مشاوره رایگان

(ساعات اداری)




نمونه دادخواست اعتراض به رای کمیسیون ماده 100 شهرداری به دیوان عدالت اداری

وکیل شهرداری

تماس با وکلای دیوان

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید

Table of Contents

شهرداری ، شخصیت حقوقی عمومی محسوب می گردد که دارای وظایف بسیاری است و از جمله این وظایف می توان به : صدور پروانه و همچنین مجوز ساخت و ساز های شهری ، اشاره نمود . هر گاه که مالک ساختمان ، اقدام به تغییر کاربری ، افزایش بنا ، مشارکت در ساخت و ساز و یا حتی ساخت و ساز نماید ولی از شهرداری مجوز های مورد نیاز را نگیرد ، و یا حتی در ملک خود برخلاف گواهی ساخت ، دخل و تصرفی داشته باشد ، در این صورت کمیسیون ماده صد ، تشکیل می گردد و به عنوان مرجع قانونی غیر دادگستری به این قبیل تخلفات ، رسیدگی می نماید .

اعتراض ثالث

امکان یا عدم امکان اعتراض ثالث

در برخی موارد از سوی شهرداری ، بعضی از ذی نفعان به عنوان ذی نفع ، شناسایی نشده اند و در واقع افراد دیگری ، به این عنوان مطرح شده اند . در چنین صورتی در خصوص ورود و همچنین اعتراض ثالث ، دو نظر مطرح می باشد .

۱ / نظر اول به این صورت است که : در موارد سکوت قانون در خصوص آیین دادرسی مدنی ( در مراجع شبه قضایی ) ، این قانون به عنوان قانون مادر حاکم می باشد و از آن جایی که ورود ثالث و همچنین اعتراض ثالث ، در  این قانون پیش بینی شده ، به همین سبب امکان ورود و یا حتی اعتراض ثالث در مراجع شبه قضایی مانند کمیسیون ماده صد ، وجود دارد .

۲ / اما نظر دوم معتقد است که ، اعتراض ثالث و ورود ثالث ، از قواعد خاص آیین دادرسی مدنی می باشند . به همین سبب تحقق آنان در مراجع شبه قضایی مانند کمیسیون ماده صد ، نیازمند تصریح قانون است . پس در نتیجه ، به علت آن که ورود و اعتراض ثالث ، در این کمیسیون پیش بینی نشده است ، پس این امکان نیز در کمیسیون ماده صد شهرداری ، وجود ندارد .

با توجه به ماده یک قانون مذکور ، مراجع شبه قضایی ( همانند کمیسیون ماده صد ) ، از مراجعی که قانون آیین دادرسی مدنی بر آن ها لازم الاتباع می باشد ، نیست و به همین خاطر ، نظریه دوم صحیح می باشد ، اما در صورت پذیرفتن این نظر آن ذی نفعانی که در مرحله رسیدگی این کمیسیون حضور نداشتند ، دیگر نمی توانند دیگر نمی توانند به عنوان ثالث وارد شوند و یا حتی ، در خصوص آراء صادر شده از کمیسیون مذکور ، اعتراض نمایند .

در حالی که ، با توجه به آن که حق دادخواهی از اصول دادرسی منصفانه و همچنین حق های اساسی بشر‌ می باشد ، و همچنین با عنایت به ماده هفده قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری ، در شعب بدوی دیوان به ذی نفع اجازه طرح دعوا را داده است و بند ۲ ماده ده نیز ( شاکی تصمیمات و آراء شبه قضایی ) را به طور مطلق مطرح کرده است . کلیه ذی نفعان از آراء صادر شده در این مراجع ، چه در مرحله رسیدگی حضور داشته باشند چه نداشته باشند ، با احراز ذینفعی می توانند در شعب دیوان از این آراء ، طرح شکایت نمایند .

براساس قانون اشخاص برای ساخت وساز ساختمان ملزم به رعایت قوانین و مقررات وضوابطی هستند که درماده 100 قانون شهرداری با11 تبصره مقررشده است که یکی از مهمترین آن دریافت پروانه ساختمان است وشهرداری مکلف می باشد مانع ازشروع یا ادامه ساخت وساز املاک بدون پروانه  ساخت یا خلاف مفاد آن در محدوده و حریم شهرشود وپس ازاقدام به جلوگیری، ظرف یک هفته موضوع را در کمیسیون ماده 100 شهرداری مطرح نماید ودرغیراین صورت به درخواست مالک یا ذینفع موضوع در کمیسیون رسیدگی می شود.

