مشاوره رایگان

(ساعات اداری)




تعزیرات

سازمان تعزیرات حکومتی به چه سازمانی گفته می شود؟ تعزیرات حکومتی به چه تخلفاتی رسیدگی می کند؟ چه زمانی می توان نسبت به آراء قطعی سازمان تعزیرات حکومتی اعتراض کرد؟ نقش وکیل در اعتراض به آراء قطعی سازمان تعزیرات حکومتی به چه شکلی است؟ برای انتخاب بهترین وکیل ها می توان به چه مشخصاتی توجه داشت؟

وکیل دیوان

تماس با وکلای دیوان

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید

با پاسخ دادن به سوالات مطرح شده می توان نسبت به قوانین مربوط به این سازمان اطلاع پیدا کرد.

سازمان تعزیرات حکومتی به چه سازمانی گفته می شود؟

سازمان تعزیرات حکومتی از جمله مراکزی است که توسط دولت برای رسیدگی به برخی از تخلفات که در سطح جامعه اتفاق می افتد، ایجاد شده است. این سازمان به تخلفاتی همچون تخلفات صنفی، تخلفات تعزیراتی، دارویی، درمانی و بهداشتی رسیدگی می کند.

افرادی که در صنف های مختلف مشغول به فعالیت هستند و یا فعالیت های دارویی و درمانی را انجام می دهند، ممکن است بخاطر کسب سود بیشتر فعالیت هایی را انجام بدهند که مشکلاتی را برای جامعه ایجاد بکند. گاهی اوقات نیز ممکن است که این افراد از موقعیت خود در جامعه سو استفاده کنند و در فضای اقتصادی جامعه مشکلاتی را ایجاد کنند. سازمان تعزیرات با نظارت بر فعالیت های این اصناف می تواند از هرگونه سو استفاده و یا اختلال در تنظیم اقتصاد بازار جلوگیری کنند.

تعزیرات حکومتی به چه تخلفاتی رسیدگی می کند؟

قوانینی که برای این سازمان تعریف شده است، به گونه ای است که به مسائلی که احتمال آسیب رساندن به اقتصاد جامعه را دارد رسیدگی می کند. از جمله این مسائل می توان به مواردی همانند گران فروشی، کم فروشی، انبار غیرقانونی یا احتکار، عدم درج قیمت محصول و یا خدمات، عرضه محصولات خارج از شبکه تعیین شده توسط نظام، صادر نکردن فاکتور هنگام فروش محصولات، و … اشاره کرد.

زمانی که اصناف مشغول به فعالیت می شوند باید توجه داشته باشند که مطابق قانون های تعزیرات حکومتی فعالیت های خود را انجام بدهند. با توجه به این مساله می توان گفت که اگر این اصناف مخالف با قوانین تعیین شده فعالیت های خود را انجام بدهند، سازمان تعزیرات حکومتی با این مساله برخورد می کند و مراجع ذیصلاح پرونده ها مورد بررسی قرار خواهند داد.

چه زمانی می توان نسبت به آراء قطعی سازمان تعزیرات حکومتی اعتراض کرد؟

همانگونه که اشاره کردیم؛ زمانی که این اصناف تخلفاتی را انجام می دهند سازمان تعزیرات با آن برخورد خواهد کرد و بر اساس قوانینی که در نظر گرفته شده است، حکم لازم را صادر می کند. حکمی که برای این افراد صادر می شود می تواند بر اساس تخلفی که انجام گرفته است متفاوت باشد. در عین حال این امکان برای افراد نیز ایجاد شده است که به احکام قطعی صادر شده اعتراض کنند و دادخواست خود را به مراجع مربوطه ارسال کنند. صاحبان اصناف مختلف می توانند اعتراض خود را نسبت به حکم صادر شده به صورت لایحه ای ارسال کنند و یا اینکه به صورت حضوری به مراجع ذیصلاح مراجعه کنند. برای اعتراض به این آرا باید دادخواست مناسب را آماده کرد، پس از آن در صورت صلاح دید وزیر دادگستری می توان پرونده را برای تجدید نظر به شعبه عالی تجدید نظر که در مراکز تشکیل می شود ارسال کرد.

مدت زمانی که افراد می توانند اعتراض به آرا قطعی سازمان تعزیرات را به مراجع ذیصلاح ارجاع دهند، ۱۰ روز پس از ابلاغ رای است و در عین حال اگر اعتراض به آرا از طرف روسای سازمان های تعزیرات حکومتی باشد، تا سه ماه پس از ابلاغ رای فرصت اعتراض فراهم خواهد شد.

نقش وکیل در اعتراض به آراء قطعی سازمان تعزیرات حکومتی به چه شکلی است؟

یکی از مهم ترین نکاتی که افراد هنگام اعتراض به آراء قطعی سازمان تعزیرات باید به آن توجه داشته باشند، آماده کردن دادخواست مناسب با پرونده است. به گونه ای که با داشتن دادخواستی مناسب احتمال موفقیت در پرونده بیشتر خواهد بود. با توجه به این مساله زمانی که افراد با مشکلات مربوط به سازمان تعزیرات مواجه می شوند، بهتر است که با وکیل تضمینی مشورت های لازم را داشته باشند تا بتوانند دادخواستی مناسب را آماده کنند و یا اینکه پیش بردن روند پرونده را به او بسپارند. این وکیل ها سعی می کنند که دادخواستی متناسب با پرونده را آماده کنند و از حق موکل خود دفاع کنند.

برای انتخاب بهترین وکیل ها می توان به چه مشخصاتی توجه داشت؟

زمانی که افراد با مشکلات حقوقی مواجه می شوند، بهتر است که برای پیش بردن پرونده های خود به شکل بهتر و سریعتر به وکیل ها مراجعه کنند. از جمله ویژگی هایی که هنگام انتخاب بهترین وکیل ها می توان به آن توجه داشت می توان به موارد زیر اشاره کرد؛

  • تحصیلات مناسب
  • تسلط کافی نسبت به قوانین
  • قدرت بیان مناسب
  • میزان محبوبیت در میان مردم

جمع بندی

بر اساس مطالبی که اشاره کردیم؛ گاهی اوقات ممکن است که برخی اصناف جهت کسب سود بیشتر و یا با استفاده از جایگاه خود تخلفاتی را انجام بدهند که به نظام اقتصادی آسیب می رساند. به همین دلیل سازمان تعزیرات برای جلوگیری از این تخلفات قانون هایی را تنظیم کرده است.

اگر اصناف مختلف خلاف قانون های تعیین شده عمل کنند، سازمان تعزیرات با آن ها برخورد خواهد کرد و پرونده های آن ها را مورد بررسی قرار می دهد. پس از بررسی پرونده ها حکم لازم صادر خواهد شد، که امکان اعتراض به آراء سازمان تعزیرات نیز فراهم شده است.