مشاوره رایگان

(ساعات اداری)




هزینه اعتراض به رای دادگاه تجدیدنظر + وکیل

هزینه اعتراض به رای دادگاه تجدیدنظر

تماس با وکلای دیوان

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید

Table of Contents

قبل از پرداختن به هزینه اعتراض به رای دادگاه تجدیدنظر باید با معنای تجدیدنظر خواهی آشنا شویم! در واقع تجدیدنظر خواهی به معنی درخواست رسیدگی مجدد به رای صادر شده توسط یک دادگاه می باشد که یکی از متداول ترین روش هایی است که برای اعتراض نمودن به آراء وجود دارد . کلیه آرائی که صادر می شوند ، دارای قابلیت تجدیدنظر خواهی هستند ( بر طبق قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال ۱۳۹۲  تمامی آراء قضائی ، قابل تجدیدنظر خواهی می باشند به غیر از :  ۱ / جرم تعزیری درجه هشت ، ۲ /  جرائم مستلزم پرداخت ارش یا دیه ، اگر میزان یا جمع آن ها کم تر از یک دهم کامل باشد ) .

در واقع ، وقتی که رایی صادر می شود ممکن است این سوال برای عده ای مطرح شود که ، آیا می توانند به آن رای اعتراض نمایند ، یا این که باید به رایی که صادر شده به هر نحو گردن نهند و به عبارتی اطاعت کنند ؟ پاسخ به این سوال ، منفی می باشد .‌ چرا که تجدیدنظر خواهی یعنی این که شخص معترض به آن رای ، از دادگاه دیگری بخواهد تا رایی را که صادر شده ، مجددا مورد بررسی قرار دهد .

براساس قانون آیین دادرسی مدنی و کیفری، آرای صادره شعب بدوی دادگاه های حقوقی وکیفری  ظرف 20 روزازتاریخ ابلاغ رای وبرای افراد مقیم خارج ازکشورظرف 2 ماه جهت بررسی ورسیدگی دوباره به پرونده قابل اعتراض دردادگاه تجدید نظر می باشد. عمده ترین دلایلی که طرفین دعوی ، وکیل یا نماینده قانونی آنها نسبت به رای صادره ، درخواست تجدید نظرخواهی می دهند :

  • عدم توجه قاضی به دلایل و مدارک ارائه شده
  • احرازواثبات عدم صلاحیت قاضی یا دادگاه مربوطه
  • رای برخلاف ودرتعارض یا نقض قوانین و مقررات صادرشده باشد
  • مدارک ،اسناد وادله استنادی دردادگاه که مبنای صدور رای بوده ، فاقد اعتبار قانونی باشد.
  • عدم وجود شرایط قانونی شهادت شهود که رای برمبنای آن صادر شده است.

شرایط  تجدید نظرخواهی از آرای حقوقی و کیفری

  • دعاوی مالی که میزان خواسته و ارزش آن بیشتر از 300 هزار تومان باشد.
  • کلیه آراء دعاوی غیر مالی
  • قرارهای ابطال یا رد دادخواست ، رد دعوا یا عدم استماع دعوا،سقوط دعوا،قرارعدم اهلیت یکی از طرفین دعوا مشروط به قابل تجدبدنظرخواهی بودن اصل دعوا
  • حکم مرتبط با توابع ومتفرعات دعوی به شرط اینکه حکم اصلی قابل تجدید نظرخواهی باشد
  • کلیه آراء دعاوی کیفری، جزآراء صادره با جرایم تعزیری درجه 8 وآراء صادره با جرایم دیه و ارش کمتر از یک دهم دیه کامل

نکته : هرگاه احکام صادره مستند به اقرار دردادگاه یا رای یک یا چند نفرکارشناس که طرفین کتبا رای آنان را قاطع دعوا قرار داده باشند یا طرفین کتبا حق تجدید نظر خواهی را از خود ساقط کرده باشند، قابل تجدبدنظرخواهی نمی باشد.

اشخاص یا وکیل یا نماینده قانونی آن ها برای طرح تجدیدنظرخواهی از رای صادره باید با مراجعه به دفاترخدمات قضایی وارائه ادله ومدارک استنادی دادخواست خود را ثبت نمایند و با پرداخت هزینه دادرسی تجدیدنظرخواهی ، دادخواست حسب مورد به دفترشعبه صادرکننده رای یا دفتر شعبه اول دادگاه تجدیدنظر،دفتر بازداشتگاه فرد زندانی ارجاع می شود.

نکته : براساس رای دادگاه تجدید نظر، هرگاه در رای بدوی صادره اشخاص به صورت تضامنی محکوم شده باشند، هر یک باید هزینه تجدیدنظرخواهی را پرداخت نمایند و پرداخت هزینه دادرسی تجدیدنظر توسط احدی از محکوم علیهم، رافع مسئولیت محکوم علیه های دیگر نمی شود.

