مشاوره رایگان

(ساعات اداری)




اعتراض به رای قطعی تجدید نظر دیوان عدالت اداری+ وکیل تضمینی

اعتراض به رای قطعی تجدید نظر دیوان عدالت اداری

تماس با وکلای دیوان

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید

Table of Contents

سوالی که ممکن است ، ذهن افراد زیادی را به خود مشغول کرده باشد ، این است که آیا این امکان وجود دارد که به رای قطعی دادگاه تجدیدنظر ، اعتراض نمود یا خیر ؟ در پاسخ به این سوال ، باید افزود که : بله ، اما بر اساس نص صریح قانون آیین دادرسی مدنی ، فقط همان دادگاهی که رای قطعی را صادر نموده و مراجع بالا تر از آن دادگاه، می توانند رای قطعی را لغو کنند و یا حتی تغییر دهند ( در موارد به خصوصی ، همچون : اعتراض نمودن به رای داور ، اعاده دادرسی ، تصحیح و اصلاح نمودن رای ، واخواهی ، اعتراض شخص ثالث ، و …. ) . با این تفاسیر ، در برخی شرایط به خصوص ، امکان اعتراض به رای قطعی صادر شده از دادگاه تجدیدنظر نیز ، می باشد .

تجدید نظر خواهی در دیوان عدالت اداری امری بسیار حساس و مهم است و در ابتدا قبل از ادامه نوشتار در زمینه اعتراض به رای تجدیدنظر ، بهتر است به این موضوع پرداخته شود که حدالمکان در تجدید نظر خواهی دیوان عدالت اداری بهتر می باشد از وکلای دادگستری خبره استفاده گردد. در این راستا گروه تخصصی وکلای دیوان با سالها تجربه در این زمینه ، آماده ارائه هرگونه خدمات شامل طرح شکایت، پیگیری پرونده، تجدید نظر و… می باشد. پس با اطمینان کار خودتان را به آنها بسپارید. یکی از مسائل مهمی که می توان به آن اشاره کرد ، در خصوص اعتراض به رای تجدید نظر و چگونگی آن می باشد .

در واقع فرجام خواهی ، یا همان اعتراض به رای تجدیدنظر ، به زمانی اطلاق می گردد که از سوی دادگاه رایی در رسیدگی به یک پرونده ، صادر شده و یکی از طرفین شکایت یا دعوی ، رای صادر شده را به زیان خود می بیند . به همین سبب اقدام به اعتراض به رای صادر شده توسط دادگاه ، می نماید . به عبارتی فرد می خواهد اعتراض خود را هر چه سریع تر ، نزد مراجع قضایی پیگیری نماید تا رایی که به زیان او صادر شده است ، تغییر کند . به این نوع اعتراض ، فرجام خواهی یا همان یا همان اعتراض به رای تجدید نظر ، گفته می شود . که به معنای درخواست رسیدگی مجدد به یک پرونده حقوقی یا کیفری ، می باشد .

وکیل تضمینی اعتراض به رای تجدیدنظر دیوان

ممکن است این سوال برای فرد مطرح شود که : مهلت فرجام خواهی چقدر است ‌؟ وکیل تضمینی و مجرب اعتراض به رای تجدیدنظر ، در پاسخ به این سوال خواهد گفت که : برای افرادی که مقیم ایران می باشند ، این مهلت بیست روز است و برای آن دسته از افرادی که خارج از ایران می باشند ، مهلت فرجام خواهی دو ماه خواهد بود . اما نکته ای که باید به آن توجه ویژه داشت ، این است که اگر رای فرجام خواسته ، صادر شده از دادگاه تجدیدنظر استان باشد ، این مهلت از تاریخ ابلاغ رای ، آغاز می شود . و اگر‌ رای فرجام خواسته صادر شده از دادگاه بدوی باشد ، در این صورت مهلت های مذکور در فوق ، از تاریخ انقضای مهلت تجدیدنظر ، آغاز خواهد شد . لازم به ذکر است که : فرقی نمی کند که رای غیابی یا حضوری باشد . و چنانچه که فرجام خواهی به سبب مغایر بودن دو حکم باشد ، در این صورت ابتدای مهلت های مزبور ، تاریخ ابلاغ هر کدام از آن دو حکم می باشد .

