اگر یک ساختمان در این رابطه دارای تراکم بیشتری باشد براساس قانون باید عوارض بیشتری را نیز در خصوص مازاد بر تراکم پرداخت نماید .
به صورت ساده تر اگر مطلب را بیان نماییم باید بگوییم که در مناطق متفاوت ساختمانها مجاز به رعایت تعداد خاصی از طبقات می باشند و در صورتی که بعد از صدور مجوز به هر دلیلی شهرداری متوجه شود که این ساختمانهای احداثی دارای طبقات بیشتری می باشند در این صورت ممکن است شهرداری ان را کمیسیون ماده 100 ارائه بدهد و برای انها جریمه های زیادی را وضع نماید.
نمونه رای دیوان عدالت اداری در خصوص اخذ بهای خدمات مازاد بر تراکم توسط شهرداری
ابطال مصوبات شورای اسلامی شهر مشهد مبنی بر اخذ بهای خدمات مازاد بر تراکم توسط شهرداری قبل از ارسال پرونده به کمیسیون های ماده ۱۰۰ و نیز ابطال مصوبه شورای مذکور مبنی بر تأیید اخنبهای خدمات فوق الاشاره
شماره دادنامه: ۴۲۷
تاریخ رأی: ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
بسم الله الرحمن الرحيم
گردش کار: آقای سید ابوتراب موسوی به موجب دادخواستی ابطال مصوبات شماره ۳/۳۴۲۳/ش- ۱۳۸۶/۵/۲۳ و ۳/۵۶۵۵/ش- ۱۳۸۶/۱۲/۱۳ شورای اسلامی شهر مشهد را خواستار شده و در جهت تبیین خواسته اعلام کرده است که:
با احترام نظر به اینکه شهرداری مشهد در کلیه مناطق شهری مربوط برخلاف ضوابت قانونی و قبل از ارسال پرونده تخلفات ساختمانی به کمیسیون های ماده ۱۰۰ قانون شهرداری ها اقدام به صدور فاکتورهای محاسبات شهرسازی و درآمد کرده است و عملا غیر قانونی خویش را مستند به مصوبات شورای اسلامی شهر مشهد اعلام و هر گونه پاسخگویی به رویه غیر قانونی خویش را متوجه شورای مذکور می داند و با عنایت به اینکه برابر قانون هرگونه تصمیم گیری نهایی در رابطه با تخلفات ساختمانی و صدور حکم تخریب و یا تنظیم فرم جریمه و تعیین مبلغ جریمه منحصرا در صلاحیت کمیسیون های ماده ۱۰۰ قانون شهرداری ها بوده است و با اعمال این رویه از سوی شهرداری مشهد و دریافت مبالغ هنگفت در قالب بهای خدمات تخلفات ساختمانی پیشروی طولی و یا طبقه اضافه و قبل از صدور رأی از سوی کمیسیون های فوق الذکر و بدون اشراف و اعمال نظر کمیسیون های ماده ۱۰۰ عملا جایگاه این کمیسیون ها را به عنوان یک مرجع شبه قضائی زیر سؤال برده و خواسته مقنن از تشکیل و ایجاد کمیسیون های مزبور محقق نمی شود. با اهتمام به این اصل که شهروندان عملا نبایستی دو نوبت جریمه : تخلفات ساختمانی را در یک پلاک ثبتی پرداخت نمایند و این مهم با آراء وحدت رویه . دیوان عدالت اداری که مرقوم داشته اند بابت کلیه تخلفات ساختمانی که رأی جریمه صادر شده است دریافت عوارض قانونی بلامانع است و لذا عملکرد شهرداری مشهد با آراء وحدت رویه مذکور و نیز ضوابط قانونی در تناقض شدید بوده و اهم دلایل آن به شرح ذیل است.
