مشاوره رایگان

(ساعات اداری)




الزام به تبدیل وضعیت رسمی آزمایشی به رسمی قطعی+وکیل+بهترین+تضمینی

law

تماس با وکلای دیوان

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید

Table of Contents

پیش از هر بحثی ، باید ببینیم که منظور از وضعیت رسمی آزمایشی ، چیست ‌؟ در واقع ، بر طبق ماده 48 قانون مدیریت استخدام کشوری ، هر فردی که واجد شرایط ورود به استخدام‌ رسمی باشد ، قبل از آن که وارد خدمت رسمی قطعی خود گردد ، باید یک دوره به صورت آزمایشی خدمت نماید . حال ، چنانچه در پایان این دوره ، صلاحیت او برای استخدام شدن به صورت قطعی اثبات شود ، او دیگر از ابتدای استخدام ، به عنوان یک کارمند رسمی در نظر گرفته می شود .

براساس برنامه بودجه 1402 به‌ منظور ساماندهی نیروی انسانی و کارکنان ‌دولت و ایجاد انضباط مالی، پرداخت هرگونه حقوق و مزایای مستمر و غیرمستمر، تمامی دستگاه‌‌های اجرائی مکلفند اطلاعات کارکنان خود را درسایت یکپارچه نظام اداری سینا ثبت نمایند و به تایید سازمان برنامه و بودجه کشور می رسد و هرماه باید بروزرسانی شود و لازم به ذکراست که درج اطلاعات در سایت هیچگونه حقی برای به کارگیری و استخدام ‌اشخاص ایجاد نمی کند.

این مسئولیت برعهده ذیحساب ،مدیرامورمالی و بالاترین مقام اجرائی می باشد. مجوزهای قانونی استخدام و ارتقای شغلی و تبدیل وضعیت استخدامی کارمندان باید با رعایت شرایط تحصیلی و تجربی احراز شایستگی و عملکرد موفق آنها وبرمبنای اصل برابری فرصت ها صادر شود.طبق بند ج تبصره 20 نظام اداری و سرمایه انسانی دولت درقانون بودجه 1402 ، سازمان اداری و استخدامی کشور مجاز ‌است نیرو‌‌های رسمی، ثابت، پیمانی دستگاه‌های اجرایی خود را بدون رضایت شخص کارمند بین سازمان ها و دستگاه های اجرایی و درون استانی جایابی و منتقل کند.  براساس ماده 46 قانون مدیریت خدمات کشوری اشخاص پس از موفقیت درشرایط استخدام وعدم منع قانونی برای اشتغال دولتی ، باید مدت 3 سال ازتاریخ انتخاب قطعی ونهایی به صورت آزمایشی دریک پست ثابت سازمانی خدمت کنند و پس ازاحراز کاردانی ، علاقه به کار، خلاقیت، نوآوری، روحیه خدمت به مردم و رعایت نظم انضباط اداری و پس از حصول اطمینان از لیاقت علمی، اعتقادی و اخلاقی کسب امتیاز لازم با تشخیص کمیته تخصصی تعیین صلاحیت کارمندان رسمی و تأیید گزینش ، به صورت رسمی استخدام می شوند ودر غیر این صورت به مدت 2 سال دیگر به او مهلت داده می شود یا اینکه قرارداد استخدام او به صورت پیمانی می شود و یا حکم او لغو می شود.

نکته : مستخدمان آزمایشی در حکم مستخدمین رسمی هستند و از حقوق و مزایای کامل برخوردارند اما وضعیت آنها متزلزل است و می توانند به ماموریت بروند ، آماده به خدمت باشند یا منتقل شوند.

