مشاوره رایگان

(ساعات اداری)




وکیل اعمال ماده 98 در دیوان عدالت اداری + [به صورت تضمینی]

وکیل اعمال ماده 98 در دیوان عدالت اداری

تماس با وکلای دیوان

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید

Table of Contents

براساس قانون، اصولا احکام صادره از دادگاه تجدید نظر دیوان عدالت اداری قطعی و غیرقابل اعتراض و لازم الاجرا می باشد. اما طبق ماده 98 قانون دیوان عدالت اداری ، می توان  نسبت به احکام قطعی صادره از دادگاه تجدید نظردیوان ظرف ۲۰ روز از زمان ابلاغ رای قطعی به جهات ذیل ، دادخواست اعاده دادرسی تقدیم نمود.

دلایل اعمال ماده 98 در دیوان عدالت اداری

الف – حکم، خارج از موضوع شکایت صادر شده باشد

ب – حکم بیشتر ازخواسته صادر شده باشد

پ – تضاد در مفاد حکم

ت – تعارض درحکم صادره با حکم دیگری درخصوص همان دعوی و اصحاب آن، که قبلاً توسط همان شعبه یا شعبه دیگر صادر شده است بدون آن ‌که سبب قانونی موجب این تعارض باشد.

ث – جعلی بودن وعدم اعتبارمستندات واسناد استنادی که براساس آن حکم صادر شده ، به موجب حکم مراجع قضایی ثابت شده باشد.

ج – پس از صدور حکم، اسناد و دلایلی به ‌ دست آید که دلیل حقانیت درخواست ‌کننده اعاده دادرسی باشد و ثابت شود اسناد و دلایل یادشده در جریان دادرسی در اختیار وی نبوده است.

نکته : درصورتی که جهت اعاده دادرسی یافتن ادله ومدارک جدید باشد، مهلت تقدیم اعاده دادرسی  ۲۰ روز از تاریخ به دست آمدن دلایل می باشد.

اعاده دادرسی یکی ازروش های فوق العاده شکایت ازاحکام قطعی دادگاه ها می باشد وروشی عدولی است ودادخواست اعاده دادرسی تنها ازاشخاص طرفین دعوی، وکیل یا قائم مقام و یا نماینده قانونی آنان پذیرفته می شود ورود اشخاص ثالث در آن امکان پذیر نمی باشد. براساس قانون ، رسیدگی به دادخواست اعاده دادرسی در صلاحیت دادگاه صادر کننده رای قطعی می‌باشد که باید از طریق الکترونیکی درسایت ساجد به نشانی  https://sajed.divan-edalat.ir ثبت وپرونده پیگیری شود وکه در ابتدا برای ورود به سایت ساجد باید ازطریق سایت ثنا به نشانی https://adliran.ir    کد ثنا دریافت شود.

پس از دریافت دادخواست و بررسی ادله و مدارک ارائه شده هرگاه دادخواست اعاده دادرسی پذیرفته شود، به تشخیص رئیس دیوان به جهت بررسی مجدد، پرونده به شعبه هم عرض ارجاع وپرونده به صورت ماهوی رسیدگی می شود و درصورت اقتضا و ضرورت دستور توقف اجرای حکم را صادرمی‌کند و پس از قبول خواسته ، رای اولیه را نقض و رای مقتضی را صادرمی کند.

نکته : دادخواست اعاده دادرسی ممکن است تنها نسبت به قسمتی از رای قطعی مطرح شود که دادگاه صرفا به همان مورد رسیدگی می‌نماید.

براساس ماده 104 قانون دیوان عدالت اداری هرگاه اعاده دادرسی به جهت مغایرت دو حکم باشد، شعبه رسیدگی ‌ کننده پس از قبول اعاده دادرسی، حکم دوم را نقض  و حکم اول به قوت خود باقی می‌ماند.

نقض رای قطعی صادره بسیارسخت واغلب غیرممکن وامکان پذیرنمی باشد واثبات واحراز جهات اعاده دادرسی وادله ومدارک ارائه شده بسیار دشوار و پیچیده می باشد که توصیه می شود قبل ازهر اقدامی با مشاوره و همراهی یک وکیل متخصص و مجرب و مسلط به قوانین و مقررات دیوان عدالت اداری وآیین نامه ها و بخش نامه ی متعدد وبه روز نسبت به رویه های قضایی وصدورآرای وحدت رویه اقدام شود که با تجربه بالایی که درخصوص روند ونحوه رسیدگی و اعاده دادرسی نسبت آرای قطعی صادره دارد ، با بررسی دقیق و تیزبینانه و مهارت خود، با ارائه راهکاری مناسب واقدامی درست و به موقع و با تبحر خود در تنظیم دادخواست و ارائه  لایحه محکم و قوی و حرفه ای جهت دفاع واقناع قضات ،آرای قطعی صادره را نقض وبه نتیجه مطلوب دست می یابد و از تحمیل هزینه وخسارت سنگین و گاها غیر قابل جبران جلوگیری می کند.

