مشاوره رایگان

(ساعات اداری)




آیا حقوق مستمری مادر بعد از فوت به دختر خواهد رسید ؟

تماس با وکلای دیوان

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید

Table of Contents

هرساله افراد زیادی در سطح جامعه به سن بازنشستگی رسیده و حقوق بازنشستگی برای آنها معین می شود . در این مورد بسیاری از بازنشستگان ممکن است دارای فرزند یا فرزندانی باشند که ممکن است زیر سن قانونی و یا به دلائلی بیکار باشند و نتوانند از پس مخارج خود بر بیایند و قانون در این باره مواردی را معین کرده است که این مستمری شامل سایر اعضای خانواده نیز بشود.

علاوه بر مورد فوق ممکن است بعد از فوت بازنشستگان نیز فرد دارای همسر و فرزندانی باشد که براساس قانون باید مستمری دریافت شده به آنها نیز برسد و در صورت عدم پرداخت مستمری ممکن است با مشکلات مالی بسیاری مواجه شوند. در این نوشتار به بررسی این امر پرداخته و همچنین به این موضوع می پردازیم که در چه صورتی فرد می تواند مستمری بازنشستگی افراد را دریافت نموده و در ادامه به بررسی دریافت مستمری توسط دختر از مادر فوت شده خواهیم پرداخت .

براساس قانون بازنشستگی کل کشور، بعد از فوت بازنشسته حقوق، براساس وضعیت بین وراث و همچنین همسر و فرزندان وی تقسیم می گردد و هر کدام مقداری از این حقوق را دریافت می نمایند . براساس قانون در صورتی فرزندان ذکور بالای 18 سال باشند و در حال تحصیل باشند می توانند از مستمری استفاده نمایند ولی دختران  حتی اگر بالای سن قانونی نیز بوده و بیکار باشند و در منزل حضور داشته باشند تا قبل از ازدواج می توانند حق و مستمری بازنشستگی والدین خود چه پدر و چه مادر را دریافت نمایند.

اما نحوه دریافت این حقوق به چه شیوه ای می باشد؟ در این خصوص ماده 49 قانون حمایت از خانواده به این امر پرداخته است که معمولا بعد از فوت والدین مستمری بین همسر و فرزندان تقسیم می گردد. علاوه این موارد در صورتی که فردی بعد از فوت دارای چندین همسر باشد مستمری به صورت تساوی بین زوجین تقسیم شده و در آن براساس قانون سهم هر کدام از فرزندان نیز مشخص می گردد.

علاوه بر این موارد در صورتی که فردی به هر دلیلی دارای دختر یا دخترانی باشد و  آنها دارای یک دختر تحت تکلف باشند ، بعد از فوت مادر تمامی مستمری وی تا زمان ازدواج به دختران مطلقه در غیر اینصورت به نوه داده می شود و اگر همزمان هم حقوق مادر و هم حقوق پدر وجود داشته باشد فرد می تواند هر کدام را که بیشتر است را دریافت نماید.

نکته قابل ذکر در این باره این است معمولا قبل از اقدامی بعد از فوت متوفی باید انحصار وراثت صورت بگیرد و تکلیف وراث فرد مشخص گردد.

تکلیف حقوق مادر بعد از فوت او

حقوق مادر پس از فوت، به شوهر وی، فرزندان ، پدر و مادر او می رسد. برای تعیین تکلیف حقوق مادر بعد از فوت و مشخص کردن افرادی که شرایط دریافت مستمری مادر فوت شده را دارند، لازم است که دو فرض را بررسی کنیم؛ فرض اول: مادر، تحت پوشش تامین اجتماعی بوده و فرض دوم: مادر، تحت شمول قانون استخدام کشوری است. لذا، در ادامه، با در نظر گرفتن این دو فرض، به این سوال، پاسخ خواهیم داد که حقوق مادر پس از فوت به چه کسانی می رسد؟

  • مطابق  با ماده 82 قانون تامین اجتماعی، حقوق مادر بعد از فوت، به شوهر دائمی، فرزندان و پدر و مادر  او می رسد.
  • بر اساس ماده 86 قانون استخدام کشوری ، افراد زیر، از حقوق مادر بعد از فوت، بهره مند می گردند: شوهر دائمی ، فرزندان، پدر و مادر او ،  نوادگانی‌ که پدر و مادر آنها فوت شده و در کفالت متوفی می ‌باشند.