کمیسیون ماده 100 شهرداری تنها مرجع رسیدگی به تخلفات ساخت و سازساختمانی می باشد اما شخصیتی مستقل از شهرداری دارد.

تخلفات ساختمانی که درکمیسیون مطرح می شود :

  • احداث بنای بدون مجوز و پروانه ساخت یا مغایربا مفاد پزوانه
  • ساخت ساختمان با تراکم اضافی
  • عدم احداث پارکینگ یا درساخت پارکینگ اصول فنی رعایت نشده باشد
  • تغییرغیرقانونی کاربری یااستفاده ازملک خلاف کاربری تعیین شده درپروانه
  • عدم استحکام بنای ساختمان ورعایت اصول شهرسازی، فنی و بهداشتی
  • تجاوزبه معابرشهری وعدم رعایت برهای اصلاحی مصوب شهرداری ومراجع مربوطه هنگام ساخت و سازونوسازی خلاف پروانه یا بدون پروانه
  • تخلف مهندس ناظرساختمان درنظارت برعملیات اجرایی ساخت ساختمان وتطبیق ساخت ساختمان با مشخصات درج‌شده در پروانه ونقشه وتایید خلاف واقع پایان کاروعدم اعلام وگزارش تخلفات مشاهده شده به شهرداری

کمیسیون ماده 100شهرداری دارای کمیسیون بدوی وکمیسیون تجدید نظرمی باشد که باحضوراعضای زیرتشکیل می شود:

  • نماینده شورای شهربا معرفی شورای اسلامی شهر
  • نماینده دادگستری با معرفی قوۀ قضائیه
  • نمایندۀ وزارت کشوربا معرفی وزیر

درجلسه رسیدگی نماینده شهرداری صرفا جهت ادای توضیحات دعوت می شود وحق رای ندارد اما حضورمالک یا ذینفع نیزدرجلسه برای رسیدگی عادلانه و جلوگیری تضییع حق وحقوق اشخاص منع نشده است اما روند رسیدگی درکمیسیون غیرحضوری وبا تقدیم وتبادل لایحه می باشد.

کمیسیون با ابلاغ اخطاریه به مالک یا ذینفع به او10روزفرصت داده می شود که پاسخگوی تخلف باشد وعدم ارسال پاسخ مانع ازرسیدگی نمی باشد وپس ازدریافت وبررسی دقیق پرونده وادله ومدارک ولوایح گزارش های شهرداری ظرف 1ماه رای مقتضی را مبنی برتخریب تمام یا بخشی ازساختمان ،تعیین جریمه ویا تبدیل ملک به کاربری مجازصادرمی نماید.

شهرداری ومالک یا ذینفع می توانند به رای صادرشده ظرف 10 روز پس از ابلاغ رأی کمیسیون در کمیسیون تجدیدنظر ماده 100 قانون شهرداری اعتراض نمایند که اعضای آن اشخاصی می باشند که درکمیسیون بدوی حضورنداشته اند.

تصمیم وآرای کمیسیون تجدید نظرماده 100 شهرداری قطعی ولازم الاجرا می باشد که حسب مورد توسط شخص مالک یا ذینفع وشهرداری اجرامی شود.

اما اشخاص حقیقی وحقوقی ذینفع داخل ایران می توانند برای اعتراض به رای صادره صرفا ازحيث نقض قوانين و مقررات يا مخالفت با آن‌ها ظرف 3ماه وافراد مقیم خارج ازکشورظرف 6ماه ازتاریخ ابلاغ رای به صورت الکترونیکی و با ثبت نام در سامانه ساجد دادخواست خودرا به دیوان عدالت اداری تقدیم نمایند.

