مشاوره رایگان

(ساعات اداری)




الزام به صدور مجوز حفر و بهره برداری از آبهای زیرزمینی +وکیل + بهترین + تضمینی

vakil divan

تماس با وکلای دیوان

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید

Table of Contents

طبق ماده سه قانون توزیع عادلانه آب ، استفاده کردن از منابع آب های زیرزمینی ، به استثناء مواردی که در ماه پنج همین قانون ذکر شده است ، از طریق حفر کردن هر نوع چاه ، قنات ، و یا حتی توسعه چشمه ، در هر منطقه ای از کشور با اجازه و همچنین موافقت وزارت نیرو باید باشد . در واقع وزارت نیرو ، با عنایت به خصوصیات هیدروژئولوژی منطقه ، شناسایی طبقات زمین و همچنین آب های زیرزمینی ، و با عنایت به مقررات پیش بینی شده در این قانون ، نسبت به صادر نمودن پروانه حفر و بهره برداری ، اقدام می نماید . لازم به ذکر است که : از تاریخ تصویب شدن قانون مذکور ، صاحبان تمامی چاه هایی که بدون اجازه وزارت نیرو در گذشته حفر شده اند ( چه چاه حفر شده مورد بهره برداری قرار نگرفته باشد و چه ، مورد بهره برداری قرار گرفته باشد ) ، موظف‌ می باشند بر طبق آگهی که منتشر می گردد ، به وزارت نیرو مراجعه کنند و پروانه بهره برداری اخذ نمایند . در صورتی که وزارت نیرو ، هر کدام از آن چاه ها را حداقل بر طبق نظر دو کارشناس خود ، نسبت به مصالح عمومی مضر تشخیص دهد ، چاه مورد نظر بدون پرداخت نمودن هیچ خسارتی مسدود خواهد شد ، و بهره برداری نمودن از آن ممنوع خواهد بود . معترضین به رای وزارت نیرو ، می‌ توانند به دادگاه های صالح مراجعه کنند . نکته دیگری که باید در این خصوص به آن اشاره کرد ، این امر است که : اگر‌ حفر کردن چاه ، موجب خشکانیدن یا حتی کاهش آب چاه و یا چشمه مجاور و قنات مجاز شود ، وزارت نیرو بدوا به این موضوع رسیدگی خواهد نمود و سعی خواهد کرد که میان طرفین ، توافق ایجاد نماید . اما اگر توافقی بین طرفین صورت نگرفت ، معترض می تواند به دادگاه صالح مراجعه کند .

وکیل متخصص الزام به صادر کردن مجوز حفر و بهره برداری نمودن از آب های زیرزمینی

بی شک ، مسائلی این چنینی بسیار پیچیده می باشند و زمانی پیچیده تر می شوند که ، افراد بدون مشورت و کمک یک وکیل متخصص و کاربلد ، اقدام به طی نمودن مراحل این پرونده نماید . در واقع یک وکیل متخصص ، فردی است که علاوه بر دارا بودن دانش کافی و لازم در این زمینه و اشراف کامل به قوانین مربوطه ، از تجربه کافی نیز برخوردار باشد و بتواند به بهترین شیوه ، موکل خود را در ابن مسیر یاری کند . گروه تخصصی وکلای دیوان عدالت اداری ، با سال ها فعالیت و کسب پرونده های موفق در این حوزه ، آماده ارائه خدمات حقوقی به عموم مردم می باشند . افراد می توانند با صرفه جویی در وقت و هزینه خود ، تنها با برقرار نمودن تماس تلفنی با این مجموعه ، از مشاوره حقوقی کاملا رایگان با برترین وکلا ، برخوردار شوند .

آبهای زیرزمینی در هر کشوری حکم یک سرمایه بسیار ارزشمند برای نسل های بعدی آن کشور را دارند و در صورتی که فردی بخواهد از این منابع سو استفاده نماید باید به صورت قانون علیه وی برخورد شده  و در این باره حکم صادر شود .اما در مواردی فرد برای انجام امور خود واقعا نیاز به حفر چاه داشته و در این رابطه لازم می باشد مه مطابق قانون برای صدور مجوزهای لازم برای وی اقدام شود .در ادامه نوشتار به بررسی صدور مجوز در این رابطه پرداخته و در انتها برای و در صورت عدم صدور مجوز به نحوه احقاق حق در این رابطه می پردازیم .

