مشاوره رایگان

(ساعات اداری)




فرایند پیگیری پرونده در دیوان عدالت اداری + پیگیری دادخواست بدوی

وکیل دیوان عدالت اداری

تماس با وکلای دیوان

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید

Table of Contents

دیوان عدالت اداری یکی از مراکز قضایی تخصصی در قوه قضاییه می باشد که مطابق اصل 137 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در رسیدگی به شکایات و اعتراضات مردم به ادارات و نهادهای دولتی و حکومتی تاسیس شده و مردم می توانند در هر صورتی که علیه مصوبات ، اقدامات ، تخلفات و…. نهداهای اداری و دولتی شکایتی داشته باشند به دیوان عدالت اداری دادخواست داده و طرح شکایت نمایند.

باتوجه به اینکه در دیوان عدالت اداری طرف مردم برخلاف دادگاههای عمومی و انقلاب ادارات و سازمانها می باشند لذا  پیگیری شکایت یکی از مهمترین موضوعات در این خصوص می باشد.

در دیوان عدالت ادارای راههای متفاوتی برای پیگیری  پرونده در دیوان عدالت اداری  پیش بینی شده است که در ادامه نوشتار به بررسی آن با جزئیات می پردازیم .

پیگیری پرونده دیوان عدالت اداری

اگر یک نفر پس از ثبت شکایت خود در دیوان قصد پیگیری آن را داشته باشد می تواند به دو روش ذیل آن را پیگیری نماید.

۱- پس از ثبت دادخواست شکایت به دیوان عدالت اداری یک پیامک با محتوی «  جناب آقای …….دادخواست شما به شماره پرونده کلاسه ……………………………. در دیوان عدالت اداری به ثبت رسید.» بعد از این امر افراد می توانند بعد از روند ورود  جهت پیگیری پرونده وارد ساختمان دیوان عدالت اداری شده و پرونده خود را پیگیری نمایند .

۲- علاوه بر مورد بالا در صورتی که قبل از ثبت پرونده شما در سامانه ابلاغ الکترونیک قضایی که مربوط به قوه قضاییه می باشد ثبت نام کرده باشید بعد از ثبت دادخواست می توانید به صورت 24 ساعته و هر زمان که بخواهید با وارد شدن به حساب کاربری خود و نوشتن  شماره پرونده کلاسه  پرونده خود را پیگیری نمایید.

 

۳- گروه تخصصی وکلای دیوان گزینه بهتر از دو مورد فوق  می باشد که می توانند در همه مراحل ثبت و رسیدگی پرونده شما را تحت پیگیری قرار دهند .

به این شیوه که  حتی پس از ثبت کردن  دادخواست و ارجاع آن به شعبه رسیدگی کننده با دادن وکالت به این وکلا که همگی در زمینه کاری خود دارای تخصص و سابقه چندین ساله می باشند می توانند پرونده شما را پیگیری نمایند.   بعد از دادن وکالت کلیه امور مربوط به پرونده که شامل دادن جواب به طرف شکایت ، اعتراض ، تجدید نظر ، اجرای حکم و …….. را برای شما تا احقاق حق کاملتان تحت نظر و بررسی دارند .

پیگیری پرونده در دیوان عدالت اداری از طریق اینترنت

دیوان عدالت اداری از حدود سال 97 به منظور  برطرف کردن بخشی از مشکلات مردم برای شکایت در دیوان عدالت اداری و همچنین کاهش هزینه های آن اقدام به راه اندازی سامانه ساجد نمودند که افراد می توانند کلیه شکایات خود علیه ادارات را در انجا به ثبت برسانند. افراد می توانند بعد از ثبت دادخواست خود در سامانه ساجد و دریافت  پیامک ثبت پرونده ، بعد از مدتی هرگونی اقدامی را که بر روی پرونده انجام شده باشد را در سامانه ابلاغ الکترونیک قضایی یا سامانه ثنا با استفاده از رمز شخصی و کد ملی خود تحت پیگیری قرار دهند.

اشخاص حقیقی و حقوقی که دادخواست خود را در سامانه دیوان عدالت اداری به ثبت رسانده اند می توانند برای پیگیری پرونده خود به سامانه  ابلاغ الکترونیک قضائی   و با وارد کردن کد ملی و رمز شخصی یک پیامک حاوی کد تایید ورود برای انها ارسال می شود که با وارد کردن کد وارد سامانه می شوند بعداز ورود به سامانه می توانند شماره پرونده دادخواست دیوان عدالت را در قسمت سرچ وارد نموده و با یافتن آن اقدام به پیگیری اینترنتی روند پرونده خود در دیوان نماند .

