مشاوره رایگان

(ساعات اداری)




شکایت از تامین اجتماعی به دیوان عدالت اداری+ بیمه + نمونه

شکایت از تامین اجتماعی

تماس با وکلای دیوان

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید

Table of Contents

همان گونه که می دانید دیوان عدالت اداری یکی از بزرگ ترین مراجع قضایی و عالی ترین مرجع برای رسیدگی به پرونده های مربوط به شکایت از دستگاه‌ های اجرایی است. به همین علت رسیدگی به پرونده های مربوط به دعاوی تامین اجتماعی در دستگاه قضایی نیازمند دانش تخصصی در این باره است. به همین علت بهره مندی از راهنمایی های یک وکیل کاربلد تامین اجتماعی می تواند به میزان چشمگیری مسیر را راحت تر از گذشته نموده و پرونده را در مسیر درست هدایت کند. اگر قصد شکایت از سازمان تامین اجتماعی در دیوان عدالت اداری را دارید بدون شک به یک وکیل متخصص نیاز خواهید داشت.

معمولا رسیدگی به پرونده های شکایت علیه ارگان ها، اداره ها و دستگاه های اجرایی بر عهده مرجع رسیدگی کننده به نام دیوان عدالت اداری است. این مرکز قضایی که مقر اصلی آن در پایتخت قرار دارد، از طریق رسیدگی های قضایی اقدام به پیگیری پرونده های مربوط به شکایت از ارگان های دولتی می کند. دفاتر دیوان عدالت که به عنوان نماینده دیوان عدالت اداری در مراکز استان ها بنا شده اند، علاوه بر ارائه راهنمایی و مشاوره اقدام به رسیدگی پرونده های قضایی می کنند.

حال در ادامه با ما همراه باشید تا نحوه شکایت از تامین اجتماعی به دیوان عدالت اداری را خدمت شما عزیزان بررسی نماییم.

انواع شکایت از تامین اجتماعی به دیوان عدالت اداری

شکایت از تامین اجتماعی در دیوان عدالت اداری در دو حالت انجام می گیرد:

  • دسته اول مربوط به شکایت افراد بیمه شده تامین اجتماعی است که به هر دلیلی اعتقاد به ضایع شدن حق خود دارند. افرادی که به هر نحوی ذی نفع از سازمان تامین اجتماعی هستند، گاهی از تصمیمات سازمان مربوطه ناراضی خواهند بود که در نتیجه می توانند مراتب را از طریق دیوان عدالت اداری پیگیری کنند.
  • دسته دوم از شکایات از دیوان عدالت اداری مربوط به شکایات اشخاص حقیقی و یا حقوقی به منظور ابطال بخشنامه هایی است که توسط این سازمان صادر شده و خلاف موازین است. گاها بنا به دلایلی ممکن است که آیین نامه هایی در خلاف جهت با قوانین اسلامی شرعی و یا به دور از توان سازمان تصویب شود. در این زمان اشخاص حقیقی و حقوقی قادر خواهند بود که شکایت خود را در خصوص بخشنامه مورد نظر به دیوان عدالت اداری تقدیم نمایند.

تفاوت انواع شکایت از تامین اجتماعی به دیوان عدالت اداری

حال ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که تفاوت این دو نوع دعاوی در چه چیزی است؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که دعاوی ذکر شده در دسته اول، در شعب دیوان عدالت که در مراکز استان ها مستقر است، پیگیری می شود؛ حال اگر در چندین شعبه از این دفاتر آرای متفاوتی صادر شود، در نهایت رای نهایی در این باره به دیوان عدالت اداری موکول می شود؛ در واقع در این حالت، هیئت عمومی در دیوان عدالت اداری اقدام به صدور رای وحدت رویه می کند به این معنا که از تمامی آرای شعب دیوان به یک آرا متمرکز رسیده می شود.

حال به سراغ شیوه پیگیری دسته دوم از دعاوی مربوط به سازمان تامین اجتماعی برویم؛ جاییکه درخواست هایی مبنی بر ابطال آیین نامه های اداری به چشم می خورد. این دعاوی به صورت کاملا مستقیم به دیوان عدالت عمومی ارجاع داده می شود تا در نهایت رای نهایی صادر شود.

تقدیم دادخواست به منظور رسیدگی به شکایت از تامین اجتماعی به دیوان عدالت اداری

به منظور پیگیری پرونده های مربوطه به شکایت از تامین اجتماعی به دیوان عدالت اداری، لازم است که در ابتدا طی یک دادخواست متن شکایت به دیوان ارائه شود.

متن دادخواست مورد نظر در یک سری فرم های مخصوص به زبان فارسی تایپ می شود؛ حال پر کردن فرم دادخواست نیازمند یک سری اطلاعات از شاکی و طرف مقابل شکایت است. مشخصات شاکی عبارت است از: نام و نام خانوادگی، مشخصات شناسنامه ای، تابیعیت، اقامت و … که لازم است به صورت دقیق تکمیل گردد. مورد دیگری که لازم است در دادخواست شرح داده شود، مربوط به مشخصات و نشانی طرف شکایت است.