۱. با امعان نظر به این مهم که قانون گذار صلاحیت تعیین میزان جریمه را پس از تنظیم فرم جریمه بنا به درخواست کمیسیون های ماده ۱۰۰ بر اساس حداقل و حداکثر و آن هم فقط با مقیاس ارزش معاملاتی ساختمانی (K) که از ضوابط قانونی منطبق با وضعیت آن سال و برابر دفترچه های معاملات دارایی در هر محل تبعیت نماید. فقط به کمیسیون های ماده ۱۰۰ واگذار کرده است و مصوبات اخیر شورای اسلامی شهر مشهد على الخصوص مصوبات شماره ۳/۳۴۲۳/ش – ۱۳۸۶/۵/۲۳ و ۳/۵۶۵۵/ش-۱۳۸۶/۱۲/۱۳ به دلیل اینکه در فرم جریمه تنظیمی حداقل و حداکثر جریمه با هم تفاوتی نداشته و هر دو پارامتر اعداد یکسانی هستند عملا هر گونه دفاعیه و یا تجدیدنظرخواهی نسبت به آراء صادر شده از سوی کمیسیون ها را از مردم سلب کرده اند زیرا حداقل و حداکثر فرم جریمه فقط بر مبنای ۱/۰ Kبوده و عدد ثابتی است.
۲. شورای اسلامی شهر مشهد در مصوبات اصداری موصوف ضمن بازی با الفاظ محاسبه بهای تخلفات ساختمانی را که صرفا در صلاحیت کمیسیون های ماده ۱۰۰ قانون شهرداری ها است در قالب بهای خدمات تخلفات ساختمانی، اختیارات ق کمیسیون ها را به شهرداری مشهد تفویض کرده است و عمل غیر قانونی خویش را می بیان داشته که بایستی تصریح کرد، مصوبات اصداری موصوف و مورد اعتراض ای دادخواست تعیین بهای خدمات نیست بلکه تعیین بهای تخلفات ساختمانی است که ان. مهم از وظایف و اختیارات محض کمیسیون های ماده ۱۰۰ بر اساس ارزش معاملات ساختمان بوده که با اعمال این مصوبات از سوی شهرداری مشهد سقف حداکثر مبالغ تخلفات را آن هم بر اساس P از شهروندان اخذ می کنند.
٣. جرائم صادر شده از سوی کمیسیون های ماده ۱۰۰ الزاما بایستی بر اساس ارزش معاملاتی ساختمان تعیین شوند و ارزش معاملاتی ساختمان حاکی از قیمت اسکلت سازه به وجود آمده است بعلاوه ارزش عرصه موجود بوده که در کتابچه های دارایی به صورت سالیانه تعیین و به شهرداری ها و سایر ارگان های ذی ربط اعلام می شود و نمایندگان شورای شهر نیز در هیئت تعیین قیمت های ارزش معاملاتی حضور داشته است و اعلام نظر کرده اند و با اعمال این رویه و بر اساس مصوبات مورد اعتراض در یک محل و مکان مشخص، تخلفات ساختمان هایی که دارای اسکلت های سازه ای فلزی، بتنی دیوار باربر، سقف شیروانی و ایرانیت و غیره هستند بدون در نظر گرفتن نوع سازه با قیمت های یکسان محاسبه می شوند و ضمن تحت الشعاع قرار دادن مفاد تبصره های ماده ۱۰۰ قانون شهرداری ها خواسته مقنن محقق نمی شود ضمن اینکه ضریب 2 تعیین شده ارزش عرصه) در یک محل و خیابان مشابه جهت دو نوع سازه مختلف، برخلاف ضوابط قانونی بوده و عملکرد شهرداری مشهد با روش فوق و به استناد مصوبات اصداری شورای اسلامی شهر مشهد با مصداق واقعی ارزش معاملاتی ساختمان بر اساس دفترچه های دارایی محل هیچ گونه تطابقی نداشته و مبالغ دریافتی از شهروندان بدون اعمال نظر کمیسیون های ماده ۱۰۰ با ارقام واقعی بر اساس دفترچه های دارایی تفاوت فاحشی دارد
۴. با اجرای مصوبات اخیر از سوی شهرداری مشهد عملا مفاد تبصره های ماده ۱۰۰ بر اساس آن جریمه تخلفات ساختمانی در صورت تشخیص کمیسیون مبنی بر رأی جریمه که می باید بدون اعمال نظر نمایندگان شهرداری و فقط توسط نماینده مربوط شامل قوه قضائیه، وزارت کشور و شورای اسلامی شهر در محدوده حداقل نیم برابر و حداکثر ۳ برابر ارزش معاملاتی ساختمان که اعم از عرصه و اعیان است تعیین شود و در صورت مغایرت بنای احداثی با قوانین و ضوابط شهرسازی، کمیسیون های ماده .۱۰ مکلفند نسبت به صدور رأی قلع بناء اقدام نمایند ولی بر اساس مصوبات موصوف شورای اسلامی شهر مشهد، کمیسیون ها به هیچ وجه توانایی صدور رأی قلع بنا را نداشته و عملا اختیارات قانونی خویش را از دست می دهند.
