مشاوره رایگان

(ساعات اداری)




اعتراض به رأی كميسيون بدوی ماده صد شهرداری

اعتراض به رای کمیسیون بدوی

تماس با وکلای دیوان

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید

Table of Contents

هرگاه مالکین اراضی و املاک واقع در محدوده شهر یا حریم آن ،قبل از اخذ پروانه یا مجوز از شهرداری، اقدام به اجرای طرح های عمرانی ، تفکیک اراضی خود و ساخت و ساز در آن انجام داده باشند، شهرداری می تواند از ساخت ساختمان های بدون پروانه ساخت یا مخالف مفاد پروانه به وسیله مأمورین خود جلوگیری نماید؛ اعم از این که ساختمان در زمین محصور یا غیر محصور واقع شده باشد و موضوع را باید نهایتاً ظرف یک هفته در کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری مطرح نماید. 

نکته : شهرداری تنها می تواند جلوی عملیات ساخت و ساز را بگیرد و حق تخریب یا مقرر کردن جریمه را قبل مطرح شدن تخلف در کمیسیون وصدور رای را ندارد.

کمیسیون بدوی ماده 100 شهرداری با حضوریک نماینده وزارت کشور به انتخاب وزیر کشور و یکی از قضات دادگستری به انتخاب وزیر دادگستری و یکی از اعضای انجمن شهر به انتخاب انجمن و نماینده شهرداری که جز اعضای اصلی محسوب اما حق رای ندارد، تشکیل می شود.

براساس ماده 100 قاون شهرداری مالکین اراضی و املاک واقع درمحدوده شهریاحریم آن باید قبل از هراقدام عمرانی یا تفکیک اراضی وشروع ساختمان، از شهرداری پروانه اخذ نمایند وشهرداری می تواند ازعملیات ساختمانی ساختمان های بدون پروانه یا مخالف مفاد پروانه به وسیله مأمورین خود اعم ازآن که ساختمان درزمین محصور یاغیرمحصور واقع شده باشد،جلوگیری نمایدو در واقع وظیفه کمیسیون ماده ۱۰۰ زمانی آغازمی شود که شخصی درحوزه ساخت وسازمرتکب تخلف شود.   

 نکته : شهرداری نمی تواند ملکی را تخریب یا جریمه کند بلکه فقط می تواند جلوی عملیات ساخت وسازرا بگیرد وپرونده را به کمیسیون ماده صد ارجاع دهد وزمانی که مانع ساخت وسازمی شود وظیفه دارد که نهایتاً ظرف یک هفته ازروزی که جلوگیری کرده موضوع رابه کمیسیون ماده ۱۰۰ اطلاع دهد درغیراینصورت کمیسیون به درخواست مالک به پرونده رسیدگی نموده ورای صادرمی کند.  کمیسیون ماده ۱۰۰ از قوانین شهرداری است که ازدوکمیسیون بدوی وتجدیدنظرتشکیل شده است .   

تخلفات ابتدادرکمیسیون مرجع بدوی باحضوراعضای اصلی ودعوت ازنماینده شهرداری مطرح ورسیدگی می شود،نماینده شهرداری توضیحات لازم را ارائه می دهد ولی حق رای دادن ندارد،حق رای صرفاً برعهده اعضای اصلی کمیسیون ماده ۱۰۰ می باشد.  ازطریق ابلاغ گواهی فرم تخلف،به مالک یا ذینفع فرصت داده می شود تا ظرف ۱۰روزدفاعیات خود را  درخصوص تخلف مشخص شده بیان نماید،روند جلسه رسیدگی غیرحضوری وبه صورت کتبی است والزامی به دعوت ازمالک ویا ذینفع نمی باشد وصرفا ازنماینده شهرداری دعوت می شود امّا برای اینکه حقوق دفاعی مالک ویاذینفع ضایع نشودحضوراو ممنوع نشده است ونیزمی تواندبا تقدیم لایحه ای ازخود دفاع نمایدوبعدازبررسی تخلفات ودفاعیات طرفین وموردتوجه قراردادن لوایح ارائه شده، کمیسیون ظرف یک ماه باید رای خود را صادروابلاغ شود. 

