مشاوره رایگان

(ساعات اداری)




نحوه ثبت دادخواست اعمال ماده 477 + مدارک لازم + مهلت + عالی

نحوه ثبت دادخواست اعمال ماده 477

تماس با وکلای دیوان

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید

Table of Contents

اعاده دادرسی یکی از روش های فوق العاده اعتراض نسبت به رأی قطعی دادگاه و بررسی مجدد پرونده است و در واقع آخرین راه برای محکوم علیه، جهت اعتراض به رای قطعی دادگاه می باشد. رئیس دیوان عالی کشور، دادستان کل کشور ،رئیس سازمان قضائی نیروهای مسلح ،رئیس کل دادگستری استان چنانچه آراء قطعیت یافته اعم از حقوقی و کیفری را خلاف شرع بین تشخیص دهند به موجب تبصره ۳ ماده ۴۷۷ قانون آئین دادرسی کیفری می توانند با ذکر دلایل و مستندات از رئیس قوه قضائیه تقاضای تجویز اعاده دادرسی نمایند،  با تجویز اعاده دادرسی، پرونده را به دیوان عالی کشور ارسال می کنند تا در شعبی خاص که توسط رئیس قوه قضائیه برای این امر تخصیص می یابد، رسیدگی و رای قطعی صادر نماید.

به صورت کلی، اعمال ماده ۴۷۷، با تشخیص رئیس قوه قضائیه مبنی بر مخالفت حکم قطعی صادر شده با شرع بین می باشد . یکی از سوالاتی که در این زمینه برای افراد وجود دارد، بحث مدارک لازم برای اعمال ماده ۴۷۷  است که در این مطلب، توسط گروه وکلای دیوان ، بدان پرداخته می شود.

مدارک لازم جهت اعمال ماده ۴۷۷

  1. ارائه مدارک شناسایی از جمله کارت ملی و شناسنامه درخواست کننده اعمال ماده ۴۷۷
  2. ذکر مشخصات کامل متقاضی اعمال ماده ۴۷۷ آیین دادرسی کیفری مانند: نشانی دقیق و کامل، کدپستی، شماره ثابت، شماره همراه
  3. در صورت زندانی بودن محکوم علیه ، تأییدیه درخواست متقاضی اعمال ماده ۴۷۷ ، از سوی زندان محل تحمل کیفر محکوم علیه
  4. تنظیم لایحه اعاده دادرسی به همراه امضای متقاضی
  5. ابطال تمبر هزینه اعاده دادرسی به تعداد متقاضیان اعمال ماده ۴۷۷
  6. ارائه کپی واضح دادنامه بدوی (حضوری یا غیابی)، به همراه کپی رأی صادره در مرحله واخواهی با مهر دادگاه صادرکننده رای در تمام صفحات.
  7. ارائه کپی واضح دادنامه مورد درخواست اعاده دادرسی
  8. اگر حکم صادر شده در مرحله بدوی و بدون تجدیدنظرخواهی یا فرجام خواهی قطعی شده باشد، ارائه گواهی قطعیت حکم بدوی لازم می باشد
  9. در صورتی که شخص متقاضی اعمال ماده ۴۷۷، سابقه یا سوابق مرتبط با این درخواست در دیوان عالی کشور دارد، باید نسخه ای از دادنامه یا دادنامه‌های صادره از دیوان عالی را نیز ارائه کند.

اعمال ماده 477

وظایف دیوان عالی کشور

تجد‌ید‌نظر خواهی و فرجام‌خواهی د‌و راه اعتراض برای احکام صاد‌ره از د‌اد‌گاه می باشند و وقتی رای د‌اد‌گاه پس از بررسی د‌ر مرحله تجد‌ید‌نظر یا تائید‌ د‌ر مرحله فرجام خواهی د‌ر د‌یوان عالی کشور قطعی می‌شود‌، برای اجرا آماد‌ه است و اصولا د‌یگر نباید‌ تعرضی به آن صورت بگیرد‌، اما قانون‌گذار برای جلوگیری از هرگونه اشتباه د‌ر اجرای احکام، راه هایی مانند‌ اعتراض به احکام از طریق د‌اد‌ستان کل کشور، اعاد‌ه د‌اد‌رسی و اعتراض رئیس قوه قضائیه به احکام خلاف بیّن شرع از طریق اعمال ماد‌ه 18 قانون تشکیل د‌اد‌گاه‌های عمومی و انقلاب را به عنوان راه های فوق‌العاد‌ه اعتراض به احکام درنظر گرفته است.

