مشاوره رایگان

(ساعات اداری)




رای تضمینی دادگاه تجدید نظر + مشاوره با وکیل متخصص

رای تضمینی دادگاه تجدید نظر

تماس با وکلای دیوان

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید

Table of Contents

ضمانت رأی در دادگاه تجدیدنظر

در این سطر میخواهیم در خصوص ضمانت رای در دادگاه تجدید نظر بحث نموده  و بیان نماییم که چگونه یک رای را از دادگاه تجدید نظر می توانیم در یافت نماییم .

قبل از هر امری بدانیم که دادگاه تجدید نظر یک دادگاه عالی نسبت به دادگاه بدوی و همچنین  پایین تر از دیوان عالی کشور می باشد و  قادر به رسیدگی در تمامی مواردی می باشد که در مرحله بدوی برای انها رای صادر شده است .

برای دریافت رای  به صورت تضمینی و یا  ضمانت رای در دیوان باید از بهترین وکلا در این عرصه استفاده شود و این موارد اب توجه  به موضوع پرونده می تواند متفاوت باشد .

تصمیم دادگاه تجدید نظر چقدر طول می کشد؟

دادگاه تجدید نظر همانطور که در بالا ذکر کردیم  یک مرحله بالاتر از دادگاه بدوی می باشد و با توجه  به اینکه در هر استان تنها یک شعبه  از   آن وجود دارد  لذا تمامی اعتراضات به همه پرونده ها  از سراسر استان به این  دادگاه انجام می شود و معمولا   صدور رای و  تصمیم دادگاه  معمولا بیشتر از دادگاه بدوی بوده و ممکن است یک ماه تا سه ماه زمان ببرد .

در شعب تجدید نظر معمولا در  سطح  بالاتری به پرونده ها رسیدگی می شود و نحوه رسیدگی به صورت تخصصی تری می باشد به همین دلیل  نحوه رسیدگی بسیار  بالاتر می باشد .

آیا رأی دادگاه تجدیدنظر قطعی است؟

در قانون آیین دادرسی مدنی در ایرن معمولا لیست تمامی ارایی که قابل اعتراض در  مرجلخ تجدید نظر می باشند را به صورت  کاملا محصور نوشته و در این رابطه احصاء نموده است ، لذا غیر از موارد قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور که در ماده 366 قانون آیین دادرسی مدنی ذکر شده اند باقی موارد  قطعی و لازم الاجرا می باشند .

آیا رأی دادگاه تجدیدنظر قابل اعتراض است؟

شیوه رسیدگی در دادگاه تجدید نظر به دلائلی بالاتر از دادگاههای دیگر می باشد بدین صورت که این دادگاهها دارای دو مستشار و یک قاضی می باشند و ارای صادره در انها دارای سطح خطا و اشتباه کمتری می باشد ولی به هر دلیلی و باز هم امکان خطا در صدور رای وجود دارد . لذا برای جلوگیری از این اشتباهات در قوانین ایین دادرسی کیفری و همچنین قانون آیین دادرسی مدنی  به بیان موارد قابل اعتراض در دیوان عالی کشور پرداخته شده است .

علاوه بر موارد فوق  در ماده 477 قانون ایین دادرسی کیفری و همچنین ماده 366  قانون  ایین دادرسی مدنی  به این موارد پرداخته شده و در غیر این موارد تنها در خصوص اعاده دادرسی قابل اعتراض می باشند.

آیا رأی قطعی دادگاه تجدیدنظر قابل اعتراض است؟

رای قطعی دادگاه تجدید نظر تنها در مورد اعاده دادرسی در دیوان عالی مشور قابل اعتراض میباشند و در غیر این مورد به صورت کلی قطعی و لازم الاجرا می باشند و اگر در دیوان عالی کشور نیز بدان اعتراض شود  معمولا به دلیل عدم  وجود موارد قانونی دادخواست و یا درخواست دراین باره رد می وشد و پرونده بسته خواهد شد .