سوال دیگری که ممکن است از وکیل اعتراض به رای تجدید نظر پرسیده شود ، در خصوص اصحاب دعوا می باشد . در واقع بر اساس بند یک ماده سیصد و هفتاد و هشت ، اصحاب دعوا به این شرح می باشند :

۱ / طرفین دعوا ،

۲ / نمایندگان قانونی و یا حتی قائم مقام آنان ،

۳ / وکلای آن ها ،

۴ / و دادستان کل کشور .

بر این اساس ، به سبب پیچیدگی این موضوع ، شایسته است که افراد در هنگام مواجه شدن با چنین مسئله ای ، با وکیلی متخصص و کارآزموده ، مسائل خود را در میان بگذارند و از تجارب و دانش او ، در این زمینه بهره مند گردند . وکیلی مجرب و ماهر که سال ها در این حوزه فعالیت نموده ، و پرونده های زیادی را با موفقیت تمام به سرانجام مطلوب خود ، رسانده است .

پیگیری پرونده تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

پیگیری پرونده در دیوان عدالت اداری به چندین روش مختلف صورت می گیرد  که در زیر به آن ها می پردازیم :

۱- بهترین راه برای پیگیری پرونده در دیوان عدالت، استفاده از سامانه ابلاغ الکترونیک قضایی (ثنا) است که در هر مرحله دیوان با ارسال پیامک روند را به شکایت کننده اطلاع خواهد داد. علاوه برا این موارد متشاکی و شاکی نیز می توانند با مراجعه به سامانه ساجد و وارد نمودن کد ملی و رمز عبور خود و با استفاده از شماره پرونده روند آن را مشاهده کنند.

۲- از موارد مهم در خصوص پیگیری پرونده در دیوان عدالت اداری پیگیری مستقیم آن توسط وکیل در خود دیوان است که موسسه حقوقی وکلای دیوان می تواند بهترین وکلای با تجربه و خبره را در اختیار شما بگذارد.

مدت زمان صدور رای تجدید نظر دیوان عدالت

مدت زمان صدور رای تجدید نظر در دیوان عدالت اداری  بستگی به موارد مختلفی از جمله موضوع پرونده، اسناد و مدارک پیوستی، سازمان یا اداره مورد شکایت و… دارد. البته قابل بیان می باشد که استفاده از وکیل در این زمینه می تواند به تسریع روند صدور حکم کمک زیادی کند.

رای تجدید نظر دیوان عدالت

تجدید نظر در دیوان عدالت اداری  مطابق  ماده ۶۵ این قانون انجام می گردد. بر طبق این ماده تمامی احکام صادره در دیوان عدالت که از مرحله بدوی صادر شده باشند، قابل تجدید نظر در شعبه های تجدید نظر دیوان عدالت اداری است.

رای تجدید نظر در دیوان عدالت اداری به غیر موارد بسیار استثنایی، غیر قابل اعتراض می باشد و در اکثریت موارد قطعی است

 اعتراض به رای تجدیدنظر دیوان عدالت

برای اعتراض به رای تجدید نظر دیوان عدالت باید مستنداً از ماده ۶۶ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان استفاده کرد. براساس این ماده جهت شروع روند اعتراض به آرا در ابتدا باید اقدام به نوشتن و تکمیل داد خواست تجدید نظرکرد و بعد از آن با ثبت دادخواست مربوطه و ارائه اسناد و مدارک پیوستی به دیوان، درخواست تجدید نظر خود را به جریان بندازیم.