پس از پر کردن اطلاعات و مشخصات مربوط به شاکی و طرف شکایت نوبت به شرح موضوع شکایت به صورت ساده و روان، شرح متن شکایت، ارائه مدارک و اسناد مورد نیاز می رسد که در نهایت با عنوان امضا و سر انگشت شاکی مراحل پر کردن فرم دادخواست به پایان می رسد.

دستور موقت مبنی بر توقیف عملیات اجرایی

ارائه دادخواست به منظور رسیدگی به شکایت از تامین اجتماعی به دیوان عدالت اداری تا رسیدن به رای نهایی مدت زمانی طول می شود که گاهی اوقات این فرصت زمانی موجب بروز خسارات می شود؛ به همین دلیل شعب رسیدگی کننده به دعاوی بر حسب شرایط موجود اقدام به صدور رای مبتنی توقیف عملیات اجرایی می شود.

نمونه شکایت از تامین اجتماعی به دیوان عدالت اداری

شاید برای شما هم این سوال پیش بیاید که در صورتی که از سازمان و یا ارگان خاصی مانند تامین اجتماعی شکایت داشته باشید، مراتب را چگونه می توانید پیگیری کنید؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم که دیوان عدالت به عنوان یکی از مراجع قضایی آماده رسیدگی به شکایات مختلف علیه هیئت ها و دستگاه های اجرایی است. دیوان عدالت اداری در تهران مستقر شده و به موازات آن دفاتر دیوان نیز در مراکز استان ها به نوعی همانند یک رابط بین مردم و دیوان عمل می کنند.

در صورتیکه می خواهید با نمونه شکایت از تامین اجتماعی به دیوان عدالت اداری آشنا شوید در ادامه با ما همراه شوید.

انواع دعاوی و نمونه شکایات علیه سازمان تامین اجتماعی به دیوان عدالت اداری

دسته اول شکایات علیه تامین اجتماعی به نارضایتی افراد بیمه شده که تحت نظارت سازمان تامین اجتماعی هستند، برمی گردد؛ این نمونه شکایات از تامین اجتماعی به دیوان عدالت اداری در شعبه های دیوان حاضر در مراکز استان ها پیگیری می شود.

در صورتیکه بین شعب مختلف در رسیدگی به پرونده اختلاف نظری پیش بیاید و در این میان نتوانند به نظر واحدی برسند، مراتب با دیوان عدالت اداری در میان گذاشته می شود. این حالت از نتیجه گیری، در هیئت های عمومی مطرح می شود که در نهایت به آن رای وحدت رویه گفته می شود.

دسته دوم نمونه شکایت از تامین اجتماعی به دیوان عدالت اداری به ابطال بخشنامه و یا آیین نامه برمی گردد؛ جاییکه اشخاصی تحت عنوان اشخاص حقیقی و یا حقوقی از قانون وضع شده ای نارضایتی داشته باشند می توانند از طریق دیوان عدالت اداری مراتب را به صورت قانونی پیگیری کنند.

آئین نامه هایی در این دسته پیگیری می شوند که خلاف قوانین شرعی و یا خارج از عهده سازمان مذکور باشد.

الزام تقدیم دادخواست برای شکایت از تامین اجتماعی به دیوان عدالت اداری

در صورتیکه به هر نحو از سازمان تامین اجتماعی شکایت دارید و می خواهید که مراتب را توسط دیوان عدالت اداری پیگیری نمایید، در ابتدا می بایست یک دادخواست قانونی را تنظیم و به دیوان تقدیم نمایید.

یک سری فرم های مخصوص به منظور پر کردن فرم دادخواست وجود دارد که لازم است به صورت فارسی و با دقت کامل پر گردد. در فرم دادخواست مشخصات شاکی پرونده، طرف شکایت، عنوان شکایت، متن شکایات و… باید به صورت دقیق و به طور کامل تکمیل گردد.

پس از ثبت تمامی این موارد نوبت به امضا و اثر انگشت شاکی می رسد که در این باره وکیل قانونی می تواند به نیابت از شاکی اقدام به امضای فرم دادخواست نماید. در صورتیکه مدارک و مستنداتی برای ادعای خود دارید، حتما آن را ضمیمه پرونده و فرم دادخواست نمایید.

فراموش نکنید که مراحل پیگیری پرونده در دیوان عدالت اداری تا حدودی زمان بر و پیچیده است به همین دلیل می توان به واسطه وکیل دیوان تمامی مراحل را به راحتی هر چه تمام تر و به صورت قانونی پیش برد.

بررسی علل شکایت از تامین اجتماعی

همانطور که می دانید سازمان تامین اجتماعی خدمات بسیار زیادی را به بیمه شدگان ارائه می دهد و به دلیل همین تنوع گاهی اقداماتی خلاف قوانین رخ داده که موجبات بروز شکایات از تامین اجتماعی را فراهم می کند.

