مشاوره رایگان

(ساعات اداری)




اعتراض به نظریه شورای اصلاحات ارضی+وکیل+بهترین+تضمینی

vakil divan

تماس با وکلای دیوان

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید

Table of Contents

به منظور اجرا نمودن صحیح قانون اصلاحات ارضی ، که به استثنای برخی بند ها ، همچنان معتبر و لازم‌ الاجرا می باشد ، شورایی تحت عنوان شورای اصلاحات ارضی تشکیل شد که ، در متن اولیه این قانون وجود نداشت . بعد ها در اصلاحیه این قانون ، تاسیس شورا مذکور پیش بینی شد .

قانون اصلاحات اراضی در ماده 7

قانون اصلاحات ارضی در ماده هفت ، فلسفه تشکیل شدن شورا اصلاحات ارضی را ، به طور کامل بیان نموده است . بر طبق این ماده ، شورا اصلاحات ارضی موظف است تا برنامه و همچنین آیین نامه های لازم را ، تهیه نماید و نظارت بر حسن اجرای این قانون ، داشته باشد . به همین سبب ، هر جایی که اجرای این قانون خدشه دار گردد ، شورا به عنوان ناظر اجازه ورود و همچنین ارائه نظریه دارد . لازم به ذکر است که : این نظریات برای اداره ثبت اسناد و املاک لازم الاجرا می باشند . به عبارت دیگر ، شورا اصلاحات ارضی در کلیه مواردی که در اجرای قوانین مرتبط با اصلاحات ارضی شک و شبهه‌ ای است ، قضاوت می کند و دستورات اجرایی لازم را به واحد های اجرایی ارسال می نماید .
اما به سبب آن که اصلاحات ارضی مربوط به تمام کشور است ، به تبع تعدد پرونده های موجود باعث می شود زمان رسیدگی و همچنین درصد خطا ، در این شورا بالا بروند . به همین علت برای سهولت امر رسیدگی ، در هر استان شورایی متشکل از پنج کارمند واجد صلاحیت ( اداره کشاورزی و عمرانی استان ) انتخاب می شوند و بخشی یا حتی تمام اختیارات خود را به شورا مذکور ، واگذار می‌نمایند .
بنابراین صلاحیت شورا همچون دیوان عالی کشور ، تنها رسیدگی شکلی است . و شورا نمی تواند اقدام به رسیدگی ماهوی نماید ( آراء بسیار زیادی از دیوان عدالت اداری ) بیانگر رسیدگی شکلی شورا است ) .

اعضای شورای اصلاحات ارضی

اعضای شورای اصلاحات ارضی ، عبارتند از :
۱ / رییس سازمان امور اراضی،
۲ / مدیر کل سازمان دهی و تعیین تکلیف اراضی ،
۳ / معاون توسعه امور اراضی،
۴ / یک نفر از سازمان جهاد کشاورزی که مقام مدیر کل را داشته باشد ،
۵ / مدیر کل امور حقوقی ساختمان.

وکیل اعتراض به نظریه اصلاحات شورای ارضی

به منظور طی نمودن مراحل اعتراض به نظریه اصلاحات شورا ارضی ، نیاز است که پیش از هر اقدامی ، افراد با فردی متخصص و ماهر که از تجربه بسیار زیادی در این زمینه برخوردار است ، مشورت کنند . وکلای با تجربه و متخصص وکلای دیوان ، با سال ها تجربه در این زمینه و با دارا بودن پرونده های موفق بسیار ، آماده ارائه نمودن انواع خدمات حقوقی به عموم هموطنان محترم و عزیز ، می باشند . افراد می توانند با برقرار نمودن تماس با گروه تخصصی وکلای دیوان عدالت اداری ، مسائل خود را با برترین وکلا در میان بگذارند ، و از مشاوره حقوقی رایگان این مجموعه ، بهره ببرند .

سابق و قبل از انقلاب در ایران معمولا زمین داران بزرگ در سطح کشور مشغول به استثمار کشاورزان و مردم در زمینهای کشاورزی بودند برای همین دولت آن زمان، طی طرحی که به نام اصلاحات ارضی مشهور شد کلیه زمینهای کشاورزی را در سطح کشور بین کشاورزان تقسیم نموده و در این رابطه اقدام به صدور سند ثبتی نمود. سند های ثبتی مذکور از آن زمان تا کنون در سطح کشور معتبر بوده و در این زمینه استفاده می شوند . هم اکنون برای پیگیری این اسناد معمولا یک سازمان به نام شورای عالی اصلاحات ارضی ایجاد شده است که به بررسی همه مشکلات این سازمانها در سطح ملی و کشوری می پردازد.