 نکته :رای باید به شخص مالک ابلاغ شودو مالک یکی از ذی نفع ها است و هر شخص دیگری که از رای کمیسیون دچارضرر شده است نیز ذی نفع محسوب می شودو حق اعتراض در دیوان عدالت اداری را دارد

  اعضای کمیسیون متشکل اند از اشخاص زیر :

  • نماینده وزارت کشور (به انتخاب وزیر کشور)
  • یکی از قضات دادگستری (به انتخاب وزیر دادگستری)
  • یکی از اعضای انجمن شهر (به انتخاب انجمن)
  • نماینده فرمانداری
  • نماینده شهرداری

تخلفاتی که کمیسیون بدوی ماده 100 شهرداری به آنها رسیدگی می کند

  1. احداث بنای ساختمانی بدون مجوز (پروانه ساخت)
  2. احداث بنای ساختمانی خارج از مفاد پروانه وخارج ازمجوز یا مازاد بر آن
  3. تغییر کاربری غیرمجاز
  4. تخلف مهندس ناظر ساختمان
  5. عدم استحکام بنا و یا عدم رعایت ضوابط فنی، بهداشتی و شهرسازی در احداث بنا
  6. عدم احداث پارکینگ یا غیرقابل استفاده بودن پارکینگ
  7. تجاوز به معابر شهر
  8. عدم احداث پارکینگ یا غیر قابل استفاده بودن پارکینگ

جلسه رسیدگی در کمیسیون به صورت غیرحضوری، تنها با دعوت از نماینده شهرداری صرفا جهت ادای توضیح برگزارمی شود و گواهی فرم تخلف به مالک یا ذینفع ابلاغ و ظرف 10 روز فرصت داده می شود که توضیحات خود را در خصوص تخلف مشخص شده از طریق تقدیم لایحه اعلام نماید.

تصمیماتی که در کمیسیون بدوی ماده 100 اخذ می شود

  1. تبدیل به کاربری مجاز
  2. تعیین جریمه
  3. قلع و تخریب ساختمان

حکم تخریب در موارد زیر صادر می شود:

  • اقدامات عمرانی برخلاف اصول سه گانه فنی، شهرسازی،بهداشتی وایمنی باشد.
  • نتوان برای ساختمانی که به طورغیراستاندارد وبدون استحکام ساخته شده تغییرات مهندسی انجام داد و عیب وایرادش را برطرف کرد.
  • ساختمانی بدون پروانه ساخت، احداث شده باشد.
  • مالک جریمه تعیین شده توسط کمیسیون ماده ۱۰۰ پرداخت نکند
  • اگر تغییرکاربری برخلاف آنچه در پروانه ساخت اجازه داده شده، صورت گیرد
  • ساخت وسازدرزمین وملک متعلّق به کس دیگری انجام شود.
  • کاربری به طورغیرقانونی باشد

هرگاه کمیسیون رأی برتخریب بنا صادر می‌کند، شهرداری با توجه به تبصره یک ماده صد باید ظرف مدت دوماه رأی صادره را اجرا نماید ومالکان باید به مهلت زمان ثبت شکایت واعتراض دردیوان عدالت اداری توجه فرموده و آن را به تعویق نیندازند ودر اولین فرصت برای این موضوع اقدام کنند.

کمیسیون ماده صد جریمه را براساس اوضاع و احوال و موقعیت ملک تعیین می کند و مطابق تبصره ۲ ماده صد جریمه اضافه بنا را با توجه به موقعیت ملک از نظر مکانی (در بر خیابان های اصلی یا خیابان های فرعی و یا کوچه باز یا بن بست) و متناسب با نوع استفاده از فضای ایجاد شده و نوع ساختمان از نظر مصالح مصرفی باشد محاسبه وتعیین می کند.

