مشاوره رایگان

(ساعات اداری)




اعتراض ثالث در دیوان عدالت اداری+وکیل تضمینی

اعتراض ثالث در دیوان عدالت اداری

تماس با وکلای دیوان

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید

درخواست مشاوره

منظور از اعتراض ثالث این است که چنانچه فردی در موضوع دعوی بین دو طرف برای خود حقی قائل شود(بدون اینکه طرفین دعوی او را به دعوی دعوت کرده باشند) و در حکم صادر شده حقی از ایشان تضییع شده باشد. می‌تواند با طرح دعوای اعتراض ثالث و ارائه دادخواست نسبت به رای، اعتراض کند. این نوع طرح دعوی دارای شرایطی می باشد.

گاهی اوقات ممکن است در دادگاه حکمی صادر شود ، که به زیان شخص دیگری‌ باشد، که آن شخص نه تنها در جریان پرونده نبوده ، بلکه جزء طرفین دعوا هم نبوده است . بر اساس قانون در چنین مواردی ، امکان اعتراض ثالث به حکم صادره ، وجود دارد . در قانون دیوان عدالت اداری هم ، این امکان برای توسط دیوان فراهم شده است . بر طبق ماده پنجاه و هفت دیوان عدالت اداری ، آراء شعب دیوان که بدون دخالت کردن شخص ثالث ذی نفع ، در مرحله دادرسی صادر شده است ، چنانچه به حقوق شخص ثالث خللی وارد نموده باشد ، طی ۲ ماه از تاریخ مطلع شدن از حکم ، قابل اعتراض می باشد . اعتراض مذکور ، در شعبه رسیدگی کننده به پرونده مطرح می گردد ، و شعبه مزبور نیز با بررسی نمودن دلایل ارائه شده ، اقدام به صدور رای می نماید .

گاه ممکن است محاکمه ای شکل گیرد که در آن شخص سومی بدون آن که خبر داشته باشد در جریان تصمیمات این دادگاه متضرر شده و زیان های جدی را متحمل شود. در این زمان شخص می تواند با ماده قانونی مشخصی اقدام به اعتراض علیه رای صادره نماید. اعتراض و ورود شخص ثالث در واقع نامی است که برای این نوع شکایات در زبان حقوقی انتخاب شده است.

اگر شما نیز دارای پرونده ای هستید که دارای چنین موضوعی می باشد، با ما همراه باشید تا شما را راهنمایی نماییم.

اعتراض و ورود شخص ثالث

دیوان عدالت اداری عالی ترین مرجع قضایی است که در زمینه رسیدگی به شکایاتی که علیه مامورین یا ارگان های دولتی صورت گرفته است مشغول به فعالیت می باشد. به عبارتی دیگر دیوان عدالت اداری وظیفه بررسی امور و شکایاتی که مربوط به سازمان ها و موسساتی که با دولت در ارتباط هستند را دارد. لازم به ذکر است که علاوه بر شخص شاکی و شخص متهم افراد دیگری نیز وجود دارند که می‌ توانند به آرای صادر شده است دادگاه اعتراض نمایند. به این افراد اشخاص ثالث گفته شده و اعتراض آن ها با عنوان اعتراض ثالث در دیوان عدالت اداری شناخته می شود.

در حقیقت شخص ثالث زمانی می تواند اعتراضی مطرح کند که تصمیم گرفته شده در دادگاه و رأی صادر شده از آن بر مبنای متضرر شدن شخص مورد نظر باشد. در این صورت دادگاه دیوان عدالت اداری می تواند به این موضوع بررسی کند.

چگونگی اعتراض ثالث در دیوان عدالت اداری

در زمانی که شخص سوم که شخص ثالث نامیده می شود از برآیند دادگاه در حال اجرا خبردار شود و به این نتیجه برسد که در این میان متحمل ضرر و زیان می گردد، می تواند به عنوان شخص ثالث یک دادخواستی تنظیم نموده و مدارک و مستندات حاکی از ذی نفع بودن خود را ارائه نماید. دفاتر دیوان عدالت اداری در هر استانی مستقر شده اند. اشخاصی که اعتراض ثالث دارند می توانند به دفاتر دیوان عدالت اداری مراجعه نموده و شکایت خود را از طریق تنظیم یک دادخواست و ثبت آن در سامانه ساجد پیگیری نمایند.

