ممکن است این سوال برای هر دختری بعد از طلاق پیش آید که اگر پس از طلاق به دلایل مختلفی توانایی کار کردن را نداشته باشد ، چند درصد از حقوق پدر به او تعلق خواهد گرفت ؟ مطابق با قانون قبلی سازمان تامین اجتماعی ، مستمری بگیری که فوت شده ، پنجاه درصد از حقوق او به همسر دائمی ( و در صورتی که متوفی چند همسر دائم داشته باشد ، مستمری میان آن ها به تساوی تقسیم می شود ) و پنجاه درصد باقی مانده به فرزندان باقی مانده از متوفی ، تعلق خواهد گرفت . این تقسیم بندی حقوق ، در واقع باعث ایجاد اعتراضات و نارضایتی های بسیاری به قوانین سازمان تامین اجتماعی شد و در نهایت این اعتراضات ، باعث ایجاد بازنگری در ماده هشتاد و سوم قانون تامین اجتماعی گردید .
بعد از اصلاح بر طبق ماده مذکور ، چنانچه مستمری بگیر فوت شده ، فرزندی نداشته باشد ، در این صورت تمام حقوق او به همسرش پرداخت خواهد شد . حال ممکن است ، این سوال پیش آید که آیا طلاق دختر متوفی و همچنین بازگشت او باعث تقسیم حقوق متوفی میان دختر و مادر می شود یا خیر ؟ بر اساس قانون جدید تامین اجتماعی ، سهم هر فرزند بعد از فوت پدر از مستمری ، بیست و پنج درصد می باشد . البته اگر فرزندان فرد بازنشسته ، هم پدر و هم مادرشان را از دست دهند ، در این صورت سهم آن ها دو برابر خواهد شد . با این تفاسیر ، دختری که از همسر خود طلاق می گیرد ، و به خانه پدری باز می گردد ، تنها بیست و پنج درصد از حقوق پدر به او ، تعلق خواهد گرفت .
مراحل دریافت حقوق پدر توسط دختر مطلقه
در خصوص مراحل دریافت حقوق پدر ، باید افزود که : دختری که به هر دلیلی ، از همسر خود جدا شده و یا حتی همسر او فوت کرده باشد ، باید با داشتن مدارکی مانند: گواهی فوت همسر و یا طلاق نامه ، به یکی از شعب تامین اجتماعی مراجعه نماید ، و از آن جا نسبت به دریافت نمودن مستمری خود ، اقدام نماید . بعد از تصویب شدن این قانون ، عده ای از دختران از همسر خود ، طلاق صوری می گرفتند و یا حتی عده ای به طور کل ازدواج شان را ثبت نمی کردند ، تا بتوانند از مستمری پدر شان ، دریافت نمایند . سازمان تامین اجتماعی هم ، به منظور جلوگیری کردن از این اقدامات ، بخشنامه ای ابلاغ نمود تا در صورتی که حداقل دو نفر شهادت دهند که دختر متوفی ، به جهت دریافت نمودن مستمری ، طلاق صوری گرفته است ، سازمان به طور کل پرداخت نمودن مستمری را قطع خواهد کرد .
مدارک لازم جهت دریافت حقوق پدر
از جمله مدارک لازم برای دریافت نمودن حقوق پدر ، عبارت است از :
۱ / ارائه نمودن درخواست برقراری مستمری توسط بازماندگان متوفی ،
۲ / ارائه نمودن اصل کارت ملی و اصل شناسنامه متوفی بیمه شده ، همراه کپی آن ها،
۳ / اصل عقدنامه همسر متوفی و کپی آن ،
۴ / اصل گواهی فوت از ثبت احوال به همراه کپی ،
۵ / ارائه نمودن مدارک کفالت مادر و پدر ،
۶ / برای فرزندان پسر بالای هجده سال ، ارائه نمودن گواهی اشتغال به تحصیل تایید شده ،
۷ / ارائه نمودن نامه گواهی فرزندان دختر ، مبنی بر نداشتن شغل و یا نداشتن همسر،
۸ / در صورت لزوم ، ارائه نمودن مدارک احراز بروز حادثه ،
۹ / ارائه نمودن صورت نامه کمیسیون پزشکی ، مبنی بر از کار افتادگی فرد بیمه شده .