قطعا آگاهی از عواملی که موجب بروز شکایات از سازمان می شود، می تواند تاثیر مثبتی بر کاهش تعداد این شکایات داشته باشد. برخی از دلایل شکایت از این سازمان عبارتند از:

  • انجام ندادن به موقع خدمات رسانی به مشتریان
  • ارائه هر گونه بخشنامه های خلاف قوانین شرعی موجود و یا در خلاف موازین و اختیارات ارگان های مختلف
  • هرگونه بی اطلاعی کارمندان دولت از قوانین موجود
  • سهل انگاری در مورد اجرای برخی از قوانین اداری
  • عدم اجرای صحیح قوانین مربوط به بیمه تامین اجتماعی که در پی ناسازگاری اداره کار با تامین اجتماعی رخ می دهد.
  • وجود هرگونه ابهام در بخشنامه های ارائه شده توسط سازمان تامین اجتماعی
  • قطع حقوق بیمه شدگان تامین اجتماعی بدون دلیل موجه و قانونی
  • عدم اجرای احکام سازمان های قضایی

به دلیل تنوع خدمات رسانی تأمین اجتماعی به شهروندان گاهی اوقات به هر دلیلی اعم از بی اطلاعی کارمندان و یا سهل انگاری در اجرای قوانین بیمه شدگان موجب بروز اختلافاتی در این میان می شود که در نهایت شاهد نمونه شکایت از تامین اجتماعی به دیوان عدالت اداری خواهیم بود.

اگر به دنبال پیگیری مطالبات خود از طریق دیوان عدالت اداری هستید، وکلای دیوان تا قدم آخر پشتیبان و همراه شما خواهند بود؛ تنها کافیست با کارشناسان حاضر در مرکز وکلای دیوان تماس حاصل فرمایید.

در ابتدا پرونده شما توسط وکلای مربوطه بررسی شده و سپس مشاوره کاملا تخصصی ارائه می شود.

وظیفه وکیل متخصص تامین اجتماعی در دیوان عدالت اداری

تنها کسی که می‌تواند به بهترین شکل ممکن پرونده قضایی را در مسیر درستی قرار دهد، وکیلی است که دارای تسلط و تجربه کافی در رسیدگی به پرونده‌های تامین اجتماعی در دیوان عدالت اداری باشد. یک وکیل با تجربه می‌تواند در پیگیری پرونده، اطلاعات مناسبی را در اختیار شما قرار داده و به روند کار پرونده سرعت ببخشد.

نمونه رای دیوان عدالت اداری در خصوص سازمان تامین اجتماعی :

شماره پــرونـــده : هـ ع/۰۰۰۲۷۹۰  شماره دادنامه: ۱۴۰۱۰۹۹۷۰۹۰۶۰۰۰۲۲۲       تاریخ:  ۲۲/۰۴/۱۴۰۱

* شـاکــی : آقای سعید کنعانی

* طرف شکایت : سازمان تأمین اجتماعی

* مـوضـوع شکایت و خـواستـه : ابطال بند ۳ از ماده ۸ آیین نامه هیأت های تشخیص مطالبات مورخ ۲۴/۵/۱۳۷۳

* شاکی دادخواستی به طرفیت سازمان تأمین اجتماعی به خواسته ابطال بند ۳ از ماده ۸ آیین نامه هیأت های تشخیص مطالبات مورخ ۲۴/۵/۱۳۷۳ به دیوان عدالت اداری تقدیم کرده که به هیأت عمومی ارجاع شده است متن مقرره مورد شکایت به قرار زیر می باشد :

آیین نامه هیأت های تشخیص مطالبات مورخ ۲۴/۵/۱۳۷۳

۳- در صورتی که اعتراض به رای هیأت بدوی از سوی سازمان صورت گیرد سازمان مکلف است دلایل خود را مشروحاً در قسمت (ب) فرم شماره ۲ ذکر و قسمت الف فرم را نیز تکمیل نماید. سازمان مکلف است با دعوت از کارفرما نسبت به طرح اعتراض سازمان در هیأت تجدیدنظر اقدام نماید.

*دلایل شاکی برای ابطال مقرره مورد شکایت :

آیین نامه مذکور اجازه تبادل لوایح و اطلاع کارفرما از مفاد اعتراض سازمان به رای بدوی را نمی دهد و صرفاً به دعوت از کارفرما در روز جلسه بسنده نموده و کارفرما در همان روز جلسه و فقط در لحظه رسیدگی با دلائل و موارد اعتراض به رای بدوی مواجه می گردد که اساساً امکان دفاع یا تهیه مستندات در همان چند دقیقه زمان تشکیل جلسه امکان پذیر نیست.

بنابراین آیین نامه موصوف برخلاف اصول مسلم حقوقی و مغایر با ماده ۳۴۶ قانون آیین دادرسی مدنی بوده و قابل ابطال است.

* در پاسخ به شکایت مذکور ، مدیر کل امور حقوقی و قوانین به موجب لایحه شماره ۷۵۵۹/۱۴۰۰/۷۱۰۰ به طور خلاصه توضیح داده است که :

۱- به موجب ماده ۴۲ قانون تأمین اجتماعی، کارفرما می تواند ظرف ۳۰ روز از تاریخ ابلاغ به میزان حق بیمه و خسارت تأخیر تعیین شده از طرف سازمان اعتراض نماید.

