مشاوره رایگان

(ساعات اداری)




شکایت در دیوان عدالت اداری + [نحوه شکایت در دیوان عدالت] + وکیل متخصص

تماس با وکلای دیوان

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید

درخواست مشاوره

در مرجع قضایی دیوان عدالت اداری، هر فردی که احساس می کند یک نهاد عمومی و یا دولتی ناعادلانه با او رفتار کرده است، می تواند شکایت خود را ثبت کند. اگر فکر می‌کنید که دلایلی برای شکایت دارید، ابتدا باید با نهاد مربوطه تماس بگیرید تا به آنها فرصت دهید تا اوضاع را اصلاح کنند. اگر از پاسخی که دریافت می‌کنید راضی نیستید، یا پاسخی دریافت نکردید، می‌توانید شکایتی رسمی به دادگاه ارائه کنید. هزینه ی چندانی برای شکایت به دادگاه وجود ندارد. اگر شکایت شما تایید شود، دادگاه می تواند به آن نهاد دستور دهد اقدامات جبرانی و یا پرداخت غرامت انجام دهد. اگر به فکر شکایت به دیوان عدالت اداری هستید، برای اطلاعات بیشتر در مورد روند کار به ادامه مطلب مراجعه کنید.

طرح شکایت در مراجع قانونی یکی از مهمترین موضوعات در تمامی نظام های حقوقی در سراسر جهان من جمله جمهوری اسلامی ایران می باشد.یکی از مراجع بسیار مهم در این خصوص دیوان عدالت اداری می باشد . در این نوشتار سعی در بررسی شکایت در دیوان عدالت اداری ، نحوه شکایت و نکات مربوط به ان می پردازیم. در ابتدا به اصول قانون اساسی در خصوص تاسیس دیوان عدالت اداری پرداخته وهمچنین وظایف ، اختیارات و اعتبار احکام دیوان می پردازیم.

برای طرح شکایت در دیوان عدالت اداری ماده 16 این قانون مقرر می دارد : برای شروع رسیدگی در شعبه های دیوان عدالت اداری ، ابتدا باید دادخواست تقدیم شود و دادخواست باید به زبان فارسی و بر روی برگه های مخصوص به آن نوشته شود.

نکته۱ـ پرونده های صادره با قرار عدم صلاحیت، که از مراجع دیگر به دیوان عدالت اداری ارسال می‎شوند، نیازی به تقدیم دادخواست و همچنین پرداخت دوباره هزینه دادرسی ندارند .
نکته۲ـ از موعد تصویب این قانون ، زمان تاریخ تحویل دادخوست ، راجع به نکته دو ماده ده این قانون ، برای اشخاص داخل کشور سه ماه و برای اشخاص خارج کشور شش ماه می باشد.. دادگاهها در این خصوص موضوع موظفند به این که در در رای یا تصمیم صادره اعلام نمایند که رای یا تصمیم تا چه زمانی قابل اعتراض می باشد.

مطابق ماده مذکور برای شروع طرح دعوی در دیوان ابتدا باید دادخواست خود را که باید به زبان فارسی و روی برگه های مخصوص باشد را به دیوان تقدیم نماییم.

همانطور که در مطالب فوق بیان شد افراد برای ثبت و پیگیری دعوی می تواند در سامانه ساجد به نشانی https://sajed.divan-edalat.ir مراجعه و دادخواست خود را ثبت نمایند. قبل از هرگونه شکایت در دیوان عدالت اداری برای هرگونه استفاده از سامانه ساجد برای اشخاص حقیقی و حقوقی باید ابتدا با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی در سامانه ثنا ثبت نام نموده و سپس در سامانه ساجد مربوط به دیوان ثبت نام خود را انجام داده تا بتوانند از خدمات مربوط به این سامانه بهره مند شوند.

برای ورود به سامانه اشخاص حقیقی و وکلای انها در صفحه باز شده در سامانه ساجد به قسمت ورود رفته و با زدن رمز و کد ملی خود وارد سامانه می شوند. لازم به ذکر است که ثبت شکایت دیوان عدالت اداری به صورت غیر حضوری در سامانه ساجد بوده و پس از شروع رسیدگی ادامه پیگیری و برررسی پرونده از طریق سامانه ثنا( ابلاغ الکترونیک قضایی ) امکان پذیر می باشد.