وکیل مجرب و متخصص جهت برقراری مستمری پدر به دختر مطلقه
نکته ای که باید به آن اشاره کرد ، این امر است که گاهی اوقات بخش نامه های مصوب سازمانی ، دلیل تضعیف حقوق بازماندگان می شوند . به عنوان مثال : کاهش طرح مستمری دختران ، و یا حتی قطع مستمری دختران مطلقه . در چنین مواقعی ، فرد می تواند برای مقابله نمودن با این قبیل بخش نامه ها ، به دیوان عدالت اداری شکایت نماید ، تا دیوان به آن موضوع رسیدگی کند . البته ، طی نمودن این پروسه برای فردی که به قوانین و مقررات آشنا نیست ، و همچنین از رویه دادگاه ها نیز مطلع نمی باشد ، بی شک بسیار دشوار خواهد بود . لذا شایسته است که افراد ، در هنگام مواجه شدن با مسائلی این چنینی ، پیش از آن که دست به هر اقدامی بزنند ، با وکیلی متخصص و مجرب مسائل خود را در میان گذارند ، و از دانش و تجربه او در این زمینه بهره مند شوند . در واقع ، سپردن ۰ تا ۱۰۰ امور به وکیلی کارآزموده و زبده ، باعث می شود فرد در کوتاه ترین زمان ممکن ، و به بهترین نحو به خواسته خود دست یابد .
نقش دیوان عدالت جهت تعلق مستمری پدر به دختر مطلقه
وکلای با تجربه و متخصص دیوان عدالت اداری ، با صدها پرونده حقوقی موفق و همچنین ، با بیش از ده سال سابقه در زمینه برقراری مستمری پدر متوفی به دختر مطلقه ، آماده ارائه نمودن خدمات حقوقی در حیطه تامین اجتماعی به عموم هموطنان گرامی می باشند . عموم مردم به دلیل آشنا نبودن با قوانین تامین اجتماعی ممکن است از حق و حقوق قانونی خود دست بکشند، آنها می توانند با صرفه جویی در هزینه و وقت خود و تنها با تماس با گروه تخصصی وکلای دیوان عدالت اداری ، از مشاوره حقوقی کاملا رایگان با زبده ترین و با تجربه ترین وکلا ، برخوردار شوند و سپس با خاطر آسوده ، پرونده خود را به وکلای متخصص و کارآزموده دیوان بسپارند .
طبق ماده 86 قانون استخدام کشوری، وراث قانونی متوفی ،فرزندان و زوج یا زوجه دایمی و مادر و پدری که در کفالت متوفی بودهاند و همچنین نوادگانیکه پدر و مادرشان فوت شده و درکفالت متوفی بوده اند، میباشند و بر اساس ماده 80 قانون تامین اجتماعی بازماندگان واجدشرایط بیمه شده متوفى در یکى ازحالات زیرمستمری اورادریافت خواهند کرد:
- فوت بیمه شده بازنشسته
- فوت بیمه شده ازکارافتاده کلى مستمرى بگیر
- فوت بیمه شدهایی که درده سال آخرحیات خود حداقل حـق بیمـه یک سال کار،مشروط بر اینکه ظرف آخرین سال حیات، حق بیمه 90روزکـاررا پرداخت کرده باشد.
امروزه برخی زنان متأهل برای بهره مندی ازمزایای بیمه عمر و مستمری والدین خود به جای عقد دائم صیغه ۹۹ ساله می کنند یا اینکه از همسرخود صوری طلاق میگیرن. طلاق صوری به طلاقی گفته میشود که زن و شوهر بطور قانونی از یکدیگر جداشوند درصورتی که هدف آنها جدایی نبوده و با هم زندگی می کنند و به جهت سواستفاده از مزایای قانونی آن مانند معافیت فرزند از سربازی و یا دریافت مستمری والدین انجام می دهند، اماهمه حمایتهای قانونی موجود برای یک زن متأهل را از خود سلب میکنند و زندگی خود را در معرض خطر فرو پاشی همیشگی قرارمیدهند.
براساس بخشنامه صندوق بیمهای و بازنشستگی، چنانچه دو نفر به ادارات استانی شهادت بدهند که طلاق چنین افرادی صوری است، گزارش آن به سازمان مرکزی ارسال و مجوز متوقف شدن مستمری دختر صادرمیشود. درصورت احراز طلاق صوری برای دریافت مستمری والدین،فرزند دخترازدریافت مستمری محروم میشود وموظف است که مستمری دریافتی را بازپرداخت کند واگرمستمری دختر با مادر او تقسیم شده باشد به حقوق مادر ضرری وارد نمی شود.