و وفق قسمت آخر بند ۴ از ماده ۴۳ قانون مزبور، کارفرما و سازمان ظرف ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ واقعی و یا قانونی رای هیأت بدوی، حق تقاضای تجدیدنظر خواهند داشت. بنابراین حق اعتراض به بدهی صرفاً برای کارفرما و حق اعتراض به رای هیأت بدوی برای هر دو کارفرما و سازمان پیش بینی شده است.

۲- حسب ماده ۴۵ همین قانون «نحوه تسلیم اعتراض و درخواست تجدیدنظر و تشکیل جلسات هیأت ها و ترتیب رسیدگی و صدور رای و ابلاغ به موجب آیین نامه ای خواهد بود که به پیشنهاد هیأت مدیره سازمان به تصویب شورای عالی سازمان خواهد رسید»

آیین نامه مزبور در تاریخ ۲۴/۵/۱۳۷۳ به تصویب شورای عالی سازمان رسیده و در ماده ۸ نحوه تسلیم اعتراض کارفرمایان و سازمان به آراء هیأت های بدوی تشخیص مطالبات مورد تبیین قرار گرفته است.

۳- در بند ۲ ماده ۸ مقرر گردیده در صورتیکه اعتراض به رای هیأت بدوی از سوی کارفرما باشد کارفرما می بایست ضمن پرداخت هزینه رسیدگی فرم شماره ۲ را تکمیل و به واحد اجرایی تسلیم نماید در بند ۳ که مورد اعتراض قرار گرفته، فرض اعتراض به رای هیأت بدوی از سوی سازمان پیش بینی و سازمان را نیز مکلف به تکمیل فرم شماره ۲ نموده است. بنابراین نه در بند ۲ و نه در بند ۳ ابلاغ مفاد اعتراض هر یک از طرفین به طرف دیگر پیش بینی نشده فلذا نه حقی از کارفرما تضییع گردیده و نه امتیازی برای سازمان در نظر گرفته شده و در هر حال اصل تساوی بین طرفین رعایت گردیده

۴- رویه فعلی سازمان اولاً کارفرمایان پس از اخذ دعوتنامه هیأت تجدیدنظر تشخیص مطالبات می توانند جهت اطلاع از مفاد اعتراض سازمان به شعبه مربوطه مراجعه نمایند ثانیاً در نسخه سیستمی فعلی هیچ یک از طرفین امکان درج شرح اعتراض خود را ندارند و صرفاً می توانند با اعلام اینکه به رای هیأت بدوی اعتراض دارند در جلسه رسیدگی یا قبل از آن، مشروح دفاعیات خود را به هیأت تجدیدنظر مربوطه یا دبیرخانه هیأت های تشخیص مطالبات ارائه نمایند.  ثالثاً هیأت های تشخیص مطالبات اعم از بدوی و تجدیدنظر این اختیار را دارند که بنا به درخواست کارفرما و در صورت نقص مدارک، تقاضای تأخیر در تشکیل جلسه هیأت یا صدور قرار از هیأت را بنمایند.

پرونده شماره هـ ع/ ۰۰۰۲۷۹۰ مبنی بر ابطال (بند (۳) از ماده (۸) آیین­نامه هیأت­های تشخیص مطالبات مورخ ۲۴/۰۵/۱۳۷۳) در جلسه مورخ ۱۲/۰۴/۱۴۰۱ هیأت تخصصی کار، بیمه و تأمین اجتماعی مورد رسیدگی قرار گرفت و اکثریت اعضاء (۱۴ نفر از ۱۵ نفر) به شرح زیر اقدام به صدور رای نمودند:

رای هیأت تخصصی کار، بیمه و تأمین اجتماعی

نظر به اینکه اولاً، براساس ماده (۴۵) قانون تأمین اجتماعی مقرر شده است: «نحوه تسلیم اعتراض و درخواست تجدیدنظر و تشکیل جلسات هیأت‌ها و ترتیب رسیدگی و صدور رای و ابلاغ به موجب آیین‌نامه‌ای خواهد بود که به پیشنهاد هیأت مدیره سازمان به تصویب شورای عالی سازمان خواهد رسید.» و آیین نامه هیأت های تشخیص مطالبات که بند (۳) از ماده (۸) آن مورد شکایت قرار گرفته است براساس ماده قانونی پیش گفته صادر شده است.

ثانیاً، یکی از اهداف تشکیل هیأت های تشخیص مطالبات، سرعت در رسیدگی و اجتناب از فرآیندهای طولانی مدت رسیدگی در دادگاه ها است و از همین حیث قانونگذار ترتیب رسیدگی در هیأت ها را تابع تشریفات مقرر در دادگاه ها از جمله تشریفات آیین دادرسی مدنی ندانسته است و نحوه رسیدگی در این هیأت ها را مشمول آیین نامه مصوب سازمان دانسته است.

بنا به مراتب فوق بند (۳) از ماده (۸) آیین نامه هیأت های تشخیص مطالبات مغایر قانون نبوده و قابل ابطال نمی باشد.

