منظور از جرایم گمرکی چیست ؟ برای پاسخ به این سوال با ما همراه شوید…در واقع جرایم گمرکی ، به مواردی اطلاق می شود که بعد از آن که محموله ای ، وارد کشور شد برای ترخیص دچار مشکل شده باشد ، با توجه به قوانین سختگیرانه و خاص گمرک حتما باید بر طبق اصول ارائه شده توسط این سازمان ، اقدام به ترخیص نمودن محموله ها نمود .
تخلفات گمرکی چه مواردی هستند ؟
تخلفات گمرکی ، عبارت است از :
1. صادرات و واردات کالا ها از مبادی غیر مجاز ،
2. نپرداختن عوارض گمرکی ،
3. رعایت نکردن تشریفات گمرکی ،
4. کشف نمودن کالا در داخل کشور بدون رعایت کردن تشریفات قانونی گمرک ،
5. در مهلت قانونی کالا های خروج موقت از گمرک خارج نگردند ،
6. خارج کردن کالا های محاسبه نشده به صورت غیر مجاز از گمرک ،
7. کالا هایی را که مبادله و ورود آن ها ممنوع می باشد را تحت عنوان کالای مجاز با اظهار نامه تقلبی وارد کردن ،
8. به همراه کالا های مجازی که وارد شده ، کالای اضافی که ثبت نشده است وارد شود ،
9.خارج نشدن وسایل نقلیه خروج موقت از گمرک ، ظرف مهلت قانونی ،
10.کشف نمودن کالا در داخل کشور ، بدون رعایت کردن تشریفات قانونی گمرک
و…
نحوه انتخاب بهترین وکیل گمرک ؟
به علت آن که جرایم گمرکی از جمله جرایم اقتصادی محسوب می شود ، به همین خاطر از قوانین خاصی برخوردار است . بنابراین در هنگام مواجه شدن با چنین مسئله ای ، لازم است که امور خود را به یک وکیل گمرک متخصص و با تجربه ، که از اطلاعات کافی در این زمینه برخوردار باشد بسپارید . در واقع ، بهترین وکیل دعاوی گمرک فردی می باشد که نسبت به روند های اداری کار های گمرکی ، آشنایی کافی و کاملی دارد و به خوبی می تواند موکل خود را در این زمینه ، یاری کند .
در چه مواردی نیازمند وکیل گمرک هستیم ؟
برای مواردی همچون :
اعتراض نمودن به ماموران گمرک،
اعتراض نمودن به وثیقه گمرکی یا ضمانت نامه ،
اعتراض نمودن به مغایرت در گمرک،
اعتراض به جریمه های گمرک ،
مطالبه نمودن عوارض بندری انبار و گمرک ،
متروکه شدن کالا در گمرک ،
خسارت وارده به کالا ،
اختلافات بعد از ترخیص کالا،
اختلاف در ارزش کالا ،
و … اشخاص نیاز به کمک یک وکیل کاربلد و متخصص خواهند داشت که آنان را در این زمینه یاری نماید .
وکلای دیوان در معرفی بهترین وکیل دعاوی گمرک و ترخیص کالا
از آن جایی که قوانین گمرکی قوانینی پیچیده می باشند و حل نمودن پرونده های مربوط به آن به تخصص کافی نیازمند است به همین خاطر ، برای کاهش دادن دغدغه ذهنی و همچنین برای گذر نمودن از مشکلات گمرکی ، بهتر است اشخاص در هنگام مواجه شدن با چنین مسائلی ، برای جلوگیری از خسارت های احتمالی پرونده خود را به وکیلی مجرب و با تجربه ، همچون وکلای با تبحر و متخصص دیوان بسپارند . وکلای دیوان صفر تا صد امور را به بهترین نحو ممکن و با کم ترین هزینه ، برای مراجعه کنندگان خود انجام می دهند .
