مشاوره رایگان

(ساعات اداری)




کمیسیون ماده 5 + شهرداری + [وکیل تضمینی و متخصص]

Article 5 Commission

تماس با وکلای دیوان

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید

Table of Contents

کمیسیون ماده 5 ، از مراجعی می باشد که به مسائل شهری به طور خاص می پردازد. بر طبق قانون نوسازی ، قانونگذار محترم صراحتا تهیه نقشه های تفصیلی را از جمله وظایف شهرداری بر شمرده است . شهرداری ، برای انجام دادن چنین وظیفه ای ، مبادرت به ایجاد کردن واحدی برای تهیه نمودن نقشه های تفصیلی می کند ‌، که با تصویب شدن قوانین بعدی ، این واحد تغییر شکل داده و تبدیل به کمیسیون ماده پنج و دارای شخصیت حقوقی مستقلی از شهرداری ، شده است .

بر مبنای ماده 5 قانون شهرداری، طرح های تفصیلی شهری و تغییرات آنها و پیشنهاداتی که برای سیاست شهرسازی که در هیات وزیران مطرح می شود در کمیسیونی با نام شورای عالی شهرسازی و معماری وحضور اعضای زیر، تصویب و بررسی می شود:

  • با ریاست استاندار یا فرماندار ‌کل
  • رئیس انجمن شهرستان
  • شهردار
  • نمایندگان وزارت فرهنگ و هنر و آبادانی و مسکن
  • نماینده مهندس مشاور تهیه ‌کننده طرح

موارد زیر نیز در کمیسیون مورد بررسی قرارمی گیرند:

  • مقررات شهرسازی
  • مصوبات طرح جامع شهری
  • تعیین نحوه بهره برداری از زمین
  • تعیین منطقه بازرگانی، فضای سبز، معابر، پیاده روها، مناطق مسکونی و مناطق اداری

و بر اساس ماده واحده تبصره ماده ۵ قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری در شهر تهران کمیسیون با اعضای زیر تشکیل می شود:

  • معاونت وزرای مسکن و شهرسازی کشور،نیرو
  • سرپرست سازمان حفاظت محیط‌ زیست
  • شهردار تهران یا نماینده تام الاختیار او
  • رئیس شورای شهر تهران

نکته : مجری تصمیمات و مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری تنها شهرداری می باشد. منظور از طرح تفصیلی ، طرحی مطابق معیار های کلی طرح جامع شهر وشیوه بهره برداری از زمین های شهری که تعیین کننده موقعیت و کلیه عوامل مختلف شهری ،موقعیت و مساحت دقیق زمین ، تعداد تراکم ساختمانی واحد ها ، وضعیت  دقیق و تفصیلی سیستم عبور مرور، اولویت های مناطق نوسازی و توسعه وحل مشکلات شهر،می باشد و به گونه ای نقشه راهی است  که نحوه ساخت‌ و ساز و تعیین کاربری زمین‌های شهری را مشخص می کند.

نکته: کمیسیون دارای صلاحیت تعیین میزان تراکم ساختمانی و سطح اشتغال و تعیین کاربری ،می باشد اما درمورد مسئله تغییر کاربری اختیاری ندارد.

تصویب بخشی از نقشه های تفصیلی توسط انجمن شهر، برای شهرداری لازم ‌الاجرا می باشد و تغییرات نقشه های تفصیلی که دراساس طرح جامع شهری مؤثر باشد، باید به تأیید شورای‌ عالی شهرسازی برسد.

درصورت شکایات یا اعتراض به مصوبات شخصی و تصمیمات اتخاذ شده کمیسیون ، می توان ازطریق سایت ساجد به نشانی  sajed.divan-edalat.irدادخواست خود را به دیوان عدالت اداری تقدیم نمایید و به درخواست اعتراض از مصوبات عمومی و تقاضای ابطال مصوبات کمیسیون در هیات عمومی دیوان عدالت اداری مطرح و رسیدگی می شود.

