مشاوره رایگان

(ساعات اداری)




آیا مستأجر امکان اعتراض به آرای کمیسیون ماده ۱۰۰ را دارد؟

وکیل دیوان عدالت اداری

تماس با وکلای دیوان

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید

Table of Contents

به صورت کلی در دعاوی  مطروحه در مراجع قضائی یکی از مکهمترین دلائلی که فرد  اجازه حضور در جلسه رسیدگی را داشته باشد و یا اینکه به هر نحوه در این زمینه  در دادگاه به نظر وی توجه شود این می باشد که در دعوا به نحوی ذینفع باشد . برای این امر معمولا در تمامی قوانین ایین های دادرسی به ذینفعی فرد اشاره شده است  که این امر  شامل کمیسیونهای مطروحه در  ماده 100و …… یا به طور کلی هم سازمانهای اداری و دولتی می شود .

افرادی که به نحوی ذینفع اصلی پرونده نمی باشند در این رابطه ممکن است  به صورت ورود ثالث و یا احضار ثالث به جلسه رسیدگی فراخوانده شوند.

در دیوان عدالت اداری نیز براساس رایی که در زیر خواهیم اورد به این امر پرداخته شده است و در ان به این امر اشاره شده است که چون مستاجر به نحوی ذینفع در ساختمان می باشد و در صورت صدور  رای  کمیسیون ماده 100 ممکن است به منافع وی اسیب برسد و در این رابطه  نتواند نفع کامل را از  ساختمان ببرد .

نمونه رای اعتراض به رای کمیسیون ماده 100 از ناحیه مستاجر

مستأجر به عنوان ذی نفع ملک، حق دارد از آرای کمیسیون ماده ۱۰۰ شکایت کند.

شماره دادنامه: ۹۱۰۹۹۷۰۹۰۳۲۰۳۰۵۰

تاریخ دادنامه: ۱۳۹۱/۱۰/۲۰

رای دیوان عدالت اداری

در خصوص شکایت نامبرده به طرفیت شهرداری منطقه ۱۴ تهران – کمیسیون ماده صد … با توجه به مجموع محتویات پرونده و اسناد و مدارک موجود در آن و لایحه دفاعیه

طرف شکایت که به شماره … ثبت دفتر لوایح این شعبه گردیده است اولا: ایراد طرف دعوی وارد نیست زیرا شاکی به عنوان مستأجر ذی نفع در ملک است و ماده صد قانون شهرداری نیز صراحت دارد که ذی نفع می تواند از رأی کمیسیون شکایت نماید و لذا ایراد طرف دعوی مردود است؛ ثانيا: با توجه به مدارک ابرازی شاکی و توافق به عمل آمده از ناحیه مالک و شهرداری، ۸ باب واحد تجاری احداث می گردد که برای واحد مورد اعتراضی به جهت عدم پرداخت عوارضی پروانه صادر نمی گردد که در لایحه دفاعیه نیز اذعان به این امر شده است و لذا این امر مبین این است که منطقه مورد احداث بنا دارای کاربری تجاری است و بند ۲۴ ماده ۵۵ تصریح دارد که واحد تجاری در منطقه غیر تجاری باید تعطیل شود. آرای وحدت رویه استنادی طرف دعوی نیز مبین این موضوع است؛ بنابراین دعوی مطروحه را وارد تشخیص و به استناد مواد ۷ و ۱۴ قانون دیوان، رأی معترض عنه را نقض و مقرر می دارد کمیسیون هم عرض با در نظر گرفتن مراتب فوق، طبق مقررات قانونی مجددا به موضوع رسیدگی نماید. این رأی قطعی است.

رئیس شعبه ۳۲ دیوان عدالت اداری – مستشار شعبه

کریمی تبار – عبدالهی

برای اطلاع بیشتر از کمیسیون ماده ۱۰۰ و وظایف وکیل کمیسیون ماده ۱۰۰ حتما به صفحه فوق مراجعه نمایید.

5/5 - (1 امتیاز)
Facebook
Twitter
LinkedIn
نوشته های تازه
قاضی بازنشسته دادگاه تجدیدنظر
وکیل قاضی بازنشسته دیوان عدالت اداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مطالب مرتبط