به طور کلی تجدیدنظر در دیوان بر خلاف دادگاه های عمومی و انقلاب برای افراد عادی دشوار می باشد؛ زیرا در سطح جامعه افراد بسیار کمتری با این موضوعات دچار درگیری هستند و سطح عمومیت آن بسیار پایین تر از دادگاه ها می باشد.

پس با توجه به این موضوعات در هنگام تجدید نظر در دیوان عدالت اداری بهترین گزینه استفاده از وکلاء با سابقه دادگستری و دیوان در این زمینه است. از موارد بسیار مهم در روند تجدیدنظر در دیوان این می باشد که وکلا قادر به پیگیری مستقیم پرونده در خود دیوان بوده و می توانند به صورت مستقیم به پرونده دسترسی داشته باشند.

مدت زمان اعتراض به رای قطعی دادگاه تجدیدنظر

مسئله حائز اهمیت دیگری که باید به آن اشاره کرد ، این امر است که : پیش از هر اقدامی باید در نظر داشته باشید که فرجه قانونی ، برای اعتراض به رای قطعی  دادگاه تجدیدنظر ، چقدر است ؟ بر طبق قانون ، فرجه قانونی برای افرادی که داخل کشور می باشند ، بیست روز و برای افرادی که خارج از ایران می باشند ، دو ماه است . لازم به ذکر است که مدت زمان ذکر شده ، از زمان صدور و همچنین ابلاغ حکم ، محاسبه می گردد و این مدت زمان ، منوط به اجرای حکم نیست . پس از پایان یافتن این مدت زمان ، دیگر به هیچ عنوان درخواست اعتراض به رای قطعی دادگاه تجدیدنظر ، قبول نمی شود .

نسبت به رای قطعی دادگاه تجدیدنظر ، چه افرادی امکان شکایت دارند ؟

در پاسخ به این سوال ، باید افزود که : بر طبق قانون افرادی که امکان شکایت دارند ، به این شرح می باشند :

۱ / طرفین دعوا ، که به عنوان ذینفع اصلی می توانند اعتراض نمایند ‌.

۲ / وکلایی که اختیار اعتراض نمودن به رای در مراحل بالاتر را داشته باشند .

۳ / نماینده قانونی و یا قائم مقام طرفین دعوا .

۴ / دادستان کشور ( که در برخی موارد امکان اعتراض به رای قطعی دادگاه تجدیدنظر را ، دارد ) .

وکیل متخصص و تضمینی به منظور اعتراض به رای قطعی دادگاه تجدیدنظر

به سبب پیچیدگی بیش از حد این مسئله ، بهتر است افراد پیش‌ از هر اقدامی ، با وکیلی متخصص و با تجربه ، مشورت نمایند و از تجارب و دانش او در این خصوص بهره مند گردند . وکیلی ماهر و کاربلد ،  که سال ها در این زمینه فعالیت نموده و پرونده های بسیار زیادی را با موفقیت تمام ، به سرانجام رسانده است . وکیلی مجرب ، که بتواند به بهترین نحو ممکن ، موکل خود را راهنمایی کند و مراحل پرونده را ، در کوتاه ترین زمان طی نماید .