نکات مهم درتقدیم دادخواست

  • نوشتن کامل مشخصات هویتی مالک یا ذینفع یاقائم مقام آنها وطرف شکایت ودرصورتی که شکایت توسط وکیل دادگستری یا نماینده قانونی مطرح می شود باید مشخصات کامل آنها نوشته شده ومدارک مثبته سمت آنها ضمیمه شود
  • موضوع اصلی باید به صورت کامل بدون ذکرمسائل حاشیه ای ،تاحد ممکن خلاصه ،مفهوم وروشن وبراساس مدارک وادله ابرازی جهات اعتراض بیان شود

درضمن تقدیم دادخواست می توان با ارائه مدارک ومستندات مبنی برواردشدن ضرروزیان وخسارت سنگین وغیرقابل جبران ناشی ازاجرای تصمیمات وآرای هیآت های کمیسیون های ماده 100 ،تقاضای صدوردستورتوقف اجرا نمود

  • کپی اسناد ومدارک وادله که به دیوان تقدیم می شود باید خوانا وواضح بوده ودریکی ازدفاتر اسنادرسمی برابراصل شود وارسال یابه دفاتریا دبیرخانه دیوان تقدیم شود،عدم دسترسی به مدارک استنادی وعدم امکان تصدیق آن باید دردادخواست اعلام ودیوان مکلف می باشد تصدیق مدارک خواسته وارائه شده راازارگان ونهادهای مربوط مطالبه نماید.

جهات اعتراض ازآرای کمیسیون دردیوان عدالت ادرای  وموارد نقض رای دردیوان

  • مقررات شکلی دادرسی رعایت نشده باشد مواردی مانند :
  • عدم ابلاغ واقعی برگ تخلف وآرای کمیسیون
  • ،مواعد معین شده قانونی مانند مهلت 10روز برای ارسال پاسخ مالک یا ذینفع، مهلت یک ماهه صدوررای درکمیسیون بدوی و مهلت حداکثردوماه که برای تخریب بناو…رعایت نشده باشد
  • جلسه رسیدگی بدون حضور تمام اعضاء کمیسیون تشکیل شده باشد وصورتجلسه کمیسیون ورای صادره به امضای کلیه اعضا نرسیده باشد
  • حقوق دفاعی مالک یا ذینفع ازاو سلب شده باشد
  • دررای صادره مقررات ماهوی دادرسی نقض شده باشد مانند
  • عدم توجه ورسیدگی به لایحه دفاعی ومدارک وادله استناد شده ذینفع
  • کمیسیون تجدیدنظرباهمان اعضای کمیسیون بدوی تشکیل شده باشد
  • درمفاد رای صادره به مواد ومستندات قانونی استناد نشده باشدمانند عدم ذکرشماره پلاک ملک مورد تخلف و…
  • تصمیم ورأی کمیسیون برخلاف یانقض قوانین ومقررات صادرشده باشد ومواردی مانند:
  • عدم انطباق تخلف با ضوابط شهرسازی
  • جریمه تعیین شده بیش ازمیزان مقرردرقانون وبدون درنظرگرفتن ارزش معاملاتی تاریخ تخلف باشد ویا اینکه مالک با اراده خودش اضافه بنای ساخته شده را قلع وقمع وتخریب کرده صادرشده باشد.
  • عدم صلاحیت مرجع صادرکننده رای
  • علت صدورحکم تخریب ساختمان ازمواردتصریح شده درقانون نباشد مانند
  • احداث ساختمان بدون اخذ پروانه ساخت ساختمان
  • ساخت وسازساختمان درزمین وملک متعلق به شخص دیگری
  • اقدامات عمرانی وساخت وسازخلاف اصول سه گانه فنی،شهرسازی وبهداشتی،ایمنی
  • عدم امکان اصلاح وتغییرات ایرادات ومعایب ساختمان دراستانداردواستحکام ساختمان
  • عدم وامتناع ازپرداخت جریمه تعیین شده توسط کمیسیون
  • تغییرکاربری غیرقانونی وخلاف مفاد پروانه ساختمان
درحال حاضربا الکترونیکی شدن دادرسی مراجع قضایی ،جهت طرح شکایت دردیوان عدالت اداری باید آنلاین وازطریق سایت ساجد به نشانی sajed.divan-edalat.ir اقدام شود. مالکان واشخاص ذینفع به جز شهرداری با ثبت نام درسایت وبارگزاری وارسال لایحه وآرای مورد اعتراض وادله ومدارک استنادی،اعتراض خودرا ثبت وبا دریافت اطلاعات ضروری مانند شماره پرونده وکد رهگیری وثبت نام درسایت ثنا،ازطریق روند کارپرونده می توان رسیدگی پروندرا پیگیری نمود .