آرای صادره از شعب تجدیدنظر،قطعی ولازم الاجرا می باشد اما می توان به یکی از روش های فوق العاده ی اعتراض به رای مانند فرجام خواهی درمهلت بیست روزاز قطعیت رای برای افراد مقیم داخل کشور یا دو ماه یا افراد مقیم خارج ،اعاده دادرسی ،اعتراض ثالث ، با تقدیم دادخواست وپرداخت هزینه دادرسی اقدام نمود.

شرایط اعاده دادرسی طبق قانون آیین دادرسی کیفری

  • شخصی محکوم به قتل می شود اما مشخص می شود مقتول زنده است
  • چند نفر محکوم به ارتکاب جرمی شوند که برای ارتکاب آن بیش از یک مرتکب نتوان قائل بود
  • درباره شخصی به اتهام واحد، احکام متفاوتی صادر شود.
  • بر اساس رای قطعی دادگاه های صالح جعلی بودن اسناد و مدارک ارائه شده یا شهادت خلاف واقع شهود که مبنای صدور رای بوده ، ثابت شود
  • عدم جرم بودن عمل ارتکابی و یا مجازات تعیین شده بیش از مجازات  قانونی مقرر شده جرم باشد.
  • اتفاق جدیدی حادث ، ظاهر یا ادله ومدارک جدیدی کشف شود که بی گناهی محکوم علیه یا عدم تقصیراورا ثابت نماید

هزينه های اعتراض به رای دادگاه

اعتراض به آرای قطعی صادره مستلزم تنظیم و تقدیم دادخواست و پرداخت هزینه دادرسی می باشد. براساس 502 قانون آیین دادرسی مدنی هزینه دادرسی شامل هزینه های زیرمی باشد:

  • هزینه برگ‌ های دادخواست یا شکواییه
  • هزینه رسیدگی به پرونده وصدور قرارها و احکام دادگاه

هزینه های دادرسی و تعرفه های خدمات قضایی در قانون بودجه هرسال تصویب می شود که براساس اعلام دولت و قوه قضاییه هزینه اعتراض به رای دادگاه تجدید نظر در سال 1401 :

  • هزینه هر برگ دادخواست یا شکوائیه، حدودا 4 هزار تومان
  • هزینه رسیدگی و صدور حکم یا قراراز رای دادگاه تجدید نظراعم از اعاده دادرسی، فرجام خواهی یا اعتراض ثالث
  • اعمال ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری ، 300هزارریال
  • اعاده دادرسی کیفری در دیوان عالی کشور 500 هزارریال
  • هزینه دادرسی فرجام خواهی، اعاده دادرسی واعتراض ثالث دعاوی مالی حقوقی 5/5 درصد محکوم به می باشد وهزینه دادرسی دعاوی غیرمالی حقوقی، 400هزار ريال تا 1میلیون و800 هزار ريال می باشد.

اعتراض به کدامیک از آراء در دادگاه های عمومی و انقلاب ، قابل قبول می باشد؟

آراء دادگاه های عمومی و انقلاب ، در موارد زیر قابل تجدید نظر خواهی هستند :

۱ / مصادره اموال ،

۲ / جرایمی که مجازات شان اعدام است ،

۳ / محکومیت به انفصال از خدمت ،

۴ / جرایمی که مجازات قانونی شان ، بیش تر از یک پنجم دیه کامل است ،

۵ / ضبط کردن اموالی که از یک میلیون ریال ، بیشتر می باشند ،

۶ / جرایمی که حداکثر مجازات قانونی شان ، بیش تر از سه ماه حبس یا شلاق و یا حتی جزای نقدی بیش تر از پنجاه هزار تومان باشد . لازم به ذکر است که : معیار مجازات قانونی می باشد ، نه مجازات قضایی . بنابراین اگر مجازات قانونی یک جرم ، یک میلیون جزای نقدی است و پس‌ از اعمال تخفیف ، قاضی آن را به یکصد هزار ریال جزای نقدی تبدیل کند ، این رای قابل تجدیدنظر می باشد . به این خاطر که ملاک‌ مجازاتی می باشد که قانون آن را ، تعیین نموده است . تمامی آراء صادر شده از دادگاه کیفری استان ، چه با کم ترین مجازات و چه با شدید ترین مجازات ، قابل تجدیدنظر می باشد .

