نحوه رسیدگی به این ترتیب است که گزارش های تخلفات ساختمانی که به شهرداری تسلیم می شود چنانچه جلسات کمیسیون در خود شهرداری منطقه تشکیل شود به وسیله واحد شهرسازی و فنی یا شخص مسئول اقدام، پرونده به کمیسیون ارجاع و در صورتی که شهرداری دارای مناطق چندگانه باشد و کمیسیون در شهرداری مرکزی تشکیل گردد پرونده منطقه شهرداری نخست به دبیرخانه کمیسیون های ماده ۱۰۰ ارجاع و به وسیله دبیرخانه، به کمیسیون ارسال و مورد رسیدگی قرار می گیرد.
کرارا ملاحظه می شود پس از تنظیم و ارسال فرم خلاف به کمیسیون های ماده ۱۰۰ طی نامه ای با یک امضاء تقاضای اعاده سوابق و یا تغییر عقیده در مفاد فرم خلاف را به عمل می آورند، و یا پس از صدور رای به همان طريق تقاضای اصلاح رای می نمایند، لازم به ذکر است چون فرم های خلاف ارسالی با سه امضاء ذیل آن حکم تصمیم کمیسیون داخلی منطقه را داشته و وجاهت رسیدگی در کمیسیون ماده ۱۰۰ را پیدا نموده اند، هرگونه تقاضای تغییری در مفاد فرم مذکور و یا تقاضای اعاده سوابق و یا اصلاح رای نیز می بایست با سه امضاء همان افراد قانونی صورت پذیرد.
کمیسیون های ماده ۱۰۰ باید قبل از رسیدگی ماهیتی به پرونده ها، ابتدا صلاحیت محلی خود را بررسی نمایند. در صورتی که تخلفات واقع شده در محدوده شهر یاحریم آن نباشد باید قرار عدم صلاحیت خود را صادر نمایند.
در شهرهای بزرگ که دارای چند منطقه شهرداری هستند نیز هر دعوا باید در کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری ای باشد که از سوی وزارت مسکن و شهرسازی تعیین شده است وگرنه قرار عدم صلاحیت صادر خواهد شد.
بعد از طرح موضوع در کمیسیون به ذی نفع اعلام می گردد تا ظرف ۱۰ روز توضیحات خود را کتبا ارسال نماید ولی طبق رویه موجود در شهرداریها، پس از وصول پرونده در شهرداری و قبل از طرح دعوا در کمیسیون ماده ۱۰۰ دبیرخانه شهرداری به ذی نفع اعلام می کند که ظرف ۱۰ روز توضیحات خود را کتبا اعلام نماید. بعد از انقضای مدت مزبور چنانچه صدور رأی در جلسه اول رسیدگی ممکن نباشد کمیسیون ظرف مدت یک ماه اقدام به اتخاذ تصمیم می نماید.
گفتار پنجم – تجدیدنظر از آرای کمیسیون ماده ۱۰۰
تشکیل جلسات کمیسیون ماده صد فقط با حضور هر سه نفر عضو، رسمیت می یابد و آراء صادره با نظر اکثریت (دو نفر) معتبر است؛ بنابراین چنانچه یکی از اعضاء نظر متفاوتی از دو عضو دیگر داشت صورت جلسه را امضاء و نظر خود را درج می نماید. رسمیت جلسات کمیسیون اول و دوم (بدوی و تجدیدنظر) و شیوه صدور رأی با یکدیگر تفاوتی ندارد.
پس از صدور رأي ظرف مدت ۱۰ روز نسبت به آن امکان اعتراض وجود دارد. بر اساس تبصره ده ماده صد شهرداری، مالک و قائم مقام مالک، اشخاصی هستند که حق اعتراض به رأی کمیسیون اولی را دارند. مرجع رسیدگی به این اعتراض کمیسیون دیگر ماده ۱۰۰ خواهد بود که اعضاء آن غیر از افرادی باشند که در صدور رأی قبلی شرکت داشته اند، رأی این کمیسیون قطعی است.
تبصره ده ماده صد به آیین دادرسی کمیسیون تجدیدنظر اشاره نکرده است. اعضاء این کمیسیون همانند کمیسیون اول سه نفر می باشد و جلسات کمیسیون تجدیدنظر نیز مشابه کمیسیون بدوی با حضور هر سه نفر از اعضاء رسمیت می یابد. مرجع رسیدگی مجدد از حیث رتبه بالاتر از کمیسیون اولی نمی باشد و لذا دو کمیسیون می توانند جایگزین یکدیگر قرار گیرند.
کلیه نکاتی که در مورد کمیسیون بدوی تشریح گردید در این مرحله لازم است رعایت شود. علاوه بر آن در این مرحله از رسیدگی موارد ذیل نیز باید مد نظر اعضاء محترم کمیسیون قرار گیرد.
رسیدگی مرحله تجدیدنظر مسبوق به رسیدگی مرحله بدوی است. یعنی صرفا تخلفاتی در کمیسیون تجدیدنظر مورد بررسی قرار می گیرد که در کمیسیون بدوی رسیدگی و منجر به صدور رأی شده باشد.
در مرحله بدوی با اعلام شهرداری کمیسیون شروع به بررسی و رسیدگی می نماید ولی در مرحله تجدیدنظر با اعتراض هر کدام از طرفین مرحله بدوی یا هر ذی نفع دیگری که مفاد رأی مرحله اول حقوق او را در معرض تضییع قرار میدهد ممکن می گردد.
وکیل کمیسیون ماده 100 :
برای هر شخصی که در داخل شهر اقدام به ساخت و ساز می نماید و باید به شهرداری مراجعه نمایدو معمولا یک سری مراحل را طی نماید ، در غیر این صورت فرد بعد از اتمام ساخت و ساز به کمیسیون ماده 100 شهرداری مراجعه نموده و موضوع به کمیسیونهای بدوی و تجدید نظر این ماده ارجاع می گردد. بعد از این امر فرد در صورتی که باز هم بدان اعتراض داشته باشد می تواند در دیوان عدالت اداری بدان اعتراض نماید .برای اعتراض به رای کمیسیون ماده 100 شهرداری در دیوان عدالت اداری و گرفتن نتیجه نیاز به یک وکیل کمیسیون ماده 100 می باشد که به صورت تخصصی و حرفه ای امور را در دیوان عدالت اداری پیگیری نماید .
اگر شما نیز در این رابطه نیاز به یک وکیل متخصص در امور ماده 100 شهرداری دارید می توانید با شماره تلفن های 09129353470 و 09199353470 تماس گرفته و در این رابطه با دریافت مشاوره تخصصی پرونده خود را نیز می توانید به این وکلای تخصصی و تضمینی بسپارید .
گروه تخصصی وکلای دیوان یکی از مراجع حرفه ای و با سابقه برای طرح شکایت در دیوان عدالت اداری و همچنین پیگیری امور شما در دیوان بوده و شکا در این رابطه دیگر نیازی به هیچ اقدامی نخواهید داشت.
برای اطلاع بیشتر از کمیسیون ماده ۱۰۰ و وظایف وکیل کمیسیون ماده ۱۰۰ حتما به صفحه فوق مراجعه نمایید.