این رای به استناد بند ب ماده ۸۴  قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۹۲ ظرف مهلت بیست روز از تاریخ صدور از جانب رئیس محترم دیوان عدالت اداری یا ۱۰ نفر از قضات محترم دیوان عدالت اداری قابل اعتراض است.

محمدجواد انصاری

رئیس هیأت تخصصی بیمه، کار و تأمین اجتماعی

دیوان عدالت اداری

و در پایان

در این مقاله به موضوعاتی در رابطه با شکایت از تامین اجتماعی به دیوان عدالت اداری پرداختیم؛ بر این اساس در صورتی که یکی از اشخاص حقیقی و یا حقوقی معتقد به ضایع شدن حقی در این سازمان باشند می توان مراتب را به دیوان عدالت عمومی و یا یکی از شعب آن ببرند.

قطعا پیگیری پرونده های این چنینی نیازمند راهنمایی و کمک از یک وکیل کارآمد و خبره است که در این مسیر وکلای دیوان مناسب ترین گزینه پیش روی شما خواهد بود. گروه وکلای دیوان با سابقه چندین ساله در امور قضایی آماده پشتیبانی قانونی از پرونده های دعاوی شما هستند.

نمونه شکایت از تامین اجتماعی در دیوان عدالت اداری

طرح شکایت از تامین اجتماعی در دیوان عدالت اداری مستلزم آن است که بدانید چگونه شکایت خود را به درستی بیان کنید. مهم است که در حین بیان جزئیات پرونده خود، از جمله موارد خاصی که احساس می کنید حقوق شما نقض شده است، واضح و مختصر باشید.

به عنوان مثال، اگر علیرغم رعایت همه الزامات، از دریافت مزایا محروم شده‌اید یا در محاسبه پرداخت‌هایتان اشتباهی رخ داده است، مطمئن شوید که مدارکی را ارائه می‌کنید که این ادعا را اثبات می‌کند. همچنین می توانید هر گونه سوابق پزشکی یا سایر شواهدی را که مورد شما را تأیید می کند، وارد کنید.

هنگام توصیف تأثیر این اعمال بر خود و دیگران، استفاده از زبان عینی و اجتناب از ایجاد جذابیت های احساسی ضروری است. دادگاه به جای نظرات یا شنیده ها، حقایق سخت را می خواهد.

علاوه بر این، هنگام ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری، از رعایت رویه های مناسب اطمینان حاصل کنید. این شامل ارسال تمام فرم‌های مورد نیاز در مهلت‌های مشخص شده و پیگیری منظم هرگونه به‌روزرسانی در مورد پرونده شما می‌شود.

به یاد داشته باشید – با ارائه اطلاعات دقیق و پیروی از رویه های مناسب، شانس خود را برای نتیجه موفقیت آمیز در دادگاه افزایش می دهید.

شکایت از بیمه تامین اجتماعی به دیوان عدالت اداری

اگر از بیمه تامین اجتماعی رد شده اید، ممکن است خسته کننده و طاقت فرسا باشد. با این حال، فرآیندی وجود دارد که به شما کمک می‌کند تا در مورد تصمیم اعتراض کنید. یکی از گزینه ها شکایت در دیوان عدالت اداری است.

برای شروع این فرآیند، باید تمام اسناد مربوط به پرونده خود را جمع آوری کنید. این ممکن است شامل سوابق پزشکی، سابقه اشتغال و هرگونه مکاتبه قبلی با سازمان تامین اجتماعی باشد.

هنگامی که این اسناد را جمع آوری کردید، مشورت با یک وکیل متخصص در پرونده های تامین اجتماعی ممکن است مفید باشد. آنها می توانند در مورد بهترین اقدام برای موقعیت خاص شما راهنمایی کنند.

هنگام طرح شکایت خود در دیوان عدالت اداری، اطمینان حاصل کنید که کلیه اطلاعات لازم درج شده و در بازه زمانی تعیین شده ارسال شده است. سپس دادگاه پرونده شما را بررسی می کند و بر اساس یافته های خود تصمیم گیری می کند.

در حالی که پیمایش در این فرآیند ممکن است دشوار باشد، بدانید که منابعی برای کمک به شما در این راه وجود دارد. با پشتکار و آمادگی مناسب، می توان با موفقیت نسبت به انکار بیمه تامین اجتماعی اعتراض کرد.

رویه های شکایت تامین اجتماعی

به طور خلاصه، شکایت از تامین اجتماعی می تواند طاقت فرسا و استرس زا باشد. با این حال، کمک گرفتن از یک وکیل با تجربه می تواند روند را آسان تر و کمتر دلهره آور کند. با دانش آنها از رویه های قانونی و تخصص در رسیدگی به شکایات، شما تضمین می کنید که راهنمایی با کیفیت دریافت کنید.

اما قبل از مراجعه به وکیل، مهم است که مراحل شکایت تامین اجتماعی را درک کنید. با دنبال کردن دقیق این مراحل، شانس خود را برای دریافت نتیجه مطلوب برای پرونده خود افزایش می دهید. به یاد داشته باشید شکایت از بیمه تامین اجتماعی به دیوان عدالت اداری نیازمند صبر و استمرار است.