نکته : اعاده دادرسی درمورد احکام دادگاه ها اعمال می شود ودرمورد قرارهای صادره امکان پذیرنمی باشد.

دیوان عدالت اداری یکی از اصلی ترین مراجع اداری برای طرح اختلافات میان دستگاه های دولتی و مردم است. شاید برای شما پیش آمده باشد که از شهرداری شکایت داشته باشید؛ در این موارد می شود با طرح شکایت در دیوان عدالت اداری این مسئله را مورد بررسی قرار داد.

نحوه شکایت در دیوان عدالت اداری تابع شرایط و تشریفات خاص و ویژه ی خود می باشد که آن را از طرح دادخواست های حقوقی در سایر مراجع قضایی متمایز و متفاوت می سازد. قضات دیوان عدالت اداری معمولا از قضات برجسته و با سابقه کاری طولانی مدت انتخاب می شوند. در حقیقت همان طور که دیوان عالی کشور در راس مراجع قضایی حقوقی و کیفری است، دیوان عدالت اداری نیز عالی ترین مراکز اداری جهت حل و فصل اختلافات میان دولت و مردم می باشد.

با این وجود اهمیت بهره گیری از مشاوره های حقوقی طرح شکایت در دیوان عدالت اداری و نحوه شکایت در دیوان عدالت اداری بیش از پیش روشن می گردد. به این منظور و با توجه به اهمیت چگونگی طرح شکایت در دیوان عدالت اداری در این مقاله قصد داریم تا شما را با این مسئله و اهمیت مشاوره حقوقی با وکیل دیوان عدالت اداری بیشتر آشنا نماییم.

شکایت در دیوان عدالت اداری

با تخصصی شدن و تنوع انواع پرونده حقوقی، رسیدگی به دعاوی و اختلافات مردم توسط یک مرجع واحد قضایی عملا ناممکن است؛ به همین خاطر ایجاد نهادها و مراجع اختصاصی برای رسیدگی به دعاوی و اختلافات خاص در دنیای مدرن امروزی اهمیت ویژه ای پیدا کرده است. در این میان دیوان عدالت اداری به عنوان یکی از مراجع مهم اختصاصی جهت رسیدگی به اختلافات و شکایات مردم از دولت به وجود است. ساز و کار رسیدگی به شکایت در دیوان عدالت اداری و نحوه شکایت در دیوان عدالت اداری شرایطی کاملا متمایزی از طرح دادخواست های حقوقی دارد.

قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲ به بیان این ساز و کارهای لازم پرداخته است.

ماده 98 دیوان عدالت اداری

براساس ماده 98 قانون دیوان عدالت، برای ارسال شکایت به دیوان عدالت اداری به منظور اعاده دادرسی خاص باید به یکی از جهات زیر استناد کرد:

الف) حکم بدون توجه و خارج از موضوع مورد شکایت به دیوان عدالت صادر شده باشد.

ب) میزان مشخص شده در حکم صادره بیشتر از میزان خواسته در متن شکایت به دیوان عدالت باشد.

پ) مشاهده تناقض و تضاد در فرم شکایت دیوان عدالت اداری

ت) چنان چه حکم صادره با حکم دیگری درباره همان موضوع و دعوی و با طرف های یکسان، که قبلا در همان شعبه یا شعبه دیگر مورد بررسی قرار گرفته و رای قطعی صادر شده، در تعارض باشد.

ث) حکم با استناد به اسناد و مدارکی صادر شده که پس از صدور جعلی بودن و بی اعتباری آن‌ها در مراجع صالح قانونی مورد تایید واقع شده باشد.

ج) اسناد و دلایلی پس از صدور به دست آیند که مشخص گردد در زمان دادرسی در دسترس شخص درخواست کننده اعاده دادرسی نبوده و این اسناد حقانیت شخص درخواست کننده اعاده دادرسی را اثبات نماید.

تمامی مراحل شکایت به دیوان عدالت اداری دارای مهلت های مقرر می باشند

مهلت های تعیین شده برای طرح شکایت در دیوان عدالت اداری به منظور ارائه درخواست اعاده دادرسی در ماده 99 قانون دیوان عدالت اداری به شرح زیر است؛

  • در رابطه با بندهای (الف) تا (پ) ماده 98، 20 روز از زمان ابلاغ رای شعبه رسیدگی کننده
  • در مورد بندهای (ت) تا (ج) ماده 98 قانون، 20 روز از تاریخ به دست آمدن دلایل اعاده دادرسی

برای ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری به منظور ارائه دادخواست اعاده دادرسی می بایست تمامی ضوابط و شرایط قانونی مذکور در متن شکایت به دیوان عدالت اداری مورد توجه قرار بگیرند.

بهترین وکیل اعمال ماده 98 در دیوان عدالت اداری

اگر به دنبال بهترین وکیل اعمال ماده 98 در دیوان عدالت اداری هستید، همین حالا با موسسه حقوقی وکلای دیوان تماس بگیرید.

