مشاوره رایگان

(ساعات اداری)




اعتراض به رأي ماده 216 ماليات هاي مستقيم + وکیل +بهترین +تضمینی

اعتراض به رای

تماس با وکلای دیوان

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید

Table of Contents

ماده ۲۱۶ مالیات های مستقیم چه مباحثی را شامل می شود؟ اعتراضات مربوط به اختلافات مالیاتی در چه مراکزی مورد بررسی قرار می گیرد؟ آیا برای رسیدگی به اعتراض به این آرا می توان به وکیل مراجعه کرد؟ وکیل دعاوی مالیاتی چگونه پرونده های موکلان خود را پیش می برند؟

دولت سالانه مبالغی را تحت عنوان مالیات از اشخاص حقیقی و حقوقی دریافت می کند. هدف از دریافت مالیات این است که دولت بتواند بخشی از هزینه های را تامین کند. با توجه به این مساله می توان گفت که دریافت مالیات و تعیین قوانین مرتبط با آن به عهده خود دولت است.

مالیات ،هزینه مالی یا انتقال بخشی از سود فعالیت‌های اقتصادی یا خراج جهت تأمین نیاز های عمومی یا هزینه‌های دولت است که اجبارا مالیات دهنده اعم از شخص حقیقی یا شخص حقوقی باید به دولت به صورت مستقیم یا غیرمستقیم پرداخت کند و عدم پرداخت آن موجب محکومیت و مجازات می شود.

انواع مالیات مستقیم

  1. مالیات بر درآمد مالیاتی است که از درآمد اشخاص کسر می‌شود درآمدهایی از:
  • املاک
  • حقوق
  • مشاغل
  • درآمد اشخاص حقوقی
  • درآمد های اتفاقی
  1. مالیات بر دارایی مالیاتی است که بر ثروت و دارایی اشخاص مقرر می شود مانند مالیات هایی بر:
  • ارث
  • تمبر
  • اراضی بایر
  • مالیات سالانه املاک
  • املاک و مستغلات مسکونی خالی ازسکنه

انواع مالیات غیر مستقیم

مالیاتی است که برمبنای بخشی از فعالیت‌ها و عملیات اقتصادی مقرر می شود بدون این که مودی آن معین و مشخص باشد مانند :

  • مالیات بر واردات شامل حقوق گمرکی و سود بازرگانی و۳۰ ٪ از مبلغ واردات ماشین و ۱۵٪حق ثبت
  • مالیات بر مصرف و فروش مانند مالیاتی که بر فراورده‌های نفتی ، تولید الکل طبی و صنعتی و نوشابه‌های غیر الکلی ،فروش سیگار و خاویار ، اتومبیل و 15%مالیات اتومبیل‌های داخلی ،حق اشتراک تلفن خودکار و خدمات بین‌الملل ومالیات ضبط صوت و تصویر

طبق قانون اشخاص که موظف به پرداخت مالیات می باشند:

  • کلیه مالکین اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی بابت اموال یا املاک خود درایران
  • کلیه اشخاص حقیقی ومقیم ایران یا اشخاص حقوقی ایرانی بابت کلیه درآمدهایی که در ایران یا خارج ازایران دارند یا کلیه اشخاص حقیقی مقیم خارج از ایران بابت درآمدهایی که درایران دارد.
  • اشخاص حقیقی یا حقوقی غیرایرانی بابت درآمدهایی که در ایران دارد یا بابت واگذاری امتیازات، به عنوان بها یا حق نمایش فیلم های سینمایی ودادن تعلیمات و کمک های فنی ویا نسبت به سایر حقوق خود دریافت می کند.