دیوان عالی کشور یکی از مهمترین مراجع کشور در امور قضائی می باشد که براساس اصل 161 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران دارای وظایف بسیار مهمی در خصوص امور حقوقی و کیفری به شرح ذیل می باشد:

1- نظارت بر اجرای قانون در محاکم

به طور کلی دیوان عالی کشور براساس قانون باید در هر مورد بر اجرای قانون در محاکم عمومی و حقوقی  ، کیفری نظارت می نماید.

نظارت در دیوان بدین صورت می باشد در هر مورد که در خصوص یک قانون آرایی صادر می شود این آرا قابل فرجام خواهی و یا اعاده دادرسی در دیوان می باشد بدین صورت که فردی که به صدور حکمی اعتراض دارد و یا اگر رای  در یک موضوع قانونی برای چندین حکم به شیوه های متفاوتی صادر شده باشد ، دیوان در این رابطه اقدام به صدور حکم یا آرای وحدت رویه می نماید.

2-ایجاد وحدت رویه قضائی

براساس قانون اگر در یک دادگاه یا دادگاه های متفاوت در یک زمینه ی قانونی،  آرای متفاوتی صادر گردد و یا اینکه به دلیل این که قانون فاقد شفافیت کامل باشد ، دیوان در این رابطه اقدام به بررسی موضوع نموده و آرای وحدت رویه در این باره صادر می شود که برای سازمانهای حقوقی لازم الاجرا می باشد.

3-اختلاف در صلاحیت بین مراجع قضائی 

در مواردی ممکن است در دادگاهها دادخواست یا شکوائیه ای مطرح گردد که در صلاحیت یک مرجع نباشد بدین صورت که که دادگاهی که دادخواستی در ان مطرح می گردد ابتدا به صلاحیت آن توجه می نماید و بعد از ان در صورتی که در صلاحیت همان دادگاه باشد اقدام به رسیدگی می نماید .

اما اگر در صلاحیت وی نباشد دادخواست را به صورت قانونی به مرجع صالح ارسال می دارد ، در این زمینه دو مورد پیش می آید :

1- در مرجعی که دادخواست را دریافت نموده است، دادخواست یا شکوائیه را پذیرفته و رسیدگی انجام می گیرد .

2- مرجعی که دادخواست یا شکوائیه را دریافت نموده باشد  حاضر به قبول آن دادخواست نمی باشد و آن را در صلاحیت خود نمی داند در این مورد دو اقدام انجام می دهد که اولا ان را به مرجع صالح ارسال می کند و یا آن را مرجع فرستنده بر می گرداند که در این مورد اختلاف پیش می اید.

اگر اختلاف فی مابین بین دو استان باشد در این خصوص دیوان عالی کشور اقدام به حل صلاحیت می نماید ولی اگر اختلاف بین دو مرجع حقوقی یا کیفری در یک استان باشد در این مورد معمولا دادگاه تجدید نظر استان رسیدگی می نماید. این موارد مهم ترین وظایف دیوان عالی کشور بودند که مورد بررسی قرار گرفتند در ادامه نوشتار براساس این وظایف اقدام به نحوه ثبت دادخواست اعمال ماده ۴۷۷ و همچنین اعاده دادرسی می پردازیم.

 ثبت دادخواست اعمال ماده ۴۷۷ | وکلای دیوان

به طور کلی اعمال ماده ۴۷۷ آیین دادرسی کیفری یکی از موارد بسیار مهم در دیوان عالی کشور می باشد که به بررسی بینه خلاف شرع در آرای قطعی صادره از مراجع می پردازد. این موضوع بدین صورت می باشد که هر گاه رئیس قوه قضائیه به هر صورتی متوجه به این امر گردد که یک رای قطعی برخلاف شرعی صادر شده است وی می تواند در دیوان عالی کشور در باره این رای اقدام به اعاده دادرسی نماید. برای این امر معمولا رئیس قوه قضائیه در این باره درخواست اعاده دادرسی خود را به شعب خاصی در دیوان عالی کشور ارسال نموده تا در انجا مورد بررسی دوباره قرار بگیرد.