سامانه شکایت در دیوان عدالت اداری

برای ثبت دادخواست در دیوان عدالت اداری که مرجع رسیدگی به شکایات در خصوص ادارات و نهادهای دولتی می باشد می توان به صورت حضوری و الکترونیکی به سامانه ساجد مراجعه کرد. در این سامانه می توان به ثبت شکایت و دادخواست های بدوی و تجدید نظر ، پیگیری درخواست های اعمال ماده 79 ( بررسی مجدد توسط رئیس دیوان ) و درخواست ماده 89 (بررسی تعارض میان آرا ) و همچنین ماده 80 و همچنین ارسال پاسخ و درخواست های دیگر به دیوان عدالت اداری اقدام کرد.

وکیل متخصص طرح شکایت در دیوان عدالت اداری

وکیل متخصص طرح شکایت در دیوان عدالت اداری به صورت کلی یکی از وکلای دادگستری می باشد که دارای دانش و مهارت خاصی در این زمینه می باشد و با استفاده از دانش و مهارتها و همچنین تجربه خود می تواند برای طرح شکایت در دیوان عدالت اداری اقدام نماید . باتوجه به اینکه کلیه امور در دیوان عدالت اداری به صورت غیر حضوری بوده و افراد عادی حق مراجعه حضوری به دیوان عدالت اداری را ندارند و برای این امر باید حتما از وکلای متخصص طرح شکایت در دیوان عدالت اداری استفاده کرد .

طرح شکایت در دیوان از طریق سامانه ساجد انجام شده و افراد تنها با استفاده از حساب کاربری خود در این سامانه می تواند شکایات خود را در این رابطه به دیوان عدالت اداری ارسال نمایند. بعد از طرح شکایت در این رابطه معمولا افراد می توانند از طریق سامانه ابلاغ الکترونیک قضائی با استفاده از شماره پرونده خود آن را پیگیری نمایند. اگر از وکلای متخصص دیوان عدالت اداری استفاده می نمایید معمولا در این زمینه مشکل خاصی وجود نداشته و افراد می توانند با استفاده از وکلای متخصص ماورات خود را در دیوان عدالت به پیش ببرید.

گروه تخصصی وکلای دیوان در این رابطه می تواند علاوه بر امور طرح شکایت در دیوان در کلیه مراحل شکایت و تا صدور حکم همراه شما بوده و باتوجه به زمان بر بودن مراحل صدور رای در دیوان می توانید در سریعترین زمانممکن امورات شما را به نتیجه می رسانند. شما می توانید برای تماس تلفنی با گروه تخصصی وکلای دیوان در این رابطه با شماره های 09129353470 و 09199353470 تماس گرفته و در این زمینه ضمن دریافت مشاوره تخصصی در رابطه با امورات خود در سریعترین زمان ممکن با ارائه پرونده خود به این گروه از وکلا به نتیجه مورد نظر خود برسید .

 نمونه شکایت به دیوان عدالت اداری

برای نوشتن یک شکایت در دیوان عدالت اداری رعایت موارد ذیل الزامی بوده و یاید حتما در دادخواست وجود داشته باشد :

مشخصات شاکی ، شامل نام ، نام خانوادگی ، نام پدر ، حرفه ، آدرس یا محل زندگی و سکونت ، مشخصات وکیل شاکی ، طرف شکایت ، طرح خواسته و در انتها شرح موضوع به همراه ارائه دلائل و ضمائم و امضاء شاکی .

در دادخواست دیوان عدالت باتوجه به اینکه شعب آن در تمامی شهرها و حوزه های قضایی دائر نبوده لذا تایید امضا شاکی یکی از موارد بسیار مهم در طرح شکایت می باشد. در این موارد تایید امضاء شاکی باید باید به تایید یکی از ماموران نیروی انتظامی یا مسئول کلانتری ، اداره دولتی یا انقلابی و یا امام جمعه محل گواهی شده و در مواردی که طرف در خارج کشور باشد به تایید یکی از ماموران کنسولگری ایران انجام شود.

موارد شکایت در دیوان عدالت اداری

سازمان و نهاد های دولتی که مسئولیت قانون گذاری در کشور را عهده دار می باشند و اشخاص حقیقی و حقوقی نیز ملزم به رعایت ان می باشند . اما در صورتی که اشخاص جامعه از این قوانین تصویب شده متضرر شده و به انها خساراتی وارد شده باشد ، چگونه علیه ان می توانند طرح شکایت نموده و احقاق حق نمایند؟ در ایران دیوان عدالت اداری مرجع مذکور بوده که قانون گذار در راستای احقاق حق این دسته از افراد ان را تاسیس نموده است.