در تعیین تکلیف حقوق مادر بعد از فوت، علاوه بر اینکه این حقوق به چه کسانی می رسد،  مساله ی میزان سهم بازماندگان از حقوق مادر بعد از فوت، نیز دارای اهمیت است. در این مورد هم، قانون تامین اجتماعی و قانون استخدام کشوری، دارای احکام متفاوتی می باشند. سهم بازماندگان از حقوق مادر بعد از فوت در قانون استخدام کشوری مساوی بوده و در قانون تامین اجتماعی برای همسر 50 درصد و فرزندان 25 درصد و پدر و مادر 20 درصد می باشد برای دریافت اطلاعات بیشتر با شماره های 09129353470 و 09199353470 تماس حاصل فرمایید.

شرایط دریافت حقوق مادر بعد از فوت به پسر

با تصویب قانون حمایت خانواده ، شرایط، برای بازماندگان مشمولین تامین اجتماعی و خدمات کشوری، یکسان شده است و به شرح زیر می باشد: فرزند پسر، تا 20 سالگی، از مستمری مادر برخوردار می گردد و بعد از آن، تحت شرایط خاصی از جمله در صورت اشتغال به تحصیل در دانشگاه یا معلول از کار افتاده بودن او ، حق بهره مندی از حقوق مادر خود را خواهد داشت.

در این رابطه می توان از وکلای پایه یک دادگستری، مشاوره تخصصی دریافت نمود و  افرادی که با امور قضائی آشنایی ندارند و ممکن است با اشتباهاتی سهوا کلیه امور را به بیراهه بکشانند ، بهترین راه در این مورد این است که امورات خود را به وکلای دادگستری حرفه ای بسپارند . گروه تخصصی وکلای دیوان در این رابطه آماده ارائه تمامی خدمات حقوقی برای شما می باشد.

حقوق بازنشستگی مادر به دختر

وقتی صحبت از حقوق بازنشستگی به میان می‌آید، ممکن است سردرگمی و ابهام زیادی در مورد اینکه پس از فوت گیرنده برای صندوق‌ها اتفاق می‌افتد، وجود داشته باشد. در مورد مادران و دختران، پاسخ ممکن است بسته به عوامل مختلفی متفاوت باشد.

نکته مهمی که باید در نظر گرفت این است که آیا مادر در زمان فوت مستمری دولتی دریافت می‌کرد یا خیر. اگر او بود، پس دخترش ممکن است واجد شرایط دریافت نوعی از مزایای بازمانده باشد. این معمولاً بستگی به میزان مشارکت بیمه ملی توسط هر دو طرف دارد.

همچنین توجه به این نکته مهم است که اگر مادر از طریق کارفرمای خود مستمری شغلی داشته باشد، در نهایت به قوانین و مقرراتی که در طرح آن شرکت خاص وجود دارد، بستگی دارد. همین امر در مورد حقوق بازنشستگی خصوصی نیز صدق می‌کند – آنها ممکن است دستورالعمل‌های خاص خود را داشته باشند که نشان می‌دهد چه کسی می‌تواند پس از فوت شخصی پرداختی دریافت کند.

به‌طور کلی، اگر مادری علاوه بر مستمری‌هایی که در طول زندگی‌اش دریافت کرده، دارایی‌هایی مانند خانه یا حساب پس‌انداز را از خود به جای گذاشته باشد، این دارایی‌ها احتمالاً بر اساس خواسته‌های او که در وصیتنامه‌اش ذکر شده است (یا بر اساس قوانین بی‌وصیت) توزیع می‌شود. اگر اراده وجود ندارد).

حقوق بازنشستگی مادربزرگ

وقتی صحبت از حقوق بازنشستگی می شود، اغلب تمرکز بر روابط والدین با فرزند است. با این حال، در برخی موارد، یک نوه نیز ممکن است از طریق مادربزرگ خود واجد شرایط دریافت مزایای بازنشستگی باشد.

اگر مادربزرگ قبل از فوتش مستمری دریافت می‌کرد و نوه‌اش را به عنوان ذینفع نام می‌برد یا از خود فرزندی نداشت، این امکان وجود دارد که نوه دختری بتواند این مزایا را دریافت کند.

توجه به این نکته مهم است که هر کشوری قوانین خاص خود را در مورد توزیع و واجد شرایط بودن بازنشستگی دارد. برای درک کامل حقوق خود و همچنین هرگونه موانع احتمالی که ممکن است هنگام تلاش برای مطالبه این مزایا با آن روبرو شوید، مشورت با یک وکیل یا مشاوره حقوقی آنلاین یا تلفنی ضروری است.

مانند هر موضوع حقوقی مربوط به حقوق بازنشستگی و ارث، مشاوره گرفتن از یک وکیل متخصص می تواند به اطمینان حاصل شود که تمام اقدامات لازم به طور موثر و موثر انجام می شود. دریغ نکنید؛ اطمینان حاصل کنید که به وکلای تضمین شده که دارای تجربه گسترده در امور مشاوره حقوقی مربوط به حقوق بازنشستگی و سایر مسائل مرتبط هستند دسترسی دارید.