به دلیل پیچیده و مبهم بودن قوانین و مقررات شهرداری و شهرسازی و ریسک بالای دعاوی آن و حضور وکلا ونمایندگان خبره وحرفه ای ومتخصص شهرداری، توصیه می شود قبل از هر اقدامی با مشاوره و همراهی یک وکیل متخصص ومجرب اقدام شود که با تسلط به مقررات وآیین نامه های متنوع وبروز شهرداری وتبحرو تجربه بالا وآشنایی که به روند سازمان شهرداری و نحوه رسیدگی و بررسی کمیسیون های شهرداری و امور ملکی و دعاوی مربوط به طرح ها ونقشه های کمیسیون دارد و با بررسی دقیق و موشکافانه مسئله راه حلی کاربردی و مناسب ارائه وبا تنظیم و تقدیم لایحه ای حرفه ای و محکم و ثبت دادخواست دقیق و جامع و اثبات مغایرت مصوبه با مواد قانونی یا حکم‌ شرعی، مصوبات خارج از صلاحیت و اختیارات کمیسیون ،مستدل و با ارائه ادله و مدارک و پیگیری های مداوم از تضییع حق و تحمیل هزینه وخسارت های سنگین جلوگیری و می توان به تنیجه مطلوب دست یافت.

نکته : اشخاص می توانند ازطریق سایت تهران من به نشانی my.tehran.ir و وارد کردن شماره شناسایی ملک ، ازطرح تفصیلی و نوع بافت زمین و کاربری ملک یا زمین ، موقعیت حریم گسل و مترو، استعلام بگیرند.

اعتراض به رای کمیسیون ماده 5 در دیوان عدالت اداری

بر طبق ماده هشتاد ، قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری ، تقاضای ابطال نمودن مصوبات در هیات عمومی دیوان عدالت اداری ، با تقدیم نمودن درخواست انجام می شود .

در درخواست گفته شده ی فوق ، تصریح به موارد ذیل لازم و ضروری می باشد :

۱ / مشخصات و همچنین اقامتگاه درخواست کننده ،

۲ / مشخصات مصوبه مورد اعتراض ،

۳ / مواد قانونی یا حکم‌ شرعی ، که ادعای مغایرت مصوبه با آن شده است ،

۴ / امضاء و یا اثر انگشت درخواست کننده ،

۵ / جهات و دلایل اعتراض از حیث مغایرت مصوبه با قانون اساسی ، شرع ، و سایر قوانین ، و یا حتی خروج از اختیارات مرجع تصویب کننده .

لازم به ذکر است که : اگر موارد مذکور رعایت نشود ، در این صورت مدیر دفتر هیات عمومی ، بر طبق ماه هشتاد و یک قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری ، به صورت زیر اقدام خواهد کرد :

۱ / در خصوص بند الف ، ظرف مدت ۵ روز قرار رد درخواست را صادر خواهد کرد ،

۲ / در خصوص بند ث ، بر طبق ماده ۲۸ این قانون عمل خواهد شد ،

۳ / در خصوص دیگر‌ موارد با ذکر نمودن جهات نقص ، اخطاریه صادر و متقاضی مکلف خواهد بود تا ظرف ده روز بعد از ابلاغ ، نسبت به رفع کردن نقص اقدام کند . در غیر این صورت ، قرار رد درخواست صادر خواهد شد.

لازم به ذکر است که این قرار ، قطعی می باشد . باید افزود که برخوردار شدن از دانش و تجربه وکیلی ماهر و با تجربه ، که در این زمینه دارای پرونده های موفق کثیری است ، می تواند در طی نمودن بهتر و سریع تر روند پرونده ، مثمر ثمر باشد . وکیلی که تسلط کامل و کافی بر قوانین و مقررات این حوزه دارد ، و می تواند موکل خود را به بهترین نحو ، راهنمایی کند .