اعتراض به رای دادگاه تجدیدنظر

شخصی که حکم‌ به ضرر او صادر شده ، می‌ تواند به طور شخصی و یا حتی از طریق نماینده قانونی یا وکیل خود ، اقدام به اعتراض به رای نماید و تقاضای تجدیدنظر کند . لازم به ذکر است که : شاکی یا مدعی خصوصی نیز ، می‌ تواند به صورت شخصی و یا از طریق نماینده قانونی یا وکیل خود ، این درخواست را مطرح بنماید و در نهایت ، دادستان نیز می تواند تقاضای تجدیدنظر کند. در مورد مرجع تجدیدنظر از رای دادگاه، باید افزود که :

۱ / در خصوص دادگاه های عمومی و انقلاب ، آن دسته از جرایمی که مجازات قانونی شان ، حبس بیش تر از ده سال ، اعدام ، و مصادره اموال است ، دیوان عالی کشور می باشد و در دیگر موارد دادگاه تجدیدنظر استانی که دادگاه صادر کننده رای در آن حوزه ، قرار گرفته است ، مرجع تجدیدنظر از رای دادگاه می باشد .

۲ / اما در خصوص دادگاه کیفری استان ، باید افزود که : تمامی آراء‌ این دادگاه ، در دیوان عالی کشور قابل تجدیدنظر می باشد .

مهلت اعتراض به رای دادگاه تجدیدنظر

باید توجه داشت که همیشه مهلت تجدیدنظر خواهی در مورد آراء صادر شده ، وجود ندارد و به عبارتی این فرصت بسیار محدود می باشد و چنانچه این فرصت بگذرد ، دیگر آن رای قطعی خواهد بود . به این معنا که دیگر نمی توان ، در مورد آن رای تجدیدنظر خواهی نمود . در خصوص مهلت تجدیدنظر خواهی ، باید افزود که : اگر‌ شخص معترض ، در ایران اقامت دارد این مهلت برای او بیست روز است . و چنانچه در خارج از ایران اقامت داشته باشد ، مهلت تجدیدنظر خواهی برای او ، دو ماه می باشد .

کدام آراء قابل اعتراض هستند ؟

در خصوص آراء قابل تجدیدنظر در دادگاه تجدیدنظر استان ، می توان به :

۱ / قرار اناطه ،

۲ / برائت ،

۳ / حکم محکومیت ،

۴ / تعویق صدور حکم ،

۵ / موقوفی تعقیب ،

۶ / قرار منع تعقیب .

لازم‌ به ذکر است که : قرار های رد درخواست واخواهی و یا تجدیدنظر خواهی ، اگر اصل دعوا قابل تجدیدنظر خواهی باشد ، قابل اعتراض در دادگاه تجدیدنظر استان می‌ باشد .

  • احکامی که دارای قابلیت درخواست تجدیدنظر هستند :

۱ / تمامی احکام صادر شده در دعاوی غیرمالی ،

۲ / دعاوی مالی که خواسته شان از سیصد هزار تومان بیش تر باشد ،

۳ / دعاوی مالی که ارزش شان از سیصد هزار تومان بیش تر باشد ،

۴ / حکم راجع به متفرعات دعوا اگر که حکم‌ راجع به اصل دعوا ، قابل تجدیدنظر باشد

  • احکام غیر قابل تجدیدنظر:

از جمله احکامی که قابلیت تجدیدنظرخواهی را ندارند، عبارتند از :

۱ / احکامی که مستند به اقرار در دادگاه است ،

۲ / احکامی که مستند به رای یک یا چند کارشناس می باشند که طرفین کتبا رای آن ها را قاطع دعوا قرار داده است .

وکیل اعتراض به رای دادگاه تجدیدنظر | وکلای دیوان

وکلای متخصص و با تجربه دیوان ، با چندین سال سابقه درخشان و کسب صد ها پرونده موفق در زمینه اعتراض به رای دادگاه تجدیدنظر، آماده ارائه انواع خدمات حقوقی به عموم مردم ، می باشد . هموطنان عزیز و گرامی می توانند با خاطر آسوده ، ۰ تا ۱۰۰ روند پرونده خود را به وکلای مجرب و متخصص این مجموعه بسپارند . همچنین می توانند پیش از هر اقدامی ، با برقراری تماس با گروه وکلای دیوان ، از مشاوره حقوقی رایگان برخوردار شوند

دادگاه تجدید نظر برای چیست؟

دادگاه استیناف دومین دادگاه عالی در سیستم قضایی کانادا، در کنار دادگاه عالی است. این دادگاه به درخواست‌های دادگاه‌ها و دادگاه‌های پایین‌تر در مورد موضوعات جزایی و مدنی رسیدگی می‌کند. وظیفه اصلی دادگاه بررسی تصمیمات دادگاه های پایین تر از نظر خطاها یا اشتباهات احتمالی است.