مطابق اصل 173 قانون اساسی که بیان می دارد: به منظور رسیدگی به شکایت و یا برخورد ها و یا اعتراض مردم مردم نسبت به نسبت به مامورین دولتی و اداری که در استخدام دولت می باشند دیوانی به نام «دیوان عدالت اداری» زیر نظر ریاست محترم قوه قضائیه تاسیس می‌گردد. وظایف و اختیارات این دیوان براساس قوانین معین خواهد شد.

با توجه به این اصل همگان در جمهوری اسلامی می توانند در صورتی که نسبت به ماموران دولتی یا ادارای و یا آیین نامه ها صادره در هیات وزیران اعتراضی داشته باشند و یا این اشخاص و آیین نامه ها موجب تضرر آنها بشوند ، برای احقاق حق خود می توانند در دیوان عدالت اداری طرح شکایت نمایند.

همچنین ماده 10 دیوان عدالت اداری به تعیین ان موارد پرداخته است . در این خصوص می توان به ماده 10 قانون دیوان عدالت اداری که به بیان این امر پرداخته است اشاره می نماییم.

«اختیارات و وظایف دیوان عدالت اداری به شرح ذیل می باشد :

۱ـ رسیدگی به شکایت واعتراض اشخاص حقیقی یا حقوقی از:

الف ـ تصمیمات و اقدامات واحدهای دولتی اعم از وزراتخانه های دولتی و زیر مجموعه های آنها شامل شرکت ها و سازمانهای دولتی دولتی و واحد های شهرداری و سازمان بیمه تامین اجتماعی و نهادهای انقلابی و شرکت ها و مووسسات وابسته به آنها که شامل تصمیم ها و اقدام های مأموران واحدهای مذکور در بند «الف» در امور در تمامی امور مربوط به وظایف انها

۲ ـ رسیدگی به اعتراضهای وارده و شکایات مطرح شده از انها و تصمیمات قطعی گرفته شده در هیئت های رسیدگی به جرائم اداری و کمیسیون های مطروحه در مواد قانونی به جهت نقض قوانین و مقررات یا مخالفت با آنها

۳ـ رسیدگی به شکایتهای مطورحه علیه قضات و مسئولین قانون موضوع خدمات کشوری و سایر افراد استخدام شده در واحد های مذکور

نکته۱ ـ بررسی و تعیین میزان خسارتهای وارد شده از جهت مؤسسه ها و شخصیت های مذکور در بندهای (۱) و (۲) این ماده پس از صدور رای با دادگاه عمومی می باشد .

نکته۲ ـ رایی های صادره در دادگاههای سراسر کشور که به ضرر افراد صادر شده و موجب تضرر انها شده است قابل شکایت در دیوان عدالت اداری نمی باشند.

برای احقاق حق خود به صورت قطعی در دیوان عدالت اداری کار را به گروه وکلای تخصصی دیوان با بهترین تجربه و مجرب در زمینه تخصصی خود بسپارید .

پیگیری شکایت در دیوان عدالت اداری

پس از طرح شکایت در دیوان عدالت اداری نوبت به پیگیری آن می رسد. برای این موضوع که از موارد بسیار مهم بعد از طرح دعوا برای افراد حقیقی و حقوقی می باشد. اشخاص می توانند برای پیگیری شکایات خود در دیوان عدالت اداری در سامانه ساجد ثبت نام نموده و در خصوص مواد 79 و 80 قانون دیوان عدالت اداری ان را در این سامانه پیگیری نمایند . در ضمن در باقی موارد که در ماده 10 به انها پرداخته شده است در سامانه ابلاغ الکترونیک یا سامانه ثنا قابل پیگیری می باشد.

«طرح شکایت در دیوان بسیار تخصصی بوده و انجام امور آن نیاز به تخصص و تجربه فراوان دارد . ما گروه تخصصی وکلای دیوان با چندین سابقه کار در این زمینه آماده ارائه هرگونه خدمات حقوقی و تخصصی در این زمینه برای شما می باشیم.»

روش شکایت در دیوان عدالت اداری

برای شکایت در دیوان عدالت اداری ابتدا باید دادخواست خود را که باید مطابق قوانین موجود در مواد دیوان که در بالا به انها اشاره شده است نوشته و می توان به صورت حضوری به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی در تهران یا شهرستان ها تحویل داده و یا میتوان به صورت غیرحضوری و الکترونیکی مطابق دستورالعمل های موجود در سامانه ساجد ثبت نماییم.

موارد شکایت مطابق ماده 10 قانون دیوان عدالت اداری می باشد .

