مشاوره رایگان

(ساعات اداری)




الزام به اصلاح سند مالکیت + وکیل + دیوان عدالت اداری ‏

الزام به اصلاح سند مالکیت

تماس با وکلای دیوان

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید

Table of Contents

به طور کلی هر نوشته ای که برای دفاع در مراجع قضایی استفاده گردد سند نامیده میشود و سندی که به صورت رسمی ثبت گشته باشد و احراز مالکیت شخصی بر وسیله منقول یا غیر منقولی را بنماید، سند مالکیت گفته می شود.

سند مالکیت علی رغم وضعیت خود که معمولا ثابت می باشد و در دادگستری نیز اصل بر صحت و درستی آن می باشد، ممکن است به برخی از دلائل قانونی نیاز به ابطال و اصلاح داشته باشد.

دلایل ابطال سند

1-صدور سند برخلاف قوانین ثبتی و قضائی

2- اشتباه در صدور سند به دلائل مختلف

3- اشتباه در شخص مالک

4-ثبت سند اموال موقوفی توسط افراد غیر موقوفات

5- ابطال سند و صدور سند معارض

همه اینها مواردی می باشند که سند را باطل و اداره ثبت ممکن است اطلاعات سند موجود را دوباره باید صادر نماید.

معمولا هرگونه ابطال و صلاح سند براساس قانون در صلاحیت دادگستری و مراجع حقوقی بوده و شورای حل اختلاف در این رابطه هیچ گونه صلاحیتی نمی تواند داشته باشد.

دلایل اصلاح سند مالکیت

علاوه بر موارد فوق که باعث ابطال سند رسمی می شود مواردی نیز وجود دارند که سند مالکیت نیاز به اصلاح  که در زیر به آنها اشاره می نماییم.

1-اشتباهات قلمی

2- اشتباه در موضوع ثبت

3-اشتبا در میزان مساحت ملک

4- اشتباه در مراحل ثبت سند و ….

این موارد از اصلی ترین موارد اصلاح یک سند می باشند و فردی که در این رابطه خواهان اصلاح سند می باسد باید ابتدا به اداره ثبت و اسناد مراجعه نموده و با ارائه دلائل و مدارک خواهان اصلاح سند مذکور باشد.

مرجع صالح برای اصلاح سند معمولا هیئت نظارت بر صدور اسناد ثبتی ، اداره ثبت محل صدور ملک ، در مواردی بستگی به موضوع آن ممکن است دادگستری باشد.

در برخی از موارد نیز کلیه امور یک سند ثبتی برای اصلاح در دادگستری و مراجع مربوطه به انجام رسیده است و در این باره اداره ثبت و اسناد به دلائل واهی و به صورت غیر قانونی حاضر به اصلاح سند نمی باشد. در این رابطه فرد می تواند به مرجع بالاتر در اداره ثبت و اسناد مراجعه نموده و تقاضای الزام شعبه مذکور به اصلاح سند رابنماید.

در صورتی که در این رابطه هیچ گونه پاسخی دریافت نگردد فرد می تواند به دیوان عدالت اداری مراجعه نماید.

مراجعه به دیوان عدالت اداری دارای شرایط خاصی می باشد که در هر مرحله از کار نمی توان به ان مراجعه کرد . باید فرد به طور کامل به این نتیجه رسیده باشد که اداره ثبت به هر دلیلی و به صورت غیر قانونی حاضر به انجام کار نمی باشد.

به همین دلیل فرد می تواند طی یک درخواست شکایت که به دیوان عدالت اداری با موضوع الزام به ثبت  اسناد رسمی مطرح می نماید علیه اداره ثبت و اسناد طرح شکایت نماید.

طرح شکایت در دیوان عدالت اداری دارای قواعد ویژه خود می باشد و افراد برای اینکه در این مسئله به نتیجه مورد نظر خود برسند باید بسیار حرفه ای در امور دیوان  باشند که این امر برای افراد عادی معمولا بسیار دشوار می باشد .

امتیاز دهید post
Facebook
Twitter
LinkedIn
نوشته های تازه
قاضی بازنشسته دادگاه تجدیدنظر
وکیل قاضی بازنشسته دیوان عدالت اداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مطالب مرتبط