مشاوره رایگان

(ساعات اداری)




رای دیوان عدالت اداری در خصوص فوق العاده ویژه

رای دیوان عدالت اداری

تماس با وکلای دیوان

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید

Table of Contents

همانطور که می دانید یکی از بند های ذکر شده در فیش حقوقی کارمندان دولت مربوطه به فوق العاده ویژه است که میزان آن بر اساس شرایط و ضوابط خاصی برای هر یک از کارکنان ارگان های مختلف تعیین می شود.

معمولا هر ساله بر طبق شرایط خاصی، ارزش فوق العاده ویژه برای کارکنان اضافه شده و به طبع این موضوع، حقوق دریافتی آن ها نیز افزایش پیدا می کند.

با توجه به برخی شرایط و قوانین لازم در جهت تعیین فوق العاده ویژه در احکام کارمندان، گاهی خواسته یا ناخواسته اقداماتی خلاف قوانین موجود انجام می شود و یا اینکه گمانی بر ضایع شدن حق در زمینه اعمال فوق العاده ویژه به وجود می آید؛ در این صورت با ارجاع به دیوان عدالت اداری می توان پیگیر پرونده شد.

در ادامه ما را همراهی کنید تا مطالبی را در رابطه با رای دیوان عدالت اداری در خصوص فوق العاده ویژه در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

 

عوامل تاثیر گذار بر تعیین فوق العاده ویژه کارکنان

هر کدام از ارگان های دولتی و خصوصی در کشور بنا بر یک سری شرایط و ضوابط دارای ارزش متفاوتی برای تعیین فوق العاده ویژه هستند.

به طور مثال از عوامل تاثیر گذار در این مسئله می توان به بازار کار شغل مورد نظر و همچنین تاثیر آن بر اقتصاد دولت اشاره کرد؛ به این معنا که به هر اندازه حساسیت شغلی در ارتباط با شرایط اقتصادی دولت بیشتر باشد، ارزش فوق العاده ویژه کارکنان بیشتر خواهد بود.

همچنین وظایف تخصصی کارکنان از دیگر مسائل تعیین کننده میزان فوق العاده ویژه به حساب می آید که به طور طبیعی بیان کننده، بالاتر بودن ارزش فوق العاده ویژه برای شغل های حساس تر و ریسک پذیر تر است.

بازه نوسانات فوق العاده ویژه از 25 درصد تا 50 درصد برای شغل های مختلف در نظر گرفته شده است که با توجه به موارد گفته شده برای هر کدام از رده های شغلی، شرایط متفاوتی لحاظ خواهد شد.

شرایط پرداخت فوق العاده ویژه برای مشاغل تخصصی

اگر بخواهیم رای دیوان عدالت اداری در خصوص فوق العاده ویژه برای شغل های حساس را بررسی نماییم باید بگوییم که برای کارکنانی که به صورت مستقیم زیر نظر ریاست جمهوری در حال فعالیت هستند و وظایف تخصصی و حساس را بر عهده دارند، تا 35 درصد حقوق ثابت مجاز به پرداخت فوق العاده ویژه خواهند بود؛ البته لازم به ذکر است که این قانون تنها در صورتی اجرا خواهد شد که میانگین حقوق کارکنان ارگان مورد نظر از 60 درصد از مقدار قانونی تعیین شده، تجاوز نکند.

 

تعیین میزان فوق العاده ویژه بر عهده کدام ارگان است؟

شاید برای شما هم این سوال پیش بیاید که تعیین میزان فوق العاده ویژه بر عهده چه کسی یا چه کسانی است؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که فوق العاده ویژه پرداختی برای هر ارگان دولتی دارای یک سقف مشخص است که تعیین این سقف بر عهده وزیر مربوطه و یا رئیس دستگاه های اجرایی است؛ حال آنکه مدیران و مقامات مربوطه نیز در جایگاه خود تا حدودی اختیاراتی در تعیین سقف فوق العاده ویژه را دارا هستند.

توجه داشته باشید که تعیین سقف فوق العاده ویژه در دستگاه های اجرایی دلیلی برای اعمال حتمی سقف تعیین شده توسط دستگاه مربوطه نخواهد بود بلکه این مقدار بر حسب صلاحدید مقامات تعیین می شود.

همچنین از طرف دیگر احکام اولیه کارگزینی که برای کارکنان صادر شده است، محدودیتی را برای افزایش فوق العاده ویژه در آینده ایجاد نمی کند بلکه بر حسب صلاحدید مقامات مربوطه قابل افزایش خواهد بود.