با عنایت به اینکه پس از صدور مصوبات شورای اسلامی شهر مشهد برابر ماده ۸۰ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور مسئولین ذی ربط در فرمانداری شهرستان مشهد و نیز هیئت حل اختلاف استان در موعد قانونی به وظایف خطیر خویش عمل نکرده اند و مراتب اعتراض اینجانب به هیئت حل اختلاف مرکزی مستقر در وزارت کشور ارسال شده است که متأسفانه هیئت مذکور پس از گذشت یک سال از تقديم اعتراضیه بدون بررسی جدی و کارشناسانه و صرفا به استناد پاسخ مدیر کل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری خراسان رضوی طی نامه شماره ۳۸/۴۲/۶۲۶۵۱۳۸۹/۲/۲۰ که بدون استناد به موازین قانونی و نیز ارزش معاملاتی بر اساس دفترچه های دارایی در سطح شهر مشهد و صرفا در نظر گرفتن صلاح شهرداری مشهد اصدار یافته است اعتراض به مصوبه شماره ۳/۵۶۵۵/ش- ۱۳۸۶/۱۲/۱۳ شورای اسلامی شهر مشهد را طی نامه شماره ۶۹۱۴۸/۳/۳۴ – ۱۳۸۹/۵/۶ وزارت کشور رد کرده است.
على هذا نظر به اینکه عملکرد شهرداری مشهد قبل از صدور آراء قطعی از سوی کمیسیون های ماده ۱۰۰ در رابطه با تعیین و دریافت جرائم به استناد مصوبات شورای اسلامی شهر مشهد فاقد وجهه قانونی بوده است و استناد صرف شهرداری به مصوبات مذکور ضوابط قانونی حاکم بر نحوه رسیدگی در ماده ۱۰۰ و تبصره های الحاقی به آن را زیر سؤال می برد و شورای مذکور نیز قبل از اصدار مصوبات فوق الاشعار مجوزات قانونی مربوط را از مراجع ذی صلاح على الخصوص کمیسیون ماده ۵ شورای عالی شهرسازی و معماری شهر مشهد دریافت نکرده است و شورای مرکزی حل اختلاف مستقر در وزارت کشور نیز بدون بررسی و استناد به نظرات کارشناسان مربوطه اعلام نظر کرده است از محضر قضات محترم و فرهیخته مستقر در هیئت عمومی دیوان عدالت اداری بررسی موضوع دادخواست و مستندات تقدیمی و ابطال مصوبات شماره ۳/۳۴۲۳/ش۔
۱۳۸۶/۵/۲۳ و شماره
۳/۵۶۵۵/ش- ۱۳۸۶/۱۲/۱۳ شورای اسلامی شهر مشهد را تقان دارد.»
متن مصوبات مورد اعتراض به قرار زیر است:
الف) مصوبه شماره ۳/۳۴۲۳/ش-
۱۳۸۶/۵/۲۳ ١. به شهرداری مشهد اجازه داده می شود برای ساخت و سازهای مازاد برتراک مناطق ۱، ۲ و ۳ شهری قبل از ارسال تخلف به کمیسیون ماده صد به ازاء هر متر تخلف به ترتیب ۴۵
p ۳۵ ،p و ۲۵ p به عنوان بهای خدمات مازاد بر تراکم دریافت (در این صورت عوارض ویژه ساختمان دریافت نمی شود و سپس پرونده را به عنوان تخلف بدون پروانه به کمیسیون ماده صد ارسال نماید.