یکی ازپیچیده و اصلی ترین مسائل موجود درتجارت خصوصا با گسترش مبادلات تجاری بین المللی امورمربوط به گمرک می باشد مانند:
- ترخیص کالا
- اعمال سیاست های تعیین شده دولت درامورصادرات وواردات کالا
- نظارت برکالاهای واردات وصادراتی،تنظیم وتقدیم گزارش به دولت
- دریافت وجه جهت صادرات وواردات کالاها
- بررسی وشناخت مشکلات وموانع برسرراه تجارت های بین المللی
- اجرای قانون درموردکالاهای قاچاق ،ضبط وتوقیف شده یا کالاهای متروک
- رفع ممنوعیت برخی ازکالاها
گمرک یک سازمان دولتی و وابسته به وزارت امور اقتصادی و دارایی می باشد و به نوعی مرزبان اقتصادی کشورمحسوب می شود وجرایم گمرکی نیز به تبع یکی از زیرشاخه جرایم اقتصادی قرارمی گیرد واز ستاد مرکزی و گمرک های اجرایی تشکیل شده است . هرگاه باردرگمرک کنترل وعوارض کالا پرداخت شده باشد باراظهارشده واگربدون مجوز وارد شود اصطلاحا عدم اظهارمی باشد.
خروج کالا بدون تسلیم اظهارنامه برای فرار از پرداخت عوارض یا اینکه کالایی تحت عنوان کالای دیگری ترخیص شود که تمام یا قسمتی از کالای اظهارشده با نام ومشخصات کالای مجازدیگری که عوارض، حقوق وهزینه گمرکی، سود بازرگانی آن کمترمی باشد دراظهارنامه ثبت شود که ضمانت اجرای آن علاوه بر دریافت مابهالتفاوت محکوم به پرداخت جریمه ،حداقل معادل ده درصد وحداکثر یک برابر ما بهالتفاوت می شود.
- ارائه اسناد ومدارک خلاف واقع
- واردات کالابدون تشریفات گمرکی
- واردات کالابا اظهارنامه تقلبی
- عدم ترخیص کالا درمدت قانونی تعیین شده که موجب :
الف ـ اگرکالا مجاز باشد وصاحب کالا مجوزهای لازم را اخذ و ارائه نماید، گمرک مکلف است حقوق ورودی متعلقه به کالا را از محل تضمین آن تأمین و پس از وصول، پروانه ورود قطعی صادرکند و برای صاحب کالا ارسال دارد.
ب ـ در مورد کالایی که مجوز لازم برای ترخیص آن اخذ و ارائه نشده است، مراتب به صاحب کالا اعلام و مقررات کالای متروکه درمورد آن اعمال می شود وتضمین اخذ شده با توجه به شرایط مقرردراجازه نامه باطل می شود .
نکته : اگرکالا ها به انبارهای متعدد گمرک منتقل شده باشند مدت توقف آنها از زمان ورود کالا به اولین انبار محسوب می شود.
مدت توقف مرسولات پستی غیرتجاری براساس مقررات اداره پست ومدت مجاز توقف کالا درانبارهای اختصاصی توسط گمرک تعیین می شود. اشخاص حقیقی یا حقوقی و شرکت هاو موسسات تجاری می توانند جهت سهولت وتسریع در روند تجارت و جلوگیری از تضییع حق وحقوق ومنافع خود در روابط تجاری و ورود خسارت های سنگین و جبران ناپذیر وتحمل هزینه ی گزاف و از دست دادن سرمایه زندگیشان قبل ازهراقدامی ازیک وکیل متخصص ومجرب،متبحردرموارد زیر مشاوره و باهمراهی او انجام دهند.
- گرفتن مجوزومعافیت های گمرکی برای صادرات وواردات ازوزارت صنایع ،بازرگانی ،سازمان استانداردوتجهیزات پزشکی
- دریافت کارت بازرگانی
اشخاص با داشتن کارت بازرگانی حقیقی به آسانی می توانند کالای خودرا ترخیص وبه امورصادرات و واردات بپردازند.