سند اصلاحات اراضی

در خصوص سند اصلاحات ارضی معمولا ممکن است برخی اشتباهات در داخل سند موجود باشد و اصلاح این اشتباهات نیز معمولا براساس نظر شورای اصلاحات ارضی می باشد . همچنین براساس قانون مربوطه کلیه این موارد براساس براساس نوع تقاضای ارباب رجوع و فرد متقاضی می باشد و در این باره تصمیم گرفته خواهد شد. علاوه بر این موارد در موضوعاتی که براساس سند اصلاحات ارضی برای افرادی مطابق قانون زمینی تعلق گرفته و برای انها سند صادر نشده است این سازمان می تواند اقدام به صدور سند بنماید . علاوه براینها درکلیه مواردی که فرد باید در موارد تقاضای بعضی از موارد را در خصوص سند اصلاحات ارضی خود را می نماید وهمه این موادر در شورای اصلاحات ارضی بررسی می شوند در صورتی که شورای مذکور در این رابطه در خصوص موضوع فرد اقدام به صدور رای ننماید فرد می تواند به دیوان عدالت اداری طرح شکایت نموده و در این باره می تواند به رای صادره در شورای اصلاحات ارضی شکایت نماید.

طرح شکایت در خصوص رای شورای اصلاحات اراضی

طرح شکایت در دیوان عدالت اداری دارای ضوابط و شرایط مختص به خود می باشد بدین صورت که فرد بعد از صدور رای در شورای اصلاحات ارضی و اعتراض به ان باید ابتدا دادخواست خود در این رابطه را مطابق قانون دیوان نوشته و بعد از ا/ن از طریق سامانه ساجد به دیوان ارسال نماید. بعد از ارسال معمولا رای صادره در شورای اصلاحات  ارضی و  کلیه دلائل و مدارکی که فرد در خصوص موضوع خود و به همراه دادخواست برای دیوان ارسال می نماید. دیوان در این رابطه اقدام به بررسی موضوع مورد نظر نموده و در انتها با ارسال دادخواست به شعبه در انجا تحت رسیدگی قرار می گیرد و بعد از رسیدگی معمولا دیوان اقدام به صدور رای می نماید.

یک نکته بسیار مهم در خصوص دیوان عدالت اداری این می باشد که افراد حق حضور در دیوان را نداشته و کلیه امور در دیوان به صورت غیر حضوری می باشد. تنها وکلای دیوان حق حضور در دیوان را داشته و می توانند در جلسات دیوان عدالت اداری حضور داشته باشند.

در این موارد بعد از صدور رای در دیوان عدالت اداری معمولا در این رابطه حکم صادر شده و به افراد ابلاغ می گردد. رای ابلاغی در این مورد ظرف 20 روز قابل اعتراض در دیوان عدالت اداری می باشد. شرایط ارائه دادخواست اعتراض نیز مشابه دادخواست اولیه بوده و معمولا دادخواست به شعبه تجدید نظر ارسال شده و در آنجا دوباره بررسی و در انتها حکم صادر می شود .

شورای اصلاحات ارضی چیست؟

شورای اصلاحات ارضی یک نهاد حاکمیتی است که برای نظارت بر سیاست های اصلاحات ارضی در کشورهای مختلف جهان ایجاد شده است. شورا مسئول تصمیم گیری در مورد نحوه توزیع زمین و اطمینان از استفاده عادلانه و کارآمد از آن است.

یکی از اهداف کلیدی شورا رسیدگی به مسائل مربوط به نابرابری است، به ویژه در مورد دسترسی به منابعی مانند زمین های زراعی و منابع آب. شورا با همکاری با جوامع محلی، مقامات دولتی و سایر ذینفعان به دنبال ایجاد راه حل های پایدار است که می تواند به کاهش فقر و بهبود کیفیت زندگی کمک کند.

البته همه موافق نیستند که کدام سیاست برای دستیابی به این اهداف مناسب تر است. برخی از منتقدان استدلال کرده اند که برخی تصمیمات اتخاذ شده توسط شورا در واقع پیامدهای منفی بر اقتصادهای محلی یا گروه های به حاشیه رانده شده در جامعه داشته است.