مراحل دریافت مجوز حفر و بهره برداری از آبهای زیرزمینی

برای دریافت مجوز حفر و بهره برداری از آبهای زیر زمینی فرد باید ابتدا به سازمان آب در محل زندگی خود یا مراکز استانی مراجعه نموده و در انتها طی درخواست کتبی از سازمان آب تقاضای صدور مجور را بنماید. در مرحله بعدی فرد بعد از انکه درخواست خود را تحویل سازمان بهره برداری از منابع آبی داد  باید یک سری از مراحل دیگر را نیز در این باره انجام دهد که در زیر به ترتیب به بررسی آنها می پردازیم .

1-ابتدا برای فرد میزان و شرایط مورد نیاز مورد تخصیص واقع شده  و به فرد اعلام می گردد.

2-مدارک حقوق و قانونی فرد در این رابطه به طور کامل بررسی می شوند .

3 باید محل چاه مورد نظر مورد کارشناسی قرار گرفته و هزینه کارشناسی از فرد گرفته می شود .

4-بعد از صدور نظریه کارشناس برای فرد یک پرونده تشکیل می گردد.

5-پرونده به کمیسیون صدور  مجوز رفته و در آنجا مورد بررسی قرا می گیرد .

6-فرد باید قرار داد را امضا نمودهو هزینه این امر نیز از فرد گرفته می شود .

7-صدور مجوز حفر چاه برای استفاده مورد نظر

موارد ذکر شده کلیه مسیر  برای دریافت مجوز حفاری بوده و اگر فرد در تمامی مراحل فوق اقدام نماید باید برای وی مجوز صادر شود .معمولا مجوز صادره برای حفر و بهره برداری از آبهای زیر زمینی به میزان دوماه زمان برده و بعد از این مدت برای فرد مجوز ارسال می گردد.
نکته مهم در هر موردی که فردی بخواهد زمین کشاورزی خود را به همراه چاه به فروش برساند می تواند اقدامات لازم را در جهت انتقال پروانه بهره برداری به فرد انجام دهد و این مجوز برای استفاده قابل انتقال می باشد. حال اگر فردی علی رغم انجام کلیه امور مربوطه در سازمان آب ، این سازمان مجوز را برای وی صادر ننماید معمولا برای این امر می تواند به دیوان عدالت اداری طرح شکایت نماید .

قبل از موضوعی لازم به ذکر است که طرح شکایت در دیوان عدالت اداری نیازمند تخصی به بعضی از موارد قانونی می باد برای همین امر افراد برای رسیدن به نتیجه بهتر و احقاق حق خود در دیوان عدالت اداری بهتر است از وکلای دیوان استفاده نماید . گروه تخصصی وکلای دیوان در این رابطه آماده ارائه کلیه خدمات حقوقی در دیوان برای شما می باشد . شما می تواند با دادن پرونده های خود به دیوان عدالت اداری در سریعترین زمان  به نتیجه مورد نظر خود در این رابطه برسید.

مراحل صدور مجوز حفر چاه

قبل از شروع حفاری چاه، دریافت مجوز از شهرداری منطقه ضروری است. فرآیند دریافت این مجوز بسته به محل زندگی شما می تواند متفاوت باشد، اما به طور کلی شامل ارسال درخواست و پیروی از مراحل خاصی است.

اولین قدم این است که تعیین کنید آیا برای نوع چاهی که می خواهید حفر کنید به مجوز نیاز دارید یا خیر. در بیشتر موارد، هر چاهی که به عمق بیش از 20 فوت برود یا به منابع آب زیرزمینی نفوذ کند، نیاز به مجوز دارد.

هنگامی که تشخیص دادید که به مجوز نیاز دارید، با شهرداری محلی خود تماس بگیرید و یک فرم درخواست درخواست کنید. شما باید اطلاعاتی مانند محل و عمق چاه پیشنهادی و همچنین جزئیاتی در مورد نحوه استفاده از آب ارائه دهید.

پس از ارسال درخواست، ممکن است چندین هفته طول بکشد تا توسط مقامات شهرداری که درخواست‌ها را برای انطباق با قوانین قابل اجرا حاکم بر چاه‌ها بررسی می‌کنند، رسیدگی شود.