نکته :جریمه تعیین شده نباید از حداقل یک دوم کمتر و از سه برابر ارزش معاملاتی ساختمان برای هر مترمربع بنای اضافی بیشتر باشد.تصمیمات و آراء صادره کمیسیون بدوی ماده 100، ظرف 10 روز قابل اعتراض در کمیسیون تجدیدنظر ماده 100 شهرداری می باشد.

مالک،ذی نفع ،شهرداری یا وکیل یا قائم مقام آنها می توانند به صدور رای قطعی شده کمیسیون بدوی درصورت عدم اعتراض  و آرای کمیسیون تجدید نظر، ظرف 3 ماه واگر مقیم خارج باشند ظرف 6 ماه از تاریخ صدور، در دیوان عدالت اداری اعتراض نمایند.   به دلیل اهمیت موضوع و شرایط حساس آن واینکه رای صادره براساس توضیحات نماینده شهرداری وارائه لایحه می باشد ورایی که صادرمی شود، نقض آن بسیارسخت و پیچیده واغلب غیرقابل امکان می باشد توصیه می شود قبل ازهر اقدامی با مشاوره و همراهی یک وکیل متخصص ومجرب ومسلط به قوانین ومقررات وبخش نامه های شهرداری با تجربه در روند و نحوه رسیدگی به پرونده در کمیسیون های شهرداری اقدام شود که با ارائه راهکاری مناسب واقدامی درست و به موقع و ارائه لایحه دفاعیه محکم و قوی از تحمیل هزینه و خسارت های سنگین وغیرقابل جبران جلوگیری می نماید و می توان به نتیجه مطلوب دست یابید.                                                          براساس مصاحبه مدیرکل دفترامورشهری استانداری تهران با خبرگزاری فارس اعلام شده است که لایحه حذف کمیسیون ماده ۱۰۰ به زودی در مجلس به تصویب می‌رسد و جریمه تمام ساخت‌و سازهای غیرمجاز، با پیشنهاد وزارت کشور پنج برابر قیمت روز انجام می‌شود.

نحوه اعتراض به رای کمیسیون

براساس تبصره 8 ماده ۱۰۰ قانون شهرداری، هرگاه درمورد آراء صادره،شهرداری یا مالک یا قائم مقام اواعتراض داشته باشدازتاریخ ابلاغ رأی ظرف مدت ده روزمی تواند نسبت به آن اعتراض نماید ، مرجع رسیدگی به این اعتراض مرجع تجدیدنظرکمیسیون ماده ۱۰۰ خواهد بودکه اعضاء آن غیراز افرادی می باشد که درصدوررأی قبلی شرکت داشته اند، رأی این کمیسیون قطعی است.

چنانچه در رسیدگی کمیسیون ، حقوق دفاعی مالک از او سلب شده باشد مانند مواردی مثل : ابلاغ نشدن فرم تخلّف ساختمانی و یا رای کمیسیون به مالک یا عدم رعایت مهلت های قانونی مقرر توسط شهرداری و کمیسیون ماده ۱۰۰ است

شهرداری بعد ازجلوگیری ازساخت وساز غیرقانونی، مکلف است ظرف یک هفته موضوع رادر کمیسیون ماده ۱۰۰ مطرح کند در غیر این صورت شخص ذی نفع می تواند ابطال رای را ازدیوان عدالت اداری درخواست کند یاعدم رعایت مهلت ۱۰ روزه مقررشده برای ارائه توضیحات توسط ذی نفع ویا رعایت نکردن آن مهلت یک ماهه ای که کمیسیون فرصت دارد ظرف آن تصمیمش را بگیرد یا عدم رعایت فرصت حداکثر دو ماهه ای که باید برای تخریب بنا به مالک داده شود.

  • علت صدور حکم تخریب از موارد مشخص شده در قانون نبوده باشد
  • وجود ایرادات شکلی وقانونی درتشکیل ورای صادره کمیسیون ماده ۱۰۰

مالک،ذی نفع ،شهرداری یا وکیل یا قائم مقام آنها می توانند ظرف 3 ماه واگرمقیم خارج باشند ظرف 6 ماه از تاریخ صدور رای قطعی دردیوان عدالت اداری اعتراض نمایند.