همچنین شیوه شکایت ، نوشتن دادخواست ، پرداخت هزینه دادرسی و وظایف دیوان عدالت اداری به طور دقیق تعیین گردیده است . براساس قوانین موجود رسیدگی به شکایات با دادخواست و رسیدگی در هیئت عمومی دیوان عدالت اداری با درخواست انجام می شود.

نمونه متن شکایت در دیوان عدالت اداری 

در ابتدا لازم به ذکر است برای نوشتن شکایت باید تمامی موارد موجود در قسمت های بالا را به طور کامل و دقیق رعایت نماییم.

نمونه متن شکایت در دیوان عدالت اداری به شرح ذیل می باشد.

بسم تعالی

ریاست محترم دیوان عدالت اداری

با سلام و عرض ادب

اينجانب ………………… مدتي در حدود چند ماه پيش جهت اشتغال به كار به ……………….. واقع در ………………………عزيمت نموده ام و مدتي در حدود هشت الي نه ماه در انجا اقامت داشته ام . لذا شركت نفت ………………………….. بي جهت سهميه سوخت اينجانب را قطع نموده اند و علی رغم ارائه مستندات پیوستی به ان اداره محترم و پیگیری های فراوان حاضر به دادن دوباره سهميه نفت به اينجانب نمي باشند . مع الوصف با توجه به حضور بنده در روستای ………………. که فاقد لوله کشی گاز بوده و وباتوجه به اینکه بنده که هم اکنون فصل سرما بوده و جهت گرمایش منزل مسکونی خود نیاز مبرم به برقراری سهمیه سوخت خود در روستای……………………….. را دارم. خواهشمند است اقدامات لازم را در جهت بررسی و صدور حکم در خصوص موضوع شکایت بنده علیه اداره سوخت ……………………. را استدعا دارم. خواهشمند است اقدامات لازم را در این خصوص مبذول فرمایید.

با تشکر و تجدید احترام

مراحل شکایت در دیوان عدالت اداری

 نخستین موضوع در خصوص طرح شکایت در دیوان عدالت اداری این است که شکایاتی که علیه ادارات و نهادهای دولتی و انقلابی می باشند در دیوان عدالت اداری مطرح می گردند . در غیر این صورت به آن ترتیب اثر داده نخواهد شد. لازم به ذکر است که برای طرح دعوی علیه سازمانهای و شرکت های خصوصی باید در دادگستری اقدام نمود.

مرحله اول : نوشتن و ثبت دادخواست

مراحل نوشتن و ثبت دادخواست برای شکایت در دیوان عدالت اداری به طور کامل در بالا توضیح داده شده است. نکته ای که باید به ان اشاره کنیم این است دادخواست و ضمائم ارائه شده به دیوان عدالت اداری باید به تعداد طرفین شکایت به علاوه یک نسخه باشد .

پرداخت هزینه دادرسی

هزینه دادرسی در دیوان عدالت اداری براساس تعرفه ارائه شده در شعبه بدوی یک صد هزار ریال و در شعبه تجدید نظر دویست هزار ریال می باشد.

 

ارائه دلائل و ضمائم

به همراه دادخواست ارائه شده به دیوان عدالت اداری باید دلائل و ضمائمی که در خصوص تضییع حق اشخاص از طرف ادارات و سازمانهای دولتی موجود می باشد و فرد براساس انها خود را متضرر می داند به همراه دادخواست به دیوان عالی ارائه شوند. براساس ماده 28 قانون دیوان عدالت اداری در صورتی که دادخواست ارائه شده فاقد هریک ازمواد مذکور و ضروری در بند های ماده 18 این قانون باشد دادگاه طی دو روز اخطار رفع نقص صادر می نماید و شاکی ظرف ده روز مهلت دارد که نسبت به رفع نقص اقدام نماید و در صورت عدم رفع نقص مدیر دفتر دستور رد دادخواست را صادر می کند که این قرار نیز ظرف ده روز قابل اعتراض در شعبه صادر کننده قرار می باشد.

مهلت ارائه دادخواست : مهلت ارائه دادخواست در اعتراض به آرا و تصمیمات قطعی مراجع اداری برای اشخاص داخل کشور سه ماه و برای افراد مقیم خارج کشور ۶ ماه از تاریخ ابلاغ رأی یا تصمیم قطعی مرجع مربوط مطابق قانون آیین دادرسی دادگاه­های عمومی و انقلاب در امور مدنی است.