مدت زمان رسیدگی به پرونده در دیوان عدالت اداری

باتوجه به اینکه دیوان عدالت اداری بر خلاف دادگاههای عمومی و انقلاب تنها داری یک شعبه اصل  ان هم در تهران می باشد لذا باتوجه حجم کار آن زمان رسیدگی در آن معمولا بسیار زمان بر می باشد. البته رئیس قوه قضائیه و دیوان عدالت اداری هرچند بارها اقدامات مختلفی را بر کاهش زمان رسیدگی انجام داده اند اما متاسفانه با توجه به حجم پروند ها  مدت زمان رسیدگی تا صدور حکم همچنان بسیار بالا بوده و برای هر پرونده حداقل شش ماه تا یک سال  طول خواهد کشید.

یکی از مهمترین  راهکارها در مورد زمان رسیدگی استفاده از دستور موقت می باشد بدین منظور سازمانها و نهادهای اداری و دولتی در صورتی که  اقدام به امری نمایند و کاهی این امورات ادارات موجب ضررات جبران ناپذیری به مالکیت افراد وارد می نماید. لذا بهترین راه برای حل این موضوع استفاده از دستور موقت تا زمان صدور حکم می باشد.

 پیگیری پرونده دیوان عدالت

برای پیگیری پرونده در مراکز قضایی راههای مختلفی وجود دارد برای مثال در دادگاهها و دادسرا از حدود سه چهار سال پیش  قوه قضاییه اقدام به راه اندازی سامانه ثنا نمودند به طوری که افراد برای ثبت ددادخواست و شکایت های خود به سامانه ابلاغ الکترونیک قضایی یا ثنا مراجعه نموده و بعدا نیز از همانجا اقدام به پیگیری پرونده های خود نمایند .

برای دیوان عدالت اداری نیز دیوان اقدام به احداث سامانه ساجد نموده است . اشخاص حقیقی و حقوقی می توانند برای ثبت پرونده خود به سامانه ساجد مراجعه نموده و بعدا برای برای پیگری آن از سامانه ثنای قوه قضائیه استفاده کنند.

پیگیری پرونده دیوان عدالت اداری با شماره پرونده

برای پیگیری پرونده در دیوان عدالت اداری از طریق شماره پرونده می توان بعد از ثبت دادخواست در سامانه ساجد  با وارد شدن به سامانه ثنا از طریق کد ملی و رمز شخصی ، می توان شماره پرونده دیوان عدالت را وارد نموده و اقدام به پیگیری پرونده نمود.

اطلاع رسانی پرونده دیوان عدالت اداری

در دیوان عدالت اداری سابقا برای دریافت اطلاعات و پیگیری پرونده باید به صورت حضوری به دیوان مراجعه می نمودند ، بعد ازسال 93 افراد با ثبت شماره تلفن خود که به نام آنها در دیوان عدالت اداری ثبت شده بود از طریق پیامک اطلاعات خود را در مورد پرونده دریافت می نمودند و از سال 1397 نیز با الکترونیکی شدن سامانه قوه قضائیه هم اکنون می توانند با ورود به سامانه وه قضائیه یا دیوان از این طریق اطلاعات مربوطه را دریافت نمایند.

پیگیری پرونده دیوان عدالت اداری با کد ملی

برای پیگیری پرونده از طریق کد ملی باید ابتدا به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی یا همان ثنا مراجعه و ثبت نام خود در آنجا می توان به حساب کاربری خود وارد و اقدام به پیگیری پرونده از طریق شماره ملی ، شماره پرونده و غیره نمود.

باتوجه به اینکه هم اکنون مانند سابق امکان اطلاع رسانی پرونده از طریق مکاتبه و ابلاغیه های کاغذی وجود ندارد و با راه اندازی سامانه ثنا هم اکنون افراد می توانند با دقت و سرعت بیشتری در این سامانه پیگیری های پرونده خود را اعم از دریافت ابلاغیه ، خلاصه پرونده و غیره را به طور کامل انجام داد .

نحوه پیگیری پرونده در دیوان عدالت اداری

برای پیگیری پرونده در دیوان عدالت اداری راههای متفاوتی وجود دارد . برای مثال می توان از طریق مراجعه حضوری ، شماره پرونده ، کد ملی ، پیامک می توان یک پرونده را در دیوان عدالت ادارای پیگیری نمود. در زیر به توضیح مختصر هر کدام ازاین موارد می پردازیم .

برای پیگیری پرونده های دیوان از طریق اینترنت می توان از سامانه اطلاع رسانی قوه قضائیه یا ثنا استفاده کرد . همچنین می توان برای موارد خاص در دیوان عدالت اداری مثل ماده 80  از سامانه ساجد استفاده نمود.