نحوه اعتراض به رأی دادگاه تجدیدنظر

دادگاه استیناف بالاترین دادگاه کشور است و تصمیمات آن قطعی است. با این حال، شرایطی وجود دارد که در آن ممکن است شکایت به دادگاه تجدید نظر امکان پذیر باشد. اگر فکر می کنید که تصمیم دادگاه تجدید نظر اشتباه است، ممکن است بتوانید به دادگاه بالاتر اعتراض کنید.

دو دلیل اصلی وجود دارد که ممکن است بر اساس آن شکایت به دادگاه تجدیدنظر امکان پذیر باشد:

1. اینکه دادگاه تجدیدنظر در هنگام رسیدگی به پرونده دچار اشتباه قانونی شده است.
2. اینکه شواهد جدیدی وجود داشته باشد که در زمان رسیدگی دادگاه تجدیدنظر به پرونده موجود نبود.

اگر فکر می کنید که یکی از این دلایل در مورد شما وجود دارد ، می توانید خود و یا به کمک وکیل در این رابطه اعتراض نمایید .  در این موارد برای  فرجام خواهی  مهلت 20 روزه بعد از صدور حکم وجود دارد ولی برای  اعاده دادرسی معمولا مهلت زمانی خاصی وجود ندارد و فرد هر وقت که به مدارک مورد نظر برسد  معمولا در می تواند در خواست اعاده دادرسی نماید  .

پیگیری رأی دادگاه تجدیدنظر با شماره پرونده

معمولا پیگیری آرای صادره در  دادگاه تجدید نظر  در ساکانه ثنا و یا ابلاغ  الکترونیک قضائی انجام می شود که در ان با استفاده از تاریخ ، شماره پرونده و ….. انجام می شود .

احتمال تغییر تصمیم در دادگاه تجدیدنظر چقدر است؟

در دادگاه تجدید نظر علی رغم اینکه پرونده دوباره بررسی شده و لی تغییر آن معمولا  این امر بستگی به شیوه دفاع فرد معترض به رای دادگاه بدوی و حضور وکیل در این خصوص دارد .  هر چقدر فرد تجدید نظر خواه با  جزئیات قانونی و دلائل و مدارک بیشتری تقاضای تجدید نظر بنماید معمولا  احتمال صدور رای به نفع وی بیشتر و بیشتر خواهد شد .

مهلت تجدیدنظرخواهی از تصمیم دادگاه بدوی

در قانون آیین دادرسی مدنی  و همچنین ایین دادرسی کیفری بعد از صدور رای مهلتی قانونی 20 روزه  برای اعتراض صادر شده است  بدین صورت که فرد  در صورتی که رای دادگاه بدوی و یا رای دادگاه غیابی  را دریافت کرد در این صورت   میتواند ظرف 20 روز  به رای صادره اعتراض نماید .

آرای صادره در مرحله بدوی  طی یک دادخواست  تجدید نظر ومعمولا همراه لایحه قابل اعتراض در  دادگاه تجدید نظر بوده و برای این امر   با اتمام  مهلت 20 روزه رای در این خصوص قطعی خواهد شد .

نقض حکم در دادگاه تجدیدنظر

معمولا بعد از صدور رای در دادگاه بدوی در مورد  ان به دادگاه تجدید نظر  اعتراض شده و این اعتراض همانطور که در بالا گفته شد  طی یک دادخواست انجام می شود . در صورتی که فرد دلائل و مدارک قانع کننده ای برای اعتراض داشته باشد می تواند  در این مورد  به نقض رای صادره بدوی در شعب تجدید نظر امید داشته باشد و رای در اکثر اوقات نقض خواهد شد .

