مشاوره رایگان

(ساعات اداری)




رای دیوان عدالت اداری در مورد شهرداری ها

رای دیوان در مورد شهرداری ها

تماس با وکلای دیوان

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید

Table of Contents

اجرای همه قوانین مربوط به ساخت و ساز و یا تخریب و تعمیر بناهای شهری بر عهده شهرداری ها است در واقع شهرداری ها در جهت رعایت حقوق شهروندان اقدام به اجرای قوانین مختلفی می کنند که در این میان در صورتیکه اجرای هرگونه اقدامی در خلاف جهت قوانین ذکر شده، شامل جریمه و برخورد قانونی می شود. در طرف مقابل هم هر یک از شهروندان از حق و حقوق قانونی ویژه ای برخوارد هستند که در صورت مشاهده قوانینی در خلاف با قوانین شهری، می توانند پیگیری حق خود شوند.

گستردگی دایره اختیارات شهرداری موجب شکل گرفتن یک سری دعاوی بین شهرداری و شهروندان شده است که رسیدگی به این دعاوی بر عهده دیوان عدالت اداری است؛ وکلای دیوان به عنوان وکلای رسمی عدالت اداری در خدمت شما عزیزان برای پیگیری دعاوی هستند.

 

طریقه شکایت از شهرداری به دیوان عدالت اداری

در صورتیکه به هر دلیلی از اقدامات شهرداری منطقه خود رضایت ندارید و در این میان حق قانونی از شما سلب شده است، می توانید مراتب اعتراض خود را به کمک وکلای دیوان به دیوان عدالت اداری ببرید.

لازمه ثبت شکایت به دیوان عدالت اداری، ارائه دادخواست قانونی به دیوان از طریق دفاتر دیوان واقع در مراکز استان است.

البته امروزه ثبت دادخواست در دیوان عدالت اداری به صورت تماما الکترونیکی و از طریق سامانه ساجد انجام می شود . این سامانه  متعلق به دیوان عدالت اداری می باشد و افراد برای ارسال داخواست در دیوان عدالت اداری باید ابتدا در این سامانه ثبت نام نموده و در انتها  با دریافت رمزو نام کاربری خود در دفاتر ابلاغ الکترونیک قضائی اقدام به ارسال دادخواست خود می نمایند .

در این مرحله مبلغی تحت عنوان هزینه دادرسی از شاکی دریافت می شود که علاوه بر آن نیازمند ثبت ثنا نیز برای ثبت شکایت خود در دیوان عدالت خواهید بود؛ برای دریافت کد ثنا می توانید به مراکز قضایی در سراسر کشور مراجعه نمایید.

طریقه رسیدگی به پرونده در دیوان عدالت اداری

همانطور که پیش از این توضیح دادیم، شکایت از شهرداری به دیوان عدالت اداری در قالب تنظیم یک دادخواست صورت می گیرد که با ارائه آن به دیوان، روند رسیدگی به پرونده آغاز می گردد.

دیوان عدالت اداری در ابتدا متن شکایت را به همراه ابلاغیه به حضور طرف شکایت می رساند و از زمانی که ابلاغیه صادر شده است به مدت زمان سی روز به طرف شکایت مهلت دفاع از خود داده می شود.

در این مدت زمان طرف مقابل که در دعاوی شهرداری همان ارگان شهرداری خواهد بود، باید نسبت به جمع آوری اسناد و مدارک برای دفاع از خود اقدام کند. در صورتیکه در این مدت زمان دفاعیه ای از جانب طرف شکایت ارائه نشود، حکم به انفصال از خدمت صادر می شود.

دیوان عدالت اداری برای رسیدگی به پرونده از مسیر های قانونی مختلفی استفاده می کند که در این مسیر حتی ارگان های مربوطه نیز موظف به همکاری با دیوان عدالت برای رسیدن به رای قانونی هستند.

وکلای دیوان با بررسی اولیه پرونده حقوقی شما کلیات کار برای رسیدگی به نتیجه مطلوب نهایی را در خدمت شما قرار می دهند.

 

آرای دیوان عدالت اداری در رسیدگی به پرونده های شکایت از شهرداری

شهرداری و کمیسیون های این ارگان موظف خواهند که به در موعد مقرر یک ماهه نسبت به ارائه مدارک و اسناد برای دفاع از عملی که صورت گرفته اقدام کنند؛ حال در این بازه زمانی در صورتی که دفاعیه ای به دیوان عدالت اداری برسد، بررسی صحت و یا عدم صحت آن بر عهده شعب مختلف دیوان می باشد.

در شرایطی که دفاعیه ای از جانب طرف شکایت ارائه نشود و یا اینکه دلایل ارائه شده محکمه پسند نباشد، آرا صادر شده از جانب دیوان عدالت اداری شامل انفصال موقت به مدت زمانی بین یک الی ۱۲ ماه عنوان شده است.

حال این مدت زمان متغیر در بازه زمانی یک تا ۱۲ ماهه ممکن است که به کسر از حقوق شخص خاطی تغییر پیدا کند؛ جاییکه به مدت ۳ الی ۱۲ ماه اقدام به کسر یک سوم از حقوق شخص خاطی می شود.

لازم به ذکر است که رای دیوان عدالت اداری در مورد شهرداری ها پس از بررسی و تحلیل همه جوانب قانونی موضوع بر حسب اسناد و مدارک صورت می گیرد که پس از صدور این رای، طرفین به مدت زمان بیست روز فرصت دارند تا در صورت اعتراض به رای صادر شده، به صورت قانونی مراتب را اعلام کنند.

می توانید تمامی مراحل تقدیم دادخواست به دیوان و یا اعتراض به آرا صادره از دیوان را به وکلای دیوان بسپارید؛ جاییکه وکلای خبره با چون و چرایی مراحل قانونی آگاه هستند.

و در پایان

در این مقاله مطالبی را تحت عنوان رای دیوان عدالت اداری در مورد شهرداری ها خدمت شما عزیزان ارائه دادیم.

دیوان عدالت اداری به عنوان مرجع رسیدگی کننده به شکایات از شهرداری بر اساس اسناد و مدارک ارائه شده از طرفین و همچنین با استناد به قوانین حقوقی اقدام به صدور رای می کند که طرفین شکایت ظرف مدت بیست روز از زمان صدور رای می توانند نسبت به آرا اعتراض خود را اعلام کنند.

در صورتیکه به هر دلیلی از شهرداری و یا یکی از کمیسیون های این ارگان شکایت دارید، می توانید از صفر تا صد اقدامات قانونی خود در دیوان عدالت اداری را به وکلای دیوان بسپارید.

3/5 - (2 امتیاز)
Facebook
Twitter
LinkedIn
نوشته های تازه
قاضی بازنشسته دادگاه تجدیدنظر
وکیل قاضی بازنشسته دیوان عدالت اداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مطالب مرتبط