در همین سامانه مذکور می توان در قسمت پیگیری از طریق شماره پرونده با وارد کردن شماره پرونده خود در دیوان خلاصه پرونده را دریافت نمود و همچنین می توان انجام شده روی پرونده را مشاهده نمود.

علاوه بر موارد فوق با وارد کردن و ثبت شماره تلفن خود در دیوان می توان از طریق پیامک اقدامات لازم برای پیگیری را انجام داد .

برای پیگیری پرونده در دیوان عدالت اداری همچنین می توان با وارد شدن به سامانه ثنا از طریق کد ملی بررسی لازم در خصوص پرونده را انجام داد .

ورود افرد به دیوان عدالت اداری برای پیگیری حضوری پرونده معمولا دارای موانع زیادی می باشد به همین دلیل مطمئن ترین راه برای این امر استفاده از وکیل می باشد که انها دارای این محدودیت ها نبوده و ورود و خروج انها به دیوان بسیار آسانتر می باشد.

لذا بهترین راه برای پیگیری پرونده های دشوار استفاده از وکلای متخصص و با سابقه در دیوان می باشد.

ما گروه تخصصی وکلای دیوان با سالها سابقه و تجربه کار در این موضوع و قبول هزاران پرونده که بالغ بر 95 درصد انها موجب احقاق حق طرف شکایت و موکلین اینجانبان شده است موجبات تضمینی بودن دریافت پرونده های دیوان برای وکالت را فراهم کرده ایم. این امر برای ما یک نقطه درخشان  در سوابق اینجانبان هست و به آن افتخار می نماییم.

شما اشخاص  حقیقی و حقوقی نیز که از شکایت در دیوان دچار استرس می باشید می توانید بدون هیچ گونه نگرانی و با قاطعیت پرونده خود را به ما سپرده و از احقاق حق خود و دریافت حقوق مسلمه با اطمینان گام بردارید. پرونده های خود را با اطمینان به ما بسپارید .

 پیگیری پرونده از طریق وکیل متخصص دیوان عدالت اداری :

یک وکیل متخصص دیوان عدالت اداری  که می تواند پرونده شما را به عهده بگیرد  می تواند  به صورت حضوری و هفتگی پرونده شما را در دیوان عدالت اداری مورد پیگیری قرار دهد .

در دیوان عدالت اداری معمولا شهروندان حق حضور  و یا ورود به دیوان عدالت اداری را نداشته و تنها وکلای دیوان در این رابطه می توانند  در ساختمان دیوان  عدالت اداری حضور داشته باشند و  و هر زمان که بخواهند به دیوان عدالت اداری وارد شوند .

این وکلا می توانند در تمامی مراحل رسیدگی و یا  انجام تحقیقات  به صورت تخصصی  پرونده های  شما را در دیوان عدالت اداری مورد بررسی قرار داده و در هر مورد  اقدام  ارائه  گزارش به شما بنمایند .

گروه تخصصی وکلای دیوان یکی از بهترین گروههای وکلا در دیوان عدالت اداری بوده و در این رابطه می توانند از حقوق شما در سازمانهای اداری و همچنین سایر موارد قانونی بهره مند شده و در این رابطه امور شما را به سر انجام برسانند .

پیگیری پرونده های دیوان عدالت اداری

برای افرادی که دارای چندین پرونده در دیوان عدالت عداری اداری می باشند مناسب ترین راه استفاده از وکیل می باشد. وکلا باتوجه به آشنایی کاملی که با قوانین دیوان دارند می توانند قدمها و اقدامات لازم را در پرونده به صورت انجام دهند.

اما به صورت شخصی افراد حقیقی و حقوقی می توانند خود با وارد کردن شماره هرکدام از پرونده های خود در سامانه ابلاغ الکترونیک قضایی  پیگیری های لازم را انجام دهند.

 

دریافت رمز پرونده دیوان عدالت اداری

در سابق ابلاغ اوراق قضایی  به طریق دستی و از طریق ظایطین قضایی انجام می شد که علاوه وقت گیر بودن برای بسیاری از افراد موجب ابرو ریزی و یا برخوردهای دیگری می شد.

لذا قوه قضائیه برای سریعتر نمودن ابلاغ اقدام به راه اندازی سایت ثنا نموده است که افراد می توانند با وارد کردن مشخصات سجلی خود رمز پرونده را دریافت کنند .