٢. بهای خدمات مربوطه صرفا برای واحدهای مسکونی در هر منطقه شهری به ازای هر مترمربع نباید از سه میلیون ریال تجاوز نماید.
تبصره- این مصوبه برای تمام پرونده های بعدی و فیش هایی که متوقف بوده است قابل اجرا می باشد.
۳. پرونده های دارای یک طبقه اضافه که تا پایان سال ۱۳۸۵ به کمیسیون ماده صد ارسال شده و رأی تخریب گرفته اند به معاونت شهرسازی و معماری شهرداری مشهد ارسال گردد تا در صورت تطبيق شرایط ساختمان با شرایط فروش یک طبقه مازاد بر تراکم در سال ۱۳۸۵، برابر ضوابط سال ۱۳۸۵ و با نرخ های این مصوبه پاسخگویی شود.
۴. بهای خدمات تفکیک صرفأ واحدهای مسکونی بیش از حد مندرج در پروانه ساختمانی به شرح جدول زیر و توضیحات پس از آن است.
ردیف شرح هر مترمربع
۱. برای جداسازی اولین واحد اضافه بر مندرجات در مجوز p۵
۲. برای جداسازی دومین واحد اضافه بر مندرجات در مجوز p۱۰
٣. برای جداسازی سومین واحد اضافه بر مندرجات در مجوز ۱۵ p
۴. برای جداسازی چهارمین و پنجمین واحد اضافه بر مندرجات در مجوز P۲۰
۵. برای جداسازی ششمین تا دهمین واحد اضافه بر مندرجات در مجوز۲۵ P
۶. برای جداسازی یازدهمین و بیشتر واحد اضافه بر مندرجات در مجوز P۳۰
تبصره ۱- مساحت واحدهای جدا شده نباید از ۵۰ مترمربع مساحت مفید آپارتمانی) کمتر باشد.
تبصره ۲- بهای خدمات فوق به ترتیب از کوچکترین واحد با کمترین ضریب 2 جدول محاسبه می گردد. به این معنا که کوچک ترین واحد اولین واحد اضافه محسوب گردیده و واحدهای بعدی نیز به ترتیب از کوچک به بزرگ تعیین می گردد.
تبصره ۳- برای تغییر در تعداد واحدها، تأمین پارکینگ الزامی بوده و شهرداری حق موافقت با تفکیک بدون تأمین پارکینگ یا تبدیل کسری پارکینگ به جریمه را ندارد.
تبصره ۴- بهای خدمات فوق بر اساس قیمت منطقه ای مورد عمل زمان صدور مجوز باید عمل گردد.
تبصره ۵- حداکثر تعداد واحدهای اضافه نباید از ۲ برابر واحد مجاز بیشتر باشد.
۵. برای صدور مجوز سند جداگانه واحد تجاری از بافت مسکونی در معابری که برابر طرح تفصیلی (۱۲ تا ۲۰ متری) واگذاری تجاری به آنها مجاز است، به ازای هر مترمربع P
۱۵حقوق شهرداری اخذ و پاسخگویی گردد. رعایت سایر ضوابط نیز الزامی می باشد.
ب) مصوبه شماره ۳/۵۶۵۵/ش – ۱۳۸۶/۱۲/۱۳
۱. سؤال مربوط به K و p مورد عمل برای محاسبه جرائم تخلفات مربوط به قبل از سال ۱۳۸۶، به کمیسیون برنامه، بودجه و امور اداری جهت بررسی و اعلام نظر مجدد عودت گردید و مقرر شد تا تصویب نهایی، طبق روال گذشته (محاسبه بر مبنای زمان تخلف) عمل شود.
تذکر: برای تخلفات قبل از سال ۱۳۸۶ استفاده از بهای خدمات ۴۵، ۳۵ و ۲۵ م مجاز نمی باشد.
٢. در مورد زمان اجرای بهای خدمات مازاد بر تراکم، اعمال ضریب ۱/۲ برای تخلفات مازاد بر ۱۰ درصد پیشروی طولی از ابتدای سال ۱۳۸۶ مجاز بوده و تخلفات قبل از آن مشمول بند یک این نظریه می باشند.
