مشاوره رایگان

(ساعات اداری)




نمونه شکايت از اداره کار به ديوان عدالت اداری

شکايت از اداره کار به ديوان

تماس با وکلای دیوان

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید

Table of Contents

در روابط کار، کارگر یا کارفرما یا وکیل یا قائم مقام یا نماینده قانونی آنها می توانند نسبت به آرای صادره قطعی شده هیات تشخیص به علت عدم اعتراض نسبت به رای صادره  و رای قطعی صادره هیات حل اختلاف کار، می توانند ظرف 90 روز (3 ماه) و برای افراد خارج از شور ظرف 6 ماه از تاریخ صدور رای قطعی در دیوان عدالت اداری با تقدیم و ثبت دادخواست در سامانه ساجد به نشانی https://sajed.divan-edalat.ir اعتراض خود را از حیث تخلف و نقض قوانین ومقررات مطرح نمایند.

طبق قانون دیوان عدالت اداری، دیوان در شرایط زیر صالح به رسیدگی می باشد:

  • اعتراضات مردم نسبت به مأموران، واحدها و آیین نامه های دولتی خلاف قانون یا شرع یا خارج از حدود اختیارات مقام تصویب کننده
  • اعتراضات و شکایات از آراء و تصمیمات قطعی هیأت های رسیدگی به تخلفات اداری و کمیسیون هایی مانند کمیسیون های مالیاتی و شهرداری ، هیأت حل اختلاف کارگر و کارفرما منحصراً از حیث نقض قوانین و مقررات یا مخالفت با آنها

عمده اختلافات بین کارگر و کارفرما

  • امورمربوط کارمحوله
  • تنظیم قرارداد‌های استخدامی

کارفرما یا کارگران برای مطالبه حق و حقوق خود وطرح شکایت ،لزوما نیازی به ارائه قرارداد کارندارند بلکه می توانند با استناد به پرینت حساب بانکی، گواهی اشتغال به کار، لیست بیمه وشهادت شهود وسایراسناد وادله اثبات کننده ادعا، اقدام نمایند.

به طور کلی همه موضوعات مربوط به حوزه روابط کاری باید در یک قرارداد حرفه‌ای قید شود.

  • بیمه تامین اجتماعی
  • حوادث ناشی ازکار

اختلافات بین کارگر و کارفرما ابتدا در در شورای اسلامی کارو یا انجمن صنفی کارگران ویا جلسه میانجی گری دراداره کارمطرح وسعی می شود از طریق صلح وسازش فیصله یابد ودرصورت عدم حل مسئله ، دادخواست به هیات تشخیص ارجاع می شود وپس از بررسی دقیق محتویات پرونده و ادله و مدارک وشنیدن اظهارات طرفین رای مقتضی صادرمی شود وکارگر یا کارفرما می توانند ظرف 15 روز از تاریخ ابلاغ به رای صادره درهیات حل اختلاف کاراعتراض کنند.

نکته : رای صادره از هیات حل اختلاف قطعی و لازم الاجرا می باشد و از طریق اجرای احکام دادگستری اجرا می شود وطرح شکایت واعتراض ثبت داخواست دردیوان عدالت اداری موجب توقف اجرای حکم نمی شود مگر اینکه شاکی ضمن طرح شکایت مدعی شود که اجرای رای باعث ایجاد خسارتی می گردد که جبران آن غیرممکن است و دیوان عدالت اداری دستور موقت به توقف اجرای حکم را صادر می کند.

درصورت اعتراض به رای قطعی هیات های اداره کاربه جهت نقض قوانین ومقررات ، کارگر یا کارفرما می توانند به دیوان عدالت اداری دادخواست تقدیم نمایند و دادخواست به شعبه بدوی دیوان ارجاع و پس از بررسی ادله ومدارک ظرف یک هفته رای مقتضی را صادر می نماید وشعب رسیدگی کننده بدوی دیوان می تواند هرگونه تحقیق یا اقدامی را که برای روشن شدن موضوع لازم بداند انجام دهد و رای صادره  از تاریخ ابلاغ ظرف بیست روز و برای اتباع مقیم خارج از کشورظرف دو ماه  با تقدیم دادخواست قابل تجدید نظر خواهی درشعب تجدید نظر دیوان می باشد.

وکیل شکايت از اداره کار به ديوان عدالت اداری

تنظیم یک دادخواست حرفه ای و محکم درطرح شکایت دردیوان عدالت اداری بسیارنقش مهم وسرنوشت سازی دارد و توصیه می شود جهت دست یابی به نتیجه مطلوب وجلوگیری از تحمیل هزینه های سنگین وخسارت های جبران ناپذیر قبل ازهراقدامی با مشاوره وهمراهی یک وکیل متخصص و مجرب در زمینه شکايت از اداره کار به ديوان عدالت اداری اقدام شود.