توزیع مستمری بین مادر و دختر

به طور خلاصه، حقوق بازنشستگی یک مادر نسبت به دخترش پس از مرگ او به عوامل متعددی مانند نوع طرح بازنشستگی و هرگونه وصیت نامه کتبی یا نامزدی از سوی مادر بستگی دارد. مشورت با یک وکیل متخصص برای مشاوره حقوقی در مورد نحوه اقدام در صورت بروز هرگونه اختلاف ضروری است.

در طول این مشاوره می توانید نگرانی های خود را در مورد توزیع مستمری بین مادر و دختر مطرح کنید. با داشتن وکلای تضمین شده که مشاوره رایگان تلفنی یا آنلاین ارائه می دهند، دریافت راهنمایی حقوقی بدون خروج از خانه آسان تر از همیشه است.

همیشه یک وکیل خوب با مجوز معتبر و دارای تجربه در رسیدگی به پرونده های مشابه انتخاب کنید. یک وکیل قابل اعتماد کمک می کند تا اطمینان حاصل شود که منافع شما در دادگاه ارائه می شود و در عین حال از بازی جوانمردانه در طول مذاکرات خارج از دادگاه دفاع می کند.

در نهایت، در مورد مسائل مربوط به حقوق بازنشستگی و وراثت، جستجوی مشاوره حقوقی حرفه ای همیشه توصیه می شود تا بتوانید آگاهانه تصمیم بگیرید. پس همین امروز گوشی خود را بردارید و با یک شرکت حقوقی قابل اعتماد در نزدیکی خود ارتباط برقرار کنید!

3.7/5 - (30 امتیاز)
Facebook
Twitter
LinkedIn
نوشته های تازه
قاضی بازنشسته دادگاه تجدیدنظر
وکیل قاضی بازنشسته دیوان عدالت اداری

‫37 دیدگاه ها

  1. سلام. من فرزند طلاق هستم مادرم بازنشسته فرهنگی است در حال حاضر متاهل هستم ولی به جدایی فکر می کنم آیا حقوق مادرم بهد از جدایی من به من تعلق می گیرد ممنون

    1. با عرض سلام. بعد از جدایی چنانچه مشغول به کار نباشید، اگر پدرتون در قید حیات باشند، بایستی از دادگاه درخواست نفقه بدهید.

          1. با سلام بنده مستمری بگیر حقوق مادرم هستم. و. مجردم به تازگی کار اینترنتی شروع کردم با سایت خارجی.. ولی مطمین نیستم که همیشگی سایت کار کند ایا هنوزم میتوانم از حقوق مادرم استفاده کنم؟

          2. با عرض سلام. با توجه به اینکه برای شما از جایی بیمه رد نمی شود، می توانید از حقوق مستمری مادرتان استفاده نمایید.

  2. سلام. من مادرم بازنشسته کشوری هستند. پدرم فوت کرده و بیمه نداشتند. من دختر مجرد 35 ساله تنها وارث مادرم هستم. چه میزان از حقوق بعد از فوت به من تعلق میگیرد

    1. با عرض سلام. 25% مستمری مادر (بعد از فوت) تعلق می گیرد و با توجه به اینکه شما پدرتان را نیز از دست داده اید میزان مستمری دو برابر یعنی 50% میزان مستمری خواهد بود.

  3. باسلام من دختر و مطلقه هستم پدرم بازنشسته ارتش بودند فوت شدن…و حقوق ایشون رو مادرم دریافت می‌کردند حالا مادرم نیز فوت شدن…خواستم ببینم چقدر و به چه صورت حقوق مستمری مادرم بمن تعلق میگیره و من یک خواهر دارم که شوهرش فوت کرده بتازگی و از پدر یکی هستیم مادرشون یکی نیست آیا تقسیم میشه یا مستمری چون از مادر میرسه به من تعلق میگیره فقط ..ممنون ❤

      1. سلام
        همسر بنده مستمری بگیر تامین اجتماعی با10 روز حقوق میباشد
        مادر ایشان که مستمری بگیر کشوری ازطریق شوهرشان بوده فوت کرده آیا ایشان میتوانند ازمستمری خودش منصرف ومستمری پدرشان را که بیشتر است دریافت کنند

  4. سلام
    من پدر و مادرم هردو بازنشسته هستند . من هم زن مطلقه هستم . خواهری ندارم و برادرانم هم سنشون بالا هست . بعد از فوت هردو عزیز دوتا سوال دارم :

    ۱ _ آیا همه‌ی حقوق پدرم به طور کامل دریافت میکنم یا فقط یک بخشیش رو ؟ چون میگن جدیدا یه قانون اومده که یک سوم فقط به دخترش میرسه !!!