برای این منظور رئیس قوه قصائیه ممکن است به هر روشی از این امر مطلع گردد.  فردی که رای علیه وی صادر شده باشد، ممکن است طی درخواستی ار رئیس قوه قضائیه درخواست اعاده دادرسی در این باره را بنماید. رئیس قوه قضائیه نیز به ترتیب بالا عمل نموده و در صورتی که دیوان این موضع را تایید نمود معمولا در این باره اقدام به بررسی نموده و در انتها حکم به اعاده دادرسی صادر می نماید. در حکم اعاده دادرسی معمولا در این رابطه به شعبه هم عرض ارسال می گردد و شعبه هم عرض براساس موارد دیوان عالی کشور در این رابطه اقدام به رسیدگی و صدور حکم می نماید و رای در این باره مسیر قانونی خود را طی خواهد نمود. این رای بعد از صدور قابل اعتراض در مرجع تجدید نظر بوده و در صورتی که تایید گردد قطعی شده و اگر نقض گردد در زمان رسیدگی دوباره بدان رسیدگی شده و در انتها در این باره حکم قطعی صادر می گرددو حکم قطعی به طرفین ارسال می گردد. گروه وکلای دیوان با سابقه طولانی در زمینه ثبت دادخواست اعمال ماده ۴۷۷ می تواند بهترین مشاوره را به هموطنان ارائه دهد. با توجه به اهمیت موضوع اعاده دادرسی و ارائه مدارک لازم برای اعمال این ماده، گروه وکلای دیوان متشکل از بهترین وکلای پایه یک دادگستری با تخصص لازم، آماده ارائه انواع خدمات حقوقی مانند مشاوره حضوری و یا تلفنی در دعاوی کیفری و تنظیم انواع لوایح کیفری و اعلام وکالت در پرونده اعاده دادرسی و اعمال ماده ۴۷۷ آیین دادرسی کیفری می باشد.

چه احکامی قابل رسیدگی فرجام خواهی نخواهند بود؟

احکام زیر قابل رسیدگی فرجام خواهی نخواهد بود:

  • حکم مستند به اقرار قاطع دعوا در دادگاه.
  • حکمی که مستند به نظریه یک یا چند نفر کارشناس که طرفین به‌طور کتبی رأی آنها را قاطع دعوا قرار داده باشند.
  • هر حکم که بر اساس سوگند قاطع دعوا صادر شده باشد.
  • احکامی که طرفین حق فرجام‌خواهی خود را نسبت به آن ساقط کرده باشند.
  • حکمی که ضمن یا بعد از رسیدگی به‌ دعاوی اصلی راجع به متفرعات آن صادر می‌شود، درصورتی که حکم راجع به اصل دعوا قابل‌رسیدگی فرجامی نباشد.
  • هر حکم که به‌ موجب قوانین خاص غیرقابل فرجام‌خواهی است.

جهت اطلاع بیشتر در خصوص نحوه ثبت دادخواست اعمال ماده 477، با وکیل متخصص پرونده های اعمال ماده 477 تماس حاصل فرمایید. گروه وکلای دیوان در این زمینه آماده ارائه خدمات به هموطنان می باشند.

جمع بندی

از جمله روش هایی که در قانون پیش‌ بینی شده است و در واقع به موجب آن روش ، می توان به احکام صادره از دادگاه که برخلاف شرع ، صادر شده اند اعتراض نمود ، اعمال نمودن ماده ۴۷۷ آیین دادرسی کیفری ، می باشد . به عبارت دیگر ، بر اساس این ماده توسط رئیس قوه قضائیه ، اعاده دادرسی تجویز می گردد و دیوان عالی کشور نیز ، رایی را که خلاف بین شرع است را ، نقض و سپس حکم مقتضی صادر می کند. در واقع ، به سبب پیچیدگی و حساسیت شدید موضوع ، حضور وکیلی با تجربه که سال ها در این زمینه فعالیت نموده و از پیچ و خم های پرونده های از این قبیل برخوردار می باشد ، بسیار ضروری است. در نهایت باید افزود که به منظور طی نمودن روند پرونده اعمال ماده ۴۷۷ ، در کوتاه ترین زمان ممکن و به بهترین نحو ؛ نیاز است که افراد ۰ تا ۱۰۰ امور خود را ، به وکیلی متخصص بسپارند که پرونده های کثیری را در این زمینه ، با موفقیت تمام به سرانجام مطلوب موکل یا موکلان خود ، رسانده است .

مهلت اعمال ماده ۴۷۷

مهلت اعمال ماده 477 جنبه بسیار مهمی است که هنگام ثبت دادخواست باید در نظر گرفته شود. این ماده معافیت یا کاهش هزینه‌هایی را ارائه می‌کند که باید ظرف مدت شش ماه از تاریخ وقوع رویدادی که منجر به چنین معافیت یا کاهشی شود، ثبت شود.

ذکر این نکته ضروری است که از دست دادن این مهلت می تواند منجر به از دست دادن فرصت معافیت یا کاهش هزینه ها شود که می تواند باعث فشارهای مالی شود.

برای جلوگیری از هرگونه سردرگمی در مورد مهلت‌ها، بهتر است فوراً با یک وکیل مشورت کنید و از او بخواهید که شما را در این روش راهنمایی کند. آنها اطمینان حاصل می کنند که تمام اقدامات لازم به موقع انجام می شود و به کاهش خطرات احتمالی کمک می کند.

علاوه بر این، مشاوره با یک وکیل مجرب تضمین کننده وکالت مناسب و افزایش شانس موفقیت است. دریغ نکنید؛ امروز به دنبال مشاوره حقوقی باشید!