مراحل و شرایط تبدیل وضعیت استخدامی

قراردادی به پیمانی

  • موفقیت شخص درآزمون استخدامی موقعیت شغلی جدید
  • درارزشیابی عملکرد، کسب حداقل ۸۰ درصد ازکل نمره
  • ۵ سال سابقه کاری
  • نداشتن سابقه کیفری، نداشتن اعتیاد به هیچ گونه ازماده مخدر، تابعیت ایران، شرایط عمومی پذیرش استخدامی

پیمانی به نیمه رسمی

  • شخص باید 3 سال مشغول به کارباشد
  • ۷۵ درصد کل نمره ارزشیابی عملکرد را کسب کرده باشد
  • شخص باید در دوره‌های آموزشی که از سمت مدیریت برای وی تعیین شده شرکت کرده باشد
  • موفقیت در مرحله گزینش

نیمه رسمی به رسمی 

مستخدم آزمایشی براساس قانون مدیریت خدمات کشوری از کلیه حقوق ومزایای مادی وغیرمادی مقررشده در قانون مدیریت خدمات کشوری مانند موارد زیر برخوردار می باشد :

  • حقوق ثابت
  • حقوق فوق العاده
  • مزایا
  • حق شغل
  • مرخصی ها اعم از استحقاقی ،استعلاجی

نکته : براساس آیین نامه مرخصی ها به مستخدمین آزمایشی درصورت پایان دوره آزمایشی ، مرخصی بدون حقوق اعطا خواهد شد اما با ارائه ادله و مدارک ودرصورت احراز نیاز و تشخیص سازمان حداکثر تا 2 ماه امکان پذیر می باشد.

  • حق حمایت قضایی

تکالیف یک مستخدم آزمایشی :

  • اشتغال مستمروتمام وقت
  • اطاعت از اوامر
  • رعایت قانون ومقررات
  • حفظ اسرار اداری

نکته : براساس قانون مدیریت خدمات کشوری دوره آزمایشی شامل اشخاصی که مشمول تبدیل وضعیت استخدامی شده اند نمی شود.

مزایای اخذ وکیل برای الزام به تبدیل وضعیت رسمی آزمایشی به رسمی قطعی

سوالی که که ممکن است در خصوص ، الزام به تبدیل وضعیت رسمی آزمایشی به رسمی قطعی ، مطرح گردد این امر است که : آیا بدون حضور‌ وکیلی متخصص و کارآزموده ، می‌ توان روند پرونده را طی کرد و در نهایت ، به موفقیت رسید ؟ در پاسخ به این سوال ، باید افزود که : از آن جایی که وظیفه رسیدگی نمودن ، به دعاوی مربوط به تبدیل وضعیت رسمی آزمایشی به رسمی قطعی ، بر عهده شعب مختلف دیوان عدالت اداری می باشد ، بنابراین افراد می توانند حتی بدون حضور و کمک یک وکیل نیز ، اقامه دعوا کنند . اما سوال اصلی اینجاست که ، آیا بدون برخورداری از دانش و تجربه وکیلی متخصص و مجرب ، می توان به نتیجه مطلوبی دست یافت یا خیر ؟ آن چه که آمار ها نشان می دهد ، بیانگر آن است که : آن دسته از افرادی که بدون کمک گرفتن از یک وکیل کاربلد و متخصص و به عبارتی ، به صورت مستقیم اقدام به اقامه دعوی نموده اند ، در اغلب مواقع چندان موفق نبوده اند . به همین سبب ، بهترین کار ممکن این است که افراد پرونده خود را ، به وکیلی کاردان و با تجربه بسپارند تا روند پرونده آن ها ، به بهترین شکل ممکن طی شود .

به عبارت دیگر ، یک وکیل متخصص و مجرب تبدیل وضعیت رسمی آزمایشی به رسمی قطعی ، با توجه به تخصص و تجربه ای که در این زمینه دارد ، به مراجعه کنندگان خود ، مشاوره حقوقی می دهد و در این مشاوره حقوقی ، تمام ابهامات مراجعه کنندگان خود را در خصوص تبدیل وضعیت ، رفع می نماید و نیز به تک تک سوالات مراجعه کنندگان خود ، پاسخ می دهد . همچنین ، تمامی مراحل را به تفضیل برای مراجعه کنندگان خود توضیح می دهد ، و می‌ گوید که در هر مرحله ، چه اقدامی‌ باید انجام داده شود و از چه اقداماتی باید پرهیز شود . وکلای کاردان و متخصص دیوان ، از جمله برترین و مجرب ترین وکلا می باشند که ، با سال ها تجربه و دارا بودن صد ها پرونده موفق ، می توانند بهترین مشاوره حقوقی را به مراجعه کنندگان خود ، ارائه دهند . و آنان را در این مسیر یاری کنند تا به نتیجه ای مطلوب ، دست یابند .

