مشاوره رایگان

(ساعات اداری)




رای دیوان عدالت اداری در خصوص بیمه بیکاری شاغلین پروژه های عمرانی

بیمه بیکاری شاغلین پروژه های عمرانی

تماس با وکلای دیوان

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید

Table of Contents

رای دیوان عدالت اداری در خصوص بیمه بیکاری شاغلین پروژه های عمرانی زمانی صادر می شود که افراد با شرکتهای عمرانی دولتی  بر سر مسائل مربوطه به حقوق و سایر موارد در این رابطه دچار اختلافاتی بشوند . در این موارد  معمولا پرونده افراد به دیوان عدالت اداری رفته و در انجا مورد بررسی قرار میگیرد.

شاغلین پروژه های عمرانی که برای مدت زمانی در خدمت شرکت های مختلف هستند و به عنوان کارکنان این مراکز به فعالیت مشغول هستند، به دلایل مختلفی ممکن است که از کار برکنار شوند اما سؤال اینجاست که آیا سال ها همکاری و تلاش این کارکنان بدون نتیجه باقی می ماند؟ قطعا پاسخ به این سوال خیر است.

به پاس قدردانی از زحمات کارکنان دولتی و غیر دولتی اعم از کارکنان پروژه های عمرانی، حقوقی به عنوان بیمه بیکاری برای آن ها در نظر گرفته شده است تا در صورت اخراج از کار، به مدت زمان مشخصی بتوانند از مزایای بیمه ای خود استفاده کنند.

اگر قصد دارید رای دیوان عدالت اداری در خصوص بیمه بیکاری شاغلین پروژه های عمرانی را بدانید، با ما همراه شوید.

چه کارگرانی مشمول بیمه بیکاری می شوند؟

بر اساس رای دیوان عدالت در خصوص بیمه بیکاری شاغلین پروژه های عمرانی، کارگرانی که دارای کاری با ماهیت دائمی هستند، مشمول بیمه بیکاری می شوند.

منظور از ماهیت دائمی کار این است که جنبه مستمری داشته و اینکه طی قرارداد معینی، مدت زمان کار در آن مشخص شده باشد. توجه داشته باشید که از دیگر شرایط مشمولیت بیمه بیکاری، تمدید حداقل یک بار قرارداد کار است و همچنین اینکه سابقه کاری باید بیشتر از ۱۲ ماه باشد.

با توجه به مطالب گفته شده می توان به این نتیجه رسید که کارهایی که دارای ماهیت دائمی نیستند، حقی در برابر دریافت بیمه بیکاری نخواهند داشت؛ به طور مثال کارگران فصلی که تنها برای مدت زمان کوتاهی به کار مشغول می شوند، در صورت بیکار شدن از کار مشمول دریافت بیمه بیکاری نخواهند بود.

ماده ۴ قانون بیمه بیکاری

بر اساس قانون بیمه بیکاری به منظور استفاده از مزایای این بیمه باید واحد کار و امور اجتماعی نسبت به معرفی فرد بیکار به تامین اجتماعی اقدامات لازم را انجام دهد.

در واقع به منظور اثبات مشمولیت کارگران بیمه بیکاری، واحد کار و امور اجتماعی به همراه تامین اجتماعی شورایی تشکیل داده و تصمیمات لازم در این هیئت ها گرفته می شود.

در صورتیکه واجد شرایط بودن فرد تشخیص داده شود، مراتب از طریق واحد کار و امور اجتماعی به تامین اجتماعی گزارش داده می شود.

 

اقدامات لازم جهت پیشگیری از بیکاری کارگران پروژه های عمرانی

بیکاری کارگران پروژه های عمرانی و سپس اجرای مقرری بیکاری قطعا جلوه چندان مناسبی ندارد به همین دلیل بهترین اقدام این است که تا حد ممکن از بیکاری کارگران پیشگیری به عمل آید. به منظور کاهش بحران های ناشی از اخراج کارکنان چند راهکار مناسب ارائه شده است که از جمله این راهکار ها می توان به تقسیط بدهی کارگاه ها اشاره کرد. در صورتی که کارگاه های مورد نظر بدهی به تامین اجتماعی داشته باشند و توان پرداخت یک جای آن را نداشته باشد احتمالا به فکر برکناری تعدادی از نیروهای خود به منظور کاهش مخارج کارگاه خواهد بود اما راه حل چیست؟

در صورتیکه مجوز پرداخت اقساطی بدهی کارگاه ها از جانب تامین اجتماعی صادر شود، شرایط به گونه بهتری رقم می خورد.

از دیگر راهکارهای کاهش بحران مربوط به بیکاری کارگران می توان به فراهم کردن شرایطی به منظور مساعدت کارفرمایان اشاره کرد؛ بر این اساس در صورتی که کارگاهی به دنبال تغییر شرایط ساختاری خود باشد، مساعدت از جانب کارفرما می تواند از بر هم خوردن روند همکاری کارگران پیشگیری به عمل آورد.

شرط استحقاق دریافت بیمه بیکاری

با توجه به تعهدی که بین وزارت کار و رفاه امور اجتماعی با تامین اجتماعی صورت گرفته، در صورتیکه فرد متقاضی قبل از بیکاری سابقه ۶ ماه پرداخت حق بیمه را داشته باشد، اولین شرط دریافت بیمه بیکاری را خواهد داشت.

از دیگر شرایط استحقاق حق بیمه این است که متقاضی دارای حداقل ۱۲ ماه کار مستمر در آخرین محل کار خود باشد و به عبارتی دیگر حداقل یک بار قرارداد وی تمدید شده باشد.

 وکیل متخصص بیمه بیکاری

وکیل متخصص بیمه بیکاری  از جمله وکلایی می باشد که در خصوص بیمه بیکاری افراد در سازمانها و ادارات دولتی مشغول به فعالیت می باشد .

این وکیل بعد از ایجاد مشکل یک فرد با سازمان تامین اجتماعی می تواند امورات را به عهده گرفته و با طرح شکایت خواهان بررسی ان در تامین اجتماعی می شود .بعد از بررسی ان در تامین اجتماعی معمولا  این سازمان نظر خود را در این رابطه اعلام می نماید.

بعد از صدور نظر سازمان تامین اجتماعی  معمولا وکیل متخصص در خصوص نظر تامین اجتماعی اقدام به طرح شکایت در دیوان عدالت اداری می نماید .

در دیوان عدالت اداری  این امر  مورد پیگیری قرار میگیرد و در انتها  با انجام رسیدگی در مورد ان رای صادر می شود . رای صادره در مورد بیمه بیکاری در دیوان عدالت اداری قابل اعتراض در شعبه تجدید نظر دیوان عدالت اداری می باشد . بعد از بررسی دوباره رای و همچنین صدور ان در شعبه تجدید نظر  معمولا رای قطعی و لازم الاجرا می شود .

پس از بررسی تمامی شرط های ذکر شده، در صورتیکه همچنان اعتقاد به ضایع شدن حق قانونی خود دارید، می توانید به کمک یک وکیل دیوان عدالت اداری کاردان، مراتب را از طریق دیوان عدالت اداری پیگیری کنید.

4.3/5 - (3 امتیاز)
Facebook
Twitter
LinkedIn
نوشته های تازه
قاضی بازنشسته دادگاه تجدیدنظر
وکیل قاضی بازنشسته دیوان عدالت اداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مطالب مرتبط