رییس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی با رد برخی اخبار درباره اقدام مجلس برای تصویب طرح کاهش سهم دختران ازحقوق بازنشستگی پدربه دلیل افزایش طلاق های صوری، گفت: چنین طرحی دردستور کارمجلس قرار ندارد وبه نقل ازایرنا، ناهید حیدری مدیرکل امورمستمریهای تامین اجتماعی با بیان اینکه خبر کاهش سهم دختران از حقوق بازنشستگی پدرمتوفی صحت ندارد، گفت: سهم مستمری پرداختی فرزندان دخترازحقوق بازنشستگی پدردرقانون تأمین اجتماعی کاهش نیافته است.
چه کسانی مشمول دریافت مستمری بیمه شده متوفی می شوند؟
به طور خلاصه اشخاصی که مشمول دریافت مستمری بیمه شده متوفی می شوند :
- همسردائم بیمه شده
ازدواج مجدد زن نیزمانع دریافت مستمری شوهراول نیست اما می تواند تنها یک مستمری وبیشترین مبلغ را دریافت کند ودرصورتی که زن حقوق داشته باشد می تواند پس ازفوت شوهرازحقوق ومستمری اوبهره مند شود ومانعی برای دربافت آن وجود ندارد.
- شوهربیمه شده درصورتى که تحت تکفل همسرخودبوده ومعاش اوتوسط همسراوتأمین می شده
- پدرومادرتحت تکفل بیمه شده ومشروط براینکه سن پدرازشصت سال وسن مادرازپنجاه وپنج سال متجاوزباشدیاطبق نظرکمیسیون پزشکى موضوع ماده 91این قانون ازکارافتاده شناخته شودودرهر حال ازسازمان مستمرى دریافت ننمایند
- فرزندان بیمه شده که داراى یکى از شرایط زیر باشند:
الف ) فرزند دخترکه مجرد باشد و شاغل نباشد
ب ) فرزند پسرکه کمترازهجده سال تمام داشته باشـد و یا منحصراً طبق گواهى یکى ازمؤسسات رسمى وآموزشى به تحصیل اشتغال داشته باشد و یا در اثربیمارى یا نقص عضو طبق گواهى سازمان تأمین خدمات درمانى قادربه کارنباشد.
سهم مستمری هر یک از بازماندگان بیمه شده متوفی چقدر است؟
براساس ماده 83 قانون بیمه تامین اجتماعی سهم مستمرى هریک ازبازماندگان بیمه شده متوفى به شرح زیرمى باشد :
- میزان مستمرى همسر بیمـه شـده متـوفى معـادل پنجـاه درصـد مسـتمرى استحقاقى بیمه شده است ودرصورتى که بیمه شده داراى چند همسر دایـم باشد مستمرى به تساوى بین آنها تقسیم خواهد شد .
- میزان مستمرى هرفرزند بیمه شده متوفى معادل بیست وپنج درصد مستمرى استحقاقى بیمه شده مى باشد ودرصورتى که پدرومـادر را از دسـت داده باشـد مستمرى او دو برابر میزان مذکورخواهد بود .
- میزان مستمرى هر یک از پدر و مادر متوفى معادل بیسـت درصـد مسـتمرى استحقاقى بیمه شده مى باشد ومجموع مستمرى بازماندگان بیمه شده متوفى نباید ازمیزان مستمرى استحقاقى متوفى تجاوز نماید هرگاه مجموع مسـتمرى از ایـن میزان تجاوز کند سهم هریک ازمستمرى بگیران به نسبت تقلیل داده مى شـود و دراین صورت اگریکى ازمستمرى بگیران فوت شود یـا فاقـد شـرایط اسـتحقاقى دریافت مستمرى گردد سهم بقیه آنان با توجه به تقسیم بندى مذکور دراین ماده افزایش خواهد یافت ودرهرحال بازماندگان بیمـه شـده ازصددرصـد مسـتمرى بازماندگان متوفى استفاده خواهند کرد
براساس صدور رأی وحدت رویه درمورد برقراری مستمری بازماندگان نوه اناث دیوان عدالت اداری وبه موجب بند (ب) قانون اصلاح تبصره ۲ ماده واحده قـانون اجـازه پرداخت وظیفه و مستمری وراث کارمندان در مورد فرزندان و نوادگان اناث ،حقوق وظیفـه سهم فرزنـدان وکلیه نـوادگان اناث،مشمولین قانون استخدام نیروی مسلح وقانون تأمین اجتماعی که طبق قوانین و مقررات مربوط برقرارشده یا بشود با رعایت کلیه قوانین و مقررات مورد عمل به شرط نداشتن شوهروشغل قابل پرداخت است وبا توجه به اصل ۲۹ قانون اساسی که برخورداری از تأمین اجتماعی را حق همگانی تلقی کرده و دولت را موظف کرده طبق قوانین، خدمات و حمایت های مالی مربوطه را برای یکایک افراد کشور تأمین نماید، بنابراین نوادگان اناث مطلق مشمولین قانون تأمین اجتماعی اعم از کارکنان دولت و مشمولین قانون کار در صورت نداشتن شغل و شوهر و در صورتی که احراز شود تحت کفالت اجداد خود بوده اند، مشمول استفاده از حقوق وظیفه اجداد خود هستند و در این خصوص تفاوتی بین مشمولین قانون تأمین اجتماعی که جزء کارکنان دولت بوده و یا مشمول مقررات قانون کار می باشند وجود ندارد.