همچنین اعمال ماده 79 قانون دیوان عدالت اداری وطرح شکایت ورود ثالث یا اعتراض ثالث دردیوان  ازطریق ثبت درسایت ساجد امکان پذیراست.

شعب رسیدگی کننده دیوان بابررسی دقیق پرونده ولوایح ومدارک ومستندات نقض قوانین ومقررات را تشخیص دهند با نقض رای صادره پرونده را مجددا برای تصمیم گیری به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارسال  می نماید و کمیسیون نیز مکلف به رسیدگی برحسب تصمیمات دیوان می باشد ودر صورت رد اعتراض ذینفع رای صادره را تایید می کند که رای شعب دیوان ظرف مدت ٢٠روزازتاريخ ابلاغ وبرای افراد مقیم خارج کشورظرف ۲ ماه قبیل اعتراض درشعب تجديد نظردیوان می باشد.

نمونه دادخواست  اعتراض به رای کمیسیون ماده 100

شاکی: …………………

وکیل شاکی: ……………………..

طرف شکایت: شهرداری شهر …….

موضوع شکایت و خواسته : بدواً صدور دستور موقت مبنی بر توقف اجرای رای شماره … کمیسیون شماره 25 تجدیدنظر ماده 100 شهرداری  ………..و سپس نقض آن به  جهت دلائل و مدارک پیوستی مبنی بر  عدم انجام تخلف در این رابطه

ضمائم و مستندات:  کپی مدارک ملکی ، رای صادره در کمیسیون ماده 100 و …..

شرح شکایت :ریاست محترم دیوان عدالت اداری

با اهداء سلام و تحیت.

احتراما اینجانب …. فرزند …. به وکالت از اقای ……………. اعتراض خود را نسبت به رای صادره در مورد  پرونده موکلین بنده آقایان ……. در کمیسویم ماده 100 را به شرح ذیل اعلام می نمایم.: اولاً-  اینت ملک که در خصوص ان دعوی وجود دارد در اجاره افراد دیگر می باشد و   مستاجر ممکن است در این رابطه اقدامی را انجام داده باشد در این زمینه ممکن است به هر دلیلی و تعطیلی محل موجب بروز خسارات فراوان به مستاجر می گردد و موکلین خواهان اضرار به مشارالیه نیستند لذا  تقاضای صدور  صادره و توقف اجرای رای کمیسیون ماده 100 بویژه در موضوع تعطیلی محل کسسب  را از محجضر حضرت عالی  استدعا دارم.

ثانیاً- ثانیا رای صادره در مرحله تجدید نظر در این رابطه در تایید رای  صادره به شما ………… در مرحله بدوی صادر شده است و  هیچ گونه رسیدگی دوباره در خصوص  آن  انجام نشده است لذا در این رابطه  صدور دستور توقف عملیات اجرائی در این را بطه را استدعا دارم .

 

 

دادخواست اعتراض به رای کمیسیون ماده 100
نمونه دادخواست اعتراض به رای کمیسیون ماده 100
نمونه دادخواست اعتراض به رای قطعی کمیسیون ماده 100
دادخواست اعتراض به رای کمیسیون ماده 100 ام
دادخواست اعتراض به رای کمیسیون ماده 100 اخ
دادخواست اعتراض به رای کمیسیون ماده 100 اداری

نحوه اعتراض به مصوبه کمیسیون ماده 100 شهرداری

اعتراض به تصمیم کمیسیون ماده 100 شهرداری می تواند یک روند خسته کننده باشد، اما اگر می خواهید از رعایت حقوق خود اطمینان حاصل کنید، بسیار مهم است. ابتدا تصمیم را بررسی کنید و تمام اسناد مربوط به پرونده را جمع آوری کنید. این به شما کمک می کند تا بفهمید چگونه می توانید به بهترین شکل به درخواست تجدید نظر خود ادامه دهید.

در مرحله بعد، مشخص کنید که آیا اشتباهات رویه ای در طول جلسه شما وجود داشته است یا خیر. اینها ممکن است شامل نقض قوانین مربوط به روند قانونی یا شواهد باشد. اگر چنین است، آنها را به عنوان دلیلی برای لغو تصمیم در دادگاه مطرح کنید.