پیگیری پرونده از دیوان عدالت اداری

برای پیگیری پرونده از دیوان عدالت اداری می توان به سامانه ساجد رفته و با وارد کردن رمز عبور و کد ملی و دریافت  پیامک رمز یک بار مصرف اقدام به نگاه کردن به سطح رسیدگی و بررسی پرونده نمود.

البته افراد می توانند با حضور شخصی در دیوان عدالت اداری  و طی کردن مراحل ورود اقدام به پیگیری حضوری پرونده بنمایند و خود کارهای مربوطه را انجام دهند.

در خصوص مورد دوم لازم به ذکر است به دلیل تخصصی  بودن قوانین در دیوان عدالت اداری و اینکه وکلاء محترم اغلب کمتر حاضر به دریافت پرونده های دیوان می باشند  می توانید با دادن وکالت پرونده به مجموعه ما ( مجموعه تخصصی وکلای دیوان  )  به طور بسیار سریعتر به نتیجه مطلوب خود برسید.

زمان رسیدگی به پرونده در دیوان عدالت اداری

زمان رسیدگی به پرونده بر اساس موضوع آن بسیار متفاوت می باشد به طوری که یک پرونده ممکن است طی چند ماه به نتیجه برسد و یک پرونده  دوسال نیز طول بکشد.

اما به طور میانگین مدت زمان رسیدگی به پرونده های دیوان عدالت اداری 6 ماه می باشد .

در پرونده های دیوان نحوه نوشتن دادخواست ، پیگیری پرونده در زمان رسیدگی ، صدور حکم ، اعتراض به حکم صادره و …….. همگی در زمان رسیدگی به پرونده در دیوان عدالت اداری موثر می باشند.

برای انجام سریعتر  رسیدگی و همچنین پیگیری راحتر می توانید پرونده های خود را با اطمینان  به ما       ( گروه تخصصی وکلای دیوان )  بسپارید و از دریافت نتیجه مورد نظر مطمئن باشید.

سایت دیوان عدالت اداری پیگیری پرونده

دیوان عدالت اداری برای انجام امور خود اقدام به راه اندازی یک سایت به نام سامانه ساجد به ادرس اینترنتیhttps://sajed.divan-edalat.ir/  نموده است که در ان خدمات زیر را ارائه می دهد.

سامانه ساجد،  سامانه ثبت کردن دادخواستها و پیگیری موارد مربوط به کاربران  در دیوان عدالت اداری است.  هم اکنون موارد زیر در دیوان انجام می شود .

  • ثبت دادخواست های بدوی و تجدید نظر
  • ثبت و درخواست اعمال ماده 79 قانون دیوان عدالت اداری
  • پیگیری کردن ماده 80 قانون دیوان عدالت اداری
  • محل ارسال رفع نقص و ……. برای طرفین شکایت.
4.4/5 - (14 امتیاز)
Facebook
Twitter
LinkedIn
نوشته های تازه
قاضی بازنشسته دادگاه تجدیدنظر
وکیل قاضی بازنشسته دیوان عدالت اداری

‫20 دیدگاه ها

  1. با سلام
    شکایتی علیه وزارتخانه راه وشهر سازی در شعبه ۴۵ دارم با توجه به اینکه هنوز زمان جلسه رسیدگی نرسیده واز طرفی شهرستان هستم نمیتونم بیام تهران چطور میتوانم ازجواب ان وزارتخانه که طی لایحه ای به شعبه ارسال ومورخ ۵بهمن ثبت شده آگاه شوم وپرینت بگیرم چون در سایت محتوای ان اطلاع رسانی نشده.
    سپاس ودرود بیکران

    1. با سلام
      لطفا با شماره 09129353470 تماس حاصل فرمایید
      یا از طریق واتس آپ همین خط با وکیل مربوطه در ارتباط باشید

  2. سلام وعرض خسته نباشید بنده شکایتی علیه شهرداری درتاریخ ۱۵ اسفند ماه امسال مطرح نمودم،به نظر شما حدوداً چقدر زمان میبرد تا شکایت بنده تو دیوان ثبت وتعیین شعبه شود ممنون از زحمات شما

    1. با سلام
      منظورتون از اینکه می فرمایید شکایتی مطرح کردید ، چقدر زمان می برد تا شکایت شما در دیوان ثبت شود، چیست؟؟
      اگر موضوع شکایتی در حوزه دیوان باشد، بایستی از ابتدا شکایت را در دیوان ثبت نمایید، با توجه به اینکه روند رسیدگی در دیوان کمی متفاوت می باشد و مراجعه به صورت حضوری نیست، اگر بتوانید برای پرونده خود از کمک وکیل متخصص دیوان استفاده نمایید، شانس پیروزی در پرونده خیلی بیشتر خواهد بود