اعضای کمیسیون جامع شهری

لازم به ذکر است که کمیسیون جامع شهری متشکل از افراد زیر می باشد :

  • شهردار
  • نمایندگان وزارت مسکن و شهرسازی( وزارت راه و شهرسازی)،
  • نماینده وزارت جهاد کشاورزی
  • نماینده ای از سازمان سازمان میراث فرهنگی (وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری)
  • رئیس شورای اسلامی شهر  مربوطه
  •  نماینده سازمان نظام مهندسی استان تنها برای مشورت

این کمیسیون با این افراد به رسمیت شناخته شده و در انتها با بررسی طرح مذکور اقدام به صدور طرح تفصیلی می نمایند . طرح تفصیلی مذکور در نهایت به شهرداری ابلاغ گشته و شهرداری موظف به اجرای آن طرح در سطح شهرستان مربوطه می باشد. نکته مهم در این باره که باید به آن پرداخته شود این است که در کلیه جلسه های استانی کمیسیون ماده 5 قانون شهرداری ها ریاست برعهده استاندار استان زیربط می باشد. در این کمیسیون به دلیل اینکه هر گونه طرحی موجبات تضرر به منافع و تغییرات وضعیت شهری را موجب می شود ممکن است با اعتراض بسیاری از شهرواندن روبرو شود . در این گونه موارد افراد ممکن است به هر دلیلی واقعا از طرحهای شهری ارائه شده در سطح استان متضرر شوند و به این دلیل افراد ممکن است دچار مشکلات فراوانی شوند به همین دلیل براساس اصل 173 قانون اساسی مردم می توانند در این باره به دیوان عدالت اداری طرح شکایت نموده و تقاضای احقاق حق خود را بنمایند. در این موارد فرد باید علی رغم انجام کلیه امور در  توسط استانداری و همچینن تصویب طرح توسط کمیسیون عالی شهرسازی معمولا افراد باید علیه شهرداری که مجری اجرای طرح ست باید طرح شکایت نمایند .

وکیل تضمینی و متخصص کمیسیون ماده 5 | وکلای دیوان

وکلای متخصص و با تجربه دیوان ، با سال ها تجربه و تخصص آماده ارائه انواع خدمات حقوقی به مراجعه کنندگان محترم ، می باشند . افراد می توانند با برقرار نمودن تماس تلفنی با وکلای مجرب این مجموعه ، از مشاوره رایگان حقوقی برخوردار شوند و ۰ تا ۱۰۰ پرونده خود را به وکلای زبده و کاربلد دیوان ، بسپارند . معمولا شهرداری ها در ایران دارای قوانین متفاوتی برای انجام امور خود می باشند شهرداری ها با توجه به وظایف بسیار زیادی که برعهده دارند باید تمام امور شهری ، ساخت و ساز ،پیگیری و ایجاد  طرح ساخت و ساز و غیره به طور کامل انجام برسانند. بسیاری از شهروندان  انتظارات بسیار فراوانی از شهرداری ها در این خصوص دارا می باشند و هر گونه مشکلات ترافیک ، فضای سبز ، محلهای تفریحی و غیره را انتظار دارند که این سازمان غیر دولتی به انجام برساند. در این نوشتار به بررسی کمیسیون ماده 5 شهرداری می پردازیم. کمیسیون ماده 5 شهرداری به طور کلی به بررسی طرح های جامع شهری و ساخت و ساز در ان می پردازد.

این کمیسیون علی رغم اینکه به نام شهرداری مشهور شده است اما سطح آن بسیار فراتر از شهرداری بوده و در صورتی که شهرداری تنها مجری تصمیمات این کمیسیون بوده و استانداری و وزارت کشور در این باره و در این کمیسیون در حال تصمیم گیری می باشند. نکته مهم در این رابطه این است که کلا در سطح کشور تمامی طرح های جامع شهری از طریق کمیسیون عالی شهرسازی معین شده و به سایر ارگانها ارسال می شوند. معمولا بعد از انکه طرح جامع شهری به تصویب رسید این طرح به استانداری ها ابلاغ می شود و در کمیسیون ماده 5 قانون شهرداری مورد بررسی قرار میگیرد بعد از این امر معمولا طرح نهایی برای اجرا به شهرداری ها ابلاغ می گردد و بعد از آن کلیه امور معمولا براساس طرح مذکور به انجام می رسد.

امتیاز دهید post
Facebook
Twitter
LinkedIn
نوشته های تازه
قاضی بازنشسته دادگاه تجدیدنظر
وکیل قاضی بازنشسته دیوان عدالت اداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مطالب مرتبط