قضاتی که در دادگاه استیناف حضور دارند از مجرب ترین و آگاه ترین کارشناسان حقوقی در کانادا هستند. آنها درک عمیقی از مسائل حقوقی دارند و دارای مهارت های استثنایی در حل مسئله هستند که آنها را قادر می سازد قضاوت های منصفانه و بی طرفانه داشته باشند.

دادگاه استیناف علاوه بر بررسی تصمیم‌های دادگاه‌های پایین‌تر، به عنوان یک منبع راهنمایی مهم برای سایر قضات هنگام تصمیم‌گیری در مورد پرونده‌های آینده با موضوعات حقوقی مشابه عمل می‌کند. احکام آن سوابقی را ایجاد می کند که نحوه اعمال قوانین را در سراسر کانادا راهنمایی می کند و آن را به بخشی حیاتی از سیستم قضایی ما تبدیل می کند.

اگر در حال بررسی درخواست تجدید نظر در مورد تصمیم دادگاه یا دادگاه بدوی هستید، پرونده شما در یکی از چندین بخش منطقه ای در سراسر کانادا رسیدگی می شود. هر بخش دارای هیئت داوران خاص خود است که قبل از تصمیم گیری بر اساس شواهد ارائه شده در فرآیند استماع تجدید نظر، استدلال های هر دو طرف را می شنوند.

بهترین وکیل دادگاه تجدید نظر

دادگاه استیناف بخش مهمی از سیستم حقوقی است که رسیدگی به درخواست تجدیدنظر از دادگاه های پایین تر در مورد تصمیمات اتخاذ شده است. اگر به دنبال یک وکیل برای نمایندگی از شما در یک پرونده دادگاه تجدید نظر هستید، مهم است که بهترین وکیل ممکن را پیدا کنید.

بهترین وکیل دادگاه تجدید نظر دارای سالها تجربه و دانش گسترده در مورد این حوزه خاص حقوقی خواهد بود. آنها باید بتوانند مشاوره و راهنمایی تخصصی در مورد پرونده شما ارائه دهند و از تخصص خود برای استدلال متقاعد کننده با طرف شما استفاده کنند.

همچنین ضروری است که هر وکیلی که انتخاب می کنید دارای مجوز معتبر و جایگاه خوبی در حرفه خود باشد. این تضمین می کند که آنها قابل اعتماد و قابل اعتماد هستند و آرامش خاطر را در کل فرآیند فراهم می کند.

هنگامی که به دنبال بهترین وکیل برای درخواست تجدیدنظر خود هستید، به دنبال معرفی از دوستان یا اعضای خانواده باشید که ممکن است شرایط مشابهی را پشت سر گذاشته باشند. همچنین می‌توانید به صورت آنلاین جستجو کنید یا برای توصیه‌ها با گروه‌های حمایت محلی تماس بگیرید.

به یاد داشته باشید که پیدا کردن یک وکیل با تجربه و آگاه هنگام رسیدگی به پرونده های دادگاه کلیدی است – بنابراین در استفاده از مشاوره رایگان بسیاری از وکلا قبل از تصمیم گیری نهایی خود دریغ نکنید!

نحوه رسیدگی دادگاه تجدید نظر به پرونده های حقوقی

به طور خلاصه، تجدیدنظرخواهی از تصمیم دادگاه تجدیدنظر می تواند فرآیندی پرهزینه و زمان بر باشد. با این حال، با راهنمایی یک وکیل مجرب، می توان در سیستم حقوقی پیمایش کرد و به نتیجه مثبت رسید.

دادگاه استیناف نقش مهمی در حصول اطمینان از اجرای عدالت از طریق بررسی تصمیمات اتخاذ شده توسط دادگاه های پایین تر ایفا می کند. آنها تیمی از قضات متخصص دارند که پرونده های حقوقی را با حرفه ای و درستکاری رسیدگی می کنند.

اگر به دنبال وکالت یا مشاوره حقوقی هستید، ضروری است که یک وکیل واجد شرایط را انتخاب کنید که در زمینه خاص حقوقی شما تخصص داشته باشد. برای مشاوره رایگان می توانید وکلا را به صورت آنلاین پیدا کنید یا از طریق تلفن با آنها تماس بگیرید.

همیشه قبل از استخدام، گواهینامه و اعتبار آنها را بررسی کنید. با وکیل مناسب در کنار خود، می توانید شانس خود را برای برنده شدن در پرونده خود و دستیابی به عدالت افزایش دهید.

4.2/5 - (4 امتیاز)
Facebook
Twitter
LinkedIn
نوشته های تازه
قاضی بازنشسته دادگاه تجدیدنظر
وکیل قاضی بازنشسته دیوان عدالت اداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مطالب مرتبط