مشاوره رایگان

(ساعات اداری)




نحوه اعتراض به رای شورای حل اختلاف اداره کار+مهلت

نحوه اعتراض به رای

تماس با وکلای دیوان

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید

Table of Contents

اختلافاتی که میان کارگر و کارفرما در بخش های مختلف کاری به وجود می آید به هیئت های مختلف اداره کار ارجاع داده می شود اما در این میان یک سری اصول و قوانین برای تقدیم شکایت وجود دارد که گاهی مشاهده می شود برخی از کارگران با وجود اینکه حق قانونی آن ها از جانب کارفرما نادیده گرفته شده، موفق به گرفتن نتیجه مثبت در مراجع قانونی نیستند اما چرا؟

عدم آگاهی از این قوانین و نداشتن درک درستی از روند شکایت به مراجع مربوطه موجب می شود تا وصول حق قانونی با مشکل روبرو شود.

از این رو وکلای دیوان با توجه به تجربه ای که در این زمینه دارند، آماده هستند تا بهترین مشاوره ها را در قالب ارائه بهترین راهکار ها خدمت شما عزیزان ارائه دهند. به منظور کسب اطلاعات بیشتر با این وکلا و همچنین دریافت نوبت مشاوره می توانید با مشاورین مرکز وکلای دیوان تماس حاصل فرمائید.

طرح شکایت در اداره کار

شاکی به منظور طرح شکایت در اداره کار باید دارای کد رهگیری احراز هویت باشد و در غیر این صورت اجازه ورود به سامانه اداره کار را نخواهد داشت. برای اخذ کد رهگیری باید با در اختیار داشتن مدارک هویتی به مراکز خدمات دولت مراجعه و درخواست احراز هویت داد.

پس از انجام این مرحله می توان به کمک وکیل کاردان نسبت به ثبت شکایت در سامانه جامع اداره کار اقدام نمود. اداره کار نیز در مقابل برای بررسی پرونده در هیئت های تشخیص، تاریخ برگزاری جلسات را در قالب پیامک و یا به صورت فیزیکی برای طرفین شکایت ارسال خواهد کرد.

گاهی هیئت تشخیص طرفین را ملزم به حضور در جلسات تشکیل شده می کند اما در خارج از این حالت، حضور و یا عدم حضور طرفین در این جلسات اختیاری تعریف شده است. در صورتی که شاکی یا طرف شکایت تمایلی برای شرکت حضوری در جلسات نداشته باشند باید دفاعیات خود را در قالب تنظیم لایحه به مرجع مورد نظر تحویل دهند.

اعتراض به رای هیئت تشخیص

هیئت تشخیص با بررسی مدارک موجود و با تکیه بر دفاعیات طرفین، تصمیم نهایی خود را صادر می کند اما رای صادر شده در این هیئت ها، بدوی بوده و قابل اعتراض خواهد بود؛ به این صورت که هر کدام از طرفین که رضایت کافی از رای صادر شده را نداشته باشند می توانند طرف مدت زمان ۱۵ روز نسبت به ثبت اعتراض به هیئت تشخیص اقدام کنند.

برای اعتراض به رای بدوی صادر شده از سوی هیئت تشخیص باید یک سری اصول قانونی رعایت گردد؛ به این صورت که اعتراض مورد نظر در فرم های دادخواست تکمیل شده و به هیئت حل اختلاف تحویل داده می شود. در واقع مسئله را اینگونه می توانیم تشریح کنیم که وظیفه رسیدگی به اعتراض نسبت به رای بدوی بر عهده هیئت اختلاف است که این اعتراض در قالب تنظیم دادخواست به هیئت حل اختلاف تقدیم خواهد شد.

نحوه اعتراض به رای شورای حل اختلاف اداره کار

جالب است بدانید که رای صادر شده از هیئت های اختلاف نیز قابل تجدید نظر است؛ به این صورت که اعتراض به رای بدوی صادره از هیئت تشخیص، در هیئت حل اختلاف بررسی و نیز اعتراض به رای صادره از حل اختلاف نیز در دیوان عدالت اداره پیگیری می شود تا در نهایت رای صادر شده از دیوان به صورت قطعی لازم الاجرا گردد.

اعتراض به هیئت حل اختلاف در فرم های مخصوص تکمیل می گردد ‌و به همراه اسناد و مدارک لازم برای اثبات ادعا در سامانه دیوان عدالت اداری بارگزاری می شود.

فراموش نکنید که این فرم ها باید به شیوه کاملا اصولی و مطابق با قانون تکمیل گردد که بهتر است برای این کار از یک وکیل متخصص کمک بگیرید. در صورتیکه دادخواست تنظیم شده نقصی را در پی نداشته باشد، دیوان عدالت اداری رسیدگی به پرونده را آغاز می کند.

