مشاوره رایگان

(ساعات اداری)




رای دیوان عدالت اداری در خصوص اعمال مدرک تحصیلی کارمندان ‏

رای دیوان عدالت اداری در خصوص اعمال مدرک تحصیلی کارمندان

تماس با وکلای دیوان

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید

Table of Contents

در ایران افراد زیادی هر ساله در مراکز دولتی و خصوصی در حال تحصیل می باشد و ممکن است این افراد در ضمن تحصیلات خود در سازمان یا اداره دولتی نیز مشغول به کار باشند. به طور کلی هر چه فرد تحصیلات بیشتری داشته باشد معمولا از نظر علمی و همچنین تخصص نیز بالاتر رفته و می تواند در کار خود به موفقیت های بیشتری برسد و یا میزان بهره وری کاری وی در این زمینه بیشتر باشد.

امروزه به جهت استفاده از مزایا و تشویق کارکنان دولت به ارتقای تحصیلی خود و همچنین افزایش میزان رضایت مندی ارباب رجوع از کارکنان و افزایش سطح ارائه خدمات معمولا افراد اقدام به ادامه تحصیل در رشته تخصصی خود می نمایند .

برای مثال اگر فردی در دوره کارشناسی به استخدام یکی از دستگاههای اجرائی در آمده است و در انتها اقدام به ادامه تحصیل در رشته کارشناسی خود در مقطع کارشناسی ارشد می نماید دولت برای این افراد مزایای را معین نموده است یکی از این مزایا این است که این افراد در طول تایم کاری خود یک بار از اعمال مدرک تحصیلی خود برای دریافت مزایای بیشتر استفاده نمایند.

در ادامه به بررسی قانونی این موضوع پرداخته و در انتها به نحوه طرح شکایت در دیوان عدالت اداری در خصوص اعمال مدرک تحصیلی در محل کار می پردازیم.

به طور کلی براساس ماد قانون خدمات کشوری افرادی که در ضمن کار خود اقدام به تحصیل می نمایند می توانند از مزایای ان به طور کلی استفاده بنمایند.

در سال  1386 در مجلس شورای اسلامی در طی یک ماده واحده دستور استفاده از مزایای مدرک تحصیلی به سازمانها و ارگانهای مربوطه صادر گردید. حال اگر فردی بخواهد در این زمینه اقدام نماید باید چه مراحلی را طی نماید.

فرد در این مورد می تواند به سازمان یا اداره محل کار خود مراجعه نموده  و در این رابطه بعد از دریافت مدرک تحصیلی خود و اتمام دوران تحصیلات تکمیلی طی یک درخواستی تقاضای اعمال مدرک را برای استفاده از مزایای مرتبط بنماید. فرد در این زمینه بعد از ارائه درخواست خود می تواند در سازمان یا اداره مربوطه آن را پیگیری نماید و در صورتی که پاسخی در این خصوص به وی داده نشود می تواند در خواست خود را به نزد مقامات بالاتر در این رابطه تحویل بدهد .

اما اگر در هر شرایطی در این رابطه اقدامی انجام نگرفت فرد می تواند براساس قانون به دیوان عدالت اداری مراجعه نماید.

دیوان عدالت اداری در این رابطه معمولا با طرح شکایت اقدام به بررسی موضوع می نماید و  در این مورد حکم صادر می کند.

حکم صادره در این رابطه  از طرف  فرد و در مواردی که سازمان یا اداره و یا شاکی  اعتراض داشته باشد قابل تجدید نظر بوده و هر کدام می توانند طی یک دادخواست تجدید نظر تقاضای نقض رای صادره و رسیدگی مجدد را بنمایند.

در دیوان بعد از تجدید نظر معمولا  دوباره در خصوص شکایت مطروحه در شعبه تجدید نظر رای صادر شده شو در انتها به افراد ابلاغ می گردد.

رای صادره قطعی و غیر قابل تغییر و یا شکایت دوباره میباشد.

نمونه رای دیوان عدالت اداری در خصوص اعمال مدرک تحصیلی کارمندان

براساس قانون و بخش نامه ۱۷۰۰۶ سازمان برنامه و بودجه همه افرادی که در آزمونهای استخدامی قبول شده و در این راستا به دلیل دارا بودن مدرک تحصیلی بالاتر دچار مشکل می شدند زیرا به طور مثال با مدرک تحصیلی پایین تر از آنچه فارغ التحصیل شده اند، صرفا بر اساس موارد آزمون، شرکت کرده فلذا این افراد در آزمونهای استخدامی به هیچ وجه مورد قبول قرار نمی گرفتند .
طی اعتراض اقای ……………. به این امر در دستور کار دیوان قرار گرفت و دیوان عدالت اداری در این رابطه با استعلام از فقهای شورای نگهبان اقدام به صدور رای به شرح ذیل اقدام نمود که در ذیل قابل مشاهده می باشد.

در این رای بخش نامه مذکور از نظر قانون و مقررات و همچنین رویه دیوان به صورت کامل بررسی شده و در‌انتها رای صادره تصویب و قطعی شده است . بعد از صدور این رای همه افرادی که در ازمونهای استخدامی با مدرک بالاتر قبول شده اند می توانند مدرک پایین تر خود را در استخدامی اعمال نمایند .

 

نمونه رای

4/5 - (4 امتیاز)
Facebook
Twitter
LinkedIn
نوشته های تازه
قاضی بازنشسته دادگاه تجدیدنظر
وکیل قاضی بازنشسته دیوان عدالت اداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مطالب مرتبط