بر اساس بخشنامه جدید اداره مالیات، درآمد های کارکنان دولتی و غیردولتی به استثنای عیدی پایان سال آن ها پس از کسر معافیت های مقرر به نرخ های زیر مشمول مالیات می باشد:

  • تا مبلغ ششصد و هفتاد و دو میلیون (۶۷۲.۰۰۰.۰۰۰) ریال، معاف از مالیات
  • بیش ازمبلغ ششصد و هفتاد و دو میلیون تا یک میلیارد و هشتصد میلیون ریال (۱۰%)
  • ازمبلغ یک میلیارد و هشتصد میلیون تا سه میلیارد (۳,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال، (۱۵%)
  • ازملبغ سه میلیارد تا چهار میلیارد و دویست میلیون (۴,۲۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال، (۲۰%)
  • ملبغ بیش ازچهارمیلیارد و دویست میلیون ریال ،(۳۰%)

نکته : عیدی پایان سال کارکنان و حق التدریس، حق الزحمه ساعتی، حق نظارت و پاداش شوراهای حل اختلاف که جز حقوق اصلی آنها نمی باشد که به صورت مستمر یا غیرمستمر پرداخت می شود نیز پس از کسر معافیت های مقرر قانونی، طبق مقررات مالیات تعلق می گیرد.

  • به پرداخت حق التحقیق، حق پژوهش و قراردادهای پژوهشی و تحقیقاتی توسط دانشگاهها، مراکز و موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری دارای مجوزرسمی از شورای گسترش آموزش عالی وزارتخانه های علوم،تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان وآموزش پزشکی وسایر موسسات آموزشی و پژوهشی قانونی ،5% مالیات تعلق می گیرد.

چه کسانی معاف از پرداخت مالیات می باشند؟

اشخاصی که معاف ازپرداخت مالیات می باشند:

  • وزارتخانه‌ها و موسسات دولتی و دستگاه هایی که بودجه آنها را دولت تأمین می کند.
  • شهرداری‌ها و دهیاری ها
  • بنیادها و نهادهای انقلاب اسلامی و شرکت وموسسه های وابسته که ازطرف نهادهای حکومتی از پرداخت مالیات معاف شده اند

براساس قانون اشخاص حقیقی یا حقوقی مکلفند هرسال به صورت خود اظهاری تا پایان خرداد ،میزان واقعی درآمد سال گذشته خودرا براساس کلیه درآمد ها و مخارج وهزینه ها،استهلاکات ازطریق ثبت اظهارنامه مالیاتی درسایت www.tax.gov.ir به اداره اموردارایی و مالیاتی تقدیم نمایند وممیز بعد از بررسی اظهارنامه و ادله واسناد و مدارک ارائه شده و بعد از کسرمعافیت های مالیاتی مبلغ مالیات سالانه را محاسبه و برای مودی برگ تشخیص صادر می کند اما هرگاه اشخاص اظهارنامه و مدارک واسناد خودرا درموعد مقرر ارائه نکنند، یا مدارک از نظر کارشناسان مالیاتی ناقص، کافی یا درست نباشد، ممیزان خود اقدام به تعیین مالیات براساس دریافت اطلاعات و مدارک مورد نیاز ازمنابع سازمان ها و نهادهای دولتی و خصوصی و بررسی های دقیق و موشکافانه در اسناد و مدارک مودی و طبق قراین و ضرایب مالیاتی وجلب نظر کارشناس مالیاتی، می نماید.

مالیات ابرازی و قطعی

زمانی که از مالیات آن صحبت می کنیم مالیات ابرازی به قطعی اشاره کرد که با همدیگر تفاوت هایی دارند. منظور از مالیات ابرازی این است که شخص مودی اظهار نامه خود را به دولت ابراز می کند و جوانب آن مورد بررسی قرار می گیرد.

زمانی که این نوع مالیات تایید می شود، شخص ابراز کننده باید آن را به طور کامل پرداخت نماید، در غیر این صورت دولت که شامل واحد های مالیاتی و واحد های اجرایی هستند می توانند مالیات را دریافت کنند. در حال که مالیات قطعی به این شکل است که ابتدا باید برگه تشخیصی در اختیار شخص مودی قرار بگیرد، پس از اینکه این برگه به شخص مودی تحویل داده شد ۳۰ روز فرصت داده خواهد شد که نسبت به رای صادر شده اعتراض نمایند. اما اگر نسبت به رای صادر شده اعتراض نشود، قطعی و لازم والاجرا خواهد شد.