 نحوه طرح شکایت علیه میزان فوق العاده تعیین شده در دیوان عدالت اداری :

دیوان عدالت اداری براساس اصل 173 قانون اساسی مرجع رسیدگی به اعتراضات مردم نسبت به تصمیمات و همچنین  آرای صاره در سازمانها و ادارات دولتی در خصوص امورات مردم می باشد .

به صورت کلی اگر فردی به میزان فوق العاده خود در سازمان اعتراض داشته باشد و در این زمینه  علی رغم پیگیری های لازم قادر به  احقاق حقوق خود نباشد می تواند علیه سازمان یا اداره مذکور در دیوان عدالت اداری طرح شکایت بنماید .

در دیوان عدالت اداری  برای شروع هر رسیدگی فرد باید ابتدا  اقدام به طرح دادخواست شکایت بنماید ، بدین صورت که  فرد ابتدا دادخواست را مطابق قانون و مقررات  برای دیوان نوشته و در انتها از طریق سامانه ساجد به دیوان ارسال می نماید . بعد از ان فرد  می تواند از طریق سامانه ابلاغ الکترونیک قضائی اقدام به  پیگیری امورات ان بنمایبد .

در دیوان عدالت اداری بعد از رسیدن دادخواست و بررسی صلاحیت و یا عدم صلاحیت دیوان برای بررسی بیشتر به  یکی از شعب دیوان ارسال شده و انجا به صورت کامل از لحاظ قانونی و شیوه نوشتن دادخواست بررسی می شود .

بعد از ان به شعبه رفته و قاضی رسیدگی  را در مورد آن آغاز می نماید و در انتها رای صادر می شود.

این روند بسیار پیچیده بوده و افراد چون خود حق حضور در دیوان عدالت اداری را ندارند برای این امور بهتر است از وکلای متخصص در این زمینه استفاده نمایند .

وکلای متخصص دیوان عدالت اداری  اکثرا در تهران حضور دارند و شما برای ارائه پرونده خود به  بهترین وکلای دیوان در زمینه می توانید با گروه تخصصی وکلای دیوان در این رابطه  در ارتباط بوده و  پرونده خود را به آنها بسپارید .

همچنین برای دریافت مشاوره لازم  در این خصوص می توانید با شماره های 09199353470 و 09129353470  تماس حاصل نمایید .

نتیجه گیری پایانی

در این مقاله به مطالبی در رابطه با رای دیوان عدالت اداری در خصوص فوق العاده ویژه کارکنان پرداختیم. بر اساس مطالب گفته شده فوق العاده ویژه یکی از اصلی ترین بند های احکام کارگزینی کارکنان دولت به شمار می رود که تعیین ارزش آن، بر عهده وزیر و رئیس دستگاه های اجرایی کشور خواهد بود.

عوامل متعددی بر میزان فوق العاده ویژه تاثیر گذار است که از جمله این عوامل می توان به سختی کار، ریسک پذیری، تاثیر گذاری در اقتصاد ملی، تاثیر گذاری بر روابط ملی و بین المللی اشاره کرد.

گاهی عدم رعایت قوانین مربوط به پرداخت فوق العاده ویژه به صورت عمد و یا غیر عمد، شبهه هایی را به وجود می آورد که منجر به طرح شکایت در دیوان عدالت اداری می گردد. بنابراین در صورتیکه در زمینه پرداخت فوق العاده ویژه نیاز به راهنمایی بیشتری دارید و یا اینکه قصد پیگیری پرونده را به صورت تخصصی در دیوان عدالت اداری دارید، گروه وکلای دیوان بهترین و مطمئن ترین گزینه پیش رو خواهد بود.

گروهی از وکلای خبره در وکلای دیوان گرد هم آمده اند تا پشتیبانی‌ پرونده های تخصصی و غیر تخصصی شما را به صورت تمام وقت در اختیار بگیرند. به منظور بهره مندی از خدمات این گروه می توانید با مشاورین مرکز تماس حاصل فرمایید.

5/5 - (1 امتیاز)
Facebook
Twitter
LinkedIn
نوشته های تازه
قاضی بازنشسته دادگاه تجدیدنظر
وکیل قاضی بازنشسته دیوان عدالت اداری

یک دیدگاه

  1. ممنون از توضيحات خوبتون
    يه سوال داشتم، آيا نقص عضو در حين كار، تاثيري بر فوق العاده ويژه در فيش حقوقي مي ذاره؟؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مطالب مرتبط