بر طبق ماده چهل و شش قانون مدیریت خدمات کشوری ، مصوب هشتم مهر ماه ( ۰۸ / ۰۷ / ۱۳۸۶ ) ،  افرادی که موفق به کسب شرایط ورود به استخدام رسمی می شوند ، پیش از ورود به خدمت رسمی ، باید دوره ای آزمایشی که سه ساله است را طی کنند و دارای شرایط ذیل باشند :

الف ) حصول اطمینان از لیاقت کارمند ( از لحاظ : اعتقادی ، علمی ، اخلاقی ) ، کاردانی ، خلاقیت ، نوآوری ، علاقه به کار ، رعایت نمودن نظم و انضباط اداری ، و همچنین روحیه خدمت به مردم ، و …. ،

ب ) طی کردن دوره های آموزشی و کسب نمودن امتیاز لازم ،

ج ) تایید گزینش .

همچنین ، بر طبق تبصره یک قانون مذکور اگر در ضمن و یا حتی ، در پایان دوره آزمایشی فرد ، موفق به کسب شرایط ادامه خدمت و یا حتی شرایط تبدیل به استخدام رسمی نشد ، به سه صورت با آن کارمند رفتار خواهد شد :

صورت اول : اعطاء نمودن مهلت دوساله به او ، برای احراز شرایط لازم ؛

صورت دوم : تبدیل شدن وضعیت او به استخدام پیمانی ؛

و صورت سوم لغو حکم می باشد .

اعضای تشکیل دهنده کار گروه تخصصی جهت تعیین صلاحیت کارمندان رسمی

ماده 1 آیین نامه اجرایی دوره آزمایشی خدمت رسمی؛ به منظور تشخیص صلاحیت های لازم ، که در بند الف ماده چهل و شش قانون مدیریت خدمات کشوری ذکر شده است ، کار گروه تخصصی تعیین صلاحیت کارمندان رسمی با ترکیب :
1. رئیس ( معاون ثابت دستگاه اجرایی با عنوان های مشابه) ،
2.  دبیر ( مسئول واحد توسعه منابع انسانی دستگاه اجرایی ) ،
3.  مسئول واحد محل خدمت کارمندان ،
4.  مسئول واحد ارزشیابی دستگاه اجرایی ،
5.  یک نفر متخصص سنجش و اندازه گیری با معرفی نمودن بالاترین مقام دستگاه اجرایی تشکیل می گردد .

در این خصوص باید به چند نکته حائز اهمیت ، توجه ویژه داشت .

نکته : این که ، اقامه دعوای تبدیل نمودن وضعیت استخدامی کارمند در دیوان عدالت اداری ، از رسمی آزمایشی به رسمی قطعی پیش از اتمام دوره آزمایشی ، موجه نمی باشد .
نکته : بر طبق ماده هجده قانون استخدامی کشور حداقل شش ماه و حداکثر ۲ سال ، مدت خدمت آزمایشی می باشد ؛ ولی این مدت در قانون مدیریت خدمات کشوری ، ۳ سال است ‌.

بهترین وکیل تبدیل وضعیت رسمی آزمایشی به رسمی قطعی

از آن جایی که اکثر افراد جامعه ، از قوانین و مقررات اطلاعات دقیق و جامعی ندارند ، بهتر است در هنگام مواجه شدن با مسائلی از این قبیل ، با فردی متخصص و کاربلد همچون وکلای زبده و با تجربه وکلای دیوان ، مشورت کنند و پس از آگاهی از چگونگی حل مشکل شان ، صفر تا صد کار خود را به وکلای این مجموعه بسپارند تا در اسرع وقت و به صورت کاملا تضمینی ، مشکل آنان به بهترین شکل ممکن ، حل و فصل گردد .