تشریفات اعمال ماده 477

رویه اعمال ماده 477 بسته به حوزه قضایی و دادگاهی که در آن دادخواست خود را ارائه می کنید ممکن است متفاوت باشد. با این حال، چند مرحله کلی وجود دارد که در بیشتر موارد اعمال می شود.

اولاً، با وکیلی که در رسیدگی به دادخواست‌ها طبق ماده 477 مجرب است مشورت کنید. آنها می‌توانند بینش ارزشمندی در مورد رویه‌های خاص پرونده شما ارائه دهند و به تهیه اسناد لازم کمک کنند.

در مرحله بعد، دادخواستی را تنظیم کنید که دلایل خود را برای درخواست تسلیم بر اساس ماده 477 ذکر کند. این باید شامل حقایق مربوطه باشد که دلایل تسلیم را تأیید می کند که باید طبق مقررات قانونی ماده 477 باشد.

پس از تنظیم دادخواست، آن را به همراه کلیه مدارک لازم از قبیل استشهاد یا مدارک دال بر ادعای خود در دادگاه ذی صلاح مطرح کنید. بسیار مهم است که اطمینان حاصل شود که تمام اطلاعات مورد نیاز در برنامه گنجانده شده است تا توسط قاضی یا منشی رد نشود.

پس از ثبت، نسخه هایی از دادخواست و سایر اسناد مربوطه را در صورت لزوم به طرف های مخالف ارسال کنید. پس از آن در جلساتی که برای قضات تعیین شده توسط دادگاه ها برنامه ریزی شده است، شرکت کنید

اجرای ماده 477 مستلزم توجه دقیق به جزئیات و رعایت تشریفات صحیح مقرر در قانون است. یک وکیل واجد شرایط می تواند شما را از طریق این فرآیند راهنمایی کند و از تکمیل موفقیت آمیز آن اطمینان حاصل کند و در عین حال از مشکلات رایجی که در هنگام ثبت چنین درخواست هایی بدون کمک حرفه ای با آن مواجه می شوید اجتناب کنید.

مدارک لازم برای اعمال ماده ۴۷۷

به طور خلاصه، درخواست برای ماده 477 می تواند یک روند طولانی با مهلت های دقیق و مدارک لازم باشد. مهم است که با یک وکیل متخصص مشورت کنید که می تواند شما را در مراحل کار راهنمایی کند و اطمینان حاصل کند که درخواست شما به درستی و به موقع ارسال شده است. به خاطر داشته باشید که تمام مدارک مورد نیاز را برای جلوگیری از هر گونه تاخیر یا عارضه ای همراه داشته باشید.

مسائل حقوقی می تواند پیچیده باشد، اما داشتن مشاوره حقوقی و نمایندگی مناسب برای تحقق عدالت بسیار مهم است. چه از طریق تلفن، چه آنلاین یا حضوری در شماره دفتر یا آدرس آنها، یافتن یک وکیل خوب با مجوز و تجربه بسیار مهم است.

در جستجوی مشاوره حقوقی که مشاوره اولیه رایگان را ارائه می دهد دریغ نکنید. به این ترتیب می توانید بدون نگرانی در مورد پرداخت هزینه های اولیه، ایده ای از گزینه های خود داشته باشید.

وکالت با اقدام شروع می شود – ثبت دادخواست طبق ماده 477 می تواند در مورد شما تفاوت ایجاد کند. پس دیگر منتظر نمانید – همین امروز با یک وکیل متخصص تماس بگیرید!

3.3/5 - (9 امتیاز)
Facebook
Twitter
LinkedIn
نوشته های تازه
قاضی بازنشسته دادگاه تجدیدنظر
وکیل قاضی بازنشسته دیوان عدالت اداری

‫2 دیدگاه ها

  1. با عرض سلام وخسته نباشید بنده ۱۳سال زندگی کردم و شوهرم قبل از فوت به بنده آپارتمان کوچکی به عنوان مهریه داد و قرارداد کرده که تا فوتش باهم زندگی کنیم و بعد از فوت یه سایبونی برای بنده باشه. قاضی محترم وکاشناس رای به بنده داده و قاضی محترم تجدید نظر مهریه بنده رو به وارث دادند. بدون بررسی پرونده، خواهش میکنم کمکم کنید . بنده برسم خدمت حضرت عالی برای دست بوست و مدارک رو بیارم خدمتتون کمکم کنید

    1. با سلام. لطفا آرای صادر شده در مرحله بدوی و تجدیدنظر را به دستمون برسونید تا دقیق تر بررسی شود ، ولی با توجه به توضیحات شما، باید اعاده دادرسی انجام شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مطالب مرتبط