٣. در مورد املاکی که دو طرف آنها طبقه اضافی داشته و قبلا پایانکار داشته اند مه شورا روشن و صریح بوده و مجددا مورد تأکید قرار می گیرد، به این معنی که م عمل، ملک مجاوری است که طبقات مازاد کمتری (اعم از یک طبقه یا بیشتر) دارد.
۴. با دو پیشنهاد آخر مندرج در نامه شهرداری به شرح زیر موافقت به عمل آمد
الف) به پرونده های دارای یک طبقه اضافی که تا پایان سال ۱۳۸۵ به کمیسیون ما صد ارسال شده و رأى تخریب گرفته اند در صورت تطبیق با مصوبه فوق الاشاره پاسخگویی گردد.
ب)در تمامی موارد شش گانه جدول مصوبه مزبور به جای کلمه «مجوز»، کلمه «مجاز» صحیح می باشد.
۵. شهرداری مکلف است مفاد این مصوبه و نیز مصوبه شماره ۲/۴۷۰۹/ش- ۱۳۸۵/۹/۹ شورای اسلامی شهر را به محض ابلاغ در سیستم یکپارچه شهرسازی اعمال و به شورا اطلاع رسانی نماید.»
در پاسخ به شکایت مذکور، رئیس شورای اسلامی شهر مشهد به موجب لایحه شماره ۲/۸۹/۵۰۰۹/ش – ۱۳۸۹/۱۰/۲۲ توضیح داده است که:
با احترام، عطف به پرونده کلاسه
۸۹:۱۹۸۰۹۰۰۰۶۲۸۹۳ – ۱۳۸۹/۹/۱۳ در خصوص دادخواست آقای سید ابوتراب موسوی مبنی بر ابطال مصوبه شماره ۳/۳۴۲۳/ش۔ ۱۳۸۶/۵/۲۳ و مصوبه شماره ۳/۵۶۵۵/ش- ۱۳۸۶/۱۲/۱۳ شورای اسلامی شهر مشهد راجع به تعیین ارزش معاملاتی ساختمان موضوع تبصره ۱۱ ماده صد قانون شهرداری ها و تعیین بهای خدمات تخلفات ساختمانی مراتب ذیل به جهت دفاع به استحضار میرسد:
۱. مستفاد از بند الف و ب ماده ۲۰ قانون آیین دادرسی دیوان عدالت اداری سمت خواهان در پرونده و طرح شکایت محرز نیست و با توجه به اظهارنظر مدیرکل دفتر امور شهری و شوراها متأسفانه شاکی با دلایل غیرمنطقی و عدم ارتباط پرونده به خود اقدام به طرح شکایت کرده است و این شورا درخواست رد شکایت مشارالیه را دارد.
۲. همان گونه که مستحضرید شوراهای اسلامی شهرها بر اساس وظایف و اختیار مصرح در قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور مصوب ۱۳۷۵ و راستای حفظ حقوق شهروندی و رفاه حال شهروندان اقدام به ارائه طرح و تصویب لوایح می کنند که در این رابطه و با استناد به بند ۱۶ ماده ۷۱ و ۷۷ قانون مارالذکر و استفساریه شهرداری مشهد شورای اسلامی شهر مشهد اقدام به تصویب مصوبه شماره ۳/۵۶۵۵/ش- ۱۳۸۶/۱۲/۱۳ در خصوص اصلاح مصوبه قبلی شورا در زمینه بهای خدمات تخلفات ساختمانی و رفع ابهامات شهرداری در مورد مصوبه قبلی کرده است و برخلاف ادعای خواهان مصوبه اخیر هیچ گونه ممانعتی جهت ارسال پرونده ها به کمیسیون های ماده صد به عمل نیاورده است و با اجرای مصوبه تعداد بسیاری از پرونده های سال های گذشته تعیین تکلیف شده اند.