اعتراضات مربوط به اختلافات مالیاتی در چه مراکزی مورد بررسی قرار می گیرد؟

هیات های مربوط به اختلافات مالیاتی به عنوان مرجع رسیدگی به شکایت های مالیاتی شناخته می شوند. همانگونه که اشاره کردیم زمانی که رای اولیه تشخیص برای شخص مودی ارسال می شود، ۳۰ روز فرصت دارد که اعتراض خود را به این مراجع ارسال نماید.

پس از این مرحله اگر پرونده حل نشود می توان پرونده را به مراکز بالاتر ارجاع داد. گاهی اوقات ممکن است که پرونده در همان مراحل ابتدایی حل شود و گاهی اوقات نیز لازم باشد که پرونده را به مراکز بالاتر همانند شورای عالی مالیاتی و یا هیات ۲۵۱ مکرر ارسال کرد. در این مراجع سعی می شود که بر اساس ماده ها و قوانین تعیین شده حکم لازم را صادر کنند.

ماده ۲۱۶ مالیات های مستقیم چه مباحثی را شامل می شود؟

برای حل اختلافات مالیات های مستقیم، ۳ ماده تعیین شده است که از هر کدام در شرایط مناسب، جهت رسیدگی به شکایت های مودی می توان استفاده کرد. ماده ۲۱۶ مالیات مستقیم به شکلی است که مودی نسبت به اجرا در آمدن حکم و وصول مالیات، قبل از اینکه به قطعیت برسد اعتراض می کند.

با توجه این مساله اگر هیات های رسیدگی به اختلافات مالیاتی این اعتراض را درست تشخیص بدهد حکم اجرا شده را باطل می کند و دستور مربوط به رسیدگی و اقدامات لازم را صادر خواهد کرد. گاهی اوقات نیز ممکن است که رای صادر شده مطابق میل شخص مودی نباشد، در این حالت با تنظیم دادخواست مناسب، اعتراض خود را به مراجع مورد نظر ارسال می کند.

آیا برای رسیدگی به اعتراض به این آرا می توان به وکیل مراجعه کرد؟

برخی وکیلان هستند که به صورت اختصاصی، مسائل مالیاتی را حل و فصل می کنند. این وکیل ها معمولا تحت عنوان وکیل های دعاوی مالیاتی شناخته می شوند. این افراد نسبت به تمام ماده ها و قوانین مربوط به مسائل مالیاتی آگاهی دارند. به همین دلیل زمانی که افراد با اختلافات مالیاتی مواجه می شوند، برای اینکه بتوانند دادخواست مناسبی را آماده کنند و به هیات های حل اختلاف مالیاتی ارسال کنند، می توانند به این افراد مراجعه کنند و مشورت های لازم را دریافت نمایند. این افراد سعی می کنند که از بهترین قوانین برای حل مشکلات مالیاتی موکل خود استفاده کنند. بهترین وکیل های دعاوی مالیاتی سعی می کند که اطلاعات خود را در این زمینه بروز رسانی کند تا بتواند امکان پیروزی در پرونده را بیشتر کنند. بالا بودن سطح اطلاعات وکیل این امکان را برای موکلان ایجاد می کند که شانس پیروز بیشتری داشته باشند، اما پیروزی در پرونده ها تضمینی نیست.

وکیل دعاوی مالیاتی چگونه پرونده های موکلان خود را پیش می برند؟

وکیل های دعاوی ملکی؛ باید تمامی پرونده را به شکل کامل مورد بررسی قرار بدهند و جوانب آن را بسنجند تا بتوانند کارآمد ترین قوانین و ماده ها را انتخاب نمایند. تا هنگام دفاع از حق موکل خود و یا تنظیم دادخواست مربوط به اعتراض، بتوانند بهترین ماده ها را انتخاب کنند. وکیل های دعاوی مالیاتی می توانند تمام مراحل قانونی رسیدگی به پرونده را به عهده بگیرند.

