مشاوره رایگان

(ساعات اداری)




هزینه وکیل برای دیوان عدالت اداری

هزینه وکیل دیوان

تماس با وکلای دیوان

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید

Table of Contents

برقراری حق و عدالت میان مردم از دیرباز تاکنون یکی از اصول قانونی بوده است که دولت برای رسیدن به آن تلاش می کند. مورد ظلم قرار گرفتن افراد یا گروهی از مردم، مسئله ای نیست که تنها متعلق به یک دوره خاص باشد بلکه در طول زمان به هر نحوی مشاهده شده است.

دولت به منظور جلوگیری از مورد ظلم قرار گرفتن افراد و همچنین به منظور برقراری عدل و عدالت، مراجع قضایی را در سراسر کشور برپا کرده است تا به این طریق افراد بتوانند مطالبات خود را از ظالم پس بگیرند.

یکی از این مراجع قضایی، دیوان عدالت اداری است که در جهت برپایی عدالت میان نهاد های دولتی و مردم فعالیت می کند. در این مسیر همواره افرادی به عنوان وکیل به اشخاص کمک می کنند تا بتوانند حقوق و مطالبات قانونی خود را پس بگیرند.

یکی از دغدغه هایی که ممکن است افراد را از مراجعه به وکیل دیوان منصرف کند، هزینه وکیل برای دیوان عدالت اداری است به همین دلیل درصدد امده ایم که در این قسمت به صورت کامل تر به این موضوع بپردازیم.

آیا هزینه وکیل برای دیوان عدالت اداری با دیگر دادگاه ها متفاوت است؟

نحوه رسیدگی به پرونده های قضایی در دیوان عدالت اداری تا حدودی با دیگر مراجع قضایی متفاوت است؛ به این صورت که در دیوان عدالت اداری معمولا رسیدگی به پرونده ها بدون حضور طرفین شکایت صورت می گیرد. در واقع بر خلاف دادگاه های عمومی که طرفین شکایت در جلسات دادگاه شرکت می کنند، نیازی به مراجعه حضوری طرفین و یا وکیل قانونی آن ها در دیوان وجود ندارد.

این موضوع باعث می شود که هزینه وکیل برای دیوان عدالت اداری تا حدودی کمتر از وکیل برای سایر دادگاه ها باشد.

در این میان همانند صنف های دیگر، تعرفه های مشخصی برای قرارداد با وکلا وجود دارد و در نهایت بر حسب نوع قرارداد و میزان سختی آن، تعرفه نهایی در قرارداد وکالت نامه ثبت می گردد‌.

توجه داشته باشید که هزینه وکیل برای دیوان عدالت اداری میان طرفین کاملا توافقی است و بر حسب اموری که به وکیل سپرده می شود، تعیین خواهد شد. هر نوع دعاوی که وکیل دیوان عدالت، وکالت آن را بر عهده می گرد دارای تعرفه متفاوت با دیگر دعاوی خواهد بود اما در مجموع می توان گفت هزینه این وکالت برای بررسی پرونده های در دیوان عدالت تاحدودی کمتر از هزینه وکالت برای سایر دادگاه های است.

هزینه دادرسی  دیوان عدالت اداری :

در ایران و براساس قانون آیین دادرسی هر فردی بخواهد در مراجع قضائی  اقدام به طرح شکایت  بنماید ، در این باره باید  مقداری هزینه دادرسی را پرداخت نماید، دیوان عدالت ادارای نیز در این مورد مستثنی نمی باشد و اگر شخصی بخواهد در دیوان اقدام به طرح شکایت و ثبت داخواست خود بنماید معمولا هزینه هایی  را باید پرداخت نماید . این هزینه ها براساس سال 1401 برای دادخواست بدوی 20 هزار تومان و برای دادخواست تجدید نظر 40 هزار تومان می باشند .

مورد دیگر اینکه باتوجه به ثبت و ارسال پرونده ها از طرف دفتر خدمات الکترونیک قضائی معمولا انها نیز هزینه هایی را بابت اسکن و ارسال فایل  از افراد  دریافت می نمایند .  هزینه ارسال اسناد و مدارم برای افراد بسته به تعداد صفحات ان ممکن است متفاوت باشد و هر چه اسناد و مدارک ارسالی فرد بیشتر باشد معمولا باید هزنیه های بیشتری را  پرداخت نماید .

در ادامه این نوشتار به هزینه های وکیل ونحوه تعیین ان می پردازیم با ما همراه باشید.

هزینه وکیل برای دیوان عدالت اداری چگونه تعیین می شود؟

اگر می خواهید که به دیوان عدالت اداری شکایت کنید باید بدانید که قرار است در مقابل یک واحد دولتی قرار بگیرید و این موضوع اهمیت کار را بیشتر می کند به همین دلیل است که گفته می شود شاید به تنهایی و بدون حضور یک وکیل دیوان عدالت نتوانید به خوبی از عهده دفاع از حقوق خود بربیایید. حال وکلای دیوان که از همکاری گروهی از متخصصین حقوقی در گرد هم به وجود آمده اند، آماده هستند تا از ابتدای کار تا رسیدن به سر مقصود نهایی شما را همراهی کنند.

بحث تامین هزینه های وکالت بسیار اهمیت دارد به همین دلیل است که شاید بپرسید هزینه وکیل برای دیوان عدالت اداری طبق چه معیاری تعیین می شود؟ لازم به ذکر است که معیار تعیین حق وکالت به میزان اهمیت پرونده و سنگینی آن بستگی دارد؛ به این معنا که به هر اندازه پرونده سنگین تر باشد و اهمیت بالاتری داشته باشد قطعا لازم است وکیل زمان و انرژی بیشتری را صرف کند و همین موضوع باعث می شود تا گاهی حتی این هزینه به ۵۰ یا ۱۰۰ میلیون تومان نیز برسد.

در طرف مقابل در صورتیکه پرونده از دشواری چندان بالایی برخوردار نباشد، هزینه وکیل برای دیوان عدالت اداری چندان بالا هم نخواهد بود.

گروه وکالت وکلای دیوان

هرگز فراموش نکنید که به نتیجه رساندن پرونده های شکایت در دیوان عدالت اداری، بسیار سخت، پیچیده، زمان بر و طاقت فرسا خواهد بود به همین دلیل اگر می خواهید از این سختی ها بکاهید و هر چه سریع تر به نتیجه مطلوب برسید، از وکلای دیوان به عنوان خبره ترین وکلا در امور دیوان کمک بگیرید.

تسلط این وکلا بر روند بررسی پرونده های دیوان عدالت شرایط رابه گونه ای مهیا می کند که ادعای شما در دیوان عدالت اداری محکم و قابل استناد باشد.

شاید در ابتدا هزینه وکیل برای دیوان عدالت اداری شما را از در اختیار گرفتن وکیل متخصص دیوان منصرف کند اما فراموش نکنید که مشاوره ها و کمک های وکیل دیوان خود از بسیاری از خسارت های وارده پیشگیری به عمل می آورد.

بنابراین بیشتر از اینکه به هزینه وکیل برای دیوان عدالت اداری اهمیت دهید، به دنبال یک وکیل متخصص و باتجربه برای به ثمر رساندن شکایت خود در دیوان باشید.

3/5 - (3 امتیاز)
Facebook
Twitter
LinkedIn
نوشته های تازه
قاضی بازنشسته دادگاه تجدیدنظر
وکیل قاضی بازنشسته دیوان عدالت اداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مطالب مرتبط