در صورتی که افراد ثالث نتوانند دادخواست خود را به دلیل اختلال در سیستم ثبت نمایند می توانند از طریق دبیرخانه های دیوان عدالت اداری تهران مسئله را پیگیری کنند که در این زمان حضور یک وکیل متخصص که در تهران ساکن است می ‌تواند به میزان قابل توجهی در پیگیری پرونده موثر واقع شود.

نکات مهم هنگام اعتراض به عنوان شخص ثالث در دیوان عدالت اداری

مجموعه‌ ای از نکات وجود دارد که هنگام اعتراض ثالث در دیوان عدالت اداری باید آن ها را مورد توجه قرار داده و رعایت نمایید. این نکات به شرح زیر هستند:

  • امور قضایی دارای پیچیدگی های بسیاری بوده و با مطالعه نمی توان از پس آن ها بر آمده و به تجربه و سابقه کار بسیاری در این زمینه نیاز است. به همین علت توصیه می کنیم که از وکیل متخصص و آشنا به امور حقوق و قوانین اعتراض ثالث در دیوان عدالت اداری راهنمایی دریافت کنید.
  • شخص تنها زمانی می‌ تواند به حکم صادره اعتراض نماید که ذی نفع باشد. به عبارتی دیگر حتماً باید به شخص مورد نظر زیان و ضرری رسیده باشد.
  • در صورتی می توان به حکم صادره اعتراض نمود که رأی نهایی صادر نشده باشد. در صورتی که رأی نهایی ساده شده باشد دیگر دعوای وجود نداشته و شخص نمی تواند به آن اعتراض کرده و یا به جریان کار آن وارد شود.
  • شخص ثالث قادر نخواهد بود که در مرحله تجدید نظر ورود نماید و پیش از این مرحله است که شخص باید اعتراض خود را ثبت کند.
  • شخص ثالث قادر است به مدت دو ماه از تاریخی که حکم صادر شده است اعتراض خود را به دیوان عدالت اداری ثبت نماید. تنها در این صورت است که شعبه اسناد و مدارک مربوط به اعتراض شخص ثالث را بررسی کرده و رأی مناسب را صادر می نماید.

شرایط اعتراض ثالث در دیوان عدالت اداری

بر طبق ماده 57 دیوان ، شرایط اعتراض ثالث در دیوان ، به این صورت می باشد :

۱ / آرائی که در شعب دیوان بر علیه ثالث صادر شده ، حتما باید بدون دخالت ثالث در فرایند دادرسی صادر شده باشد . پس اگر شخص ثالث ، در دعوای مطرح شده قبلا حضور داشته ، و یا حتی به دعوا جلب یا وارد شده ، نمی تواند به صورت ثالث اعتراض نماید .

۲ / شخص ثالث حتما باید در دعوای طرح شده ، ذی نفع باشد و صادر کردن حکم در دیوان عدالت اداری به نوعی ، حقوق و تکالیف او را تحت الشعاع قرار دهد ‌.

۳ / آرائی که در شعب دیوان صادر شده اند ، و شخص ثالث نیز قصد اعتراض کردن به آن را دارد ، حتما باید به حقوق شخص ثالث خلل و لطمه ای وارد کرده باشد . به این معنا که : اگر حکم صادر شده در  دیوان عدالت اداری ، به ضرر ثالث نبوده باشد در این صورت ، او حق اعتراض به حکم صادر شده توسط دیوان عدالت اداری را ، ندارد .

۴ / اعتراض ثالث به حکم صادر شده در دیوان ، در همان شعبه ای طرح می گردد که به پرونده رسیدگی و حکم صادر نموده باشد . این شعبه ، با بررسی کردن دلایلی که ثالث به دیوان عدالت اداری ارائه نموده ، رای جدیدی را صادر می نماید .