مرحله دوم : ارجاع پرونده به شعب

مطابق ماده 26 دیوان عدالت اداری در صورت ثبت دادخواست و یا رفع نقض دادخواست توسط رئیس دیوان و یا معاون وی به شعبات براساس وضعیت انها ارجاع می شوند.

مرحله سوم: شروع رسیدگی

بعد از اتمام موارد فوق و ارجاع دادخواست به شعبه  آن را در اختیار قاضی قرار داده و قاضی نیز با بررسی پرونده و در صورت احراز صلاحیت ، طی دستوری یک نسخه از دادخواست و دلائل و مدارک پیوستی را برای طرف شکایت ارسال می نماید تا در جریان شکایت و رسیدگی قرار گیرد. براساس ماده 30 دیوان عدالت اداری طرفی که علیه وی طرح شکایت شده است موظف است که در مدت زمان یک ماهه از زمان ابلاغ به آن پاسخ دهد. در صورت عدم ارسال پاسخ این امر مانع رسیدگی نبوده و شعبه مذکور شروع به رسیدگی به پرونده نموده و رای را صادر می نماید.

مرحله چهارم : صدور رای

مطابق ماده 58 قانون دیوان عدالت اداری : شعبه دیوان عدالت اداری پس از اتمام اقدام به رسیدگی رسیدگی و تکمیل تحقیقات انجام شده خود، اقدام به ختم رسیدگی نموده و در مدت زمان یک هفته رای مذکور را صادر می نماید.

مرحله پنجم : اعتراض و تجدید نظر از رای صادره

در این خصوص ماده 66 قانون دیوان عدالت اداری نیز بیان می دارد

“تجدید نظرخواهی با ثبت دادخواست به دفتر شعبه صادر کننده حکم یا دبیرخانه یا سایر دفاتر اداری دیوان عدالت اداری انجام می‌گیرد. دادخواست تجدیدنظر توسط رئیس دیوان به یکی از شعب تجدیدنظر ارجاع می‌شود.”

بعد از اعتراض به رای صادره دیوان طی مراحل ذیل شروع به صدور رای می کند .

  1. رای شعبه بدوی را مطابق قانون تشخیص داده و تایید می نماید.
  2. در صورتی که دادگاه تجدید نظر رای صادره را مطابق قانون تشخیص ندهد رای شعبه بدوی را نقض و خود شروع به رسیدگی ماهوی و صدور حکم می نماید.

« در صورتی که رای به نفع شما صادر شده و مرجع اداری یا سازمانها حاضر به اجرای ان نمی باشند کار را به ما ( گروه وکلای تخصصی دیوان ) بسپارید و از اجرای حکم خود مطمئن شوید. »

در رای صادره بدوی در صورتی که به دلیل عدم آشنایی شاکی به قانون در هنگام نوشتن دادخواست ارائه شده و یا هر گونه مشکل دیگری رای صادره به ضرر وی باشد در این خصوص باید حتما به وکیل مجرد رجوع نموده و با وی مشورت نماید.

«گروه وکلای تخصصی دیوان حاضر به ارائه هرگونه مشاوره و انجام امور مذکور و نوشتن لایحه دفاعیه بعد از صدور رای بدوی برای شما می باشند . کار خود را با اطمینان به ما بسپارید .»

مرحله 6 : اجرای رای

در این خصوص ماده ۱۱۰ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری بیان می دارد : در صورت خودداری شخص یا سازمان محکوم شده از اجرای حکم قطعی صادره ، واحد اجرای احکام دیوان، موضوع پیش امده را به رئیس دیوان گزارش می‌کند. رئیس دیوان بعد از این امر بسرعت پرونده را به شعبه صادرکننده رای قطعی می فرستد . شعبه مذکور باید خارج از نوبت به این موضوع رسیدگی و رای مورد نیاز در این باره را صادر و پرونده را برای اقدامات بعدی به واحد اجرای احکام دیوان بفرستد .

نکته۱ـ در مواردی که اجرای حکم، مستلزم اتخاذ تصمیم توسط شورا، هیات و یا کمیسیونی مرکب از دو یا چند نفر باشد و اعضای آنها از تبعیت حکم صادر شده استنکاف نمایند، تمامی اعضای موثر در مخالفت با حکم دیوان، مستنکف شناخته می‌شوند.

نکته۲ـ شعبه رسیدگی کننده به این امر ، شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری می باشد.

