در ایران تقریبا هر ساله چندین آزمون سراسری برای موارد مختلف من جمله ورود به دانشگاهها و مراکز اموزش عالی ، سازمانهای اداری و استخدامی و … برگزار میشود.
در این رابطه معمولا افراد تلاش بسیار فراوانی را برای قبولی در این آزمونها انجام می دهند. این افراد معمولا ممکن است ساعتها برای قبولی در این آزمونها زمان بگذارند و تلاشهای فراوانی را برای این امر به انجام برسانند.
در این رابطه برخی از افراد نیز برای قبولی در آزمون های سراسری مرتکب تخلفاتی می شوند که ممکن است در آزمون کشف شده ومعمولا در این رابطه به هیات رسیدگی به تخلفات آزمونهای سراسری معرفی می شوند و هیئت رسیدگی به تخلفات در آزمونهای سراسری معمولا دارای دارای یک قانون به همین نام می باشد . در این قانون ابتدا به تعریف آزمون سراسری پرداخته که در ان آزمون سراسری معمولا به این شکل تعریف گردیده است.
این هیئت به دو شعبه بدوی و تجدید نظر تقسیم شده و این رسیدگی به تخلفات صورت گرفته در این آزمونها را به عهده دارند.
معاون دستگاه ، مسئول اجرای ازمون مربوطه ، مدیر کل امور حقوقی سازمان مربوطه ، و دو نفر از حقوق دانان به انخاب رئیس سازمان مربوطه .
به طور کلی براساس این قانون به اعلام انواع تخلفات مطرح شده پرداخته و اینکه فرد در صورتی که هر کدام از موارد مذکور در قانون را انجام دهد مرتکب تخلف شده و در این هیئت به تخلف وی رسیدگی می شود.
این رای قابل اعتراض در دیوان عدالت اداری می باشد. برای اعتراض به رای مورد نظر در دیوان عدالت اداری کافیست که فرد طی یک شکایت که معمولا روی برگه های دادخواست دیوان عدالت اداری نوشته می شود به همراه حکم صادره به دیوان عدالت اداری ارسال گردد، بعد از این امر معمولا رای به دیوان عدالت اداری رفته و در آنجا مورد رسیدگی قرار می گیرد.