۵ / اعتراض ثالث در دیوان ، منوط به رعایت نمودن مهلتی می باشد که در قانون پیش بینی شده است . بر طبق قانون ، مهلت اعتراض نمودن ثالث به دیوان عدالت اداری ، ۲ ماه است ‌.

در خصوص مفهوم “ثالث” می توان سه نوع دعوا مطرح کرد؛ ورود ، جلب و اعتراض شخص ثالث. هرچند که موارد و شرایط طرح این سه نوع از دعوا با یکدیگر متفاوت است. در خصوص اینکه شخص ثالث دارای چه حقوقی است می توان گفت:
طبق ماده 130 قانون آیین دادرسی مدنی، شخص ثالثی که خود را در دعوای در حال رسیدگی ذینفع میداند، میتواند با ارائه دادخواست در این دعوا وارد شود. همچنین طبق ماده 417 قانون آیین دادرسی مدنی، در صورتی که هر نوع رأی ،حقوق شخص ثالث را تضییع نماید، ثالث میتواند نسبت به رأی صادره اعتراض کند که این اقدام اصطلاحا  اعتراض شخص ثالث نامیده میشود.

در مورد شرایط جلب ثالث نیز؛  طبق ماده 135 قانون آیین دادرسی مدنی، خواهان یا خوانده هایی که قصد جلب شخص ثالث را دارند، باید دلایلی ارائه کنند مبنی بر اینکه ثالث به نحوی به این دعوا مربوط است و میتوان وی را خوانده قرار داد.
در خصوص زمان تقدیم دادخواست ورود ثالث نیز می توان گفت به موجب ماده 130 قانون آیین دادرسی مدنی، هرگاه شخص ثالثی در موضوع دادرسی طرفین دعوای اصلی برای خود حقی قایل باشد یا خود را در محق شدن یکی از طرفین ذینفع بداند، میتواند تا وقتی که پرونده مختومه نشده ، وارد دعوا شود، چه رسیدگی در مرحله بدوی یا تجدیدنظر باشد.
همچنین بر اساس ماده 135 قانون آیین دادرسی، هر یک از اصحاب دعوا که جلب شخص ثالثی را الزم بداند، میتواند تا پایان جلسه نخست دادرسی، دلایل خود را اظهار کرده و ظرف 3 روز پس از جلسه با ارائه دادخواست از دادگاه درخواست جلب او را مطرح کند. در این میان تفاوتی وجود ندارد که دعوا در مرحله بدوی (نخستین) یا تجدیدنظر باشد.

شرایط ابطال دادخواست ورود ثالث

دادخواست ورود شخص ثالث از نظر شرایط الزم ، مانند دادخواست اصلی بین
خواهان و خوانده است، بنابراین اگر ورود ثالث وظیفه ای بر عهده داشته و آن وظیفه را انجام ندهد و در نتیجه امکان رسیدگی در ماهیت دعوای وی نباشد، به استناد یکی از مواد 95 ،96 ،256 و 259 قانون آیین دادرسی مدنی، قرار ابطال دادخواست وارد ثالث صادر میشود.
همچنین اگر شخص ثالث دادخواست، ورود خود را تا نخستین جلسه دادرسی مسترد کند، به استناد بند الف ماده 107 قانون آیین دادرسی مدنی، قرار ابطال دادخواست وارد ثالث صادر میشود.

دیوان عدالت اداری یکی از تشکیل های وابسته به قوه قضاییه می باشد که به رسیدگی شکایت ها علیه دستگاه های دولتی در تصمیمات غیرقانونی رسیدگی می کند.

وکیل تضمینی اعتراض ثالث در دیوان عدالت اداری| وکلای دیوان

به سبب پیچیدگی این موضوع ، ممکن است افرادی که از قوانین و مقررات و همچنین از رویه دادگاه ها مطلع نیستند ، در طی نمودن این مراحل با مشکلات بسیاری مواجه شوند ، به همین سبب ، پیشنهاد می شود که افراد پیش از اقدام به هر عملی ، با وکیلی حاذق و با تجربه همچون وکلای دیوان مشورت کنند ، و از تجربه و دانش آنان برخوردار شوند .

تماس با وکلای دیوان

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید

درخواست مشاوره

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.