٣. با عنایت به بند ۲۶ ماده ۷۱ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و تبصره ۱۱ ماده ۱۰۰ قانون شهرداری و افزایش ارزش معاملاتی ساختمان در مصوبه شماره ۲/۱۵۱۹/ش- ۱۳۸۵/۳/۲۱ شورای اسلامی دوره دوم مشهد که مبالغ حداقل و حداکثر (۳ Kتا/۵ K) پیشنهادی شهرداری به کمیسیون ماده صد بسیار سنگین بوده است و مورد اعتراض شهروندان واقع شده بود پس از تشکیل شورای اسلامی شهر مشهد در دوره سوم مصوبه شماره
۳/۳۴۲۳/ش- ۱۳۸۶/۵/۲۳ به جهت رضایت شهروندان و کاهش مبالغ تخلفات تصویب شد که طی آن شهرداری را مکلف به اخذ عوارض بهای خدمات ناشی از افزایش واحدهای اضافی با شرایط مصرحه در مصوبه و سپس ارسال پرونده به کمیسیون ماده صد کرده است که این مصوبه نیز نه تنها برخلاف ادعای خواهان اختیارات کمیسیون ماده صد را کاهش نداده بلکه برابر تبصره ۱۱ ماده ۱۰۰ قانون شهرداری نسبت به تعیین ارزش معاملاتی ساختمان اقدام کرده است.
۴. همچنین به استحضار می رساند مصوبات فوق الذکر با رعایت ماده ۸۰ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی شهرها ابلاغ و اجرا شده است و موضوع شکایت خواهان نیز در هیئت مرکزی حل اختلاف رسیدگی به شکایات شوراهای اسلامی کشوری مستندا به تبصره ۲ ذیل ماده ۸۰ اصلاحیه سال ۱۳۸۶ قانون شوراها مورد رسیدگی قرار گرفته و مصوبه شماره ۳/۵۶۵۵/ش- ۱۳۸۶/۱۲/۱۳ مطابق با موازین قانونی و در راستای رفاه شهروندان شناخته شده است.
در پایان با عنایت به موارد معنونه فوق شورای اسلامی شهر مشهد از محضر ریاست محترم تقاضای رد و ابطال شکایت خواهان را دارد.»
هیئت عمومی دیوان عدالت اداری در تاریخ یاد شده با حضور رؤسا، مستشاران دادرسان شعب دیوان تشکیل شد. پس از بحث و بررسی، با اکثریت آراء به شرح آینده به صدور رأی مبادرت می کند.
رای هیئت عمومی دیوان عدالت اداری
الف) نظر به اینکه در تبصره های ذیل ماده ۱۰۰ قانون شهرداری مصوب سال ۱۳۳۴ در خصوص رسیدگی به تخلفات ساختمانی و صدور احکام مرتبط با تخلف به عمل آمده تعیین تکلیف شده است و گرفتن جریمه و عوارض، پیش از طرح موضوع در کمیسیون های مزبور توسط شهرداری ها فاقد مجوز قانونی است بنابراین مصوبه شماره ۳/۳۴۲۳/ش- ۱۳۸۶/۵/۲۳ شورای اسلامی شهر مشهد مبنی بر اخذ بهای خدمات مازاد بر تراکم توسط شهرداری قبل از ارسال پرونده به کمیسیون های ماده ۱۰۰ مغایر قانون است و مستند به بند ۱ ماده ۱۲ و ماده ۸۸ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲، حکم به ابطال آن صادر و اعلام می شود.
ب) مصوبه شماره ۳/۵۶۵۵/ش- ۱۳۸۶/۱۲/۱۳ که در مقام تفسیر و اصلاح مصوبه پیشین است، صرف نظر از اصلاح در جزئیات مصوبه شماره ۳/۳۴۲۳/ش- ۱۳۸۶/۵/۲۳ از این حیث که في نفسه متضمن تأييد اخذ بهای خدمات مازاد بر تراکم پیش از رسیدگی به تخلف در کمیسیون های ماده ۱۰۰ قانون شهرداری است به تبع مصوبه ۳/۳۴۲۳/ش – ۱۳۸۶/۵/۲۳ مغایر قانون تشخیص می شود و به استناد بند ۱ ماده ۱۲ و ماده ۸۸ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲، حکم به ابطال آن نیز صادر و اعلام می شود.
هیئت عمومی دیوان عدالت اداری
معاون قضائی دیوان عدالت اداری
علی مبشری
خیابان بهشت ( ضلع جنوبی پارک شهر) دیوان عدالت اداری