مهم است که به یاد داشته باشید که ثبت درخواست تجدید نظر مستلزم رعایت جدول زمانی و رویه های دقیق است. عدم رعایت این قوانین می تواند منجر به رد پرونده شما حتی قبل از رسیدگی به آن توسط قاضی شود.

مشاوره با یک وکیل متخصص در حقوق اداری نیز می تواند در پیمایش در این سیستم پیچیده حقوقی مؤثر باشد. آنها می توانند راهنمایی در مورد استراتژی ارائه دهند و در تهیه پیش نویس اسناد لازم برای ارائه کمک کنند.

با رعایت این مراحل و مشاوره تخصصی از یک وکیل واجد شرایط، احتمال موفقیت در اعتراض به تصمیمات کمیسیون ماده 100 شهرداری را افزایش می دهید.

نحوه اجرای مصوبه کمیسیون ماده 100 شهرداری

پس از تصمیم کمیسیون ماده 100 شهرداری، اجرای آن تصمیم برای جلوگیری از عوارض قانونی مهم است. فرآیند اجرا بسته به ماهیت تصمیم و تأثیر آن متفاوت خواهد بود.

در مرحله اول، توصیه می شود شرایط تصمیم را به دقت بررسی کنید و اطمینان حاصل کنید که متوجه شده اید چه اقداماتی لازم است. در صورت وجود هرگونه ابهام یا ابهام، مشاوره با یک وکیل می تواند مفید باشد.

در مرحله بعد، برای رعایت تمام الزامات مندرج در تصمیم، اقدام فوری انجام دهید. این می تواند شامل ایجاد تغییرات در اموال یا شیوه های تجاری شما، پرداخت جریمه ها یا هزینه ها، یا انجام سایر اقدامات اصلاحی باشد.

همچنین نگهداری سوابق دقیق از تمام مراحل انجام شده در طول اجرای تصمیم مهم است. در صورت بروز اختلاف در مورد رعایت مقررات شهرداری، این سوابق ممکن است در مراحل قانونی آینده مفید باشد.

توصیه می شود در طول این فرآیند به طور واضح و آشکار با مقامات محلی ارتباط برقرار کنید. با نشان دادن تمایل به همکاری و رعایت مقررات شهرداری، می توانید روابط مثبتی با مقامات مربوطه ایجاد کنید و از مشکلات قانونی بیشتر در این راه جلوگیری کنید.

دادخواست مخالفت با رأی کمیسیون ماده 100 شهرداری

به طور خلاصه، تجدیدنظرخواهی از تصمیمات کمیسیون ماده 100 شهرداری می تواند برای افرادی که با تشریفات قانونی آشنایی ندارند کار سختی باشد. با این حال، مشاوره با یک وکیل می تواند روند را آسان تر کند و شانس موفقیت شما را افزایش دهد.

در صورت دریافت رأی نامطلوب از کمیسیون ماده 100 شهرداری، سریعاً اقدام و درخواست تجدیدنظر در مهلت مقرر ضروری است. با انجام این کار، فرصتی برای ارائه پرونده خود در دادگاه و اجرای عدالت دارید.

خبر خوب این است که یافتن یک وکیل با تجربه اکنون بیش از هر زمان دیگری در دسترس است. شما می توانید از طریق مشاوره رایگان آنلاین یا تلفنی بدون خروج از منزل با یک وکیل تضمین شده یا متخصص مشورت کنید. به یاد داشته باشید که اطمینان حاصل کنید که هر وکیلی که انتخاب می کنید دارای مجوز و تجربه معتبر در رسیدگی به پرونده های مشابه باشد.

اعتراض به تصمیمات کمیسیون ماده 100 شهرداری ممکن است در نگاه اول فرآیندی پیچیده به نظر برسد. با این حال، با راهنمایی مناسب وکلای حرفه‌ای و رعایت مقررات قانونی حاکم بر فرآیندهای تجدیدنظر، این روند برای همه طرف‌های درگیر راحت‌تر می‌شود.

3.6/5 - (16 امتیاز)
Facebook
Twitter
LinkedIn
نوشته های تازه
قاضی بازنشسته دادگاه تجدیدنظر
وکیل قاضی بازنشسته دیوان عدالت اداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مطالب مرتبط