 اعتراض به رای کمیسیون ماده 100 شهرداری در دیوان عدالت اداری

برای اعتراض به رای کمیسیون ماده 100 در دیوان عدالت اداری رای باید دارای دو شرط باشد ، 1- در مرحله بدوی  در مهلت اعتراض بدان اعتراض نشده باشد و قطعی شود و 2- رای صادره در مرحله تجدید نظر کمیسیون بدوی و  قطعی گردد .

در این شرایط فرد می تواند در دیوان عدالت اداری با ثبت دادخواست خود و الصاق  دلائل و مدارک خوئ در این رابطه به رای صادره اعتراض نماید . برای ثبت دادخواست در دیوان عدالت اداری فرد باید ابتدا به دفاتر خدمات الکترونیک قضائی در شهر محل زندگی خود مراجعه نماید و یک حساب کاربری  در سامانه ساجد  و یک حساب نیز در سامانه ابلاغ الکترونیک برای خود  ایجاد نماید و بعد از ان با استفاده از  نام و رمز عبور خود در این رابطه  اقدام به ورود به حساب کاربری نموده و دادخواست را برای دیوان عدالت اداری ارسال کند.

بعد از ارسال رای به دیوان معمولا در صورتی که دادخواست مذکور فاقد هر گونه نقصی باشد ، به یکی از شعب دیوان برای اعتراض ارسال شده و دیوان به صورت شکلی و از نظر مطابقت با قانون و مقررات بدان رسیدگی می نماید .

منظور از رسیدگی شکلی در این نوع از رسیدگی این می باشد که شعبه مربوطه وارد ماهیت دعوی نشده و تنها از نظر شکلی بدان رسیدگی می نماید و در انتها  اقدام  به صدور رای قطعی می کند. رای صادره  در دیوان یا منجر به نقض رای صادره می شود و یا در این رابطه  ان را قطعی می نماید . در هر دو صورت در دیوان عدالت اداری این امر بسیار مفید می باشد.

در صورت آشنایی با نحوه ی اعتراض به رأی كميسيون بدوی ماده صد شهرداری، مطالب صفحه فوق را مطالعه نمایید.

 

 

اعتراض به رأی كميسيون بدوی ماده صد شهرداری
اعتراض به رأی كميسيون بدوی ماده صد شهرداری ها
اعتراض به رای کمیسیون بدوی ماده 100 شهرداری متن
اعتراض به رای کمیسیون بدوی ماده 100 شهرداری مهلت
نمونه اعتراض به رای بدوی کمیسیون ماده 100 شهرداری

کمیسیون ماده 100 شهرداری چیست؟

کمیسیون ماده 100 شهرداری یک نهاد نظارتی است که برای نظارت بر تصمیمات شهرداری و اطمینان از عادلانه بودن آنها ایجاد شده است. رسیدگی به قانونی بودن قوانین اداری از جمله مصوبات شهرداری طبق مقررات محلی به عهده این سازمان است.

هدف اصلی کمیسیون حفاظت از حقوق شهروندان با اطمینان از این است که تمام اقدامات انجام شده توسط شهرداری ها در محدوده قانونی است. این شامل تأیید انطباق با قوانین و مقررات حاکم بر فعالیت های مدیریت دولتی است.

بعلاوه، کمیسیون این اختیار را دارد که به شکایات مطرح شده در مورد هر تصمیمی که توسط شهرداری یا مقامات آن گرفته شود، رسیدگی کند. در صورت محکوم شدن به تخلف، کمیسیون می تواند اقدامات اصلاحی از جریمه نقدی تا تعلیق یا اخراج مقامات مربوطه را انجام دهد.

به طور خلاصه، کمیسیون ماده 100 شهرداری به عنوان یک بررسی اساسی در اداره شهرداری به منظور حمایت از حقوق شهروندان عمل می کند. این نهاد نظارتی با رعایت استانداردهای شفافیت و پاسخگویی در فرآیندهای تصمیم‌گیری، به حفظ عدالت در تمام سطوح عملیات دولت کمک می‌کند.