اگر نگرانی یا سؤالی در رابطه با درخواست تجدیدنظر از تصمیم اداره تأمین اجتماعی دارید یا نیاز به توضیح بیشتر در مورد رویه های شکایت تأمین اجتماعی دارید، لطفاً در هر زمان در ساعات اداری از طریق تلفن یا چت آنلاین در با ما تماس بگیرید.

3.9/5 - (13 امتیاز)
Facebook
Twitter
LinkedIn
نوشته های تازه
قاضی بازنشسته دادگاه تجدیدنظر
وکیل قاضی بازنشسته دیوان عدالت اداری

‫35 دیدگاه ها

  1. سازمان تامین اجتماعی آذربایجانغربی شعبه۲ ارومیه از اعمال حذف دودرصد درمان فرزندان شهدا امتناع میکند می گویند این بخشنامه صرفا برای جانبازان ارسال شدا است.

    1. کلیه فرزندان شهدا از امتیازات جانبازان ۵۰ درصد به بالا برخوردار هستند حتما شکایت بکنید دادگاه به نفع شما رای میده

  2. سلام علیکم،درخصوص بیمه بیکاری که از اول سال ۹۹به بنده تعلق می‌گرفت، دو ماه اول یعنی فروردین و اردیبهشت ماه را حقوق نصف دادند و گفتند دولت داده و نصف بقیه را ندادند،خواستار نصف حقوق اون دوماه هستم، بعدیش این که تا دادن حقوق بقیه ماهها تا مهرماه طول کشید و گفتند احتمال داره که بیمه کنسل بشه و مجبور شدم به دادن درخواست بیمه آزاد اختیاری، و بقیه بیمه بیکاری را قطع کردند در حالی که بعد از آن برای بازدید و اطلاع از این که بیکار هستم به محل جهت پرس و جو آمدند و الان کسی جوابگو نیست

  3. سلام وقت بخیر پدر من حدودا ۱۰سال پیش با قانون ۶۰سال و۱۰سال سابقه بازنشسته شد درصورتی که ۱۵سال و۵ماه سابقه بیمه داشت گفتن قانون ۱۵سال هنوز اعلام نشده با۱۰سال سابقه بازنشسته شد الان اگه بخوایم اقدام بکنیم برا اون ۵سال میشه کاری کرد اضاف بشه برا حقوقش تاثیری داشته باشه ممنون

    1. با سلام
      بله کارتون قابل انجام می باشد، لطفا مدارک خود را به شماره واتس آپ داخل سایت ارسال نمایید جهت بررسی دقیق تر

  4. سلام من از سازمان تامین اجتماعی به دیوان عدالت شکایت کردم رای به نفع من صادر .اعتراض کردن باز هم رای تایید شد دادم اجرای احکام بازم سازمان رای را ناقص اجرا کرده حق حقوق را درست محاسبه نشده باید چکار کنم برای درست اجرا کردن رای پرونده نیز مختومه شده

    1. با سلام
      بایستی از طریق استنکاف اقدام نمایید، در صورت نیاز به مشاوره بیشتر با شماره داخل سایت تماس حاصل فرمایید.

  5. سلام،بنده یک کارگرساختمانی هستم،وازسال ۹۲ اقدام کردم،تمام مراحل فن ی حرفی و……رفتم،تاحالا نه زنگی نه اس ام اس،چندباری رفتم بیمه میگن سهمیه نیست الان من چکار کنم به کی بگم،خواهش میکنم مشکل من حل کنید ممنونم،

      1. با سلام و احترام
        ابتدای کارم در شهرستان سال ۸۰در یک مغازه مش۵ول به کار شدم به مدت ۵سال که به دلیل عدم آشنایی با قوانین برام بیمه ای رد نمیشد از این موضوع خیلی ناراحت بودم تا اینکه از طریق یکی از دوستانم متوجه شدم که میشه به اداره کار شکایت کرد،که اداره کار به نفع من رای داد بعدش حکم رو بردم تامین اجتماعی بعد از ۴ماه گفتن مدارک کافی نیست حالا باید چیکار کنم

      2. کلیه فرزندان شهدا از امتیازات جانبازان ۵۰ درصد به بالا برخوردار هستند حتما شکایت بکنید دادگاه به نفع شما رای میده

  6. سلام من قسمت تولید کار میکنم که سختی کار داره ولی شرکت حکم کار گزینه منو نگهبان زده تمام مدارک پرونده هم تولید غیر از حکم اداره کار شکایت کردم اونها هم میگن ما حکم رو نگاه می‌کنیم بیمه تامین اجتماعی هم اینو میگه شرکت هم به اشتباهش اقرار من باید چطور سختیه کار این ۴ سال رو ثابت کنم اگه میشه کمکم کنید

  7. عرض سلام
    کلیه بازنشستگان تامین اجتماعی ایران قرار بر این شد یک شکایت جمعی از سازمان
    جهت عدم اجرای ماده ۹۶ وتسری ماده ۶۹ و بیمه تکمیلی اتیه سازان ثبت کنند
    چنین امکانی وجود داره که سه میلیون ششصد هزار نفر
    به سازمان شکایت صورت بگیره؟
    بی زحمت دقیقا راهنمایی کنید
    در حد امکان مفصل و با جزییات
    ضمنا هزینه ای مربوطه را هم اعلام کنید
    ممنونم