چند درصد از حقوق پدر به دختر مطلقه تعلق می گیرد؟
سهم هر کدام از دختران متوفی بیست و پنج درصد از مستمری استحقاقی است. اگر هم پدر و هم مادر دختران فوت شده باشند، این میزان دو برابر (۵۰٪) خواهد شد. همانگونه که قبلا گفتیم این مستمری تا زمانی که دختران به عقد کسی در نیامده باشند و شاغل نباشند پرداخت میشود.
آیا حقوق پدربزرگ به نوه مطلقه می رسد؟
ممکن است این سوال ، ذهنی بسیاری از افراد را به خود مشغول کرده باشد ، که آیا به نوه مطلقه ، حقوق پدربزرگ می رسد یا خیر ؟ در واقع برای دست یافتن به پاسخ این سوال ، نیاز است که فرد با وکیلی مجرب و کاربلد ، که سال ها به صورت تخصصی در این حوزه فعالیت می کند ، و پرونده های بسیار زیادی را به بهترین نحو ممکن و در کوتاه ترین زمان ، به سرانجام رسانده است ، مشورت نمایند . تا تمامی سوالات و ابهامات آنان ، بر طرف شود .
به عبارت دیگر می توان این طور گفت که : حقوق پدربزرگ ، زمانی به نوه مطلقه می رسد که نوه تحت تکفل پدر بزرگ باشد، مجرد و یا مطلقه باشد و همچنین فاقد بیمه و بیکار باشد. لازم به ذکر است که : در غیر این صورت ، حقوق پدر بزرگ به نوه مطلقه نخواهد رسید .
اصول بیست و بیست و نه قانون اساسی
از نظر قانون ، فقط زن دائم و شوهر ، فرزندان اناث و ذکور ( با شرایطی ) و در نهایت پدر و مادر متوفی ( با شرایطی ) ، از مستمری فرد متوفی می توانند بهره ببرند . ولی در قانون چیزی در خصوص دریافت مستمری نوه ، ذکر نشده است. و به همین سبب این امر سبب بروز و حدوث اختلافاتی شد . تا این که دیوان عدالت اداری در این مورد، رای صادر نمود . در این رای ، به اصول ۲۰ و ۲۹ قانون اساسی ، اشاره شده است .
در اصل بیست قانون اساسی ، آمده که : تمامی افراد ، چه زن و چه مرد در حمایت یکسان قانون قرار دارند و از تمامی حقوق سیاسی ، انسانی ، فرهنگی ، اجتماعی ، اقتصادی ، با رعایت موازین اسلامی ، برخوردار می باشند و در اصل بیست و نهم قانون اساسی نیز ، ذکر شده که : برخوردار شدن از تامین اجتماعی از نظر پیری ، درماندگی ، بازنشستگی ، بیکاری ، بی سرپرستی ، از کارافتادگی، حوادث و سوانح و نیاز داشتن به مراقبت های پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ، به صورت بیمه و … حقی همگانی می باشد که دولت موظف است بر اساس قوانین از محل درآمد های حاصل از مشارکت مردم و همچنین درآمد های عمومی ، حمایت های مالی و خدمات خود را برای تمامی افراد کشور ، تامین نماید.