وظایف کمیسیون ماده 100 شهرداری

کمیسیون ماده 100 شهرداری وظیفه نظارت بر حسن اجرای تصمیمات و سیاست های شهرداری را بر عهده دارد. بررسی و تصویب پیشنهادات مربوط به کاربری اراضی، توسعه املاک، مقررات منطقه بندی و ضوابط ساختمانی از وظایف این کمیسیون است.

همچنین کمیسیون این اختیار را دارد که هرگونه تخلف یا عدم رعایت قوانین و مقررات محلی را از طریق بازرسی و استماع بررسی کند. آنها می توانند اقدامات مناسب را برای اصلاح هرگونه مشکل عدم انطباق توصیه کنند.

علاوه بر این، کمیسیون ماده 100 شهرداری در مورد نگرانی های ایمنی عمومی مانند طرح های کنترل ترافیک، رویه های آمادگی اضطراری، کدهای پیشگیری از آتش سوزی، بسته شدن جاده ها از جمله راهنمایی هایی ارائه می دهد.

این کمیسیون علاوه بر وظایف نظارتی خود، به عنوان رابط بین ساکنان شهرداری و مقامات دولتی شهر عمل می کند. این بدان معنی است که آنها به سوالات یا نگرانی های اعضای جامعه در مورد خدمات شهری مانند سیستم های تامین آب یا فرآیندهای مدیریت زباله به سرعت پاسخ می دهند.

واضح است که کمیسیون ماده 100 شهرداری در حصول اطمینان از عملکرد روان در شهرداری ها و در عین حال حفظ منافع ایمنی عمومی در کل نقش اساسی دارد.

 

3.2/5 - (4 امتیاز)
Facebook
Twitter
LinkedIn
نوشته های تازه
قاضی بازنشسته دادگاه تجدیدنظر
وکیل قاضی بازنشسته دیوان عدالت اداری

یک دیدگاه

  1. با سلام و احترام
    از سال ۹۲ تا کنون مورخ ۱۴۰۱ اردیبهشت ۱۵ شکایتهای مختلف مبنی بر
    زمین رها شده یا ساختمان نیمه‌کاره‌ای در محل زندگی ما که سبب تجمع اراذل و اوباش، دپوی زباله یا تخلیه نخاله‌های ساختمانی شده مراتب را ضمن استشهادیه محلی به شهرداری اطلاع دادیم؛ البته در صورت بی‌توجهی شهرداری امان پیگیری مسئله از طریق طرح دعوا علیه مالک در محاکم عمومی یا نزد دادستانی صورت گرفته که هیچکدام تاحالا رسیدگی نشده .
    محل وقوع جرم :تهران شهدای خلیج فارس چیتگر میدان ساحل ضلع شمالی شرقی پروژه تعاونی مسکن اخبار جام جم ارغوان پلاک ثبتی ۱۹۳۱

    تمام پولهای واحدهای تجاری و مسکونی تمام کمال از خریداران سر موعد ۱۵ ماهه پرداخت شده و سازندگان و فروشندگان کلاهبردار ،تحصیل مال نامشروعان و متصرفین و غاصبین و خیانتکاران ،زناکاران، بنام مهندس علی پزشکیان قزوینی و اعضای شرکت‌مهندسین بنیان سازان ابوذر و اعضای تعاونی اخبار جام‌جم صداوسیما و برادر وزیر اطلاعات آقای علوی واریز شده نه تنها بعد این همه خسارات عنصر مادی و معنوی بر خریداران و همسایگان ملکی تحویل و تکمیل ندادند .محتمل به پرداخت جبران اجرت المثل و اصل مبیع نشدند‌
    به فریاد ما همسایگان ،شهروندان ساکنین بقل و روبرو و حوالی این پروژه نیمه کاره که مصوب جایگاه معتادان مواد فروش و الکی شده برسید ما اولاد همسر خانواده داریم ………

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مطالب مرتبط