- ترخیص کالا،تخلیه وحمل و نقل آن ها وپرداخت عوارض گمرک
- تقدیم اظهارنامه جهت واردات
- مشاوره وارائه خدمات درخصوص قرارداهای تجاری وتجارت بین المللی ونحوه ارسال کالا ،بیمه،حق العمل کاری
- معرفی کارگزار مورد اعتماد و مجرب
- شرح شیوه های مختلف ووارائه بهترین راه برای صادرات وواردات کالا
- مشاوره،همراهی ودفاع از موکل درکمسیون های حل اختلاف گمرک وسایرمراجع قضایی مانند دیوان عدالت اداری وسازمان تعزیرات وتنظیم لایحه وطرح دعوا
مواردی که درکمیسیون مطرح می شود شامل :
- تشخیص تعرفه گمرکی
تعرفه به مالیات وعوارضی که دولت ها برای کالاهای وارداتی وصادراتی دریافت می کنند که اصطلاحا حقوق گمرکی گفته می شود که براساس ارزش کالا محاسبه ودریافت می شود( تعرفه ارزشی ).
- رسیدگی به اختلافات ،تخلفات ،تقلب درگمرک
- قاچاق کالا وارز
- جریمه
- نگهداری باردرانبارگمرک
- حقوق گمرک درمعاهدات بین المللی
موضوع اختلاف بدوا در واحدھاي ستادی گمرك طرح رسیدگی می شود ودرصورت اعتراض مؤدی، رئیس كل گمرك پرونده رابه كمیسیون رسیدگی به اختلافات گمركی تقدیم می نماید .
کمیسیون با هفت عضو اصلی و پنج عضوعلی البدل ازاعضای زیرتشکیل وبه موضوع رسیدگی می کنند
الف – چھار نفرازكارمندان گمرك ايران
ب ـ دو نفراز كارمندان وزارت صنعت، معدن و تجارت
پ ـ يك نفرازكارمندان وزارت اموراقتصادي ودارايي
ت ـ نماينده اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران
ث ـ نماينده اتاق تعاون
جلسه رسیدگي به اختلافات گمرك باحضورحداقل شش نفرازاعضا رسمیت می يابد وبراساس نظراکثریت کل اعضا،تصمیم مقتضی اتخاذ می شود و معتبرمی باشد. آرأی صادره لازم الاجرمی باشد مگرمبلغ مابه التفاوت مورد پذبرش مؤدی وگمرک وارزش کالای مورداختلاف ،از50 میلیون ریال بیشترباشد ازتاریخ ابلاغ رأی،ظرف 20 روزدرکمیسیون تجدیدنظر با تقدیم دادخواست قابل رسیدگی خواهد بود.
اعضای کمیسیون تجدیدنظر
الف ـ كارمند وزارت امور اقتصادی و دارایی به انتخاب رئیس
ب ـمعاون گمرك ايران به انتخاب رئیس كل گمرك ايران
پ ـ كارمند وزارت صنعت، معدن و تجارت به انتخاب رئیس
ت ـ یک قاضی به انتخاب رئیس قوه قضائیه
ث ـ یک نفرازاعضای ھیأت رئیسه اتاق بازرگانی و صنايع و معادن ايران یا تعاون
آرای کمیسیون تجدیدنظر قطعی است اما شخص می تواند دادخواست اعتراض خودرا ظرف 3ماه وافرادخارج ازکشورظرف 6ماه ازتاریخ ابلاغ رای به دیوان عدالت اداری تقدیم نمایند.
عمده ترین عاملی که موجب بروزاختلافات ومشکلات ایجاد شده در گمرک می شود، ازعدم اطلاع تجار، اشخاص حقیقی وحقوقی به قوانین ومقرررات گمرکی ومتعددوپیچیده ونامفهوم بودن قانون وبخش نامه،عدم تجربه و تخصص آنها ناشی می شود. همراهی یک وکیل متخصص ومجرب ،متبحردر امور گمرک که مسلط برقوانین ومقررات وبخش نامه های جدید درخصوص واردات وصادرات وتغییرات ،ممنوعیت های اعمال شده،تعرفه های گمرکی ، حمل ونقل وانبارداری وروند اداری وساختاری گمرک و رسیدگی درکمیسیون های حل اختلاف آن و مراجع قضایی،دیوان عدالت اداری می باشد موجب سهولت وتسریع درترخیص کالا،واردات وصادرات و دیگر اموروانجام تشریفات گمرکی و رفع موانع ومشکلات برسرراه ان که هریک دارای پیچیدگی و جزئیات خاصی ومهمی می باشد ،بدون نیازبه حضور موکل و این امر درتجارت یک پوئن ویژه ای محسوب می شود و با وجود شرایط و تغییرات ثانیه وارتحولات اقتصادی، زمان وفرصت های زیادی را ازدست می دهد و هرگاه شخصا اقدام شود احتمال ایجاد دردسرهای بزرگ ،طولانی شدن اقدامات و روند کار و متحمل شدن هزینه های سنگین وخسارت وضرر زیان های فراوان که گاها جبران ناپذیر و ورشکستگی شخص خواهد شد.