مهلت اعتراض به رای قطعی در دیوان

مهلت اعتراض به رای قطعی ديوان عدالت اداری

جهت اجرای اصل 173 قانون اساسی ،شکایات، تظلّمات و اعتراضات اشخاص اعم از حقیقی یا حقوقی نسبت به تصمیمات و اقدامات واحدهای دولتی اعم از وزارتخانه ها و سازمان ها و مؤسسات و شرکت های دولتی و شهرداری ها و سازمان تأمین اجتماعی و تشکیلات و نهادهای انقلابی و مؤسسات وابسته و مأموران آن ها ، واحدها و آیین نامه های دولتی و رسیدگی به شکایات قضات و مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری و سایر مستخدمان واحدها و مؤسسات مذکور و مستخدمان اعم از لشکری و کشوری از حیث تضییع حقوق استخدامی و شکایت و اعتراض نسبت به صدور آراء و تصمیمات قطعی هیأت های رسیدگی به تخلفات اداری و کمیسیون ها مانند کمیسیون های مالیاتی، هیأت حل اختلاف کارگر و کارفرما، کمیسیون موضوع ماده 100 قانون، از حیث نقض قوانین و مقررات یا مخالفت با آنهاخلاف قانون یا شرع یا خارج ازحدود اختیارات مقام تصویب کننده، دردیوان عدالت اداری رسیدگی می شود.

مقر و ساختمان دیوان عدالت اداری در تهران و از شعب بدوی، تجدیدنظر، هیأت عمومی و هیأت های تخصصی تشکیل شده است.

نکته : براساس قانون دیوان عدالت اداری تعیین میزان خسارات وارده از ناحیه مؤسسات و اشخاص مذکور پس از صدور رأی در دیوان بر وقوع تخلف با دادگاه عمومی است وتصمیمات و آراء دادگاه ها و سایر مراجع قضایی دادگستری و نظامی و دادگاه های انتظامی قضات دادگستری و نیروهای مسلح قابل شکایت در دیوان عدالت اداری نمی باشد.

طرح شکایت در دیوان عدالت اداری مستلزم تقدیم دادخواست به صورت الکترونیکی می باشد که باید از طریق سایت ثنا به نشانی adliran.ir  کد ثنا دریافت ودرسایت ساجد به نشانی sajed.divan-edalat.ir دادخواست ثبت وشکایت مطروحه را پیگیری نماید.

مهلت اعتراض و طرح شکایت وتقدیم دادخواست در دیوان عدالت اداری برای افراد درایران 3 ماه (90 روز ) و برای اشخاص مقیم خارج از کشور 6 ماه از تاریخ ابلاغ رأی یا تصمیم قطعی درمورد شکایت می باشد.

نکته:در احتساب مواعد قانونی براساس قانون آیین دادرسی مدنی، روز ابلاغ و روز اقدام محاسبه نمی شود.

پرونده به یکی از شعب دیوان ارجاع می شود وپس از رسیدگی و انجام هرگونه تحقیق یا اقدام ضروری واخذ استعلامات مورد نیاز از مراجع ذی ربط وکسب نظرکارشناسان متخصص درصورت نیاز، تحقیقات تکمیل وختم رسیدگی اعلام می شود و ظرف یک هفته رأی مقتضی را صادرمی شود.

براساس ماده 65 قانون دیوان عدالت اداری کلیه آراء شعب بدوی دیوان ظرف 20 روز برای اشخاص مقیم ایران و برای اشخاص مقیم خارج از ایران دو ماه از تاریخ ابلاغ ،با درخواست یکی از طرفین دعوی یا وکیل یا قائم مقام یا نماینده قانونی آنها، قابل تجدیدنظر درشعب تجدیدنظر دیوان می باشد وبراساس ماده 70 و71 قانون دیوان شعبه رسیدگی کننده پس از بررسی دقیق پرونده درصورتی که آراء صادره را مطابق با موازین قانونی تشخیص دهد واعتراض تجدید نظرخواه را وارد نداند، آن را تأیید که درغیر این صورت به پرونده به صورت ماهوی رسیدگی و رای مقتضی را صادرمی کند.

آرای صادره از شعب تجدید نظر دیوان عدالت اداری قطعی و لازم الاجرا می باشد مگردرموارد بسیار استثنایی واثبات واحراز جهات مقرر شده درقانون، حسب مورد ظرف 20 روز ازتاریخ ابلاغ رای قطعی یا اطلاع ازادله ومدارک جدید اعاده،اعاده دادرسی می شود.