به طور کلی در سطح جامعه ایران، انواع قراردادهای کاری وجود دارند و افراد براساس آنها توافقات لازم را با کارفرمای خود انجام داده و در محل کار حاضر می شوند. قراردادهای کاری برای بخش خصوصی معمولا به شیوه قانون کار بوده و افراد براساس آنها حقوق و مزایای مورد نظر را دریافت می نمایند. قرارداد کار در بخش خصوص معین کننده تعهدات کارگر و یا کارکنان با کارفرما می باشد و در صورتی که هر کدام از انها به هر دلیلی تعهدات خود را به انجام نرسانند معمولا می توانند در هیئت تشخیص حل اختلاف کارگر و کارفرما علیه طرف خاصی طرح شکایت نمود و حق خود را گرفت. اما در سازمانهای دولتی وضعیت متفاوت میباشد و بدین صورت است که وضعیت استخدامی در سازمانهای دولتی معمولا به صورت پیمانی و رسمی می باشد که در زیر به بررسی کلی ان می پردازیم . در سازمانهای دولتی معمولا افراد از طریق ازمونهای استخدامی و یا معرفی سازمانها دولتی استخدام می شوند و در این باره به محض شروع به کار به صورت پیمانی مشغول به کار می شوند.

تبدیل وضعیت قراردادهای پیمانی

وضعیت قرارداد پیمانی معمولا بدین صورت می باشد که فرد ابتدا به صورت 2-5 سال به صورت آزمایشی در ان محل مشغول به کار می شود که در ان شغل شرایط خود را بسنجدو معمولا سازمانهای دولتی نیز در این باره فرد را از نظر ویژگی های شخصیتی ، اخلاقی ،اعتقادی ، خلاقیت، میزان تعهد به کار و غیره مورد سنجش قرار می هند. بعد از این وضعیت فرد دوباره گزینش شده و در انتها در صورتی که دارای مشکلی نباشد معمولا به صورت رسمی استخدام شده و قرار 25  تا 30 ساله کاری با وی گرفته می شود. اما در صورتی که به هر دلیلی فرد در این شرایط مورد تایید نباشد معمولا در این رابطه به مدت دوسال قرارداد پیمانی وی تمدید می گرددو بعد از تمدید دوباره باید همان مسیر را طی نماید.

تبدیل وضعیت قراردادهای رسمی آزمایشی

موضوع دیگر در این رابطه این است که فرد بعد از استخدام رسمی نیز باید یک دوره رسمی آزمایشی را طی نماید . وضعیت رسمی آزمایشی بدین صورت می باشد که فرد باید یک مدتی را به صورت آزمایشی و اما با مزایای رسمی کار کند و بعد از ان به صورت رسمی مشغول به کار می شود. بعد از همه این مراحل فرد به صورت استخدامی رسمی در می آید و در این شرایط وی تابع قوانین ویژه ای می باشد که افراد را طی هر مشکلی نمی توان اخراج نمود و یا به دلائلی دیگر از حقوق و مزایای وی کم کرد.

مزایای استخدام رسمی چیست؟

معمولا در استخدام رسمی  افراد می توانند در صورت داشتن شایستگی به سرعت ارتقای رتبه می گیرند و یا می توانند در ضمن کار ادامه تحصیل داده و از مزایای ادامه تحصیل نیز بهره مند بشوند. همچنین چون حقوق و مزایای این افراد از بودجه دولت تامین می شود معمولا این افراد دارای یک امنیت مالی می باشند. در خصوص سازمانهای دولتی اما گاهی ممکن است شرایط برای کارمند در خصوص تبدیل وضعیت به درستی پیش نرود در این صورت می تواند برای احقاق حق خود به دیوان عدالت اداری مراجعه وبا ارائه دادخواست شکایت از حقوق خود دفاع نمودو آن را دریافت نماید.

دستورالعمل تبدیل وضعیت رسمی موقت به رسمی قطعی

برای تبدیل وضعیت رسمی آزمایشی خود به وضعیت رسمی قطعی، اولین قدم این است که نوع مدرک یا گواهی مورد نیاز خود را تعیین کنید. این ممکن است بسته به موقعیت و صلاحیت خاص شما متفاوت باشد، بنابراین مهم است که با وکیلی مشورت کنید که بتواند شما را در این فرآیند راهنمایی کند.