جمع بندی
براساس قانون بعد از فوت پدر مستمری وی در شرایطی خاص به دختر می رسد. ما در این جا به این شرایط می پردازیم . براساس قانون جدید سازمان تامین اجتماعی دختر در صورتی که بیکار بوده و یا مطلقه باشد و به منزل پپدری برگشته باشد بعد از فوت پدر می تواند 25 درصد از حقوق وی را دریافت نمادید. باقی حقوق نیز در این شرایط 50 درصد به مادر می رسد و سهم هر کدام از فرزندان دیگر نیز در صورت داشتن شرایط 25 درصد باقی مانده می باشد . برای این امر نیز دختر می تواند بعد از فوت پدر طی درخواستی از سازمان تامین اجتماعی تقاضای برقراری مستمری پدر برای خود را بنماید و در این مورد سازمان تامین اجتماعی نیز براساس شرایط می تواند اقدام به بررسی امر نموده و در انتها مستمری برای فرد برقرار می شود . اما سازمان تامین اجتماعی ممکن است در این رابطه با بررسی موضوع رای به عدم پرداخت مستمری صادر نماید بدین صورت که فرد نمی تواند ان را دریافت نماید ، در این صورت می تواند علیه سازمان تامین اجتماعی اقدام به طرج شکایت در این باره بنماید. در زیر یک نمونه رای دیوان عدالت اداری را در خصوص موضوع فوق خواهیم ارود.
حقوق بازنشستگی پدر به دختر مطلقه
وقتی صحبت از حقوق بازنشستگی پدر به دختر مطلقه اش می شود، شرایط خاصی وجود دارد که باید رعایت شود. به طور کلی این شرایط به قوانین و مقررات خاص هر کشور یا ایالت بستگی دارد.
یکی از مهم ترین عواملی که تعیین می کند دختر مطلقه مستمری مستمری پدرش را دارد یا خیر، حکم دادگاه است که در جریان دادرسی طلاق صادر شده است. اگر این دستور شامل مقرراتی برای حمایت از همسر و/یا نفقه فرزند باشد، ممکن است شامل مقرراتی برای پرداخت بازنشستگی نیز باشد.
با این حال، حتی اگر در حکم دادگاه به صراحت اشاره ای به حقوق بازنشستگی نشده باشد، باز هم ممکن است دختر مطلقه تحت شرایط خاصی مطالبه مستمری پدرش را داشته باشد. به عنوان مثال، اگر او بتواند مشکلات مالی یا سایر شرایط تسکین دهنده را نشان دهد که دریافت درآمد اضافی را برای او ضروری می کند.
شایان ذکر است که این قوانین و مقررات بسته به محل زندگی شما می تواند بسیار متفاوت باشد. به همین دلیل است که همیشه بهتر است قبل از تصمیم گیری در مورد حقوق خود به عنوان یک دختر مطلقه که به دنبال حقوق بازنشستگی پدرتان است، با یک وکیل مجرب و متخصص در زمینه حقوق خانواده مشورت کنید.
سوالات حقوق بازنشستگی پدر به دختر مطلقه
وقتی صحبت از حقوق بازنشستگی پدر و تخصیص آن به دختر مطلقه می شود، سؤالات زیادی می تواند مطرح شود. یکی از سوالات متداول این است که آیا دختر پس از فوت پدرش مستمری دریافت می کند یا خیر؟
نکته مهم دیگر این است که آیا برای دختر مستمری باید شرایطی وجود داشته باشد یا خیر. به عنوان مثال، برخی از حقوق بازنشستگی ممکن است مستلزم این باشد که دختر در زمان مرگ از نظر مالی به پدرش وابسته بود.
همچنین مهم است که هرگونه پیچیدگی حقوقی پیرامون این موضوع را در نظر بگیرید و اینکه آیا ممکن است مشورت با یک وکیل ضروری باشد یا خیر. یک وکیل واجد شرایط میتواند مشاوره و راهنماییهای تخصصی را در مورد این موارد پیچیده حقوقی ارائه دهد.
علاوه بر این، سؤال دیگری که ممکن است مطرح شود مربوط به درگیریهای احتمالی بین خواهر و برادر است، اگر بیش از یک فرزند برای مزایای بازنشستگی پدرشان رقابت کنند. در چنین مواردی، بهتر است با وکیلی مشورت کنید که می تواند در میانجیگری اختلافات و اطمینان از توزیع عادلانه دارایی ها کمک کند.
در حالی که سؤالات در مورد تخصیص حقوق بازنشستگی پدر به دختر مطلقه می تواند به طور حتم می تواند دلهره آور به نظر برسد، مشاوره با یک وکیل با تجربه می تواند به روشن شدن هرگونه ابهام کمک کند و اطمینان حاصل کند که همه طرف های درگیر می توانند به طور مؤثر این مسائل را بررسی کنند.