جهات اعاده دادرسی طبق ماده 98 قانون دیوان عدالت اداری

  • صدور حکم، خارج از موضوع مورد شکایت یا بیشترازخواسته
  • تضاد وتناقض وتعارض در مفاد حکم
  • حکم صادر شده با حکم دیگری در خصوص همان دعوی و اصحاب آن، که قبلا توسط همان شعبه یا شعبه دیگر صادر شده است، متعارض بوده بدون آن که سبب قانونی موجب این تعارض باشد.
  • حکم برمبنای مستندات واسنادی صادرشده باشد که جعلی بودن و یا عدم اعتبار آنها به موجب حکم قطعی مراجع صالح قانونی، ثابت شده باشد.
  • پس از صدور حکم، اسناد و دلایلی به دست آید که دلیل حقانیت درخواست ‌کننده اعاده دادرسی باشد و ثابت شود اسناد و دلایل یاد شده در جریان دادرسی دراختیار او نبوده است.

اشخاص می توانند از طریق سایت ساجد قسمت ثبت درخواست اعمال ماده 79، اعتراض خود را به جهت خلاف قانون یا شرع بودن رای صادره وقطعی شده شعب بدوی وتجدیدنظرمطرح نمایند. هرگاه آرای قطعی شده درشعب بدوی و آرای صادره در شعب تجدید نظردیوان عدالت اداری براساس نظر رئیس دیوان ورئیس قوه قضاییه خلاف قانون وشرع بین تشخیص داده شود، رئیس دیوان فقط برای یک بار با ذکر دلیل ، پرونده را برای رسیدگی ماهوی و صدور رای به شعبه هم‌عرض ارجاع می‌نماید.

نکته : محدودیت زمانی و مهلت قانونی برای ثبت اعتراض و اعمال ماده 79 قانون دیوان عدالت اداری وجود ندارد.

بهترین وکیل اعتراض به رای قطعی تجدیدنظر دیوان عدالت

اگر در این روزها قصد اعتراض به رای قطعی تجدید نظر دیوان را دارید، می توانید با موسسه حقوقی وکلای دیوان تماس گرفته و با بهترین وکیل متخصص در این زمینه مشورت کنید. دقت نمایید که مشورت با این وکیل باعث می شود تا شما بتوانید بهترین و آسان ترین مسیر را برای حل پرونده تان در پیش بگیرید.

مدت پاسخ به تجدیدنظرخواهی دیوان عدالت اداری

هنگامی که درخواست تجدید نظر در دیوان عدالت اداری ارائه می کنید، ممکن است تعجب کنید که دریافت پاسخ چقدر طول می کشد. متأسفانه، هیچ پاسخ قطعی برای این سؤال وجود ندارد زیرا مدت زمان بسته به عوامل مختلفی می تواند بسیار متفاوت باشد.

یکی از ملاحظات اولیه که می تواند بر مدت زمان دریافت پاسخ تأثیر بگذارد، پیچیدگی پرونده شما است. پرونده های پیچیده تر به زمان بیشتری برای بررسی و بررسی توسط قضات نیاز دارند.

علاوه بر این، تعداد درخواست‌هایی که در حال حاضر توسط سیستم دادگاه رسیدگی می‌شود نیز می‌تواند بر سرعت بررسی پرونده شما تأثیر بگذارد. اگر پرونده‌های دیگری در نوبت شماست، ممکن است رسیدگی به درخواست تجدیدنظر شما بیشتر طول بکشد.

شایان ذکر است که برخی از دادگاه ها زمان بندی خاصی را برای پاسخگویی به درخواست تجدیدنظر در نظر گرفته اند. با این حال، به دلیل شرایط مختلف مانند در دسترس بودن قاضی یا حجم کاری، این جدول‌های زمانی همیشه به شدت دنبال نمی‌شوند.

در حالی که انتظار برای پاسخ از دیوان عدالت اداری می تواند استرس زا و نامطمئن باشد، مهم است که صبور باشید و به روند قانونی اعتماد کنید.