بررسی پرونده ها در دیوان عدالت اداری بدون حضور طرفین انجام می گیرد و در این میان تنها قدرت تنظیم لایحه و دادخواست خودنمایی می کند به همین منظور است کمک گرفتن از یک وکیل دیوان عدالت با تجربه از مجموعه وکلای دیوان بهترین و مناسب ترین گزینه پیش روی شما برای رسیدن به نتیجه مطلوب خواهد بود.

مهلت اعتراض به رای شورای حل اختلاف اداره کار

همانطور که پیش از این گفتیم در صورتیکه هر یک از طرفین به رای صادره از شورای حل اختلاف اعتراض داشته باشند، دیوان عدالت به عنوان عالی ترین مرجع قضایی صلاحیت رسیدگی مجدد به پرونده و در نهایت صدور رای قطعی را خواهد داشت. در رابطه با مهلت اعتراض به رای شورای حل اختلاف اداره کار باید گفت که از زمانی که رای مورد نظر در هیئت حل اختلاف صادر شود، به مدت ۹۰ روز برای ثبت اعتراض فرصت وجود دارد.

توجه داشته باشید که این مدت زمان برای افراد مقیم داخل کشور است اما در صورتیکه فرد معترض در خارج از کشور زندگی کند، فرصت اعتراض  او به دو برابر افزایش می یابد. نکته دیگری که در این مبحث وجود دارد این است که اگر پایان فرصت ۳۰ روزه به روز تعطیل رسمی ختم شود، اولین روز کاری پس از روز تعطیل به عنوان آخرین مهلت برای اعتراض طرفین خوانده می شود. از آنجاییکه اصول گفته شده نیازمند آگاهی و شناخت است، پیشنهاد می شود که از مشاوره های وکیل دیوان عدالت استفاده کنید.

 نحوه اعتراض به آرای صادره در دیوان عدالت اداری

بعد از  صدور رای در  اداره کار به صورت کلی افراد می توانند به مدت سه ماه از تاریخ قطعی شدن رای صادره در مرحله تجدید نظر اداره کار  به آن در دیوان عدالت ادارای اعتراض نمایند . برای طرح شکایت علیه رای صاره در دیوان عدالت اداری باید فرد ابتدا یک دادخواست شکایت با عنوان اعتراض به رای صادره در دیوان عدالت اداری  را مطرح نماید که تمامی این امور براساس ماده 16 قانون آیین دادرسی  و تشکیلات دیوان عدالت اداری می باشد .

بعد از طرح شکایت معمولا فرد باید  قبلا از هر گونه اقدامی  منتظر پیامهای ارسالی از طریق سامانه ثنا برای پیگیری امورات باشد. با طرح شکایت در دیوان و بعد از تایید صلاحیت و عدم اشکال در دادخواست ارسالی به دیوان معمولا طی یک  ابلاغیه به سازمانی که علیه  آن طرح شکایت شده است اعلام می شود  که در مدت زمانی خاص اقدام به  ارسال پاسخ در خصوص موضوع شکایت بنماید .

بعد از این مرحله معمولا در خصوص آرای صادره اقدام به صدور رای خواهد شد .

آرای صادره در دیوان عدالت اداری در خصوص احکام صادره در کمیسیون های سازمانهای دولتی معمولا تنها طی یک مرحله و به صورت شکلی قابل اعتراض در دیوان عدالت اداری می باشند .  بدین صورت که آرای صادره  تنها از نظر مطابقت رای صادره با قوانین و مقررات بررسی شده و در انتها در خصوص انها رای صادر می شود .

نقش وکلای دیوان در اعتراض به رای شورای حل اختلاف اداره کار

تمامی مراحلی که برای صدور رای در هیئت های تشخیص، هیئت حل اختلاف و در نهایت دیوان عدالت انجام می شود نیازمند آشنایی با مراحل قانونی است.

گاهی دیده می شود که همین عدم آشنایی با اصول پیگیری شکایات و یا تنظیم لایحه موجب از بین رفتن فرصت های طلایی شده است به همین دلیل حضور وکلای دیوان که دارای سال ها تجربه فعالیت در دعاوی مختلف هستند، می تواند زمینه ساز رسیدن به حق قانونی شما باشد. مجموعه وکلای دیوان با بهره گیری از تیمی حرفه ای از وکلا برای خدمت به شما همراهان عزیز آمادگی کامل را دارد.

5/5 - (1 امتیاز)
Facebook
Twitter
LinkedIn
نوشته های تازه
قاضی بازنشسته دادگاه تجدیدنظر
وکیل قاضی بازنشسته دیوان عدالت اداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مطالب مرتبط