دیوان عالی کشور یک مرجع فوق العاده رسیدگی به آرا در کشور بوده و براساس قانون اساسی تنها دارای یک شعبه و آن هم در تهران می باشد .
همانطور گه گفتیم اولا دیوان عالی کشور مرجع فوق العاده رسیدگی به آرای صادره در تمامی مراحل بدوی و تجدید نظر در سراسر کشور می باشد و دوما تنها یک شعبه از آن در تهران وجود دارد و با تصویب شواری عالی قضائی می تواند در برخی از مراکز دیگر نیز شعباتی از ان ار تاسیس نمود. برای نمونه هم اکنون یک شعبه از آن در قم وجود دارد.
مدت زمان رسیدگی به پرونده در دیوان عالی
براساس موارد فوق و حجم کاری و همچنین تعداد بسیار بالای پرونده های مطورحه در دیوان عالی کشور معمولا مدت زمان رسیدگی به هر گرونده در این سازمان قضائی ممکن است چندین ماه و گاها یک سال زمان ببرد، اما در صورتی که خود فرد با موارد حقوقی اشنایی کامل داشته باشد و همچنین به قوانین موجود در دیوان عالی کشور مسلط باشد می تواند در تمامی مراحل رسیدگی به پرونده به آن سرعت بخشیده و در انتها تصمیم گیری با سرعت بالاتری انجام شود .
دیوان عالی کشور علاوه بر انواع رسیدگی به پرونده های مطورحه در دیوان دارای وظایف بسیار دیگری نیز می باشد که آنها نیز خود در افزایش زمان رسیدگی و تصمیم گیری در دیوان موثر می باشند و همه این موارد معمولا موجبات افزایش زمان رسیدگی را موجب می شوند.
در ایران همه افراد از طریق رسانه ها و سایر موارد با دیوان عالی کشور به طور کلی آشنایی داشته و دارند. اما این که بسیاری از افراد هیچ گونه اطلاعی از موارد قانونی ، نحوه رسیدگی ، تصمیم گیری و همچمین ارسال احکام به شعب صادر کننده رای و سایر موارد نداشته امری عادی می باشد .
علاوه بر این موارد هرچه در خصوص یک پرونده حکمی دیرتر صادر شود و معمولا برای فرد هزینه بالاتری ایجاد می شود و به طور کلی وقت بیشتری از وی در این مرجع صرف می گردد. به همین دلیل افراد می توانند در خصوص پرونده های خود در دیوان عالی کشور به وکیل متخصص دیوان عالی کشور مراجعه نمایند .
وکلای متخصص دیوان عالی دارای اشنایی کافی با قوانین و مقررات دیوان بوده و در این خصوص می تواند باصرف هزینه بسیار پایین تر و صرف وقت کمتری وکالت در پرونده شما را به عهده گرفته و شما با خیال راحت از دریافت نتیجه مورد نظر خود رضایت لازم را کسب نمایید.