مراحل حل اختلاف مالیاتی 

  • براساس ماده 238 قانون مالیات مستقیم ممیزکل اولین مرجع حل اختلاف مالیاتی می باشد

مودی درصورت اعتراض به برگ تشخیص ظرف 30 روز از تاریخ ابلاغ می تواند کتباً درخواست خود را همراه دلایل و اسناد و مدارک تقدیم و تقاضای رسیدگی مجدد نماید.

پس از رسیدگی مجدد به موضوع به صورت زیر تصمیم گیری می نماید

  • رد مندرجات برگ تشخیص و درج در ظهر برگ تشخیص
  • با قبول مودی تعدیل در مالیات مقرر شده
  • توافق و حل و فصل موضوع و جلب رضایت مودی و صدور برگ قطعی مالیات و پرداخت مالیات

و درصورت عدم توافق ودرصورت ابلاغ وعدم حضور مودی جهت توافق و با درج علت آن در ظهر برگ تشخیص ،پرونده به هیأت حل اختلاف ارجاع می شود.

اعضای هیات حل اختلاف مالیاتی

هیأت حل اختلاف با حضور اعضای زیرتشکیل می شود.

  • نماینده‌ی سازمان امور مالیاتی کشور
  • قاضی اعم از شاغل یا بازنشسته
  • نماینده اطاق بازرگانی و منابع و معادن یا اتاق تعاون یا جامعه حسابداران رسمی یا مجامع حرفهای یا تشکلهای صنفی یا شورای اسلامی شهر به انتخاب مؤدی

هیات بعد از بررسی ادله و مدارک استنادی و محتویات پرونده واستماع شرح و توضیحات نماینده‌ی اداره امور مالیاتی و لوایح تقدیمی مودی رای مقتضی را صادر می کند. براساس قانون آرای هیأتهای حل اختلاف مالیاتی ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ رأی قابل اعتراض درهیأت حل اختلاف مالیاتی تجدیدنظر می باشد درغیراین صورت رای صادره قطعی و لازم الاجرا می باشد.

رأی هیأت حل اختلاف مالیاتی تجدیدنظر قطعی و لازم‌الاجرا می باشد.

براساس ماده 251 قانون مالیات مستقیم ،آرای قطعی صادره در هیات های حل اختلاف مالیاتی قابل اعتراض در شورای عالی مالیاتی می باشد.

نکته : هزینه رسیدگی به اعتراض درهر مرحله ، معادل یک درصد تفاوت مالیات تعیین شده وموضوع رأی مورد شکایت و مالیات ابزاری مؤدی دراظهارنامه می باشد.

براساس ماده 216 قانون مالیات مستقیم درصورت اعتراض وشکایت به اقدامات اجرایی اداره مالیاتی درخصوص مطالبات دولت درهیأت حل اختلاف مالیاتی مطرح می شود که خارج از نوبت رسیدگی و رأی مقتضی صادر می کنند ورأی صادره قطعی و لازم الاجرا است.

هرگاه اعتراض به جهت قانونی نبودن مطالبه مالیات غیرمستقیم باشد یا وصول مالیات قبل از قطعیت رای به موقع اجرا گذارده شده باشد درصورت پذیرش هیأت حل اختلاف مالیاتی ضمن رأی به بطلان اجراییه حسب مورد قراررسیدگی نسبت به ‌درآمد مشمول مالیات مودی و اقدام لازم صادرمی کند که رأی صادره قطعی ولازم الاجرا می باشد.

نکته : مالیات عایدات دولت از جرایم اموال قاچاق و بهای مال قاچاق از بین رفته ومالیاتهای غیرمستقیمی که باید طبق ‌مقررات در مراجع خاص باید حل و فصل شود ، درهیات های حل اختلاف مالیاتی قابل اعتراض نمی باشد.