با وجود این مخالفت ها، نمی توان انکار کرد که شورای اصلاحات ارضی نشان دهنده تلاش مهمی برای ایجاد جوامع عادلانه تر در سراسر جهان است. همانطور که ما این گفتگو را در مورد سیاست های اصلاحات ارضی ادامه می دهیم، ارزش این را دارد که سازمان هایی مانند این سازمان چه نقشی در شکل دادن به آینده جمعی ما ایفا کنند.

مصوبات شورای اصلاحات ارضی

شورای اصلاحات ارضی یک نهاد دولتی است که وظیفه نظارت بر اجرای برنامه های اصلاحات ارضی در کشور را بر عهده دارد. این شورا طی سالیان متمادی سیاست ها و مقررات بسیاری را با هدف بهبود توزیع زمین، افزایش بهره وری کشاورزی و ارتقای عدالت اجتماعی تصویب کرده است.

یکی از مصوبات کلیدی این شورا، برنامه اصلاحات جامع ارضی (CARP) بود که به دنبال توزیع مجدد زمین از مالکان بزرگ به کشاورزان کوچک بود. این برنامه به دلیل اهدافش مورد تحسین قرار گرفت اما به دلیل عدم کارایی آن در دستیابی به آن اهداف مورد انتقاد قرار گرفت.

یکی دیگر از مصوبات شورا، تأسیس دادگاه‌های ارضی بود که به منظور رسیدگی سریع به اختلافات مربوط به اصلاحات ارضی بود. این دادگاه ها در حل و فصل منازعات بین مالکان و مستاجران و در عین حال از حقوق کشاورزان کوچک حمایت کرده اند.

علاوه بر این، شورای اصلاحات ارضی خدمات حمایتی مختلفی از جمله تسهیلات اعتباری، توسعه زیرساخت‌ها، خدمات پژوهشی و ترویجی را که با هدف بهبود کارایی تولید و افزایش درآمد برای جوامع روستایی انجام می‌شود، مورد توجه قرار داده است.

در حالی که برخی ممکن است استدلال کنند که هنوز کار بیشتری برای انجام اصلاحات ارضی موثر در کشور ما وجود دارد. نمی توان انکار کرد که تلاش های شورای اصلاحات ارضی برای دستیابی به اهداف خود قابل ستایش است.

اعتراض به مصوبه شورای اصلاحات ارضی

نظریه شورای اصلاحات ارضی هم مورد تایید و هم مورد اعتراض گروه های مختلف قرار گرفته است. در حالی که برخی معتقدند این گامی ضروری برای رسیدگی به مسائل زمین است، برخی دیگر آن را به دلیل مبهم بودن و نداشتن راه حل های مشخص مورد انتقاد قرار می دهند.

در صورت داشتن هرگونه نگرانی در مورد حقوق مالکیت خود یا سایر موارد قانونی مرتبط با سیاست های اصلاحات ارضی، مشورت با یک وکیل یا کارشناس حقوقی مهم است. یک وکیل خوب می تواند در مورد چگونگی پیمایش چارچوب های حقوقی پیچیده و محافظت از منافع خود، توصیه های ارزشمندی ارائه دهد.

اگر به مشاوره حقوقی نیاز دارید، راه های زیادی برای برقراری ارتباط با وکلا وجود دارد – چه از طریق مشاوره تلفنی، خدمات آنلاین یا جلسات حضوری در دفاتر آنها. اطمینان حاصل کنید که یک وکیل با تجربه و متخصص در زمینه مربوطه و دارای مجوز معتبر از کانون وکلا انتخاب کنید.

در حالی که ممکن است همیشه با هر تصمیمی که توسط سیاستگذاران یا شوراهایی مانند شورای اصلاحات ارضی اتخاذ می شود موافق نباشیم، بسیار مهم است که در مورد این موضوعات مطلع باشیم و در صورت امکان در گفتگوی سازنده شرکت کنیم. با انجام این کار، ما می توانیم در جهت ایجاد جوامع عادلانه تر که در آن همه دسترسی برابر به منابع و فرصت ها داشته باشند، کار کنیم.

1/5 - (1 امتیاز)
Facebook
Twitter
LinkedIn
نوشته های تازه
قاضی بازنشسته دادگاه تجدیدنظر
وکیل قاضی بازنشسته دیوان عدالت اداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مطالب مرتبط