آیا رأی تجدیدنظر دیوان عدالت اداری قطعی است؟

پس از گذراندن مراحل تجدیدنظر در دادگاه عدالت اداری، بسیاری از مردم تمایل دارند تصمیم بگیرند که دادگاه قطعی است. با این حال، این ممکن است همیشه درست نباشد. در مواردی امکان اعتراض به رأی دیوان عدالت اداری وجود دارد.

روند اعتراض شامل درخواست بررسی مجدد پرونده شما توسط یک مقام بالاتر در سیستم قضایی است. این بدان معناست که اگر با نتیجه اعتراض خود مخالف هستید و مدارک یا اطلاعات جدیدی دارید که می تواند روند پرونده شما را تغییر دهد، می توانید درخواست اعتراض کنید.

توجه به این نکته حائز اهمیت است که اعتراض باید بر اساس دلایل روشن باشد و به سادگی نمی توان آن را مطرح کرد زیرا شما با یک حکم موافق نیستید. علاوه بر این، پس از دریافت اطلاعیه از تصمیم دادگاه، محدودیت های زمانی مشخصی برای طرح اعتراض وجود دارد.

در حالی که ممکن است تصمیم تجدیدنظر از دیوان عدالت اداری در ابتدا به نظر برسد، اما ضروری است که امید خود را از دست ندهیم زیرا هنوز راه هایی برای اقدام بیشتر وجود دارد. همچنین ممکن است به مشورت با وکیلی کمک کند که با در نظر گرفتن عواملی مانند هزینه‌ها/هزینه‌های وکیل و ملاحظات حقوقی در میان سایر موارد، در مورد اینکه آیا ارائه اعتراض ارزش پیگیری دارد یا خیر، کمک کند.

نمونه اعتراض به رای تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

در حالی که تصمیم تجدیدنظر دیوان عدالت اداری ممکن است نهایی به نظر برسد، مهم است که به یاد داشته باشید که هنوز گزینه هایی برای کسانی که می خواهند به این تصمیم اعتراض کنند وجود دارد. به دنبال مشاوره با یک وکیل خوب می تواند به شما در درک حقوق خود و کشف گزینه های قانونی خود کمک کند.

اگر تصمیم به اعتراض دارید، ضروری است که یک وکیل مجرب در کنار خود داشته باشید. آنها با تخصص و دانش خود در این زمینه می توانند شما را در هر مرحله از فرآیند راهنمایی کنند و اطمینان حاصل کنند که پرونده شما در بهترین حالت ممکن ارائه می شود.

هنگام ارائه اعتراض، مطمئن شوید که شواهد روشنی ارائه دهید که ادعای شما را تأیید می کند. این می تواند شامل اسنادی مانند اظهارات شاهد یا گزارش های کارشناسی باشد. همچنین مهم است که هر گونه اشتباه یا ناسازگاری در تصمیم اصلی اتخاذ شده توسط قاضی برجسته شود.

به یاد داشته باشید، اختلافات حقوقی می تواند پیچیده و چالش برانگیز باشد. اما با داشتن یک وکیل تضمین شده در کنار شما، می توانید مطمئن باشید که کسی برای حقوق شما مبارزه می کند و برای یک نتیجه عادلانه تلاش می کند.

چه به دنبال مشاوره آنلاین رایگان باشید و چه به طور مستقیم به شماره دفتر آنها مراجعه کنید، دریافت مشاوره حقوقی از یک وکیل متخصص همیشه آرامش خاطر شما را در میان همه این چالش ها به ارمغان می آورد.

3.5/5 - (10 امتیاز)
Facebook
Twitter
LinkedIn
نوشته های تازه
قاضی بازنشسته دادگاه تجدیدنظر
وکیل قاضی بازنشسته دیوان عدالت اداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مطالب مرتبط