اعمال ماده 98 دیوان عدالت اداری

ماده 98 قانون تشکیلات دادگاه‌های اداری، ابزاری ضروری برای اشخاصی است که در امر دادگاه‌های اداری دخیل هستند. این ماده تضمین می‌کند که هر فردی که در دادگاه حاضر می‌شود، از حق برخورداری از وکالت و همچنین اطمینان از توانایی وکیل خود برای دسترسی به پرونده‌ها و شواهد برخوردار است.

اما این برای شما چه معنایی دارد؟ به عبارت ساده، به این معنی است که داشتن یک وکیل تضمین شده می تواند پرونده شما را شکست دهد یا شکست دهد. با داشتن یک متخصص در کنار شما، کسی را خواهید داشت که می داند چگونه پیچیدگی های قوانین اداری را مرور کند و می تواند با اطمینان از طرف شما دفاع کند.

اعمال ماده 98 همچنین تضمین می کند که وکلا در قبال اقدامات خود پاسخگو هستند – به این معنی که آنها باید استانداردهای اخلاقی را رعایت کنند و دارای مجوز معتبر باشند. این به مشتریان آرامش خاطر می‌دهد که بدانند با یک متخصص شایسته و قابل اعتماد کار می‌کنند.

بنابراین اگر در فرآیند اداری با چالش های حقوقی روبرو هستید، در جستجوی مزایای ارائه شده در ماده 98 تردید نکنید. یک وکیل ماهر متخصص در این زمینه می تواند در رسیدن به نتیجه مثبت در پرونده شما بسیار ارزشمند باشد.

ماده 98 قانون تشکیلات دادگاه های اداری

ماده 98 قانون تشکیلات دادگاه اداری نقش اساسی در نظام حقوقی مصر دارد. این ماده تضمین می کند که همه شهروندان به عدالت دسترسی دارند و در صورت نیاز می توانند از کمک های حقوقی برخوردار شوند. در این بیانیه آمده است که هرکس توان تحمل هزینه های دادرسی را نداشته باشد می تواند از دیوان عدالت اداری وکیل تضمین شده درخواست کند.

این ماده برای ایجاد فرصت‌های برابر برای همه بدون در نظر گرفتن پیشینه مالی آنها وضع شده است. این اجازه می دهد تا کسانی که توانایی پرداخت وکلای گران قیمت را ندارند، بدون نگرانی در مورد پرداخت هزینه های بالا، وکالت حقوقی با کیفیت دریافت کنند.

بعلاوه، این ماده بر اهمیت حصول اطمینان از اینکه حق هر شهروندی برای داشتن وکیل در جریان دادرسی رعایت می شود، تاکید می کند. با ارائه یک وکیل تضمین شده به آنها، به یکسان شدن زمینه بازی بین طرفین کمک می کند و نتایج عادلانه و عادلانه را برای همه درگیرها فراهم می کند.

در اصل، ماده 98 به عنوان یک مؤلفه جدایی ناپذیر در ارتقای عدالت اجتماعی عمل می کند و کمک می کند تا اطمینان حاصل شود که هیچ کس از حق خود برای دسترسی به راه حل های قانونی به دلیل محدودیت های مالی یا سایر موانع محروم نمی شود.

وکیل تضمینی دیوان عدالت اداری

دیوان عدالت اداری یک نهاد ضروری برای حل و فصل اختلافات اداری در مصر است. دادرسی منصفانه و بی طرفانه برای طرفین درگیر در این پرونده ها فراهم می کند.

وکلا نقش مهمی در حصول اطمینان از اینکه حقوق موکلانشان در طول این فرآیند محافظت می شود، ایفا می کنند. با توجه به ماده 98 قانون تشکیلات دادگاه‌های اداری که ضمانت دسترسی به وکیل را تضمین می‌کند، افراد می‌توانند هنگام حضور در دادگاه از وکالت برخوردار باشند.

توجه به این نکته مهم است که همه وکلا یکسان ایجاد نمی شوند. هنگامی که به دنبال مشاوره حقوقی یا وکالت هستید، یافتن یک وکیل با تجربه و آگاه که بهترین منافع شما را در دل دارد، ضروری است. با انجام این کار، می توانید اطمینان حاصل کنید که راهنمایی های قانونی درستی دریافت می کنید و به بهترین نتیجه ممکن در پرونده خود می رسید.

چه از طریق مشاوره تلفنی و چه از طریق کانال های ارتباطی آنلاین مانند ایمیل یا رسانه های اجتماعی، پیدا کردن یک وکیل خوب آسان تر از همیشه است. از این منابع استفاده کنید و همین امروز با یک وکیل متخصص مشورت کنید!

4/5 - (4 امتیاز)
Facebook
Twitter
LinkedIn
نوشته های تازه
قاضی بازنشسته دادگاه تجدیدنظر
وکیل قاضی بازنشسته دیوان عدالت اداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مطالب مرتبط