    1. با سلام. ابتدا باید با مدارک هویتی خود به نزدیک ترین شعبه تامین اجتماعی محل سکونت خود مراجعه فرموده و جویای دلیل مسدودی حسابتان شوید، ممکن است اگر کارفرما هستید، کارگری از شما بابت حق بیمه شکایت کرده باشد و هیات تشخیص مطالبات تامین اجتماعی شما را محکوم به پرداخت حق بیمه کرده باشد…

  8. با سلام با توجه به عدم اجرا ی مصوبه قانون کار برای افزایش 38 درصدی سایر سطوع بازنشستگان در سال 1401چگونه باید از سازمان تامین اجتماعی شکایت کنیم

    1. با عرض سلام و احترام. بایستی دادخواستی به طرفیت سازمان تامین اجتماعی در دیوان عدالت اداری مطرح نمایید و دادخواست مبنی بر الزام تامین اجتماعی به اجرای مصوبه دولت باشد. اگر تمایل داشته باشید برای تنظیم این دادخواست می توانیم در خدمتتان باشیم.

  9. با سلام .
    شرکت مهندسی هستیم که با یکی از مشتریان دولتی قرارداد خریدی بستیم که در انتها ما مفاصالحساب بیمه بیاریم . قرارداد از طرف کارفرما به دلایل اداری قابل ارایه نیست و کارفرما نامه به بیمه زدند که قرارداد خرید هست و تسویه بیمه بدهند . حال بیمه درخواست 7.8 درصد از مبلغ قرارداد را داده . اعتراض کردیم که قرارداد خرید بیمه ندارد به شعبه ، بعد تجدید نظر ، بعد مرکزی در نهایت گفتند باید حسابرسی بشیم . انجام شد و پرونده حسابرسی کاملا پاک و قانونی بود . اما در بیمه مرکزی مجدد همان 7.8 تایید کردد که پرداخت کنیم برای قراردادی که خرید بوده .
    الان می خوام به دیوان شکایت کنم . نتیجه ای می تونیم بگیریم ؟ و روال عادی هست یا نکته ای باید در نظر بگیریم ؟

    1. سلام. کارتون قابل پیگیری در دیوان می باشد، نسبت به آخرین ابلاغیه از تامین اجتماعی چنانچه سه ماه نگذشته باشد قابلیت طرح دادخواست در شعب بدوی دیوان عدالت اداری را دارید.

  10. من از سال ۸۶ تو شرکت سهام عدالت مشغول به کار بودم بعدفروردین ۱۴۰۰ اقدام کردم برا بیمه بیکاری و پذیرفته شود وتا اردیبهشت ۱۴۰۱ پرداخت شد ولی بعد از آن به من گفتن چون عضو هیئت مدیره بودی شاملت نمیشه لازم به ذکر هست که اینجانب طبق قانون اداره کار ساعت کاری در شرکت حضور داشتم وبیمه بیکاری هم از حقوقم کسر شده اگر به دیوان شکایت کنم کارم میشه؟

    1. با عرض سلام. ابتدا برای پیگیری بیمه بیکاری بایستی حضوری از سازمان تامین اجتماعی و اداره کار اقدام نمایید اگر تصمیم اخذ شده موافق با خواسته ی شما نبود، سپس در صلاحیت دیوان می باشد و باید از طریق دیوان عدالت اداری اقدام نمایید .

  11. سلام من شهریور۱۴۰۰ با۵۰سال سن واحتساب مشاغل سخت وزیان اوربا۳۵سال سابقه بازنشسته شدم وحقوق بنده را با توجه به میانگین دو سال آخر دو میلیون و نهصد هزار تومان زدند و اعتراض هم نتیجه ای نداشت و امسال هم با اضافه شدن حقوق باز هم زیر حداقل حدودپنج میلیون و صد هزار حکم بنده را زدند.در ضمن من چند سال آخر قبل از بازنشستگی بارها به بیمه مراجعه کردم تا بتوانم حقوق بالاتر در لیست بیمه کارگری بزنم ولی قبول نکردند و گفتند شما دستمزد مقطوع هستید و فقط مزایای لیست را چند سال آخر خیلی بالا زدم که بی تاثیر بود .آیا میتوانم به خاطر حقوق پایین زیر حداقلی باتوجه به ۳۵ سال سابقه و۵۱۰۰حقوق از تامین اجتماعی در دیوان عدالت شکایت کنم.ممنون از راهنمایی شما

    1. با عرض سلام. اگر چنانچه از آخرین اعتراضی که کردید، 3 ماه نگذشته باشد می توانید نسبت به تصمیم تامین اجتماعی در دیوان عدالت اداری شکایت کنید و چنانچه سه ماه گذشته باشد مجدد بایستی در تامین اجتماعی شکایت مطرح کنید، کمیسیون تشکیل شود اگر با افزایش حقوق شما موافقت نکردند از طریق دیوان اقدام نمایید.