متن شکایت از اداره کار به دیوان عدالت اداری

شکایت اداره کار به دیوان عدالت اداری، سندی قانونی است که ادعای تخلفات قانون کار توسط کارفرما را بیان می کند. متن این شکایت باید مختصر، دقیق و شامل تمام جزئیات مربوطه باشد. مشورت با یک وکیل قبل از ثبت شکایت ضروری است زیرا آنها می توانند به شما در تهیه آن به درستی کمک کنند.

بخش اول شکایت باید هر دو طرف دخیل در اختلاف، از جمله نام و آدرس آنها را مشخص کند. همچنین مهم است که تاریخ وقوع تخلف مورد ادعا را ذکر کنید و شواهد یا شاهدانی ارائه دهید که می توانند ادعای شما را پشتیبانی کنند.

بخش دوم باید مشخص کند که چه نوع تخلفی رخ داده است. به عنوان مثال، اگر کارفرمای شما قوانین حداقل دستمزد را نقض کرده یا بر اساس جنسیت یا نژاد شما علیه شما تبعیض قائل شده است، این حقایق باید به صراحت و با جزئیات بیان شوند.

علاوه بر تشریح شکایات خاص مربوط به تخلفات قانون کار، ممکن است بخواهید راه‌حل‌های خاصی مانند دستمزد پرداخت نشده یا مزایای بدهی را درخواست کنید.

بسیار مهم است که هر کسی که شکایتی را تنظیم می کند، هنگام تهیه آن از رویه های مناسب پیروی کند تا هنگام ارائه آن به قاضی اعتبار خود را از دست ندهد. بنابراین استخدام یک وکیل متخصص در هر مرحله در طول این فرآیند مفید خواهد بود!

نمونه دادخواست شکایت از اداره کار به دیوان عدالت اداری

اگر کارمند هستید و احساس می کنید که کارفرمای شما حقوق کاری شما را نقض کرده است، می توانید به اداره کار شکایت کنید. اما در صورتی که کارفرما از اصلاح وضعیت خودداری کند یا به طور کلی پاسخ ندهد، ممکن است لازم باشد موضوع با تقدیم دادخواست به دیوان عدالت اداری تشدید شود.

در اینجا یک نمونه دادخواست برای شکایت از وزارت کار آمده است تا به شما در این فرآیند کمک کند:

[نام و آدرس شما] [تاریخ]

به: قاضی محترم [نام دادگاه]، [آدرس]

خانم / آقای عزیز،

من در مورد وضعیت شغلی خود در [نام شرکت] می نویسم. من در مورد [توضیح تخلف] به اداره کار شکایت کرده ام. با این حال، علیرغم تلاش های متعدد من، هیچ پاسخی از طرف کارفرما دریافت نکرده ام.

لذا خواهشمندم این موضوع به دادگاه شما رسیدگی شود تا عدالت اجرا شود. ضمیمه لطفا کپی تمام اسناد مربوط به این پرونده را بیابید.

با تشکر از توجه شما در این مورد. من منتظر دریافت پاسخ سریع شما هستم.

خالصانه،

[امضای شما] [اسم شما]

نمونه دادخواست به دیوان عدالت اداری

طرح شکایت به دیوان عدالت اداری می تواند فرآیند پیچیده ای باشد که نیاز به تخصص حقوقی دارد. مهم است که با یک وکیل با تجربه مشورت کنید که می تواند به شما کمک کند تا این روند را طی کنید و مطمئن شوید که پرونده شما بهترین شانس موفقیت را دارد.

امیدواریم این مقاله با ارائه یک نمونه دادخواست برای شکایت از وزارت کار به دیوان عدالت اداری کمک کرده باشد که اینگونه دادخواستها در عمل چگونه به نظر می رسند. به یاد داشته باشید، هر مورد منحصر به فرد است و به مشاوره حقوقی مناسب نیاز دارد.

چه از طریق تلفن یا آنلاین به دنبال مشاوره حقوقی باشید، مهم است که وکیل مناسب برای نیازهای خود را پیدا کنید. به دنبال فردی باشید که تجربه رسیدگی به پرونده های مشابه، مجوز و صلاحیت مناسب، هزینه های معقول و مهارت های حمایتی قوی داشته باشد.

اگر در مورد نحوه ادامه پرونده خود مطمئن نیستید یا به طور کلی به اطلاعات بیشتری در مورد طرح شکایت در دادگاه های اداری نیاز دارید، در تماس با آن تردید نکنید. با پشتیبانی و راهنمایی صحیح از یک وکیل یا تیم حقوقی مورد اعتماد، می توانید از حقوق خود به عنوان یک کارمند در حین حرکت در این آب های چالش برانگیز محافظت کنید.

1.5/5 - (2 امتیاز)
Facebook
Twitter
LinkedIn
نوشته های تازه
قاضی بازنشسته دادگاه تجدیدنظر
وکیل قاضی بازنشسته دیوان عدالت اداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مطالب مرتبط