در این خصوص ماده همین قانون نیز 144 نیز مقرر می دارد: “چنانچه در جریان اجرای اراء صادره توسط دیوان در شکایت دیوان عدالت اداری ، راجع به نحوه اجرای رأی بین طرفین شکایت یک توافقی انجام شود و طرف محکوم شده به تعهدات خود عمل ننماید، فردی که رای به نفع او صادر شده است می تواند درخواست اجرای رای صصادره را خواستار و واحد اجرای احکام رای صادره را اجرا و یا توافق را به سرانجام برساند ..”

فرم شکایت دیوان عدالت اداری

این برگه های مخصوص برای تقدیم دادخواست به دیوان عدالت اداری برای شکایت از تصمیمات و اعمال افراد و نهادهای دولتی و انقلابی قابل استفاده بوده که باید در انها مشخصات کامل فرد شاکی و طرف شکایت به طور تمام و کمال نوشته شده و در ادامه دلائل شکایت و توضیحات آن به طور کامل در ان نوشته شود.

برای طرح شکایت در دیوان عدالت اداری باید فرد شاکی متحمل ضرر و زیانی از طرف افراد در استخدام و یا آیین نامه های مصوبه در هیئت وزیران و یا دولت بشود. موضوع شکایت و خواسته باید صریح و مشخص باشد. در صورت وجود ابهام به تشخیص شعبه رسیدگی کننده، مراتب طی اخطاریه‌ای به شاکی اعلام می‌گردد و شاکی مکلف است ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ ، نسبت به رفع ابهام اقدام کند. در غیر این صورت، شعبه نسبت به قسمت مبهم، قرار ابطال دادخواست صادر می‌نماید.

هزینه طرح شکایت در دیوان عدالت اداری

دیوان عدالت اداری بالاترین دادگاه در کشور برای امور اداری است. همچنین این دادگاه راه حلی برای شهروندانی است که می خواهند علیه دولت شکایت کنند.

هزینه طرح شکایت در دیوان عدالت اداری می تواند بستگی به موضوع و خواسته شما داشته باشد. مطرح کردن شکایت در محاکم دادگستری ، نیازمند پرداخت هزینه ای ، تحت عنوان هزینه دادرسی می باشد . هزینه دادرسی ، هزینه ای است که بابت رسیدگی به پرونده و صدور حکم یا قرار ، پرداخت می گردد . این هزینه ، به هنگام ثبت دادخواست یا شکواییه ، توسط شاکی پرداخت می شود. میزان مبلغ هزینه دادرسی ، با در نظر گرفتن چند فاکتور ، مانند اینکه دعوا در چه مرحله ای قرار دارد و یا نوع دعوا حقوقی است یا کیفری و … متفاوت می باشد . علاوه بر این، هزینه های دیگری نیز در رابطه با استخدام وکیل و آماده سازی پرونده شما وجود دارد. اگر پولی برای پرداخت این هزینه ها ندارید، ممکن است بخواهید تنها جهت اخذ مشاوره از وکیل دیوان عدالت اداری از یک دفتر حقوقی کمک بگیرید.

برای محاسبه مبلغ هزینه دادرسی می توانید ، از طریق سایت adliran.ir اقدام نمایند . بدین منظور پس از ورود به سایت ، روی گزینه محاسبه هزینه دادرسی ، در نوار سمت راست سامانه ، کلیک کرده و برای محاسبه هزینه دادرسی ، اقدامات لازم را انجام دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه ، با شماره های 09129353470 و 09199353470 تمس حاصل فرمایید .

ثبت غیر حضوری شکایات در دیوان عدالت اداری

دادگاه دیوان عدالت اداری دادگاهی است که به پرونده های مربوط به شکایات مربوط به اعمال اداری در ارگان های دولتی، یعنی هر فعل یا ترک فعل منتسب به مقام دولتی که موجب صدمه به فرد یا گروهی از افراد شده، ایجاد شده است. بنابراین، وظیفه دیوان عدالت اداری دو جنبه است: از یک سو، در نظر گرفته شده است که وسیله ای برای جبران کسانی باشد که خود را در اثر عملی از دستگاه های اجرایی آسیب دیده اند. از سوی دیگر، این امر همچنین نشان دهنده یک مکانیسم کنترلی بر مقامات اداری است، زیرا آنها باید اقدامات خود را تحت بررسی قضایی قرار دهند.