امور گمرکی شامل چه مسائل می باشد ؟
امروزه مشاغل مربوط به صادرات و واردات به صورت کلی یکی از مهمترین و پر درامد ترین مشاغل در سطح جهان می باشند و تمامی تجار معمولا دارای وضعیت مالی خوبی می باشند.
معمولا برای انجام صادرات و واردات، افراد باید به صورت کلی با قوانین گمرکی و همچنین امورات مربوطه آشنایی کامل را داشته باشند . اگر در این زمینه دارای اطلاعات کافی نمی باشید و همچنین می خواهید کالا هایی را صادر یا وارد کنید و می خواهید که این کالاها با کمترین مالیات و همچنین هزینه گمرکی از مرز رد شوند می توانید از مشاوره های تخصصی گروه تخصصی وکلای دیوان استفاده نمایید.
تعرفه گمرکی شامل چه مواردی می باشد؟
تعرفه به طور کلی به معنای مالیات و عوارضی می باشد که حکومت ها به دلایل متفاوتی همچون حمایت از کالاها و خدمات داخلی ، مالی یا به طور ترکیبی از آن ها ، بابت کالاهای وارداتی و یا صادراتی اخذ می کنند. در اصطلاح قانونی به این دریافتی، حقوق گمرکی نیز گفته می شود . تعرفه گمرکی معمولا براساس ارزش کالا ها دریافت شود که در این شیوه آن را تعرفه ارزشی می گویند و از روشهای متفاوتی محاسبه و قابل دریافت می باشد.
معنای تعرفه گمرکی در کشور ایران و در بین تجار به صورت خاصی متفاوت می باشد. به صورت کلی گمرک و امور گمرکی از قدیم الایام در ایران وجود داشته است و از افراد در صورت صادرات و واردات دریافت می شده است. این امور تنها مختص به دریافت انواع مالیات و همچنین عوارض نمی باشد بلکه شامل امورات دیگری مانند ترخیص انواع کالا، واردات، صادرت و … می شود .
همانطور که در بالا هم اعلام نمودیم در جهت ترخیص کالاها از مرز باید تمامی مقررات مربوطه در امور گمرکی به طور کامل رعایت گردد که یکی از مهمترین این قوانین صادرات و واردات کالاها و دارابودن کارت بازرگانی برای این امر می باشد که اشخاص حقوقی و حقوقی می توانند در این رابطه و در شرایط خاصی ان را دریافت نمایند . این کارتها اگر برای افراد حقیقی باشد معمولا به نام وی می باشد ولی کار برای یک شرکت تجاری باشد معمولا به نام مدیر یا مالک شرکت صادر می شود .
وکیل دعاوی گمرکی
وکیل دعاوی گمرکی یک متخصص حقوقی است که در وکالت موکلان در دعاوی مربوط به مقررات گمرکی تخصص دارد. این نوع وکلا به قوانین و مقررات مختلف واردات و صادرات و همچنین قوانین حاکم بر قراردادهای تجاری بین کشورها مسلط هستند.
دعاوی گمرکی می تواند پیچیده و زمان بر باشد، به ویژه برای کسانی که تجربه رسیدگی به این نوع پرونده ها را ندارند. یک وکیل دعاوی گمرکی میتواند راهنماییهای ارزشمندی را در طول فرآیند ارائه دهد، از تشکیل پرونده تا بحث در مورد پرونده شما در برابر قاضی.