اگر همه چیز در طول فرآیند بررسی آنها بررسی شود، آنها مجوزهای لازم را صادر می کنند که اجازه می دهد کار ساخت و ساز در محل به منظور شروع عملیات حفاری طبق برنامه ریزی شده توسط پیمانکاران مجاز و تحت نظارت مهندسین واجد شرایط در حین کار بر روی این نوع پروژه ها در حوزه قضایی شما باشد. .

اخذ مجوز حفاری از شهرداری

اگر قصد حفر چاه برای برداشت آب زیرزمینی دارید، باید از شهرداری مجوز بگیرید. فرآیند دریافت مجوز حفاری بسته به موقعیت مکانی و مقررات منطقه شما می تواند متفاوت باشد.

برای شروع، مهم است که با مشاوره با یک وکیل متخصص یا شرکت مشاوره حقوقی بررسی کنید که آیا ملک شما واجد شرایط حفاری است یا خیر. آنها می توانند شما را از طریق الزامات و مراحلی که برای دریافت مجوز باید رعایت کنید راهنمایی کنند.

هنگامی که اطمینان حاصل کردید که ملک شما تمام الزامات لازم را برآورده می کند، می توانید با ارسال درخواست برای مجوز حفاری در دفتر شهرداری محلی خود اقدام کنید. این برنامه باید شامل جزئیاتی مانند محل دقیق حفاری، عمق چاه پیشنهادی و هدف (استفاده خانگی یا تجاری) باشد.

پس از ارسال فرم درخواست به همراه سایر مدارک مورد نیاز مانند گواهی مالکیت و گزارش ارزیابی اثرات زیست محیطی (در صورت وجود)، ممکن است چندین هفته طول بکشد تا تاییدیه از مراجع مربوطه دریافت شود.

در صورت وجود هرگونه اعتراضی در این مدت از سوی همسایگان یا گروه های محیط زیستی علیه اعطای مجوز حفاری، ممکن است جلسات دیگری قبل از تصمیم گیری نهایی تعیین شود. همیشه توصیه می شود با یک وکیل با تجربه مشورت کنید که می تواند در کل این روند کمک کند تا همه چیز به آرامی و بدون هیچ مانعی پیش برود.

قانون استفاده از آبهای زیرزمینی

اخذ مجوز حفاری چاه برای هر فرد یا کسب و کاری که علاقه مند به بهره برداری از آب های زیرزمینی است، گامی حیاتی است. فرآیند اخذ مجوز می تواند پیچیده باشد و نیازمند رعایت مقررات مختلفی است که ممکن است بسته به شهرداری یا ایالت متفاوت باشد.

برای جلوگیری از برخورد با مسائل حقوقی در این مسیر، همیشه بهتر است با یک وکیل مجرب که در این زمینه دانش دارد مشورت کنید. یک وکیل خوب می تواند تمام مراحل اداری را طی کند و اطمینان حاصل کند که همه چیز در چارچوب حقوق قانونی شما انجام می شود.

قانون استفاده از آب های زیرزمینی به دنبال تنظیم نحوه بهره برداری افراد و مشاغل از این منابع و در عین حال محافظت از آنها در برابر کاهش به دلیل استفاده بیش از حد است. این قانون همچنین جنبه های دیگری از جمله تعریف مناطق حفاظتی آب های زیرزمینی، ایجاد محدودیت در برداشت، اعمال مجازات برای استفاده غیرمجاز و غیره را در بر می گیرد.

آگاهی از این الزامات و مقررات نه تنها در زمان شما صرفه جویی می کند، بلکه به شما کمک می کند تا از چالش های قانونی احتمالی در هنگام گرفتن مجوز برای حفر چاه و بهره برداری از آب جلوگیری کنید. بنابراین، ضروری است همیشه از تغییرات در قوانین مربوط به استفاده از آب های زیرزمینی با به روز نگه داشتن به روز رسانی قوانین فعلی از طریق منابع معتبر مانند وب سایت های وکلا یا سایت های سازمان های دولتی مطلع شوید.

امتیاز دهید post
Facebook
Twitter
LinkedIn
نوشته های تازه
قاضی بازنشسته دادگاه تجدیدنظر
وکیل قاضی بازنشسته دیوان عدالت اداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مطالب مرتبط