براساس ماده 16قانون تسهیلات استخدامی و اجتماعی جانبازان بنیاد، کمیسیونی جهت رسیدگی به شکایات ومشکلات جانبازان ازعدم اجرای صحیح قانون دردستگاه مربوط ، متشکل ازاعضای تشکیل می دهد
اعضای کمیسیون رسیدگی به شکایات جانبازان
- دو عضوازسوی بنیاد
- یک عضوازسوی سازمان اموراداری واستخدامی کشور
- یک عضوازسوی وزارت دفاع وپشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی
- یک عضوازسوی وزارت کارواموراجتماعی
- یک عضوازسوی دستگاه های ذیربط جهت ادای توضیحات وارائه مدارک ومستندات
دبیرکمیسیون توسط رئیس بنیاد شهید وامورایثارگران تعیین واما اعضای کمیسیون خارج ازحوزه اداری بنیاد می باشند.
نکته : اختلاف نظردر تشخیص وتطبیق جانباز درکمیسیون طرح وتعیین تکلیف میگردد. تصمیمات وآرای کمیسیون با رای اکثریت حاضر صادر و قطعی ولازمالاجرا است وعدم اجرای به موقع آن خلاف قانون وقابل تعقیب در دادسرای کارکنان دولت و مراجع ذیصلاح است.
کمیسیون براساس ۲ قانون تسهیلات استخدامی جانبازان وقانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران فعالیت می کند. نکته : براساس آرای هیات عمومی دیوان عدالت اداری، کمیسیون دارای شخصیت حقوقی مستقل و جایگاه قانونی و یک مرجع رسیدگی کننده شبه قضایی و تخصصی است و به نوعی نقش نظارتی دارد واعتراض به آرای آن متوجه بنیاد شهید نمی باشد واجرای آرأی کمیسیون در دیوان قابل طرح ورسیدگی نیست.
ایثارگران ( خانواده شهدا، جانبازان و آزادگان ) برای طرح شکایت و تشکیل پرونده باید با ارائه دلیل و مدارک ومستندات به نمایندگیهای کمیسیون درسازمان بنیاد استانها مراجعه کنند وپس ازرسیدگی به موضوع درصورت تایید شکایت دستگاه مربوطه مکلف به اجرای رأی است وهرگاه رأی به رد شکایت صادر شود، ایثارگران میتوانند با تقدیم دادخواست به رأی صادره در دیوان عدالت اداری اعتراض نمایند.
درصورت نقض رای دردیوان پرونده به کمیسیون جهت بررسی ورسیدگی مجدد ارجاع می شود. ایثارگران همچنین می توانند با مراجعه به سایت سجایا، سيستم جامع اطلاعات يكپارچه ايثارگران به نشانی isaarit.isaar.ir به صورت آنلاین و غیرحضوری شکایت و درخواست خودرا ثبت کنند و پس از تایید کارشناسان دبیرخانه کمیسیون پرونده به کمیسیون ارسال میشود که پس ازتایید نهایی ثبت شکایت در کمیسیون بلافاصله پیامکی برای شاکی ارسال میشود.