یک وکیل دعاوی گمرکی خوب علاوه بر تخصص حقوقی، باید مهارت های مذاکره قوی نیز داشته باشد. آنها ممکن است سعی کنند اختلافات را خارج از دادگاه از طریق میانجیگری یا داوری حل کنند. با این حال، در صورت لزوم، آنها در دادگاهی کردن پرونده شما تردید نخواهند کرد.
هنگام انتخاب یک وکیل دعاوی گمرکی، مهم است که وکیلی را انتخاب کنید که تجربه خوبی در رسیدگی به پرونده های مشابه داشته باشد. به دنبال شخصی باشید که با موفقیت مشتریانی را که با مشکلات مشابه روبرو هستند نمایندگی کرده و نظرات مثبت مشتریان قبلی را داشته باشد.
استخدام یک وکیل واجد شرایط در دعاوی گمرکی می تواند به طور قابل توجهی شانس موفقیت شما را در برخورد با مسائل پیچیده مربوط به گمرک افزایش دهد.
وکیل ترخیص کالا
وکیل ترخیص وکیل وکیلی است که در کمک به مشتریان برای هدایت فرآیند پیچیده ترخیص کالا از گمرک تخصص دارد. چه در حال واردات کالا یا صادرات محصولات باشید، یک وکیل ترخیص کالا می تواند به اطمینان حاصل شود که محموله شما با تمام مقررات و الزامات مربوطه مطابقت دارد.
یکی از وظایف اصلی یک وکیل ترخیص، ارائه مشاوره و راهنمایی حقوقی به مشتریان خود در طول فرآیند ترخیص کالا از گمرک است. آنها می توانند به شما کمک کنند تا حقوق و تعهدات خود را تحت قوانین و مقررات مختلف درک کنید، و همچنین در مورد استراتژی هایی برای حل و فصل هر گونه اختلاف یا مسئله ای که ممکن است به وجود بیاید، به شما مشاوره می دهند.
علاوه بر ارائه مشاوره حقوقی، یک وکیل ترخیص کالا از گمرک خوب باید دانش گسترده ای در مورد تدارکات حمل و نقل کالا از مرزهای بین المللی نیز داشته باشد. این شامل درک شیوه های مختلف حمل و نقل، برخورد با حمل و نقل و حمل و نقل، و مدیریت اسناد مربوط به تعرفه ها، عوارض و مالیات است.
در نهایت، اگر درگیر هر نوع تجارت بینالمللی مربوط به ترخیص کالا از گمرک هستید، مشاوره با یک وکیل مجرب ترخیص کالا میتواند برای اطمینان از رعایت تمام قوانین و مقررات قابل اجرا و در عین حال به حداقل رساندن خطرات مرتبط با تاخیر یا جریمههای پرهزینه بسیار مهم باشد.
وکیل متخصص گمرک
به طور خلاصه، پیدا کردن وکیل مناسب برای پرونده گمرکی و ترخیص کالا برای اطمینان از روند روان و جلوگیری از هرگونه مشکل قانونی بسیار مهم است. مشاوره با یک وکیل می تواند توصیه های ارزشمندی در مورد نحوه عبور از مقررات پیچیده گمرکی ارائه دهد.
هنگام جستجوی وکیل، مهم است که به دنبال فردی باشید که در رسیدگی به دعاوی گمرکی یا پرونده های ترخیص کالا تجربه داشته باشد. علاوه بر این، استخدام یک وکیل متخصص که فقط بر قوانین گمرکی تمرکز دارد، می تواند شانس موفقیت شما را در دادگاه افزایش دهد.
از تماس تلفنی یا آنلاین با وکلا شک نکنید و در مورد هزینه های قانونی، مجوز و موفقیت های قبلی آنها در موارد مشابه سؤال کنید. به یاد داشته باشید که وکالت از یک وکیل متخصص می تواند در هنگام مواجهه با قضات یا مقابله با سازمان های دولتی مانند گمرک و حفاظت از مرزها (CBP) تفاوت ایجاد کند.
با انجام تحقیقات کامل قبل از تعهد به هر یک از وکیل، مطمئن شوید که بهترین نمایندگی قانونی ممکن را دارید. با دانش و آمادگی مناسب، میتوانید با موفقیت در هر موضوع مربوط به گمرک به راحتی پیمایش کنید.