    1. طبق ماده یک آیین نامه حل اختلاف بین دستگاه های اجرائی در صورتی که دستگاه ها زیر مجموعه ی یک استان باشند (شهرداری و تامین اجتماعی) در استانداری آن شهر رسیدگی می شود و اگر اختلاف در سطح استان باشد، در تهران رسیدگی می شود و اگر در بالاترین سطح باشد در هیات وزیران در مورد آن تصمیم گیری می شود.

  12. سلام وقت بخیر ۲۲سال سابقه کار در چرمسازی سخت و زیان آور رو دارم هزینه سخت و زیان آور رو هم پرداخت نموده ام طبق آخرین لیست حقوق که پرداخت کرده ام۱۴۳۰۰۰۰۰۰تومان بیمه ام قطع شده است سازمان تامین اجتماعی شعبه ورامین بیمه ام رو از ۱۴۰۱/۰۱/۲۸ قطع کرده و هیچ گونه خدمتی به من نداده است و هیچ گونه درآمدی هم ندارم دیسک کمر عمل کرده ام و شرایط خاصی دارم امکان کار فیزیکی رو هم ندارم از زمان قطع شدن بیمه ام بالای ۱۰میلیون تومان هزینه درمان من شده است . سازمان تامین اجتماعی شعبه ورامین برای بازنشستگی اذیت می کند وبه حقوق بنده ایراد گرفته است

  13. سلام. من برا پدرم بیمه ی کارگری پرداخت میکردیم تامین اجتماعی بدون اینکه به ما اطلاع بده بیمه ی پدرم رو قطع کرد و وقتی خودمون پیگیری کردیم کارمند اونجا بهم گفته تامین اجتماعی بیمه ی همه ی بالای 60ساله هارو قطع کرده و یچیز عمومیه الان که پدرم فوت شد من دنبال کارای مستمری بگیریش مراجعه کردم و فهمیدم که اینا اومدن بازرسی انجام دادن و نمیدونم کی اشتباهی بهشون گفت ایشون کارگر نیست و من خودم احساس میکنم که اصلا بازرسی هم نیومدن و الکی میگن چون بعد از پیگیری من در خصوص قطع شدن بیمه دلیل اصلیشو بهم نگفتن چون قبلا هم این اتفاق افتاد و ما رو بازرسیشون اعتراض زدیم و بیممون براقرار شد ولی بار دوم نگفن چیزیو به این دلیل بیمه ی پدر من رو قطع کردن و تامین اجتماعی واقعیت رو به ما نگفت که ما رو بازرسیشون اعتراض بزنیم الان بعد از فوت من تو اداره کل استان اعتراض زدم خود اداره کل اومد بازرسی و فهمید که بازرسی قبلی اشتباه است ولی بازم حاضر نیستن کارمو انجام بدن تا ما به حق و حقوقمون برسیم. ممنون میشم راهنماییم کنید شکایت کنم دیوان به نتیجه میرسم؟

  14. با سلام و احترام
    اینجانب حدود 5 سال در یک اداره دولتی اشتغال داشتم و از طریق اداره کار شکایت کردم و اداره دولتی محکوم به پرداخت حق بیمه این چند سال شدند ، از طریق اجراییات دادگستری و سپس اداره بیمه تامین اجتماعی موعد اعتراض یکماهه هم به پایان رسید و پرداخت نکردند دلیل را جویا شدم اداره تامین اجتماعی فرمودن چونکه اداره دولتی هست 18ماه فرصت پرداخت دارند، آیا نباید حسابهای آن اداره مسدود میشد؟

  15. سلام خسته نباشید، من ۶ ماه جدا شدم طلاق توافقی بوده، الان میخوام مستمری پدرم که فوت شده رو بگیرم، سه ماهه تامین اجتماعی داره تحقیق میکنه و بازرس اومده و چندین بار هم من رفتم پیگیری کردم که تکلیف حق و حقوقم چیه، در پایان گفتن که به نظرمون طلاقت صوریه، درصورتی که همچین چیزی نیست، اگه بخوام شکایت کنم از نوع اول هست نحوه شکایتم یا دوم

    1. با عرض سلام. لطفا جهت پاسخ به پاره ای از سوالات برای دریافت مشاوره ای دقیق و مفید، با شماره های داخل سایت تماس بگیرید.

  16. سلام
    من در شرکت همسرم از سال ۸۹ مشغول به کار هستم،از سال ۹۸ بصورت قرار پیمانی در پروژه فعالیت دارم و بصورت دائم نیاز نیست که حضور داشته باشم و میتونم بصورت دورکاری و یا زمان لازم در محل کار حاضر باشم،بدلیل عدم اطلاع اینکه ممکنه برای من مشکل ایجاد بشه،در قرارداد کاری من همون قرارداد قدیمی که امور اداری بوده، هرسال تمدید شده، من سال گذشته برای حقوق دوران زایمانم اقدام کردم، گفتن کارشناس حضورت رو تو شرکت تایید نمیکنه و به من حقوق مرخصی زایمان تعلق نمیگیره، میخواستم بدونم من به دیوان مراجعه کنم،نتیجه میگیرم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مطالب مرتبط