برای اینکه یک فرد بتواند در دادگاه دیوان عدالت اداری شکایت کند، ابتدا باید شکایت خود را به مرجعی که مسئول عمل مورد شکایت است تسلیم کنند و به آن ارگان فرصت دهد تا وضعیت را اصلاح کند. تنها در صورتی که سازمان اداری وضعیت را اصلاح نکند یا این کار را به شیوه ای نامناسب انجام دهد، می تواند به دیوان عدالت اداری شکایت کند. برای ثبت غیر حضوری شکایات در دیوان عدالت اداری بایستی به سامانه ساجد، مراجعه نمایید. سامانه ساجد سامانه ای است که افراد می توانند دادخواست های مربوط به دیوان عدالت اداری را ثبت کنند. فلذا، با راه اندازی سامانه ساجد دیگر نیازی نیست مردم برای ثبت دادخواست خود به دیوان عدالت اداری به صورت حضوری مراجعه کنند.از جمله خدمات این سامانه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ثبت دادخواست های بدوی و تجدید نظر
  • ثبت درخواست اعمال ماده ۷۹ و ماده ۸۹ ، زمانی که درخواست بررسی مجدد توسط رئیس دیوان عدالت را داشته باشید و یا درخواست بررسی تعارض آرای شعب را خواهان باشید.
  • اعمال ماده ۸۰ یا همان درخواست ابطال مصوبات.
  • ارسال پاسخ اخطار رفع نقص، نامه ها و لوایح به بخش های مختلف دیوان عدالت اداری

منظور از قرار رد شکایت در دیوان عدالت اداری چیست؟

در شرایطی که در ادامه توضیح خواهیم داد ، شکایت در دیوان عدالت اداری رد خواهد شد:

  • شاکی برای طرح شکایت، اهلیت قانونی نداشته باشد؛
  • شاکی در شکایت مطروحه ذینفع نباشد؛
  • شکایت خارج از موعد قانونی، مطرح شده باشد؛
  • موجبات رسیدگی به شکایت، منتفی شده باشد

استرداد شکایت در دیوان عدالت اداری

بر اساس ماده 45 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری، شاکی می ‌تواند دادخواست خود را قبل از وصول پاسخ طرف شکایت، مسترد کند و دراین صورت، شعبه قرار ابطال دادخواست صادر می ‌کند. لازم به ذکر است پس از وصول پاسخ به درخواست، استرداد دادخواست ترتیب اثر داده نمی ‌شود.

بر اساس ماده 46 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری شاکی می ‌تواند قبل از صدور رأی، از شکایت خود به کلی صرف ‌نظر نماید. در این صورت، قرار سقوط شکایت صادر می ‌شود و همان شکایت مجدداً قابل طرح نیست.

موارد قابل شکایت در دیوان عدالت اداری کدامند؟

دیوان عدالت اداری یک دادگاه تخصصی است که به پرونده های مربوط به فعالیت های اداری دولت رسیدگی می کند. موارد قابل شکای در دیوان عدالت اداری عبارتند از:

  • رسیدگی به شکایات و تظلّمات و اعتراضات اشخاص حقیقی یا حقوقی از:
  1.  تصمیمات و اقدامات واحدهای دولتی اعم از وزارتخانه ها و سازمان ها و شرکت های دولتی و شهرداری‌ها و سازمان تامین اجتماعی و تشکیلات و نهادهای انقلابی و موسسات وابسته به آنها
  2.  تصمیمات و اقدامات ماموران واحدهای مذکور در امور مربوط به وظایف آنها
  • رسیدگی به اعتراضات و شکایات از آراء و تصمیمات قطعی هیات های رسیدگی به تخلفات اداری و کمیسیون‌هایی مانند کمیسیون‌های مالیاتی، هیات حل ‌اختلاف کارگر و کارفرما، کمیسیون موضوع ماده ۱۰۰ قانون شهرداری‌ها از حیث نقض قوانین و مقررات

اگر فکر می کنید که به نحوی از سوی دولت به شما ظلم شده است، ممکن است بتوانید در دیوان عدالت اداری شکایت کنید. اینکه آیا پرونده شما موفق خواهد شد یا خیر بستگی به شرایط خاص شما دارد. همیشه توصیه می شود قبل از هر اقدام قانونی با یک وکیل صحبت کنید.گروه تخصصی وکلای دیوان آماده ارائه خدمات در زمینه پرونده های دیوان عدالت اداری می باشد.

شکایت در دیوان عدالت اداری چقدر طول می کشد؟

مدت زمان طرح شکایت در دیوان عدالت اداری بسته به عوامل مختلفی می تواند متفاوت باشد. در مرحله اول، باید اطمینان حاصل کنید که شکایت شما در چارچوب قانون محدودیت پرونده شما ثبت شده است. این بدان معنی است که شما باید سریعاً اقدام کنید زیرا مهلت هایی برای ثبت شکایات وجود دارد.