شرایط دریافت مستمری پدر برای دختر مطلقه
تخصیص مستمری پدر به دختر مطلقه می تواند یک موضوع حقوقی پیچیده باشد که نیاز به دانش و راهنمایی تخصصی دارد. مشاوره با یک وکیل مجرب ممکن است به شما در درک حقوق و تعهدات خود در این زمینه کمک کند.
برای دریافت مستمری پدر به عنوان دختر مطلقه باید شرایط خاصی رعایت شود. اینها شامل ارائه مدرک طلاق، اثبات وابستگی مالی به پدر متوفی در زمان مرگ و رعایت شرایط خاص سنی است.
توجه به این نکته ضروری است که هر مورد منحصر به فرد است و ممکن است عوامل دیگری نیز دخیل باشند که نیاز به بررسی بیشتر دارند. با مشاوره حقوقی از یک وکیل متخصص در این زمینه، می توانید اطمینان حاصل کنید که در طول فرآیند از منافع خود محافظت می شود.
در صورت داشتن هرگونه سوال یا ابهامی در مورد دریافت مستمری پدر به عنوان یک دختر مطلقه، از مشاوره حقوقی تلفنی یا آنلاین دریغ نکنید. با پشتیبانی و راهنمایی صحیح از یک متخصص حقوقی با تجربه، پیمایش در این حوزه پیچیده قانون نباید طاقت فرسا یا استرس زا باشد.
40 دیدگاه ها
ایا به دختر مطلقه که برای زندگی ازایران برود ، حقوق پدر متوفی داده میشود؟
با سلام، بله اگر جایی مشغول به کار نباشد ، حقوق پدر متوفی پرداخت می گردد و به اینکه در ایران باشد یا نباشد ربطی ندارد.
چرا باید بعداز فوت شوهر دختر حقوق پدرشو بگیره، همینکه شوهرم فوت کرد دخترش به هوای حقوق باباش ازشوهرش سوری جدا شد و بعدش یه عقد دائم کرد همچنین حقوق پدرشو داره میگیره
خدا میدونه چقدر از دخترای مطلقه این کارو میکنن یا صیقه موقت میشن یا صیقه دائم یا ازدواج سوری. چرا باید درحق امثال ما زنان شوهر مرده ظلم بشه 22 سال عمرو جونیم به پای شوهر مرحومم رفت با دو تا بچه با هزار درد و مریضی که دارم تو خانهای مستجری این ظلم نیست خدا وکیلی چرا حق منو بچهام داره ضایع میشه چرا قانون هیچ کاری نمیکنه
سلا.ایا خانم مجرد معتاد میتواند مستمری پدرارتشی اش که فوت کرده بگیرد
با عرض سلام. اگر مجرد هستید و حقوقی دریافت نمی کنید، می توانید از مستمری پدرتان بهره مند شوید و ربطی به اعتیاد شما ندارد.
باسلام من حقوق پدرم که بازنشسته نیروهای مسلح است میگیرم بیست و هشت ساله که مطلقه شدم ولی سه سال پیش خواهرم از شوهرش جدا شد وحقوق نصف شد. بعد از دوسال دوباره به شوهرش بازگشت و ما مدارک ازدواج را به بیمه تحویل دادیم ولی حقوق پدرم به طور کامل بر نگشت . من با دو فرزند و مستاجر بودن به سختی داریم زندگی میکنیم چرا دیوان عدالت برای ما هیچ کاری نمیکنه خواهش می کنم رسیدگی کنید
با عرض سلام و احترام
شما باید به واحد مستمری بیمه مراجعه نمایید و جویای مشکل شوید که چرا بعد از ارائه مدارک عقد مجدد خواهرتان، حقوق پدر متوفی به طور کامل برای شما واریز نمی شود، اگر موفق نشدید، می توانید در دیوان اقدام کنید… لطفا جهت صحبت با وکیل و اخذ کمک ایشان با شماره های داخل سایت تماس بگیرید
سلام خواهر، ما یک گروه 30 نفره از خانم ها بودیم که دقیقا همین مشکل و داشتیم اما بعد از یک سال پیگیری و خون دل خوردن و شکایت و ملاقات با نماینده های مجلس و معاونت ریاست جمهوری و معاون وزیر دفاع و کلی شکایت به دیوان عدالت بلاخره در خرداد ماه 1401 درستش کردیم
سلام بله من هم یه پیامک دریافت کردم مبنی بر رفع مشکل حقوق اما بازم حقوق را کامل نریختن فقط ۲ میلیون ۲۰۰ افزایش دادن. ممنونیم
با سلام .من هم مستمری بگیر پدرم هستم به دیوان عدالت اداری شکایت کردم خواسته اینجانب را رد کردن و نوشتن قانون ۱۸ و ۱۴ داخلی نیروهای مسلح اینو تصویب کرده چون شما تنها بازمانده هستید.