هیأت سه نفره منتخب وزیر امور اقتصادی و دارایی مرجع رسیدگی به طرق فوق العاده اعتراض به مالیات‌های غیر مستقیم و نیز مالیات های قطعی قانون مالیات‌های مستقیم می باشد. طبق صلاحیت و حدود اختیارات دیوان عدالت اداری در رسیدگی به شکایات و تظلّمات و اعتراضات اشخاص حقیقی یا حقوقی از آراء و تصمیمات قطعی هیأت های رسیدگی به تخلفات اداری و کمیسیون هایی مانند کمیسیون ها و هیات های حل اختلاف مالیاتی، می توان دادخواست خود را در سایت ساجد به نشانی sajed.divan-edalat.ir ثبت و به دیوان عدالت اداری تقدیم نمود.

 بهترین وکیل متخصص و تضمینی مالیاتی چگونه وکیلی می باشد ؟

امور مالیاتی از پیچیده ترین مسائل قانونی می باشند که معمولا حل مسائل مربوط به انها می تواند  نیاز به تخصص بسیار بالایی داشته باشد.

یکی از دلائل این پیچیدگی ها وجود قوانینی بسیار زیاد مالیاتی در وهله اول و همچنین   عدم راهکاری قطعی برای تعیین میزان  مالیات در این موارد می تواند منجر به این شود که فرد در این گیر و دار با مالیات قطعی فراوانی روبرو شود. برای حل این وضعیت در مالیات قطعا استفاده از بهترین وکلای مالیاتی می تواند نقشی بسیار مهمی در میزان مالیات پرداختی افراد داشته باشد .

یک وکیل مالیاتی  با توجه به دانش خود و آشنایی با  قوانین مالیاتی روز  به صورت حرفه ای و تخصصی می تواند در هیئت های حل اختلاف مالیاتی برای انجام امورات شما  اقدام به  دفاع بنماید .

جمع بندی

با توجه به مطالب اشاره شده، مواد قانونی مختلفی جهت اعتراض مودیان مالیاتی نسبت به رای صادر شده قانون گذاری شده است. که مودیان می توانند با مراجعه به وکیل های دعاوی ملکی، دادخواست متناسب با ماده ها و تبصره ها را تنظیم کنند، و پرونده خود را پیگیری کنند.

اعتراض به رأي ماده 216 ماليات هاي مستقيم
اعتراض به رأي ماده 216 ماليات هاي مستقيم ايرانسل
اعتراض به رأي ماده 216 ماليات هاي مستقيم جديد
اعتراض به رأي ماده 216 ماليات هاي مستقيم دانلود
اعتراض به رأي ماده 216 ماليات هاي مستقيم سيبچه
اعتراض به رأي ماده 216 ماليات هاي مستقيم عمودي
اعتراض به رأي ماده 216 ماليات هاي مستقيم فوتبال
اعتراض به رأي ماده 216 ماليات هاي مستقيم قدیم
اعتراض به رأي ماده 216 ماليات هاي مستقيم نسيم
اعتراض به رأي ماده 216 ماليات هاي مستقيم نفت
اعتراض به رأي ماده 216 ماليات هاي مستقيم همراه
اعتراض به رأي ماده 216 ماليات هاي مستقيم 80

مدت تجدیدنظرخواهی از حکم مالیاتی در دیوان عدالت اداری

اگر حکم مالیاتی دریافت کردید که با آن مخالف هستید، حق دارید در دادگاه نسبت به این تصمیم اعتراض کنید. در ایران این فرآیند زیر نظر دیوان عدالت اداری است. درک این نکته مهم است که برای ثبت درخواست تجدیدنظر محدودیت زمانی وجود دارد – معمولاً 30 روز از تاریخ دریافت حکم.

در این دوره، مشورت با یک وکیل متخصص در قانون مالیات و تجربه رسیدگی به درخواست تجدیدنظر در سطح دادگاه اداری بسیار مهم است. آنها می توانند به شما کمک کنند تا پرونده خود را آماده کنید، شواهد و مدارک را جمع آوری کنید و تمام مدارک لازم را به موقع تنظیم کنید.