پس از تعیین اسناد لازم، تمام اطلاعات مربوطه را جمع آوری کنید و اطمینان حاصل کنید که استانداردهای لازم را برآورده می کند. مهلت‌ها یا هزینه‌های مرتبط با فرآیند تبدیل را نیز یادداشت کنید.

هنگام ارسال این اسناد برای بررسی، توجه دقیق به جزئیات ضروری است، زیرا هر گونه خطا یا ناهماهنگی می تواند روند را به تاخیر بیندازد یا حتی منجر به رد شود.

پس از ارسال، در انتظار تایید صبور باشید. مدت زمان این مرحله به عوامل مختلفی مانند حجم کار و پیچیدگی پرونده شما بستگی دارد.

در صورت تایید، تبریک می گویم! شما اکنون به طور رسمی توسط قانون در مقام مورد نظر خود به رسمیت شناخته شده اید.

مدت تبدیل وضعیت از رسمی موقت به رسمی قطعی

مدت زمان تبدیل وضعیت از رسمی موقت به رسمی یک جنبه مهم است که بسیاری از افراد باید در نظر بگیرند. این روند ممکن است کمی طول بکشد و برای کسانی که درگیر هستند بسیار مهم است که در تمام مدت صبور باشند.

تبدیل یک وضعیت رسمی آزمایشی به یک وضعیت قطعی ممکن است بسته به عوامل مختلف از چند هفته تا چند ماه طول بکشد. این موارد شامل پیچیدگی پرونده، میزان شلوغ بودن سیستم دادگاه در آن لحظه خاص و همچنین هرگونه شرایط پیش بینی نشده ای است که ممکن است در طول فرآیند ایجاد شود.

برای همه طرف های درگیر در این فرآیند ضروری است که به طور واضح و منظم با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این به همه اجازه می‌دهد تا در مورد آنچه اتفاق می‌افتد و زمانی که می‌توانند انتظار به‌روزرسانی یا گزارش‌های پیشرفت را داشته باشند، مطلع باشند.

در حالی که ممکن است برای افرادی که مشتاقانه منتظر تغییر وضعیت جدید خود هستند، تلاش کنند و سرعت بخشیدن به کارها را وسوسه کنند، مهم است که در هیچ کاری عجله نکنید. وقت گذاشتن به شما اطمینان می دهد که همه چیز به درستی و قانونی انجام می شود تا مشکلی پیش نیاید.

تبدیل وضعیت رسمی رسمی به قطعی مستلزم صبر و همکاری بین همه دست اندرکاران مراحل قانونی است.

قانون تبدیل رسمیت موقت به رسمی قطعی

تبدیل وضعیت رسمی رسمی به رسمی قطعی فرآیند مهمی است که نیازمند توجه به جزئیات و رعایت الزامات قانونی است. مشورت با یک وکیل متخصص در این زمینه قانون ضروری است، زیرا آنها می توانند راهنمایی های ارزشمندی را در طول فرآیند تبدیل به شما ارائه دهند.

مدت زمان تبدیل وضعیت از رسمی موقت به رسمی قطعی ممکن است بسته به شرایط خاص متفاوت باشد، اما معمولاً حدود چند هفته طول می کشد. اگرچه این ممکن است طولانی به نظر برسد، اما برای اطمینان از اینکه تمام مراحل قانونی به درستی دنبال شده است، ضروری است.

به طور خلاصه، تبدیل وضعیت رسمی رسمی خود به وضعیت رسمی قطعی بسیار مهم است اگر می خواهید مشروعیت کامل در موارد خاصی مانند مهاجرت یا فرصت های شغلی داشته باشید. شما می توانید با استخدام یک وکیل مجرب که در رسیدگی به این نوع پرونده ها تخصص دارد، موفقیت خود را تضمین کنید. با پیروی از توصیه های آنها و رعایت دقیق الزامات قانونی، می توانید با اطمینان و به طور موثر به نتیجه مطلوب برسید.

5/5 - (3 امتیاز)
Facebook
Twitter
LinkedIn
نوشته های تازه
قاضی بازنشسته دادگاه تجدیدنظر
وکیل قاضی بازنشسته دیوان عدالت اداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مطالب مرتبط