آیا زمانی که ۷ نفر با این حقوق ناچیز زندگی میکردیم نیروهای مسلح به ما حقوقی اضافی داده که الان این حقوق ناچیز را که باید صدرصد بدهد، یک سوم کرده است ؟ چرا؟
با عرض سلام. بایستی دادخواست خود و رای صادره از دیوان را برای ما ارسال نمایید که با بررسی دقیق تر بتوانیم توضیحات لازم را خدمتتان ارائه دهیم. لطفا مدارک خود را به شماره واتس آپ 09199353470 ارسال نمایید.
با سلام
آیا دختر متوفی که همسرش فوت شده باشد و مستمری اورا دریافت میکند نیز میتواند از حقوق پدر، بعد از فوت او بهره مند شود؟
با سلام. خیر متاسفانه، شما تحت تکفل همسرتون هستید لذا مستحق دریافت مستمری ایشون هستید.
سلام ممکنه به من بگید که چه مدت بعد از طلاق میتونم تقاضای دریافت مستمری پدر مرحومم رو به بیمه بدم؟
با سلام. بعد از گذشت مدت زمان عده
سلام، من بازنشسته آموزسش پرورش هستم و از همسرم جدا شدم، پدر و مادرم هر دو فوت کردند. آیا می توانم از حقوق پدرم رو دزیافت کنم؟
باسلام پدرم درقیدحیات بود که من طلاق گرفتم الان ده ماه میشه که پدرم فوت کرده مادرم مستمری پدرم رو دریافت میکنه می خواستم بدونم به منم تعلق میگیره که پیگیری کنم و آیا اگه من بگیرم از مستمری مادرم کم میشه و یا اون جداست بیزحمت برام توضیح بدین و راهنمائیم کنین ممنون میشم.
با سلام. اگر تنها فرزند مجرد خانواده هستید و جایی مشغول به کار نیستید، مستمری که مادرتون دریافت می کنن، 30% آن به شما تعلق می گیرد. می توانید درخواست بدید که این مبلغ مستمری را مستقیم برای خودتون واریز کنند.
سلام ایا با صیغه شدن حقوق مستمری قطع میشود؟یا فقط کسایی ک طلاق سوری میگیرن مستمریشونو قطع میکنن؟
سلام.خیر، فقط زمانی که عقد دائم صورت بگیرد، مستمری قطع می گردد.
سلام روزخوش
بنده درحال طلاق هستم وپدرم بازنشسته نظامی بودن که بعدازفوتشون مادرم مستمری ایشان رومیگرفتن منتهامادرم نیزفوت شدن چندسالی هست آیاباوجودفوت هردومستمری پدرمرحومم به بنده تعلق میگیرد؟
باتوجه به اینکه مابقی فرزندان متاهل هستن وموافق دریافت مستمری بنده میباشند.
بینهایت سپاسگزارم ازپاسخگوییتون
با عرض سلام و احترام
بله، به شما تعلق می گیرد.
سلام .من یکساله حقوق پدر متوفی میگیرم. الان خانمی تونسته در دادگاه ثابت کنه همسر پدر من است و میگه نصف حقوقی که تا الان گرفتی باید بدهی، والا شکایت می کنم من همچین پولی یکجا ندارم چه کنم؟
از بدو فوت مدعی بود که دو ماهه ثابت شده ،تامین اجتماعی این حقوق به من داده بروز که نگرفتم . اگه شکایت کنه چه کنم؟
با سلام. اون خانم بایستی در دیوان عدالت اداری شکایت کنند اگر بتوانند رای بگیرند ، 50% مبلغی که تا کنون برای شما واریز شده را پس خواهند گرفت که البته کار آسانی نخواهد بود.
سلام وقت بخیر . بنده مستمری بگیر حقوق پدرم هستم اما بیمه ندارم در صورتی که از طریق نظام مهندسی بیمه رد کنم ایا حقوق مستمری قطع می شود؟
با سلام. اگر برای خودتان بیمه رد شود، حقوق مستمری پدرتون قطع می شود.