  3. باعرض سلام وخسته نباشید مجدد، شکایت ماازشهرستان از طریق دفتر خدمات الکترونیک قضایی به صورت سیستمی برای دیوان عدالت ارسال شده منظور بنده این هست حدوداً چقدر زمان میبرد که شکایت ما تو دیوان ثبت وتعیین شعبه وبرای ما پیامک ارسال شود ممنون از زحمات شما

  4. باعرض سلام وخسته نباشید مجدد، شکایت ماازشهرستان عیله شهرداری برای الزام شهرداری برای صدور پروانه ساختمانی از طریق دفتر خدمات الکترونیک قضایی به صورت سیستمی برای دیوان عدالت ارسال شده منظور بنده این هست حدوداً چقدر زمان میبرد که شکایت ما تو دیوان ثبت وتعیین شعبه وبرای ما پیامک ارسال شود ممنون از زحمات شما

    1. سلام دوست عزیز
      منظورتان را متوجه نشدیم، اینجا گروه وکلای دیوان هست، اگر در دفتر ما پرونده دارید ، لطفا با شماره های داخل سایت تماس بگیرید و نام وکیل خود را بپرسید و استعلام بگیرید…
      با احترام

  5. با سلام شکایتی در دیوان توسط یک دفتر قضایی ثبت کردم بعد از دادن رسید متوجه شدن در ثبت لایحه من دچار غلط املایی شده اند ایا امکان ویرایش وجود دارد؟

    1. با عرض سلام
      اگر ایراد تایپی ناچیز باشد، نیازی به اصلاح ندارد ولی اگر ایراد تایپی اساسی باشد با توجه به اینکه قابل ویرایش نمی باشد، بایستی لایحه تکمیلی روی پرونده قرار دهید.

  6. سلام من درمورخ1400/05/24 برعلیه سازمان تامین اجتماعی شعبه پارس ابادوکشت وصنعت مغان دامپروری مغان واستفاده ازمزایای ایثارگری شکایتی کردم هنوزموفق به جواب نشدم تقاضای رسیدگی دستوررسیدگی دارم

    1. سلام. همانطور که مستحضر هستید، رسیدگی پرونده ها در دیوان عدالت اداری به صورت غیر حضوری و از طریق سامانه ثنا می باشد و تنها وکلا حق ورود در دیوان را دارند. اگرتمایل داشتید جهت پیگیری پرونده تان از کمک وکیل بهره مند شوید، با شماره های 09129353470 و یا 09199353470 تماس حاصل فرمایید و موضوع پرونده خود را بفرمایید که مشاوره دقیق خدمتتان ارائه شود.

  7. سلام خسته نباشید .
    ببخشید من نه سال پیش تو کنکور تربیت دبیر شهید رجایی قبول شدم آزمون عملی و مصاحبه خوب بود تا جایی که اسمم را به اموزش و پرورش منطقه فرستادن ولی واسه گزینش، مسئول گزینش عمدا اسم و گفته کسانی که با خانواده ما دشمنی داشتن رو نوشته بود.
    موقعی که جواب ها اومد من رد شده بودم رفتم اموزش و پرورش ایلام ولی گفتن نمره علمی من پایین بوده در حالی که بعدا یکی از آشناها را فرستادیم که پرونده را نگاه کنه متوجه شدیم که مشکل از گزینش بوده در حالی که ما هیچ مشکلی نداشتیم نه بنده و نه خانواده ام. میخواستم بدونم آیا میشه درمورد این مشکل شکایت کرد بعد از نه سال؟

    1. با عرض سلام. اثبات این مساله که مسئول گزینش با غرض ورزی تحقیقات محلی در خصوص شما انجام دادند، خیلی دشوار می باشد و طبق فرمایش خودتان بعد از گذشت زمان زیادی و تغییر شرایط آزمون و … اگر بخواهید شکایت کنید، عملا به نتیجه ای نخواهید رسید .

  8. سلام .بنده حدودا سه سال پیش دادخواستی از طریق پست به به دیوان ارسال کردم که متاسفانه رسید پستی اش گم شده است
    داد خواست هم از طرف شرکت یعنی شخصیت حقوقی هست
    الان نیاز به اون رای دادخواست یا حتی شماره پرونده ثبت شده دارم یا شماره رسید پستی دارم که گم شده
    چطور میتونم شماره پروده ام یا رای دیوان را بگیرم. خیلی شدید بهش نیاز دارم لطفا راهنمایی بفرمایید چکار کنم یا چطور پیگیری نمایم
    قبلا از راهنمایی تون تشکر میکنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مطالب مرتبط