نمونه رای صادره از دادگاه تجدیدنظر

رای دادگاه

تجدیدنظرخواهی … به طرفیت… نسبت به آن بخش از دادنامه شماره … شعبه … دادگاه عمومی حقوقی تهران که به موجب آن حکم به بی حقی دردعوی مطالبه خسارت معنوی ناشی ازارتکاب بزه های توهین و تهدید و خسارت دادرسی صادرشده، وارد است.

اولاً: به دلالت دادنامه شماره … شعبه … دادگاه کیفری ۲ تهران و … شعبه ۴١ دادگاه تجدیدنظر استان تهران ارتکاب بزه توهین و تهدید نسبت به تجدیدنظرخواه ازناحیه خانم … ثابت است.

ثانیاً: به موجب ماده ۱۴ قانون آیین دادرسی کیفری و تبصره ۱ آن خسارت معنوی ازجانب مجنی‌علیه قابل مطالبه است و علاوه بر طریق غیرمالی، جبران آن ازطریق مالی نیز تجویز شده است که با عنایت به تعریف خسارت معنوی درتبصره مذکور دایر بر ورود صدمه روحی یا هتک حیثیت و اعتبار شخصی، خانوادگی و اجتماعی، ارتکاب عمل مجرمانه تجدیدنظرخوانده باعث تخفیف شخصیتی و ورود صدمه روحی به تجدیدنظرخواه گردیده است و با لحاظ اینکه پرداخت مادی خسارت باعث تسلی خاطر و کاهش تالمات روحی مجنی علیه می گردد از جانب دیگر تعیین میزان مال ونحوه جبران خسارت مطابق ماده ۳ قانون مسئولیت مدنی از اختیارات دادگاه است و قاضی به عنوان عقل متعارف در جامعه می تواند راساً مبلغ قابل پرداخت به عنوان جبران خسارت معنوی را تعیین نماید به استناد مواد ۱۹۸ و ۳۵۸ و ۵۱۵ قانون آیین دادرسی مدنی و مستندات فوق ضمن نقض دادنامه در آن بخش، حکم به محکومیت تجدیدنظرخوانده به پرداخت شصت میلیون ریال به عنوان جبران خسارت معنوی ناشی از توهین و عذرخواهی در یکی از جراید کثیرالانتشار از جانب تجدیدنظرخوانده به عنوان طریق جبران خسارت معنوی ناشی از تهدید و پرداخت هزینه دادرسی هر دو مرحله و حق الوکاله مرحله نخستین مطابق تعرفه در حق تجدیدنظرخواه صادر و اعلام می دارد.

راجع به بخش دیگر دادنامه یادشده مشعر بر حکم به بی حقی در مطالبه خسارت ناشی ازتخریب خودرو به جهت عدم احراز ورود خسارت به خودرو از ناحیه تجدیدنظرخوانده و فقد دلیل بر رابطه سببیت یا علیت عرفی بین فعل نامبرده و زیان به استناد ماده ۳۵۸ قانون اخیرالذکر تجدیدنظرخواهی را رد و دادنامه یادشده را تایید می نماید. این رای قطعی است.

رئیس شعبه ۴۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران      مستشار دادگاه

علی علیپور                        دکترسیدعطا قیصری

هزینه تجدید نظر در دادگاه

باتوجه به اینکه در مرحله تجدید نظر  معمولا به صورت تخصصی تری  به رای صادره در  دادگاه رسیدگی می شود ،  هزینه دادرسی در دادگاه تجدید نظر بالاتر می باشد .

علاوه بر این موارد تمامی شعب دادگاه تجدید نظر  در مراکز استان قرار دارند و اگر فردی بخواهد به صورت حضوری در دادگاه حاضر شود معمولا  هزینه ایاب و ذهاب نیز به این هزینه ها اضافه خواهد شد .

 

5/5 - (1 امتیاز)
Facebook
Twitter
LinkedIn
نوشته های تازه
قاضی بازنشسته دادگاه تجدیدنظر
وکیل قاضی بازنشسته دیوان عدالت اداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مطالب مرتبط