پس از ثبت درخواست تجدیدنظر، ممکن است چندین ماه یا حتی سالها طول بکشد تا پرونده شما توسط قاضی مورد رسیدگی قرار گیرد و در مورد آن تصمیم گیری شود. این می تواند خسته کننده و استرس زا باشد، اما داشتن یک وکیل با تجربه در کنار شما می تواند آرامش خاطر شما را فراهم کند زیرا بدانید که آنها در هر مرحله برای بهترین منافع شما می جنگند.

تجدیدنظرخواهی از حکم مالیاتی در دیوان عدالت اداری مستلزم صبر، پشتکار و راهنمایی قانونی حرفه ای است. برای مشاوره تخصصی امروز با وکیل پیشنهادی ما تماس بگیرید!

بهترین وکیل مالیاتی در تهران

وقتی نوبت به قانون مالیات می رسد، داشتن وکیل مناسب بسیار مهم است. در تهران وکلای زیادی وجود دارند که در زمینه قانون مالیات تخصص دارند، اما یافتن بهترین آنها می تواند چالش برانگیز باشد.

برای تعیین اینکه بهترین وکیل مالیاتی در تهران چه کسی است، باید عوامل مختلفی مانند تجربه و تخصص را در نظر بگیرید. شما وکیلی می خواهید که سال ها تجربه رسیدگی به پرونده های مشابه شما را داشته باشد و درک عمیقی از قوانین مالیاتی ایران داشته باشد.

یکی دیگر از عوامل مهمی که در جستجوی بهترین وکیل مالیاتی در تهران باید به آن توجه کرد، شهرت آنهاست. به دنبال نظرات مشتریان قبلی باشید یا با سازمان های حرفه ای مانند کانون وکلای دادگستری ایران چک کنید تا ببینید آیا آنها اقدامات انضباطی علیه آنها دارند یا خیر.

همچنین ضروری است که وکیل انتخابی شما در طول پرونده شما به خوبی با شما ارتباط برقرار کند. یک وکیل مالیاتی خوب شما را در جریان پیشرفت کار قرار می دهد و اصطلاحات پیچیده حقوقی را به وضوح توضیح می دهد تا همیشه متوجه شوید که چه اتفاقی در حال وقوع است.

در نهایت، انتخاب بهترین وکیل مالیاتی در تهران مستلزم بررسی دقیق عوامل مختلفی از جمله تجربه، شهرت، مهارت های ارتباطی و غیره است. بنابراین قبل از تصمیم گیری نهایی وقت خود را صرف تحقیق در مورد گزینه ها کنید!

نمونه اعتراض نامه به اداره مالیات

با پیروی از دستورالعمل های ذکر شده در این مقاله، می توانید عملاً به ماده 216 مالیات های مستقیم اعتراض کنید. به یاد داشته باشید که در هنگام رسیدگی به امور حقوقی، مشاوره با یک وکیل متخصص همیشه تصمیم عاقلانه ای است.

برای کمک به شما در شروع کار، نمونه ای از اعتراض نامه را به اداره مالیات در زیر ارائه کرده ایم:

خانم / آقای عزیز،

من می نویسم تا رسماً به حکم اداره شما در مورد مالیات سال قبل اعتراض کنم. من می خواهم ماده 216 مالیات های مستقیم را به این دلایل به چالش بکشم: [دلایل خاص را در اینجا درج کنید].

به‌عنوان یک مالیات‌دهنده، فکر می‌کنم که در حیطه حقوق خود هستم که به دنبال شفاف‌سازی و رسیدگی به هر گونه نگرانی یا موضوع مربوط به پرداخت مالیات خود باشم. لذا با کمال احترام از دفتر شما تقاضا دارم در حکم خود تجدید نظر کرده و ارزیابی به روز را در اختیار بنده قرار دهید.

با تشکر از توجه شما در این مورد. لطفاً در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر یا توضیح در تماس با من دریغ نکنید.

5/5 - (1 امتیاز)
Facebook
Twitter
LinkedIn
نوشته های تازه
قاضی بازنشسته دادگاه تجدیدنظر
وکیل قاضی بازنشسته دیوان عدالت اداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مطالب مرتبط