    ۲_ آیا علاوه بر مستمری پدرم میتونم مستمری مادرم هم دریافت کنم ؟ اگر که جواب مثبته به چه درصدی ؟

    1. با عرض سلام، طبق ماده 83 قانون تامین اجتماعی ، کل حقوق پدرتون به شما تعلق می گیرد.
      در خصوص سوال دومتان بایستی عرض کنم ، خیر

  5. باسلام
    آیا حقوق مادر بازنشسته آموزش و پرورش که به تازگی فوت شده به دخترش میرسه دختر نه شاغل هست نه ازدواج کرده
    پدرهم در قید حیات هست
    تشکر از پاسخگویی تون

  6. باسلام و وقت بخیر. من خانمی شاغل با ۲۰ سال سابقه کار و مطلقه هستم یک دختر ۱۸ سال مهجور دارم که تحت تکفل خودم هست. آیا در صورت فوتم حقوقم کامل به دخترم می رسد یا چون مهجور است و متاسفانه قیم مالی پدری است که هیچوقت وجود نداشته مدیریتش به او می رسد؟

    1. با عرض سلام . اگر بیمه تامین اجتماعی هستید، بعد از تایید پزشکان تامین اجتماعی مبنی بر مهجور بودن دخترتون، کل حقوق شما به ایشان تعلق می گیرد.

  7. سلام وقت بخیر مادر بنده بیوه هستن و پدربزگم فوت شدن مادربزرگم حقوق را دریافت میکردند که ایشون هم فوت شدن مادر بنده درخواست دریافت حقوق دادند و قبول شده ایا حقوق پدرشان کامل میرسد بشون؟؟ چون مادرم تنها فرزند دختری هست که شرایطشو دارد

    1. سلام، همسرم شهیدمدافع سلامت شده، ودارای یک دختر9ساله میباشم باتوجه به اینکه دخترم تحت تکفل من است آیاحقوق مادرش به ایشان تعلق میگیرد؟

  8. سلام برادر شهیدم. پدرم فوت کرده و چون حقوق را به اسم مادرم ثبت بود .حالا مادرم فوت کرده آیاحقوق مادرم به من میرسه یا قطع میشه …خودم مادرم را نگه داری کردم .خودم هم جز مریضای خاص هستم

  9. ۲۳شهریور۱۴۰۱، سلام خسته نباشید مادرم یکساله بر اثر چند بیماری خاص (سرطان ) فوت شده مرحومه شاغل بازنشسته بود و دارای چهارفرزند سه پسر و یک دختر14ساله من فرزند ارشد خانواده31ساله و بیکار هستم من کارت قرمز معاف دائم بر اساس ماده33 اعصاب و روان هستم جایی بهم کارنمیدن و بیمه ام نمیکنن، مشکلات مالی دارم درحال حاضر حقوق مادرم به حساب خواهرم واریز می شود آیا من می توانم سهمی از این حقوق داشته باشم؟پاسخ

  10. سلام وقت بخیر ، من پدرم ۸ سالگیم فوت کرده و خودمم مجردم‌ و خواهر و برادر مجردی ندارم ، حقوق مستمری تامین اجتماعیش رو مادرم که با هم زندگی می کنیم دریافت می کنه و مادرم مریض دکترا قطع امید کردن خدایی نکرده اتفاقی براش بیفته کل ۹ میلیون حقوق به من می رسه یا یه مقدار به من می رسه ؟ ممنون میشم راهنماییم کنید

    1. با عرض سلام. در توضیحاتتون نفرمودید دختر هستید یا پسر؛ اگر شما دختر هستید و جایی مشغول به کار نیستید، حقوق مستمری پدرتون بعد از مادرتون به شما تعلق می گیرد و اگر پسر هستید تا سن 18 سالگی به شما تعلق می گیرد مگر اینکه دانشجو باشید و یا از کار افتاده یا بیماری خاصی داشته باشید. جهت اخذ مشاوره بیشتر با وکیل مربوطه با شماره های داخل سایت تماس بگیرید.

  11. با سلام
    ببخشید بنده دختری هستم که چند سالی هست که جدا شدم و دختری هم دارم که با بنده زندگی میکند پدر و مادرم هر دو بازنشسته هستند به تازگی بیمه نویسندگان شده ام و بخشی از بیمه را خودم پرداخت میکنم و جز مشاغل آزاد هست سوالم این بود که اگر بعد از فوت پدر و مادرم حقوق آنها به بنده تعلق میگیرد؟

    1. با سلام. اگر جایی مشغول به کار شوید و براتون بیمه رد شود، حقوق پدر و مادرتون بعد از فوت به شما تعلق نخواهد گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مطالب مرتبط