تشکر
آخه چه حرف بیخودیه. یه زنی که بیست سال پیش طلاق گرفته و داره حقوق پدر میگیره مگه میشه حقوقش رو کم کرد. مگه میشه قانون به عقب برگرده.اگرم میخوان قانونی بیارن اعلام کنند از این به بعد دخترا طلاق گرفتید حواستون باشه.کسی که تمام زندگی و بدهی و وامهایش بر مبنای حقوقش میچرخه چطور اینکارو میکنن. فکر نمیکنم دولت اینقدر نادان عمل کنه.خیلی راحتم با دو شاهد طلاقهای صوری شناسایی میشن. البته اگر دولت بخواد بشناسه کاری نداره.من خودم دوسه مورد میشناسم وگزارش دادم اما برای دولت اصلا مهم نبود
با سلام. متوجه منظورتون نشدم، به کدام مطلب اعتراض دارید؟
خیلی ازدخترا واسه اینکه مستمری که میگیرن قطع نشه میرن صیغه میشن.خوبه والا.این انصاف نیست.واقعا درسته؟
این قانون باید تغییر کنه الان مملکت ماهم وضع اقتصادی خوبی نداره یه قانون غلط هستش
من تازه فهمیدم مادرم دوسال پیش ازپدرم که الان مرحوم شده به خاطر حقوق پدربزرگم طلاق صوری گرفتن من هروقت این جریان یادم مییفته حالم بد میشه من به عنوان فرزند ارشد این زن میخوام قطع بشه. آیا میتونم یانه؟ مادرم اصلا به این پول نیازندازه ازطرفی خطرناکه چون مواد مخدر هم مصرف میکنه
با عرض سلام. بهرحال این اقدام با رضایت پدر و مادرتون انجام شده بود. شما نمی توانید اقدامی جهت قطع شدن حقوق مادرتون انجام دهید.
ما۶تاخواهریم. پدرم بقیه روجهاز داد و عروسی گرفت و من دختر آخرم بعد از ۸ فرزندم که پدرم فوت شد.مستاجر و دانشجو هستم.خواهرام باوجود داشتن خونه وماشین بنام خودشون وشوهر ، حقوق من و مامانم با طلاق صوری شون نصف کردن. مامانم رفت گفت و من خودم گفتم بهشون.منتها جوابی نگرفتیم.شکایتم گه میگید…مگه میشه آدم از دست خواهراش شکایت کنه و یک عمر رابطشون خراب بشه. ازطرفیم دولت کاش حداقل پیگیر میشد، چه کسی درحقش اجحاف شده به ما حقوق بدن. نه اینکه الکی داره به یک عده مستمری میده که از سیری میگیرن و غنیمت دانستن.
سلام پدر من قبل از فوت از بانک وام گرفته که بیمه دارد .بعداز فوت به علت مهریه بالای همسر دوم هیچ ارثی بجز حقوق برای ما نگذاشته که بین من و نامادری و فرزندانش تقسیم می شود.بانک از من شکایت کرده که اصل شناسنامه مرحوم را بیاورید وام بیمه دارد یا وام را پرداخت کنید بعلاوه هزینه دادرسی ،من واقعا دسترسی به اصل شناسنامه ندارم ونمی دانم دست کیه و تعداد وراث زیاده ،الان فقط از من و ضامن وام شکایت شده . من فقط ۱۸ سالمه. خیلی می ترسم
با سلام. لطفا با شماره 09359121900 تماس بگیرید و مشاوره لازم را اخذ کنید.
با سلام، پدرم در قید حیات هستن خداروشکر،من حدود۶ سال هست متارکه کردم اما یک شغل اما با درآمد زیر سقف ۴ تومان دارم همراه بیمه تامین اجتماعی ،میخواستم بپرسم بعد از بازنشستگی پدرم مستمری از ایشان بمن تعلق میگیرد چند درصد از حقوق شان است ضمن اینکه یک خواهر معلول جسمی ذهنی هم دارم با تشکر از شما جهت وقت و پاسخ گویی تون.
با عرض سلام. خیر به شما تعلق نمی گیرد. در شرایطی که مطلقه بودید و جایی مشغول به کار نبودید و بیمه برای شما رد نمی شد آنگاه مستمری پدرتان به شما تعلق می گرفت.
باسلام ،اگر پدرفوت کند وفرزند دختر داشته باشد وازدواج نکرده باشد ،ولی دختر برای خودش بیمه تامین اجتماعی ازاد رد بکند ،ایا میتواند مستمری پدرش رو بگیرد ؟
با سلام. اگر دختر متوفی حقوقی دریافت نکند، مستمری پدر به ایشان تعلق می گیرد.