چه تصمیم به مشورت با یک وکیل به صورت حضوری در دفتر آنها یا آنلاین از طریق خدمات مشاوره حقوقی داشته باشید، مطمئن شوید که آنها متخصصان دارای مجوز با تجربه در رسیدگی به پرونده هایی مانند شما هستند.

وکیل متخصص باید دقت کند که تمامی مدارک و شواهد مورد نیاز برای ثبت شکایت در اختیار داوری قرار گیرد.

تماس با وکلای دیوان

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید

درخواست مشاوره

نظرات

‫14 دیدگاه ها

  1. سلام علیکم درتاریخ 1400/05/24شکایتی به دیوان عدالت اداری ارائه نمودم ودرتاریخ1400/06/3در شعبه 54عدالت اداری بشماره پرونده140031920000723810وشماره بایگانی1848ثبت شده وهنوزهم هیچ جوابی دریافت نکردم لذاعاجزانه تقاضای رسیدگی دارم

  2. سلام و عرض ادب .
    بنده آموزگار بازنشسته هستم .
    ۳۰ سال خدمتم اول مهر ۱۳۹۹ تمام می‌شد. باتوجه به نیاز منطقه یک سال اضافه موندم و با ۳۱ سال بازنشست شدم .سال قبل همسان سازی حقوق بازنشستگان اجرا شده ولی من که یک سال بعد بازنشست شدم در حکم من لحاظ نشده و با همکارانی که یک سال قبل از من با ۳۰ سال خدمت بازنشست شدند حقوق بازنشستگی بنده حدودا ۱۷۰۰۰۰۰ تومن کمتر شده لطفا راهنمایی کنید آیا میتونم به جایی شکایت کنم و حقم را بگیرم یا نه ؟ ممنون میشم اگه راه نشونم بدید و راهنمایی کنید .

    1. با عرض سلام و احترام
      بله می توانید، بایستی از طریق دیوان اقدام کنید. لطفا جهت راهنمایی بیشتر با شماره 09129353470 تماس بگیرید.

    1. با سلام خدمت شما دوست عزیز
      باید مطالب را با دقت بیشتری مطالعه فرمایید، در بخش “مراحل شکایت در دیوان عدالت اداری” مراحل کامل توضیح داده شده، اگر منظورتان نحوه ی نگارش متن دادخواست می باشد که بایستی با شماره های داخل سایت تماس بگیرید و با وکیل مربوطه موضوع خود را مطرح و مشورت بگیرید.

      1. سلام بزرگوا ، جانباز ۳۰درصدی هستم و انگشتان دست راست ندارم کمک معیشتی بگیرم سه فرزند دختر دارم . چند جراحی دیگه کردم  بیمه بنیاد هستم جایی نمیتونم کار کنم چند بار کمسیون اشتغال به کار شدم رد کردن …

  3. سلام. چرا فکرکارگران ساختمانی نیستید ؟ کارگرساختمانی ۵سال تو نوبت بیمه کارگرساختمانی هستند. ولی خبر از سهمیه بندی بیمه کارگرساختمانی نیست لطفن شما پیگیری کنید
    باتشکر از شما ، صمدی ازشهر خمینی شهر لطفن نامه را پیگیری کنید

  4. سلام .چرا سازمان تامین اجتماعی و انجمن کارگرساختمانی خمینی شهر ، کارگرساختمانی را بیمه نمی کنید ؟
    کارگرساختمانی ۵ سال تو نوبت بیمه کارگرساختمانی هستند که خبری از سهمیه بندی بیمه کارگرساختمانی نیست ، لطفن شما پیگیری کنید

  5. باسلام وعرض ادب.من یک سوال دارم لطفا مدیر محترم سازمان تامین اجتماعی پاسخ قانع کننده بدهد این است که چرا در مورد بازنشستگی کارگران ساختمانی باید 35سال حق بیمه بپردازد تا بازنشسته شود این چه قانونی است کارگر بدبخت باهزار بدبختی وخطرات در گرما سرما ورطوبت کار میکند وآن موقعی که نمتواند کارکنه و30سال بیمه پرداخت کرده بازنشست نمیکنند ایا این ظلم نیست؟درصورتی که اصل قانون سختی زیان آور به این قشر مظلوم تعلق بگیرد نه این که بگوییند ۵سال هم باید از بقیه بیمه پردازها اضافه بپردازیدتا ۳۵سال باشد .خواهشن این مورد را اصلاح کنید وبازنشستگی همه یکسان باشد ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.